Kalori hesabı yapanlardan mısınız?
Yoksa bakmadan alıp tüketenlerden mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kalori hesabı yapanlardan mısınız?
Yoksa bakmadan alıp tüketenlerden mi?
Uzun süredir farklı parametrelere dikkat ederek alışveriş yaparım.
Eskiden mesela sade sodaya şekersiz Uludağ kullanırdım, müthiş lezzet. Okudum ki aspartham var, bedava verseler alınmaz. Direkt sağlıksız madde, başta kısırlık olmak üzere nicelerine yol açıyor. Doğal içerik üreten firmaları alıyorum artık.
Öte yandan, doymuş yağ gibi bir illet var, kimse de dikkat etmiyor. Cips yiyen çocuğun ter kokusundan çıkmıyor cips kokusu, bu besin nasıl zararsız olabilir? Faydayı geçtim de...
Helal sertifikalı ürünleri alırım ayrıca, skt'e çok dikkat ederim, mutlaka muhafazasına da bakarım. Herhangi bir marketteki birisi bana "buyurun parça et düşünür müsünüz?" derse kasadan gösterip, önce uyarır, laftan anlamazsa şikayet ederim. Soğuk zincir grubu buz dolabında durmalıdır.
Sonra olarak da, etikette ilk baktığım şey şeker oranıdır. Nutella, Nuga gibi gıdaların etiketini hiç okuyor mu insanlar acaba? Daha doğmamış çocuğunu sakat ediyorlar şimdiden. Bir besininin nasıl %60'ına yakını sentetik şeker olabilir? Nasıl yiyorlar bunu?
Sakın kimse "ucuzu, doğalı vardı da yemedik" demesin, pekmezi, tahini, inciri, ev yapımı reçeli de mi yok?
Toplum bilinçli tüketim yapmalı. Kalorisi, helalliği, şeker oranı, katkı malzemesi neyse araştırıp öyle yemeli. Bu beden Allah'ın emanetidir, dikkat etmek lazım, ahirette hesap vereceğiz...
İçeriğe dikkat ederim. Didik didik didiklerim. "O neymiş, bu zararlı mı, şu ne demek" hepsine tek tek bakarım. Çok fazla abur cubur tüketen biri değilim zaten. Yiyeceklerin insan üzerinde doğrudan etkisi vardır o yüzden dikkatliyim bu konuda.
Çoğu kronik hastalıkların temel sebebi yenilip içilen şeylerdir.
Yeğenimin (8 yaş) elinde egzama türü bir yara çıkmıştı. Abim doktordur. Çok araştırdı çok krem vs kullandı ama fayda etmedi. Alternatif tıpla ilgilenen babamın arkadaşı bir amca paketli gıda yedirmeyin ve ramazan orucu tutturun bu çocuğa hemen iyileşir demişti. Çok şükür dediği gibi de oldu ve şifayı buldu 2 yıl oluyor yaklaşık ve tekrarlamadı hamdolsun.
Can Kemal Özer in bu konudaki kitaplarını da tavsiye niteliğinde eklemiş olayım buraya.🌿
Benim gibisiniz.. Bende çok incelerim..
İnsan ne yerse odur.. Yediği şeyler direk sirayet ediyor o yüzden de bilmemiz şart aslında..
Paketli gıda da, bilhassa ülkemizde satılan ürünlerde çok katkı maddesi var ve asla sağlıklı değil.
Bugün 2 yaşında ki çocuk bile şeker hastası olabiliyor. Bu işin şakası yok..
Yeğeninizin iyi olmasına iyileşmesine sevindim 😊
"Can Kemal Özer" hiç duymamıştım, paylaşımınız için teşekkür ederim 🌸
Hiç kalori hesabı yapmadım, yapamya gerek de duymadım dürüst olmak gerekirse.
Bu sabah kahvaltıdan hemen sonra çay ile 1 paket-2 tanesi hariç biskrem yedim. Çok severim..
İçeriğine bazen bakarım fakat kalorisine hiç bakmıyorum.
Ama kalori hesabı yaparak zayıflamak isteyenler mutlaka bakmalı..
Abur cubur evime almıyorum artik. Cerez, kuru meyve, evde yapilmis yiyeceklere yöneldim. Cok uzun zamandan beridir temiz icerikli urun bulmak zorlaştı bu yuzden uretmekten yanayim. Gayret ediyorum.
Teşekkür ederim.
Rİca ederim 😊
Cevap
3Cevap
Evet kalorisine bakıyorum
Bu tür yiyecekler yiyeceksem kalorisine bakmam çünkü kalori açısından baya zengin oluyorlar. İçerik olarakta çoğu pekte iyi içerikte değil, ne de olsa paketli gıda. Uzun zamandır da abur cubur yemiyorum, arada canım isterse abartmadan, nefsimi idare edecek kadar yiyorum.
İlla kalorisinin yüksek olmasının bir önemi olmayabilir şeker miktarı önemli bunlar çok şekerli
Merhaba…
Hayır bakmıyorum kalorisi yüksek diye almayacak değilim bu nedenle bakmaya gerek yok onların verdiği mutluluğu kimse veremez😊
Bakmıyorum, gözüm kararmış oluyor o an 😄
Bakmıyorum.. hamm diye yutuyorum 😄😄😂
Ya listede milkayla Nestlé niye yok
Bakmıyorum Allah ne verdiyse
Bu aralar bakıyorum
Hayır 🤦♂️ markadan yola devam
Abur cubur yemiyorum ki bakayım
Hayır, umursamam aldığım keyfe bakarım ben
Bakmıyorum
Hiç bakmıyorum 🙈
Bakmıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?