Kilomla ilgili sizin öneriniz nedir?

Selam arkadaslar öncelikle hepinize merhabalar ben 18 yaşında biriyim ve bu yaşıma kadar kilolarımla başa çıkmaya çabaladım ve yarıda bıraktım bir keresinde 15 kilo verdim fakat hepsini geri aldım sürekli okul aile çevre insanlar olmak üzere eleştirilere maruz kaldım ve bi süre sonra boşverdim ağrıma gitti ağladım yemek yedim sanırım duygusal yiyiciyim ailem beni spor salonlarına diyetisyenlere sürekli elinden gelen her şeyi yaptılar bende çaba sarfedip her dafasında yarıda bıraktım ben de de suç var tabi geçen ailemle askeriyeye özel bir alanda yemek yerken insanların kilomla alay ettiğini ve bir biriyle konuşan karı koca ve iki kizlarini görmüş annem fakat bana söylemeyip gidip kendi konuşmuş ( ne baktiniz hiç kilolu insan görmedinizmi önce kendinize bakın) demiş tabiki onlarda bunu red etmişler ama annem bana bakip aralarinda konuştuklarina ve geldigim andan beri bana baktiklarina emin ve bencede bakiyorlardı kilom 105 boyum 172 kilomu gösteriyorum evet ama aşırı değil annem ağlamaya başladı ben aynada kendime bakıp ulan ne güzel kızım az kilo versem taş gibi olurum diyip mutlu olan biriyim arabada eve gelirken buda çok gururumu zedeledi arkadaşlar bu zamana kadar yapabilicegim en iyi diyeti ve kendimi geliştirmeyi yapmak istiyorum sizin önerileriniz nelerdir lütfen yazınız.
Kilomla ilgili sizin öneriniz nedir?