Ben çok fazla bitki çayı ve soda tüketiyorum gün içinde. Çok sıvı tükettiğim için de içtiğim su miktarı azalıyor. Mesela boy ve kiloma göre 2 litre su içmem lazımsa 1 litre içebiliyorum. Soda ve yeşil çay su yerine geçer mi?

Ben çok fazla bitki çayı ve soda tüketiyorum gün içinde. Çok sıvı tükettiğim için de içtiğim su miktarı azalıyor. Mesela boy ve kiloma göre 2 litre su içmem lazımsa 1 litre içebiliyorum. Soda ve yeşil çay su yerine geçer mi?

#selamgençlik 🍀🍀🧚🧚
Yenilen ve içilen besinler vücudun su atılımını hızlandırmazsa, diüretik değilse evet su yerine geçen sağlıklı besinlerden olarak faydalanmak mümkün doğal maden suyundan fakat çoğu bitki çayı diüretik özellikleri ile vücudun sıvı atılımını hızlandırır dolayısıyla su yerine doğal mineralli su geçse de o da tansiyonu korumak için çok içilemez. Netice varsa yoksa su diyoruz, net.. 🍀🍀🧚🧚
#tubasueda 🍀🍀🧚🧚
Ne kadar çay ve soda gibi şeyler içerseniz bir o kadar vücudu kandırmış olursunuz. Neden mi? Işte sebep susuzluğu yatıran içecekler asla suyun yerini tutmaz su gibi faydalı olmaz. Biz susayınca su yerine çay gibi şeyler tüketip susuzluğu yatıştırmış oluruz yalnızca ki bu çok zararli yaklaşım. Her gün sadece su için ve ara sıra çay falan tüketin.
Cevap
6Cevap
Hayır geçmiyor.
Yeterli düzeyde hidrasyon varsa tabiki geçer.
Hayır geçmez su ayrı onlar ayrı onlar suyun yerini hiçbir şekilde tutmaz
Soda Su zaten Sadece içinde Gaz Olması Farklılık 😊 Soda su yerine geçebilir evet
hiç biri suyun yerini tutmaz 2 litre su tüketmen gerekiyorsa o kadar tüketcen soda ve bitki çayında maddeler var su öyle değil 0 kalorili içecek
Adı üstünde 'Doğal Mineralli su'
Geçer geçer izin veriyorum
Suyun yerini hiç bir şey tutmaz
Soda geçer içmeye devam.)
Hiç yoktan iyidir ve elbet sıvı alımı sayılır
Sıvı sonuçta neden olmasınki
mesaj yazar mısın bir şey soracağım
Sor burdan ne soracaksan
bir görüşte doyumsuzum demişsin sana göre nedir bunun sınırı neden öyle tanımlsdin kendini
Aşırı istekliyim çünkü doymuyorum yapmasını seviyorum. Yazma daha.
kaça kadar mesela
özür dilerim rahatsız ettiysem
Geçmiyor diye biliyorum
Geçmiyor
Geçer.
Sade soda geçer
Geçmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?