Yok neymiş o hastanelere paralar harcanıyormuş bilmem neymiş. Acilde dün önümde 250 kişi vardı. 250 bakın ACİL. Elbette kırmızı kodlu hastalara öncelik veriliyor ama onun için de herhalde kolum kopmuşken hastaneye girmem gerekiyordu. 39 ateşle 250 kişiyi beklememi kimse isteyemez. Çıktım özele gittim 1 saatte ilaçlarımı almış serumumu yemiş eve gidiyordum. Sanki vatan hainiymişim gibi davranılıyor bunu söyleyince, benim mi sorunum cidden hastanelerde doktorun olmaması, işleyişin yavaşlaması?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet tam olarak senin sorunun. Çünkü "Sağlık sektörümüz mükemmel" deyip oy toplayanlara sen ve çevrendekiler oy veriyor. "Giderlerse gitsinler" diyenlere sen ve senin cevrendekiler oy veriyor. İşin siyasal ayağını bırakacak olursak sağlık sistemi öyle bir çöktü ki bunu kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Bir sonraki acile gidişinde oturup insanları seyret. Gerçekten kaç tanesi acil? Çok değil daha dün gece 3 tane yakınıyla birlikte gelen hastanın şikayeti "Keyfinin, tadının olmaması." Bunun dışında gelen baş ağrısı, gribal enfeksiyon, ilaç yazdırmak için gelen, diş ağrısı ve regl sancısı, bel ağrısı ve boyun ağrısı şikayetiyle gelenlerle dolu acil servis. Üstelik acil covidlerin çoğu kapatıldı. Pozitif veya pozitif olması muhtemel hastalarla birlikte aynı yerde bekliyor, aynı yerde muayene oluyorsunuz. Hangi durumlarda acile gideceğini bilmeyen vatandaşın sebebi de mi doktor eksikliği? Dün akşam 8'den sabah 8'e kadar 1950 kayıt açılmış. 4 doktor baktı bunlara. Bu ne demek biliyor musun? 40 saniyede bir hasta muayene etmek demek.
05 Yorumla
Soran+1 yılGribal enfeksiyon hastası diş ağrısı çeken hasta randevu bulabilse doktora o şekilde gider. Randevu bulamadıkları için soluğu acilde alıyorlar/alıyoruz. 15 gün 40 derece ateşle mi bekleyeyim evde mesela?
Cevap sahibi+1 yılHer çalışan insanın olduğu gibi sağlık personellerinin de resmi tatillerde izin yapma hakkı var. Öğretmenlere yaz aylarında "Okullar neden kapalı?"denmedigi gibi, bankacılara "Neden 9 gün bankalar kapalı?" denmediği gibi sağlık personellerine de randevu bulamıyoruz denilemez. En ufak ağrıda sızıda soluğu hastanede alanlar yüzünden randevu bulamıyorsunuz. Randevu alırken kaç dakikada bir hasta alındığına bakın. Acil servisleri hiç saymıyorum. Geçenlerde gündem olan günde 40 saat çalışan doktorlar var. Gün 24 saat ama nasıl 40 saat çalışıyorlar diyorsunuz değil mi? 24 saat nöbet tuttuktan sonra 16 saat daha devam ediliyor çalışmaya. Resmi tatil/idari izinler dışında 15 gün boyunca randevu bulamıyoruz diyorsan da kendini sorgulamalisin. Aile hekimliği denilen bir şey var değil mi ertesi güne randevu bulabildiğin. Ona görünebilirsin mesela. Eğer farklı bir bölümden kons. isterse o yönlendirir zaten seni. Hepiniz hazıra alışmışsınız ve sadece siz hastaymışsınız gibi geliyor. Ama kazın ayağı öyle değil. Siz memnun değilsiniz, biz memnun değiliz. Gerçekten zevk aldığımızı mı sanıyorsun 40 saniyede bir hasta bakmaktan? Hasta daha şikayetini tam olarak anlatamadan teşhis koymak zorunda bırakılıyoruz. Bak basında çıkan maaş konusunda tek kelime bile etmiyorum çünkü para için yapılacak bir meslek değil bu. Bizim hiç mi içimiz acımıyor? Ya baktığım hastanın başka birşeyi varsa? Ya atladiysam sırf 40 saniyede muayene etmek zorunda kaldığım için? Bu kuşkuyla yaşamak çalışmak zorunda olmamın sebebi ben miyim yoksa bizim oylarımizla başa gelip sistemi bu şekilde yönetenlerin ve acil olmadığını bilmesine rağmen soluğu acil serviste alan cahil halkın suçu mu?
- +1 yıl
Görmedim üzgünüm soruna gelirsek sonuna kadar haklısın
- +1 yıl
Gizlenmene gerek yok yanlış bir şey söylemsmişsin
Cevap sahibi+1 yılEstağfurullah ne kusuru? Ama sorunun üzerinden epey de vakit geçmiş. :)
En İyi Cevaplar
+1 yıl
devlet hastanesi kardeşim. Devlet hastanesinde sıra beklenir ha varsa paran git özel hastaneye yoksa beklemek zorundasın. Doktorlar motor değil nöbette yeşil alanda 4 doktor oluyor genelde zaten saatte 1 değiştiriyorlar sıralarını anca yetişiyorlar sen 250 kişiyi hiçbirşeu yapmadan bekliyorsun onlar 250 kişiye ayrı ayrı bakmaya çalışıyorlar. Ateşim 39 demişsin çoğu hasta ateşim 39-40 diyor ölçünce normal çıkıyor. ama o kalabalıkta yapacak bir şey yok sarı alanda sınırlı yatak var sınırlı hasta alınabilir. Daha ağır hastalar kronik hastalığı olanlar. Kalp krizi göğüs ağrısıyla gelenler 39-40 ateş havale geçiren bebekler çocuklar çarpma kesik gibi şeyler var. hafif ateş soğuk algınlığı grip bel ağrısı bas agrisi vb şikayetlere yeşil alan bakar. ya da midem bulaniyor diyorsan yeşil müşahadede serum verirler veya damardan zofran verirler geçer o yoğunlukta baska naparsinki. Ayrıca sarı alanda cpr vardır her an ambulansla kalp kriizi geçirilen bir hasta getirilip müdahale edilebilir. O yuzden cok yogun olmamasi gerekir. Ve sana yemin ederimki o 250 dediğin kişinin en az 100 ü eminim gercekten hasta bile değildir adı üstünde acil ya durumu acil olan hastalar gelse sadece eminim boyle yoğunluk olmazdi. O Sıra gösterilen bilgisayarlarda genelde yanlıs ve karısık numara verdiği için siz 250 saniyorsunuz ama daha azdir bizim bilgisayarlarımızda çıkan bekleyen hasta sırası. Çünkü numara alan oluyor sırayı kaçıran oluyor falan tüm gün numaralar karman çorman oluyor. Triyaj nereyi yönlendirdiyse orasidir alllahaşkına biraz anlayışlı olun ya. bu insanlar motor mu. Her doktor farklı bir tedavi yöntemi kullanabilir. Zaten acil yeşil alanlarda o an kalçadan iğne yapilmiyor. Ya serum verecek oda geçerli rahatsizliklar varsa ya da damardan iğne ya da ilaç yazacak gönderecek kardesim. 250 kisi arasinda ne beklşyorsun eminim serumdada yer kalmamistir. Ha bazen ağrın vardır çarpman vardır ne bileyim fıtığın vardır kalbim sıkısıyor dersin çarpıntım vardır iç organlarında bi sorun vardır tedavi için emin olmak adına tomografi röntgen ekg istenir acilde bunlar vardir sadece. Enfeksiyon dersin idrar alir. Böbrek dersin idrar bakar. Sen ne dedin onu bilmiyoruz şimdiKırmızı alanda zaten ambulans hastaları yani hiç anlatmıyım daha iyi. Bazen kırmızzı alanıda meşgul ediyorsunuz resimdeki gibi.
11 Yorumla
Soran+1 yılKimse acile can sıkıntısından gitmiyor. Ben randevu da baktım gayet kulak burun boğaza ya da dahiliyeye. Yoktu. 15 gün randevu bekleyemez kimse. 2 doktor vardı 250 kişiye bakan. Ben doktorlara birine bi şey demiyorum sistem kötü. Ben de isterim acilde beklemeyeyim acil yerine alanında uzmanlaşmış doktorlara poliklinikte muayene olayım ama olmayınca olmuyor.
+1 yılDoktorların çalışma koşulları ve gördükleri şiddet karşısında hepsi yurtdışına gitti. İnsan gibi çalışmak emeğinin karşılığını almak ve şiddet görmemek için. Hâl böyle olunca az sayıda kalan doktor başına da düşen hasta sayısı artmış oluyor. Gittiğin devlet hastanesindeki çalışanların bir suçu hatası yok. Bu tamamen devlet yönetiminin suçudur. İnsan gibi yaşam koşullarına sahip birisi mesleği ne olursa olsun durduk yere gurbet çekmez. Sistemin kötü olmasından dolayı sitem etmekte haklısın. Kendi seçimime gelirsek eğer ortalama 10-12 yılda bir hastalanırım yani hastaneye gitme ihtiyacım 10-12 yılda bir kez. Özel veya devlet hastanesi olarak değil çevremdeki insanların tecrübesiyle adını iyi duyurmuş olan doktorları seçiyorum. Nerede çalışıyorsa oraya gidiyorum özel veya devlet farketmez.
02 Yorumla
Soran+1 yılçalışanlara suç bulmadım ben de
- +1 yıl
Yok ben de öyle bişey demedim zaten. İkimiz de suçlu olanın devletin sistemi olduğunu biliyoruz ve belirtmiştir zaten. Geçmiş olsun
Bu konuda yerden göğe kadar haklısınız. Gelir düzeyiniz özel hastane ücretlerini rahatlıkla karşılayabiliyorsa en doğrusu özel hastaneye gitmek. Yalnız toplumumuzun bilmediği bir şey var. Şehir hastaneleri ücretsiz ve şaşırtıcı derecede boş. Tespitinizi devlet hastanelerini baz alarak yaptığınız için haklısınız. Birdahaki sefere çevrenize en yakın bir şehir hastanesi deneyin. Hem doktorları yoğunluktan dolayı bıkmamış , hem sıra ve kuyruk yok denecek kadar az, geniş fetah ve modern. Allah düşürmesin ama ihtiyaç duyarsanız denemenizi öneririm.
02 Yorumla
Soran+1 yılo kadar uzak ki şehir hastanesi evime, denerim yine de tşekkürler
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
91
Cevap
148Cevap
- Sağlık konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılDevlette biraz prosedür var maalesef özel hastanelerin hızı güzel ama ben devlet hastanelerinde de pek sıra beklemiyorum ama yinede özel hastanelerin hızı kadar değiller. Fakat özel hastanelerin para kazanmak için gösterdiği çaba iğrenc olabiliyor
31 Yorumla
Soran+1 yılorası öyle
Yanlis olan devlet hastanesinin sistemi degil, genel saglik sistemi yanlis.
Poliklinikten sira alamayan hasta acile kosuyor. Acilde gunluk 1500-2000 hasta bakiliyor. Bakin dunyanin hic bir yerinde bunu goremezsin, hic bir yerde acile bu kadar hasta gitmez. Ki acile gelen hastalarin %90'i acil hastasi degil. Cogu ust solunum yolu enfeksiyonu, gastroenterit sikayetiyle gelen insanlar. Ve her gelen hasta kendisinin acil oldugunu dusunuyor, her gelen oncelik istiyor. Hipertansiyon, trafik kazasi, kanamali hasta, renal kolik (bobrek tasi), suur ve bilinc kaybi, hipoglisemi&hiperglisemi, gogus agrisi gibi hemen mudahale edilmesi gereken hastalar onceliklidir. Ama sorsan kicinda sivilce cikan hasta da kendini acil olarak goruyor.
Ayrica ben saglikci oldugum icin tabi ki dogal olarak hastanedeki her turlu isimi cok kisa bir surede halledebiliyorum. Ama senin yerinde olsam ve imkanim da varsa ben de kesinlikle ozele giderdim.24 Yorumla
Soran+1 yılDediğini anlıyorum hak veriyorum. Bana demedin biliyorum ama yine de belirteyim önceliklendirilmek istemedim elbette. Ama buradaki sıkıntı senin de dediğin gibi sıra alamayan hastalar. Yani kimse keyfinden ateşim var diyerek acile gitmiyor zorunda kaldığı için gidiyor. Annem kanser hastası ona bile ben randevu bulamıyorum mesela. Bu covid süresince 65 yaş üzerine belli bi saat aralığı koymuşlardı benden daha iyi bilirsin. Bu saat aralığına 65 yaş altını almamak daha iyi bi mantıktı mesela zaten alınabilecek birkaç randevu varken onu da herkesin alımına açıyorlar. Bu sistemin sorunu hatası elbette yoksa doktorlara bilmem kimlere lafım yok
- +1 yıl
Dedigim gibi sana hak veriyorum ama genel saglik sistemi cok kotu su an. 6-7 ay sonraya mr gunu verilen hasta var, 2 ay sonraya ultrason gunu verilen hasta var, bizzat kendim goruyorum bunlari. Hem hasta, hem de saglik personeli acisindan cok sikintili bir donem.
Ve yemin ediyorum simdiki aklim olsa asla saglik sektorune girmezdim. O kadar bezdirdiler ki calisanlari. Gerek fazla is yuku olsun, gerek dalga gecer gibi verdikleri maas olsun. Ondan sonra saglikcilar neden yurtdisina kaciyor. Kim, neden bu sartlarda calismak istesin ki...
Soran+1 yılOrası öyle tabii orada hem fikiriz. Gittiğim doktor bile ben Almanca öğreniyorum gidicem, sizi daha kötü günler bekliyor dedi. Haklısınız dedim diyecek başka bi şey yok çünkü. İstenmedikleri yerde durmuyorlar, haklılar da.
- +1 yıl
aynen öyle çok güzel özetlemişsin sağlık sistemini ama soruyu soran arkadaş senim yaşadığın problem doktorlardan kaynaklı bir şey değil. Diğer arkadaşında dediği gibi fizik tedaviyi bile en az 5 ay sonrasına veriyor.. Emarı öyle ultrasonu öyle.. Polikliniklerde sıra bulamayan gerçekten de acile geliyor. O yoğunluk o yüzden ve acildekilerin çoğu arkadasında dediği gibi gerçekten hasta değil. Bu insanlar olmasa sıra beklemezsin yani
İlk defa duyuyorum özele gittiğinde tepki alan bir insanı, ne tuhaf bakis acili insanlar var cidden😦 bu bir kişisel tercihtir sağlıktan yararlanma hakkıdır. Haklısınız hep dolu devlet hastanesi, bir de üzerine degisik bir randevu sistemleri var saolsunlar aylarca alamıyoruz. Şahsen çok pahalı olmasa en ufak şeyde bile özele giderdim tabi hastanesine bağlı özelin de hizmeti bazı yerlerin devletten farkı olmayabiliyor bir dis icin 3 kere randevum ertelendiğini biliyorum.. ama en iyisini yapmışsınız neden bekleyesiniz o atesle havale gecirince mi bakacaklardi yani🤷🏻♀️
14 Yorumla
Soran+1 yıldevlet hastanesini kötülüyormuşum. sanki iyi bi şey var da ben görmüyorum :D
Soran+1 yılalttaki biri de şey diyor sen bencilce davranıyorsun ben sorun yaşamıyorum. şehir nere Sakarya. 1 milyon nüfusu var sakaryanın benim sadece semtimin nüfusu ondan fazla, karşılaştırmaya bak hasbinallaaaah
Merhaba en ufak birseyde acil olmayan durumlarda acilin kullanilmasi ve bayram tatili yuzunden polikliniklerin kapali olmasi nedeniyle butun yük acile kaldi gittiginiz hastanedeki doktor zaten fazlasiyla yorulmus bunalmis durumda hastalarla yeterli sekilde ilgilenemiyor ulkemizde birsey yapilirken ileride ne olacagi pek dusunulmuyor bir sure sonra yapilan devlet hastanelerinde ya yetersiz doktor oluyor ya da hastane kapasitesi yetmiyor ozel hastanede de neden isleminin kisa surdugunu soyleyeyim ucret odememek icin insanlar ozel hastaneye gitmiyor yogunluklari da cok az oluyor
12 Yorumla
Soran+1 yıldoktora ben bi şey demedim ki
Ama özelede çok güvenme bunu bir sağlıkçı olarak söylüyorum hiç bir hemsire-ebe 60 puanla atanacakken gidipte özelde sürünmez sizin sağlıkçı zannettiğiniz bir çok kişi aslında öğretmen-işletme mezunu veya lise mezunu sonra yok yanlış müdahale oldu yanlış ilaç vuruldu tacize uğradım gibi şikayetlerle gelmeyin öte yandan devlet hastaneleride sıkıntılı kimse işini yapmak istemiyor disiplin problemi var ve maalesef dahada kötüye gidiyor bundan bir ay önce devlet aciline gittim ortada doktor yok kızın tekini koymuşlar oraya doktorun kasesiyle kafasına göre ilaç basıyor şaka değil !!! sinirlerim gercekten bozuldu bisiy demedim sistem aşırı bozuk ve düzeltilmiyor!!!
12 Yorumla
Soran+1 yılöğretmen nasıl hemşire olabilir anlamadım ben
- +1 yıl
Canım valla şaka değil özel hastanelerin bir çok yerinde sağlıkçı üniforması giymiş ama sağlık mezunu olmayan insanlar var tabii hiç mi sağlıkçı yok tabii ki var paramedik ve sağlık teknikerleri atanamadigi için özelde çalışıyorlar ama bu bir hastanenin %40 kapsıyor çünkü hiç bir sağlıkçı özelde çalışmak istemiyor
Sağlık konusunda 435 cevap paylaştı. Bu hayatta paran kadar yaşarsın ama temel olan paranın olması değil başvurulan hastanede aciliyet durumuna göre müdahale edilmesidir tabiki devlet hastanelerinde sin zamanlardan yaşanılan sağlıkta şiddeti biliyoruz doktorlarımız sağlık çalışanlarımız ağır şartlar altında çalıştığı yetmezmiş gibi bide üstüne üstlük dayak yiyor şiddet görüyor Öldürülüyor? böyle bi durumda giderlerse gitsinler denilen sağlık çalışanlarına çok şey borçluyuz doktorlar insan tamircileridir ve ben Tamircilerimi çook seviyorum 🙏😎
08 Yorumla
Soran+1 yılDoktorlara bi şey demedim zaten öyle bi yazıyosunuz ki sanki ben şiddet uyguladım
- +1 yıl
Ben sana bisi demedim? iyi oku? alıngansın ama sana bisi demedim? genel manada dedim
- +1 yıl
paran varsa tabiki özele gidiceksin
- +1 yıl
gecmis olsun bu arada şimdi nasılsıniz
Soran+1 yılAlıngan değilim normalde de çok doldum kusura bakma. İyiyim şimdi çok teşekkürler
- +1 yıl
neden ateşiniiz yükselmiş?
Soran+1 yılKan aldılar enfeksiyon varmış
- +1 yıl
tekrar çok geçmiş olsun
Valla bizim devlet hastanesi Türkiyenin en iyi devlet hastanelerinden biridir.
Ayrıca 39 derece ateş riskli değil. Bencilce bir soru olmuş. Herkesin hastalandığı döneme denk düşerseniz ve herkesim aynı rahatsızlığı olduğunda ne gibi bir çözüm bekliyorsunuz anlamıyorum?
Tabii 65 yaş sorunsalları var orası ayrı. Ayrıca evinde sorunu çözebilecek rahatsızlıkları olan insanlar inatla keyfi hastaneye gelmesinden ötürü böyle sıralar uzuyor.
Alt tarafı üşütüyorsun veya başka bir şey olmuş olabilir. Demek istediğim şudur. Evde çözülebilecek şeyleri hala daha öğrenmeyip rahatına düşkün olup devlet hastanelerini gereksiz doldurulmasına karşıyım.07 Yorumla
Soran+1 yıl2 gün boyunca ateşim 39'dan inmedi ateş düşürücülerle, bilmem nelerle. kulak çınlamamdan ve baş dönmemden kafamı kaldıramıyorum ve çalışmam lazım para gökten zembille inmiyor neticede. ne yapmamı önerirdiniz mesela?
- +1 yıl
Tek sen çalışmıyorsun kardeşim. 2 gündür aklın nerede. Randevulu gitseydin. Veya sağlık ocaklarına gidip ön teşhis ile ciddi problem varsa acile hızlı sevk veriliyor. Duygu sömürüsü yapmayın yani. Sadece kafanızı kullanın. 2 gün diyorsun bide. Mantıklı düşün az. Özele bile gitsen hastalık o gün fazlaysa özellerde full çeker. Ayağıyla seni elleri ile başkasını aynı anda herkesi tedavi edemez doktor değil mi?
Soran+1 yılrandevu olduğunu düşündüren nedir size? :)) bayramda hangi sağlık ocağına gidecektim ya da? :)) duygu sömürüsü değil olanı söylüyorum da biraz gözünüz kör.
- +1 yıl
Yok ben o hastalığınız için randevudan söz etmedim. Bir psikiyatriye görünmen gerek. Bu kadar toxic ve agresif tavırlarına antidepresan iyi gider sana.
Konuya dönecek olursak, 39 derece ateş ciddi değildir. Triajda bu teşhisler ciddi değil. Aynı şekil baş dönmeside. İlla yeşil barkod değilde sarı almak istiyorsan 40 derece ateşi görmen gerekiyor. 40 ın üstü havaledir. Burada sana profesörlük yapmıyorum. Sadece bencilliğin ve toxicliğini söz ediyorum. Mantıksızsın. Özelede gitsen yoğunluk varsa insan gibi bekliceksin. Benimde başıma geldi. 65 yaş üstü tanıdığımız fenalaştı. Her yer full 65 yaştı 3 tane özel gittik yer çıkmadı. Ama illede ilk benim işim hallolsun diye bencilliğinizden ödün vermiyorsunuz.
Soran+1 yılİlla benim işim hallolsun diyen kim? 250 hastaya 2 doktorun bakmasından bahsediyorum en başından beri. "Elbette kırmızı kodlu hastalara öncelik veriliyor" demişim, kodların farkındayım, yeşil kodlu olduğumun da farkındayım triyaja göre. Bi siz biliyorsunuz işleyişi aynen :D
- +1 yıl
Özel hastanede kaç kişi bakıyor 250 hasta? Sen olayı anlamamak için beynini kitlemişsin. Her şeyin farkında olup ileri geri söyleniyor olmanda garip bir tavır. Hala mantıksız mantıksız konuşuyorsun. 50 doktor mu istiyorsun 250 hastaya. Bizim hastanede en az 4-5 doktor oluyor acilde. Köy hastanesinde falan mı yaşıyorsun 2 doktorun 250 hastaya bakmasından söz ediyorsun. Gereksiz gereksiz tavırlar işte. Çık bu düşüncelerden yoksa kulağını çok çınlatırlar.
Soran+1 yılİşte gözünüz kör derken bundan bahsediyorum. Ankara 'nın bi semtindeyim, köyde falan değilim 2 doktor var gayet, kocaman da hastane. Buyrunuz taksi ücretinizi ben vereyim gidip bakın. Sonra savunun boş beleş şeyleri, at gözlüğüyle bi yere varamazsın çünkü
+1 yılAcil servise mide kanaması kalp krizi beyin kanaması ciddi solunum yetmezlikleri böbrek yetmezliği kanser komplikasyonları majör travma gibi ciddi şeylerden gidilir önce bunu öğrenin yoksa dönemsel herkesin ateşi 39 herkesin midesi bulanıyor ishal herkes sevgilisinden ayrılmış konversif böyle ıvır zıvır la gelen insanların da yanında en az 2 3 tane nazlaticisi gelir kesin adam ağzından fışkırarak kan kusar senin gibiler benim atesim var yaa kimse yok mu diye bağırır kırmızı alanda 2 yaşında bebek 17 yaşında genç elinde ex olur sonra çıkarsın dışarıda senin gibiler sari serum diye bağırır
211 Yorumla
Soran+1 yılüf ne boş yaptın. herkesin ateşi 39'sa kapıda bayılalım o zaman, hastaneyse bakacak randevu bekleyecek durumda değildim demek ki. beni önceliklendirsinler demiyorum ama 250 kişiye 2 doktor bakamaz yani bana sıra ne zaman gelecek gece mi? ha annemin kanaması varken de bizi yeşile koymuşlardı kanser hastası kadın da gitmesin hastaneye o zaman.
- +1 yıl
Çok doğru söylemişsin kenks işleyişi bilmeden neyin ne olduğunun farkında olmayan bir toplumda Acilin ne demek olduğunu öğretmek gerekiyor gerçekten acil olanların gelmesi gerektiğinin anlatılması lazım ama bu süreç bi 100 150 yıl sonra belki oturur bizim ülkemizde
- +1 yıl
Annenize geçmiş olsun siz de okumayı öğrenirsiniz kanser hastalarına her zaman hassasiyet gösterdiğimizi yukarıda yazdım evet 1 doktor 250 hasta bakmaz 4 hemşirenin çalıştığı alana aynı anda 10 tane tedavi girmez girerse tiraj yapmak zorundasın bu da hayati öncelikle başlar
Soran+1 yılhassasiyeti nerde gösteriyorsunuz anlamadım. kadın sabah 11de acile gidiyor gece 12'de eve giriyor. aynen baya hassasiyet
- +1 yıl
Bir hasta acilde 12 saat kalmışsa yapılabilecek tüm tetkikler yapılmıştır laboratuvar görüntüleme bu tetkikler onaylanmıştır yorum alınmıştır ilgili branş konsültasyonlari yapılmıştır gerekirse kontrol kan ve görüntüleme yapılmıştır biz de biliyoruz o hastaya narkotik ajan ağrı kesici verip 30dk 1 saatte eve göndermeyi peki ya evde o hastaya bir şey olursa diye korkup takip edebildiğimiz kadar ediyoruz
- +1 yıl
1 saatte eve göndersen ilgilenmediler 12 saatte göndersen çok kaldık sizin icin ideal süre nedir
Soran+1 yılsıranın gelmesi zaten 3 saat sürdü beyefendi. tetkikleri saat 4'te verdi akşam 9'da konuştum hala çıkmadı dedi. 5 saat ne tetkiki yapıyorsunuz bu kadar övüyorsunuz sağlık sistemini anlatın madem.
- +1 yıl
Ben sağlık sistemini övmüyorum işleyis hakkında bilgi veriyorum bahsettiğiniz bu olayın epikirizni çok merak ediyorum ayrıca
Soran+1 yıledersiniz elbet. övdüğünüz şeylerin zıttını söyleyince size bunlar istisna gibi geliyordur ama değil
- +1 yıl
Övdügüm tek bir şey yok burada Hee övmekse söyle anlatayım yoğun bakimlar kapalı alanlar sizin görmediğiniz mesela özel hastanede bi enjektöru kullanırsın onu çöpe atamazsın kullandığın hastanın başına koyar 3 5 defa daha kullanırsın devlette ise kullandığını direk çöpe atarsın burada yazmak istemediğim daha başka birçok şey acil olsun yoğun bakım olsun
Soran+1 yılpeki
Tercihim özel hastane. O da kötünün iyisi.. Randevulu olmamıza rağmen özelde bile beklediğim, yeter artık diyip çekip gittiğim çok olmuştur. O kdr kalabalığız ki göçen göçene... ne hastanede ne okulda ne tatil bölgelerinde (tatile bile gidiyolar) ne toplu taşımada daha nicesinde kendi insanımıza insanca yaşamak için yer kalmadıki.
11 Yorumla
Soran+1 yılcidden öyle çok haklısın
Sağlık konusunda 663 cevap paylaştı. Bizde sağlıkta eleme sistemi yok herkes istiyor hastanede en az uzman doktor onunla ilgilensin böyle olunca herkes yigiliyor hastaneye isteği yerden sıra randevu vs aliyorda alıyor sonra yığılma oldu özellikle acilde durumu acil olmayan yığınla kisi oluyor onların yarısı mahallesindeki saglik evine ocağına vs adı neyse oraya gitse işi hallolur ama illa koca hastanede kocaman doktor görsün
02 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle ama randevu da bulunmuyor hastanelere, hafta sonu ya da mesai dışına denk geldi mi sağlık ocağı da beklenmiyoe
Devlet hastanelerine sıra bulamadığım için özele gitmek zorunda kaldım. 20 lik dişim ağrımaya başladı e işe gidiyorum bi yandan mhrs ye baktım yok 4. gün dayanamayınca artık özel hastaneyi aradım o da izin günümde hemen gittim tedavimi oldum valla iyi ki gitmişim diyorum. Soğuk algınlığı vb. için aile hekimleri yeterli geliyor iyi ki varlar. Sadece diş değil gözüm için randevu baktım bi de öyle bir iki gün değil bir ay boyunca her gun baktım yine yok ben de parama sağlık dedım Veni Vidi ye gittim pişman değilim bunun için de iyi ki de gitmişim diyorum. Velhasıl sağlık sistemimiz eskisi gibi değil bence devletimiz insanlara çok hak tanıdı ama doktorlara aynı hakkı tanımadı küçük bi yeri ağrıyınca doktora giden insanımız hem tedaviyi hem doktoru beğenmedi çünkü ona göre o kücuk bi agrı değil dillere destan bir hastalıktı bunlar yakın çevremden gördüklerim ve benim görüşüm o yüzden sağlık sistemimiz bence çöküyor çünkü denge önemli
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
İmkanlar dahilinde özel hastane tercih etmek gayet, doğal. Ancak istemeyip özele gitmek zorunda bırakılmak hiç iyi bir durum değil. Besbelli bazı sorunlar var ve devam ediyor. Çözüleceğini sanmıyor ancak umuyoruz. Kendi çalıştığı kurumun hastanesinde ranvevu alamayan, özele gitmek zorunda kalan insanlar var.
02 Yorumla
Soran+1 yılhala bana bencilce bi soru olmuş diyen var deliricem şurda şimdi
Para sağlığı da satın alıyor diyince insanlar tepkiyle yaklaşabilir ama öyle. Sağlığım olsun kısmına artık para da dahil. Tabi çok parası olan hasta olmaz mı ölmez mi tabiki hayır. Ama eldeki imkanı kullanmak için para şart. Ben şahsen uzun süredir devlet hastanesine gitmiyorum gitmemde. Bunda hastane doktor ve hemşiresinin davranışı da çok büyük. Imkani olan herkes özel hastaneye gitmeli.
01 Yorumla
Soran+1 yılyani alıyor ama napabiliriz ki haklısınız
Sağlık ve eğitim sistemi maalesef özel sektörün kucağına itildi. Eşit şartlarda okuyamıyor muayene ameliyat olamıyoruz. Devlet hastanelerinin kaliteli bilgili doktorları özel hastanelerde çok daha iyi maaşlarda ve şartlarda çalışma imkanı bulduğu için oralarda hizmet vermeyi tercih ediyor. İyi doktor mu bıraktılar devlet kadroların da.
01 Yorumla
Soran+1 yılokullar da öyle haklısınız
sonuna kadar haklısın Şu an hastanelerde işini bilen doktor yok devlete gidiyorsun kan tahlili röntgen çekilir o ara sana bir parki verilir 2.5 saat bekle önce tahlilini çıkması sonra Ankara nin o tahlili inceleyip rapor yazması tamam Ankara nin bakmasına güzel fakat basit rahatsizliklarinda kan tahlilini okuyamayan doktor ya da okuyup işlem yapmasına engel olan sistem çoğu ilde tecrübeli doktor da yok
03 Yorumla
Soran+1 yılAnkara mı bakıyor anlamadım
Soran+1 yıla yok asla bilmiyordum
Paran varsa tabi ki özel hastane büyükbabam kanser hastası iken çok büyük ağrıları oluyordu onun için her gün ağrı kesici serum vuruluyordu devlete gittiğimizde bin bir rica ile vuruyorlardı adam ağrıdan kıvranıyordu sonra özelde ücretsiz olduğunu öğrendik sonra ne zaman gitsek bekletmeden işlemleri yapmışlardı
03 Yorumla
Soran+1 yılçok geçmiş olsun, atlattı mı?
Soran+1 yılBaşın sağ olsun
+1 yılAmeliyatımı yapan 2 doktordan birisi özelde 30bin istedi (sadece ameliyat ücreti, onun dışında fizik tedavi var yaklaşık 10bin) Devletteki için aylarca sıra bekledik ama yoğunluktan sıra gelmedi. Devletteki doktora daha çok güvenmiştim ona olmak istiyordum ama daha fazla beklersem benim zararıma olacaktı. Durumumuz yoktu ama özeldekine olmaya karar verdim doktoru her aradığımızda sekreter ameliyatta olduğunu söyledi asla doktorla iletişime geçemiyorduk. Her gün aradık, haftalar sonra kendisi bizi aradı. Dönüş yapacağını söyledi yapmadı. Yani o parayı gözden çıkarttığımız hâlde ameliyatımı olamadım. Aylarca bekledim 9 ayın sonunda devlette sıra geldi orada oldum. Pandemi dolayısıyla acil ameliyatlar dışında ameliyat yapılmamıştı bi dönem. O yüzden de çok bekledim. Ama değdi. Her aradığımda ulaşabildim doktoruma. Aklımda hiç soru işareti kalmadan atlattım süreci. Güvendiğimden daha fazlasıymış :)
01 Yorumla
Soran+1 yıliyisine denk gelmişsin helal olsun
Tepki verenler gereksiz duyar kasanlar. Ben de sevmiyorum, acile devlete gitmiştik, durumum acillik olduğu halde ayakta sıra bekledim. Üstüne üstlük Corona zamanı herkes iç içeydi belli bir mesafe yoktu. Devlet olunca normal yani ama sevmemekte haklısın. Ben de nefret ediyorum.
03 Yorumla- +1 yıl
Para çoksa gidebilirsiniz özele hanımefendi
Soran+1 yılbu niye atlıyor her görüşe ya sanane kardeşim görüşünü yaz geç
+1 yılSıra bekleyip tedavi olsak yine iyi sıra bekleyip yanlış tedavi oluyorsun. Bunun bir çok örneğini verebilirim. Burnumda kırıkla gittiğim acil bana bir şeyin yok bi ay sonra gel dedi. Bir ay sonra gittiğimde doktor ben sana bakamam dedi. Özele gidip burun ameliyatı olduk. Bunun gibi 3-5 tane daha tecrübem var. Devlete sırtımı dayadol rahatlığı var. Bu insanlar da ki özel hastanesi olan bi bakan var başımızda birde böyle bakmak lazım. ( İşine saygısı olan ve işini iyi yapan kişiler hariç )
04 Yorumla
Soran+1 yılsana bi şey diyeyim mi :D bundan seneler önce düşüp acile gittim doktor evde dinlen geçer dedi. başka bi hastaneye gittik kalçamda kırık çıktı :D hani kırığı nasıl göremezsin eve gidip dinlensem sakat kalacaktım
- +1 yıl
Bende motor kazası yaptım. Gözüme ufak nokta kadar parça girdi. Ben acile gittim gözümü yıkayıp ilaç verdiler 1 hafta sonra geçmeyince özele gittim. Özelde parçanın çıkartılmadıgı fark edildi. Ve verilen ilaçlar falan hepsi yanlış alakasız olduğu söylendi. Ne yazık ki tc şartları bunlar paran varsa iyileşir tedavi olursun
Soran+1 yılay yuh ya yazıklar olsun
- +1 yıl
Hayırlısı olsun valla ne diyeyim
Devlet eski devlet değil artık
Devlet hastaneleri de özelleştirilir hepsi özel olursa şaşırmam
Tıpkı Amerika gibi vesaire
Paran varsa özele git özel daha iyi iki dakika da halledersin
Paran yoksa devlet
Lakin özel hastaneler de hayatı mahvedebilir vesaire
Haklısın gerçekten01 Yorumla
Soran+1 yılöyle doğru diyorsun
+1 yılDevlete zar zor aldığım ortopedi randevusuna gittim işimi halledemedim. Ordan çıkıp hemen özele gittim sağolsun orada doktor işimi halletti. Ödediğim para da 250 TL idi. Allah göstermesin çok hastaneye giden biri değilim. bir şey olursa özele giderim.
02 Yorumla
Soran+1 yılbenim de aynen öyle oldu. devlete ortopedi randevusu aldı 15 gün sonraya ama dayanamadım ağrıdan. özele gittim 2 gün sonraya ameliyat verdi benim devlet randevum gelmeden ben ameliyatımı olmuş evimdeydim
- +1 yıl
Çok geçmiş olsun.🙂
Böylelikle özel sistemini yerleştirmiş olacaklar ve özel sağlık sigortaları geleceği parlamış olacak, en nihayetinde sosyal devlet anlayışından vazgeçilecek ve tamamen liberal sistem ile her şey özele döndürülecek. Tabi bunun için iyi bir denetim mekanizması gerekir ama bizde bu olamaz. Günlük sorunlar, sığınmacılar ve doktor eksiği söz konusu iken özel hastane çok mantıklı üniversite özel bakan hocalara gitmekte mantıklı oluyor. O kadar sıra beklemezdim.
01 Yorumla
Soran+1 yılyani doğru diyorsun
+1 yılÖzel hastaneleri tercih ediyorum. Bir yığın insan bitmek bilmeyen dertler ve zaten devlet hastanelerinin %90’ı yaşlılardan oluşuyor. Hayır birileri ne bekliyor anlamıyorum ki kimse mezara ayakta gitmiyor sonuçta. Saygı ortamının mümkün olmadığı yerlerden uzak durmak gerek.
02 Yorumla
Soran+1 yılyeşil kodla orta yaşlı bi abla geldi benden sonra. sarı koda bakan doktor boş diye girdiler, beni almadı ama. biz de mi yaşlı olalı bakılabilmek için anlamıyorum
- +1 yıl
Sistem kesinlikle değişmeli… Ülkede zaten nerede işe yaramayan insanlar var tüm haklar onlara sunuluyor dünyada bu yönden tek ülkeyiz.
+1 yılÖzel hastanesi olan adamı sağlık bakanı yapıyorlar. Tabiki özele gitmen için uğraşırlar. Randevu alıyorsun iki-üç hafta sonraya veriyorlar. Acile gidiyorsun sıra bekliyorsun. Ücretsiz gibi gördüğün sağlık hizmetleri için zorunlu sigortaya para veriyorsun. Ne halk ne çalışanlar memnun.
01 Yorumla
Soran+1 yılyani farklı bi düşünce
+1 yılÖzel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortaları ülkemizde sıkıntılı. Hem her hastane listelerinde yok hemde acil bir durumda paranla öde faturayı bize yolla onaylarsak veririz diyorlar. Bu arada özelde aynı devlette aynı. Totalde hepsi sağlık bakanlığına bağlı ve hepsi aynı şeyin laciverti. Arada fark yok.
05 Yorumla
Soran+1 yıltamamlayıcı sağlık sigortam var 5 ayakta tedavi hakkım var 2 ya da 3'ünü acilde harcadım hiç paranla öde faturayı yolla falan denmedi
- +1 yıl
bir gün dediklerinde içeride rehin kaldığında anlarsın sigortanın ne kadar kötü olduğunu neyse keyfi kullanma haklarını hastalanmayı bekle
Soran+1 yıl145 nabızda hastaneye gitmeyeyim keyfi bi şekilde teşekkürler
- +1 yıl
hey allahım her yerde cahiller beni buluyor. ne tamam ye bana ne
Soran+1 yılKeyfi kullanma diyen sen, cahil diyen yine mi sen :D Komiksin
Gerçekten hastaysan asla devlete gidilmez. Özelde işini o kadar rahat, hızlı ve güzel bir şekilde hallediyorsun ki verdiğin para bile rahatsız etmiyor. Durumun varsa kesinlikle devlete gitmene gerek yok. Vatan haini falan diyenlerde saçmalıyor. Ciddi bir hastalık geçirdiklerinde onlar bekler 200 kişiyi çok istiyorlarsa. Kimse kimseye karışamaz. Boş boş konuşuyorlar takma onları.
02 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten ya sanki ben kurtarıcam ülkeyi devlet hastanesine giderek
Devlet hastanelerinde doktor yetersizliği nedeniyle millet mecburen özele gidiyor. Özel hastaneler de fırsat bu fırsat deyip gelen müşteriyi, doğru yazdım yanlış değil, gelen hastaları hasta olarak değil müşteri gibi görüyorlar ve insanı sömürebildiği kadar sömürüyor. Allah kimseyi özel hastanenin eline düşürecek kadar çaresiz bırakmasın.
00 Yorumla
+1 yılDuruma göre değişir özelin politikası ticaret olduğu için belli durumlarda özel bellidir durumlarda devlete gidilmeli. Benim abimi sırf 100 bin TL için ameliyat edip kanseri lenflerine sıçrattılar. Sonradan gittiğimiz Onkologlar çıldırdı ama iş işten geçmişti şu an dördüncü evrede ve biz devletten şaşmıyoruz mesela …
00 YorumlaÖzel hastane işin kaymağını yer. Benim özel hastanelerde çok canım yandı onun için özel hastaneye soğuk algınlığı harici asla gitmiyorum. Devlet hastanelerinde daha iyi bakılıyor bazı illerde doktor olmayışı nüfus yoğunluğu vb nedenlerden dolayı yoğunluk yaşanıyor maalesef
Özel hastaneye gittiğin için kimse kimseyi vatan haini yapamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖzel hastaneye param olsada gitmem.. en tecrübeli doktorlar devlet hastanesinde.. her ikisinede gittim evet sira daha az ama ordaki doktorlar bana güven vermiyor „para verecegin icin sana bakiyorum“ der gibiler..
devletteki doktorlar daha insani bakiyor hastalarina.. yinede herkesin kendi tercihi.04 Yorumla
Soran+1 yılben de tam tersini düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılTecrübelerimi söylüyorum. Her doktor farkli tabi. Ordaki doluluk oranida cekilcek gibi degil ama bazi doktorlarim var cok memnunum onun icin cekiyorum.
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla geçen benimde kolum kırıldı en yakın hastane maalesef devlet hastanesiydi mecbur gittim ya arkadaş ilgilenen bitane doktor bile olmazmı bu nasıl bir vicdan içeri doktorun yanına giriyorum koluma bile bakmadan tomografi çektir gel dedi gittim 3 saat sıra bekledim çektikten sonra doktorun yanına geldim tamam dedi bi baktım ilaç yazıyor ben ne ilacı dedim kolum kırık görmüyormusunuz şişliği morluğu o zaman alçıya alıcaz dedi hadi ya gerçektenmi dedim siz nasıl bir doktorsunuz nasıl doktor oldunuz sizi doktor yapanın ağzına tüküreyim deyip çıkıp gittim özele
çok güzel bir adalet sistemimiz var01 Yorumla
Soran+1 yılkomik cidden şu durum
+1 yılAciller yoğun oluyor ancak benim tercihim devlet hastanesi
Özel hastane ilgi alaka temizlik konusunda iyi olsa dahi devlet hastanesi imkan kısıtlı da olsa daha çok sonuç odaklı oluyor ve özel hastaneler ticaretinde14 Yorumla- +1 yıl
Özel hastaneler e farklı illerde çok gittim ve genel olarak süslü cümleler içinde bir aldatmaca gördüm
Soran+1 yılben de çok gittim hiç dediğiniz gibi bi şeye rastlamadım. hastaneden hastaneye doktordan doktora fark ediyor demek ki
- +1 yıl
İlla ki fark eder ve aynı hastane dahi olsa kişi farklu muamele görmüş olabilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılO durumu biliyorum ya sıra size gelene kadar ateş düşüyor sonra gel de ikna et doktoru ateşinin olduğuna serum yapması gerektigine
Geçen sene öyle doldu ya yılda kaç defa başıma gelecek ki deyip özele gittim 1 saatte halloldu
Sikayetinize gelince bizim milletimizin duyarsızlığı bence herkes acile gidiyor acil servislerde hiç birseyi olmayan insan dolu doktorlar ne yapsın Allah onlara da yardım etsin 250 hastaya bakmaya çalışan adamin gözünden bakıyorum şimdi onun durumu sizden de beter 😅
Geçmiş olsun sizde10 YorumlaBu konuda haklısın acil durumu olmayanlarda direkt acile koşuyor buna bir çözüm getirilmeli ama özeller in de iyi olduğunu düşünmüyorum özel hastaneler yüzünden onlarca ölüm gerceklesiyo
24 Yorumla
Soran+1 yılne gibi
Soran+1 yıldevlette insanlar hastanenin ortasına sıçıyor. o çok mu steril
+1 yılÇok beklemek insanı hasta olduğuna bin pişman ediyor. Ama özel hastanelerde bedava değil. El mecbur bekliycem. Araştırma hastaneleri ıncığına cıncığına kadar inceliyor. Özeller bjnj yapıyor mu bilmiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılSanırım o kadar yapmıyorlardır
- +1 yıl
Yok yapanlar var
Benimde durumum olsa gerçekten gitmem. Ama hayat şartları çok zor mecburuz. Hem randevu almak için sıra bekliyoruz hemde sıra aldıktan sonra sıra bekliyoruz. Allah ölümcül bir hastalığın eşiğine düşürmesin. Beklerken ölürüz.
03 Yorumla
Soran+1 yılsana yemin ederim annemin enfeksiyonu olduğu için ameliyat yapmadılar, 2020 kasımda olması gereken ameliyatı 2022 nisanda yaptırabildik. antibiyotik verip yolluyor, kadın zaten 2 sene aralıksız antibiyotik kullandı ama muhatap olacak doktor yok karşında
Soran+1 yıltüm doktorlardan allah razı olsun yine çoğunun elinde bile değil 5 dakikada 1 hasta görmek zorundalar, illaki moralsizlik oluyordur, sorun onlarda değil yani. çok teşekkür ederiz
+1 yılİyi de acili bu hale getiren yine biziz. Adamın ayağı ağrıyor acile, canı sıkılıyor acile. Sırf sosyallik olsun diye acile gelen var. Korona oldu da az millet bırakmıştır geri döndü bu davranış. Valla çok acayip bir milletiz.
10 Yorumlabenim daha önce benim de kalbim veya göğüsümde batma hissi vardı ama maalesef doktora gidemiyorum çünkü annem randevuyu alamamış tam ne zaman randevu alacak gibi olursak aksilik çıkıyor en son hem bayram dan dolayı hem de Allah Rahmet Eylesin öldürülen doktordan dolayı bazı doktorlar isyan edip işi bırakmış protesto etmiş o yüzden boşa gitmeyelim doktor yoktur diye gitmedik
12 Yorumla
Soran+1 yılçok geçmiş olsun
Devlet hastanesi Rezalett bir ortam. Bir insanın son çaresi olması lazım oraya gitmesi için. Özel Hastane pahalı olabiliyor ancak en azından Devlet Hastanesi rezilliğini çekmiyorsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılölürken falan giderim bundan sonra
+1 yılZaten arapları doktor yaptılar boşverin devlet hastanesi tehlikeli. Antibiyotik verip öldürüyorlar iktidar yanlısı olmayanları.
22 Yorumla
Soran+1 yılo kadar da değildir ya
- +1 yıl
Öyle öyle
İstanbul da eğitim araştırma hastanesi acilinde çalışıyorum. Diyebileceğim tek şey sağlık sistemi yanlış. Ve insanlar bilinçsiz. Örneğin bayramın 2. Günü kepek sikayetiyle bir kadın geldi , kabul ettik. Sonraki gün sabah 6 da içim daralıyor diye acile gelen hastayı da kabul ettik. Mesela gribal enfeksiyon acillik bir durum değil ama artık bu şikayetlerde hastalar gelince ben şükrediyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
+1 yılBütçe meselesi, devlet hastanesinde her şey çok uzun sürüyor randövü düşürmekte çok zor, çok zorlandığım anlar oldu, bende genellikle özeli tercih ediyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılRandevu da ayrı eziyet
+1 yılÖzele parayı zengin verir anca
Bugünün şartlarında zenginsen değerlisin
Ben ve çevrem fakiriz bizim neyimize özel
Acile gece/haftasonu gittiysen kalabalıktır ama napacaksın ki mecbur gitmen gerekiyor çünkü ateşlisin
Allah korusun ex duhul olmasını mı bekliyorlar ben de anlamadım01 Yorumla
Soran+1 yılAteş önemli değilmiş. Ayakta duramıyorum diyorum adama diyor ki bi sen mi hastasın snfkfkf doktor değil yani buradaki bi üye
+1 yılVallaha bilmiyorum tercihim değişebiliyor ama evet devlette çok sıra olduğu kesin ama özel de pahalı o yüzden o biraz hastalığa göre değişir sanki diyelim
01 Yorumla
Soran+1 yılo da mantıklı
Özele para veriyoruz ama hizmet olarak da karşılığını alıyoruz hem daha sistemli hem de daha ilgili oluyorlar devlette bir sürü tetkik yaptırıyorsun sonuç sadece bir reçeteye bakıyor sen ne hizmet olarak ne de tedavi olarak bir karşılık genelde alınmıyor tercih senin
01 Yorumla
Soran+1 yıldoğru diyorsun
Öncelikle bayram yoğunluğu hastanelerde de var. Özellikle halsizlik ve kusma sorunları ile başvuruyorlar hastalar. Haliyle şu son 1 haftada aşırı yoğunluk var. Vatan haini ilan edilecek bir durum yok. Sağlık personelleri hala azınlıkta tabi. Acil ve polikliniklere atamalar artmalı. Bu arada sağlıkçı da değilim.
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle
Maalesef sistem kötü sitem kötü olduğu için bu durum yaşanıyor Türkiye'de ki en iyi devlet hastanesi çamsakura oradaki sitem hayran kaldım işlem nerede olursa olsun bekleme süresi 5 dakikayı geçmiyor başka ülkeler ve özel hastaneleri şu an ki hastanlerle kıyaslamak doğru bulmuyorum diğer ülkeler nazaran hastane konusunda TR iyi durumda özel hastane çok çok pahalı oyuzden boş maalesef durum vaziyet iyi değil
02 Yorumla
Soran+1 yılçamsakura nerde İstanbul mu
+1 yılHerseyin iyisini istiyorsan parayı ya bulmuş olmak lazım ya da içerideki tanıdık birinin olup size yardımcı olması lazım yoksa devlet hastanesinde sıra beklemek en büyük kişisel eziyet
04 Yorumla
Soran+1 yıleziyet ki ne eziyet
- +1 yıl
Mr çektirmeye 6 ay sonrasına gün verirler mi şaka gibi ☹️
Soran+1 yılsigortam yapılmadan önce devlete gitmiştim Haziran gibiydi sanırım randevuyu ocağa verdiler :D
- +1 yıl
2023 te hersey güzel olacak😁😁 sende anla işte 2023 te olacak
Sağlık konusunda 736 cevap paylaştı. insanların canı sıkılıyor acile geliyor. Normal de polklinik randevusu alıp mesai saatlerinde gitmesi gerekirken akşam işten sonra acile gidiyor. 100 doktor da koysan nafile
01 Yorumla
Soran+1 yılherkes izin alamıyor işten kolay kolay ya da randevu da yok ki
+1 yılaynen aynı fikirdeyim. Devlet hst'sine gidince hem adam gibi muamele göstermiyorlar, hem sonra biz beğenmeyince linç yiyoruz. Özel hastanede para alıyorlar ama insan gibi davranıyorlar
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle
Evet ben de devlet hastanesinden nefret ediyorum gerek sıra bekleme olayı gerek gereken ilgi olsun, elimden geldiğince özel tercih ediyorum evet para gidiyor ama içim daha rahat çıkıyorum hastaneden. Ama özel hastanenin de iyisini bulmak lazım ticaretten ziyade sağlık için hizmet veren kurum vs.
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle tabi o da doğru
Sonuna kadar haklısın kimin gücüne gidiyorsa gitsin her alanda reziliz acilde sıra 86 idi bana 206 verildi yaklaşık 40 dakika bekledim sıra 87 olamadı 😢
02 Yorumla
Soran+1 yıleve giderken eşime dedim acaba bize sıra gelmiş midir diye. yakın olsa gidip devlette sıra kaça gelmişti bakacaktım :D
+1 yılonu birak devlet hastanelerinde randevu bulmak bile zorlaştı, randevu aldik diyelim muayeneye en fazla 15 dk geç giriyorsun kontrollerde bile çok bekliyoruz , eziyetlik durum yani , gerçekten de sistem işlemiyor , neden çünkü fakir ülkeyiz , parasi olan özele gider , konforlu olarak işini görüyor maalesef zenginlerin sistemi işliyor , bende mecbur kaldığımda özele gitmek zorunda kaliyorum , çünkü bu eziyeti yaşamayı hak etmiyoruz.
02 Yorumla
Soran+1 yılrandevu yok asla
+1 yılYalan söylüyorsun! Hainn 😂 Bir kere şuanda devlet hastanelerinde randevusuz hastaya bakılmıyor yani sıra vermiyorlar.. mesela kolumda bir sıkıntı olmuştu randevu almak istedim 4 ay sonrasına randevu veriyor ki bizim ilçede ortapedi dokturu 3 tane var di şu an 1 tane var oda geçici atama ile geldi göz dr bi kadın var psikolojisi bozulmuş gelen giden hastaya fırça atıyor o yüzden kimse gitmiyor kısaca ülkede her anlamda magmaya doğru gidiyor
02 Yorumla
Soran+1 yıldizimden ameliyat oldum 2 gün sonraya randevu verdi özel. muayene oldum 2 gün sonra ameliyat oldum. bazen düşünüyorum devlette bu olayı yaşasaydım hala bekliyor olur muydum sıramı :D
- +1 yıl
Hahaha 😃😃 valla bisey diyim mi ben kıbrıs ta sorunlu bir diş cektirdim diş çekimine 1 çene cerrahi 2 de dis hekimi girdi 250 tl ödemiştim geçen yıl yazinda
Düşük yaptığımda özel hastanede bekletmişlerdi beni hatta kontrole gelen bir çift sıramızı vermeyiz demişti. Bende, ben düşük yapıyorum şu an sizin bebeğiniz sağlıklı, hayırlı bir evlat olur umarım dedim. 2 saat sonra da kürtaj olmuştum özel hastanede hemde.
01 Yorumla
Soran+1 yılonun da kötüleri var demek çok üzüldüm adına
+1 yılBu biraz doktoruna bağlı diye düşünüyorum. Devlette çok memnun olduğum doktorum var diye devlete gidiyorum (tabi bilmem kaç ay sonrasına randevu bulsakda ). Aksi takdirde randevu almak için sabahın 6 sında poliklinik kapısında, önüne geçmeye çalışan insanlara karşı mücadele vermen lazım.. Yok benin özel sağlık sigortam var veya param bol hemen işim görülsün diyosan özel.
02 Yorumla
Soran+1 yılya evet acil bi durum olmadığında devletin poliklinikleri fena değil ama orada da randevu problemi var
- +1 yıl
Valla arkadaşım doğum için kontrole gidicek 1 ayı kaldı kalmadı 3 ay sonraya randevu çıkıyor.. Randevu problemi eskiden bu kadar yoktu şu an inanılmaz...
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoktorlara değil sağlık bakanlığıni arayıp neden bu şehirde az hastane var diyeceksin? Neden 250 kişi bekliyorum diyeceksin. 1 milyon dolar somaliye yardım değil hastane yapımına haryacaksin.
Zaten çoğu doktorlar istifa etti yakında halimiz çok daha kötü olacak bilginiz olsun.
11 Yorumla
Soran+1 yıldoktorlara bi şey mi demişim? bu şehirde az hastane yok az doktor var
+1 yılHiç devlet hastanesine gitmedim covid aşısı hariç özel sağlık sigortası var sıra beklemiyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılen iyisi
😂 Bende sevmiyorm ozele gidiyorum param varsa. Yoksa devlete devlettede zaten kart gosterip onlere geciyorum. Ama o sira çekilmez
15 Yorumla
Soran+1 yılkart ne kartı
Soran+1 yılanladım dikkat et
Özel hastaneler içinde en köklü firmada 8 yıldır çalısan biri olarak bana bunu sorma dostum. Tabiiki ÖZEL.
13 Yorumla
Soran+1 yılneresi :D
Soran+1 yılDoğum için Acıbadem düşündüm de paketler çok pahalı sanırım orada ya
- Devamını Gör (179)
Devamını Gör(224)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?