Bu uyku bozukluğunu nasıl çözerim?

Durumu şöyle izâ edeyim, ben bir lise öğrencisiyim, okulun başlangıcından beri bir uyku problemi yaşıyorum. Gereksiz bir takıntı ile uykumu alamıyorum, bir gün uyuyorum, bir gün uyuyamıyorum. Gerçekten uyuyamadığım zaman çok kötü oluyorum, kendimi çok kötü hissediyorum. Bir haftadır uyku düzenim çok iyiydi ama bugün yine bozuldu. Gece bir sularında yattım, gerçekten çok uykum vardı, duş falan da almıştım, herşey iyi ama :D :D lanet olasıca bir sinek tüm uykumun içine etti :D. Bir de o an baya sinirlenmiştim, sonra kalktım geberttim herneyse ama bir daha uyuyamadım ya, uykun var ama uyuyamıyorsun. Uyuyamayınca da deliriyorsun, şimdi bir saat bile uyuyamadım, mal gibiyim, yatsam yine uyuyamıyorum, uyuyamayacağım korkusu var. Arkadaşlar, sizce bunun nedeni nedir? Bu uyku probleminin derslerimi etkilemesinden korkuyorum, yoksa uyuyamam sorun değil. Yaz döneminde uyku düzenim alt üst olmuştu zaten gece ayakta sabah yatıyordum :D. Şimdi de alıştırmaya çalışıyorum kendimi. Ama gerçekten çok kötü oldum, çarşamba günü psikoloğa gideceğim, sizce geçer mi bu durum ya, bunu yaşayanlar çok iyi bilir, gerçekten çok kötü bir duygu.
Güncellemeler
+1 yıl
Bayram bayram da çok zor oluyor :/
Bu uyku bozukluğunu nasıl çözerim?