Sağlıklı beslenmek hayır sıkıcı değil aslında.. Kilo almak ve ya zayıflamak adına fit olmak adına yenilebilen yiyecekler vardır.. Bunları dahiliye gittiğimiz de aslında kanımızın neye ihtiyacı olup olmadığını, vitamin olarak neye ihtiyacımız olup olmadığını öğrenebiliriz.. Hiç mi abur cubur yemiycez , yiycez.. Hatta evde bile yapılabilir, bir-çok abur cubur var Ha şöyle bir şey var ; Şekeri, tansiyonu etkileyen yiyeceklerde var Mesela sarımsak, antibiyotik etkisi olduğu için çok çabuk tansiyonu yükseltebilir.. Türk kahvesi , bazen herkesi ayilttigi gibi, kalbe iyi geldiği söylense de bende tansiyon düşüklüğü yapar.. Vazgeçtim mi türk kahvesi içmekten, hayır 🤣 Çünkü bu hayata ben bir kere geliyorum, nelere nasıl dikkat edeceğini bilirsen, hıc bir yiyeceğin sağlığını etkileyeceğini düşünmüyorum.. "Herşeyin fazlası zarardır" diye bir söz vardır , Eger bu sözü dikkate alır, bazı dayanamadigimiz şeyleri sadece nefsimizi köreltmek adına yersek bence bazı şeylerin tamamiyle tattigimizi, aslında bir çok şeyi yiyebildigimizi farkedebiliriz.. Peygamber Efendimiz, (s. a. v) hz. Muhammet sofradan doymadan kalkarken , sadece midesini nefsini köreltip yiyip , şükür ederken biz çoğu insanların "doymadım", "ya bugün de bunu mu yiycem" ,"ben bunu yemezsem ölürüm "dediğimiz de ınanın bunun aslında olmayacağını, bizlerinde irade gücüne sahip olduğunu, bir insan olarak bir-çok şeyi uretebilecegimizi , istersek abur cubur bile kendi evimizde bir kaç malzemelerle birşeyler yapabileceğimizi biliyorum..
Şunu da belirtmek istiyorum ,🤭 Sağlıklı beslenmek Canan Karatayin dediğini yapıp, açlıktan olmak değildir.. 😌🎶🎵🌼🎶🎵🌼🎶🌼
Sağlıklı yemeklerden kastın ne? Her gün salata mı yapıyorsun? Ben de severim fit tarifleri ama her şeye de sağlıksız dememek lazım örneğin bazı kişiler köfteyi sağlıksız buluyor ama bana göre sağlıklı ya da yağlı yemeklerin sağlıksız olduğunu düşünüyorlar ama bence içinde tereyağı ve zeytinyağı bulunan yemekler daha sağlıklı, iyi kolesterolle kötü kolesterol arasındaki farkı ayırt etmek lazım yanı sıra pirinç, bulgur ve diğer bakliyatların da sağlıklı olduğunu düşünüyorum önemli olan bunları ne kadar tükettiğiniz ve hem sağlıklı hem de lezzetli olan çok fazla yemek türü varken sıkıcı olma ihtimali yok sadece çeşitlendirin, sürekli aynı şeyleri yapmayın bir de arada kendinizi ödüllendirin, bedeninize iyi gelmeyen bazı yiyecekler ruhunuza iyi gelebilir.
Sağlıklı beslenmek bu yönde kültürel gelişim sağlandıkça giderek daha eğlenceli ve cezbedici bir hâl alıyor. Sağlıksız gıdalar başta daha iştah açıcı gibi görünüyor ama maalesef sonları öyle olmuyor. İnsanın zaafı olan sağlıksız yiyeceklere haftada bir gün izin verip diğer günler sağlıklı beslenmesi süper olur bence. Nefsine mukayyet olmasına da haydi haydi yeter.. 🍀🍀
Bence eğlenceli yani öyleymiş, uzun uğraşlar sonra başarabiliyorum ve sonuç olumlu keşke önce yapsaydınız diyorum. Ye gitsin can boğazdan gelir diye gazı verenleri traşlamak lazım hepsini, homini gırtlak tıkınınca aslan yürekli richard gibi, sevimli hayalet gibi görünselerde aslında onlar kazıklı voyvoda, onlar birer gargamel hepsi can düşmanı.. Aynaya bakınca fit bir vücut görmek, dilediğin kıyafeti giymek, yerçekimini hissetmeden yürümek arabaya tek hamlede binebilmek sağlıklı bir karaciğer, sindirimi güçlü bir mide florası düzgün bir bağırsak kadar eğlenceli bir şey yok. Bir dirhem et bin ayıp öter, can boğazdan gelir ye gitsin. Kadının kalçalısı yemeğin salçalısı, türk kası hepsi afyon hepsi züğürt tesellisi
Sürekli böyle gitmek ve Cheat yapmamak cidden sıkıcı olup, ters tepebilir.. Haftanın en az 1 günü istediğinden yemelisin.. Diyetin 4. haftasından sonra çok rahat yapılabilir.
Sağlıklı diye lezzetsiz olmasına gerek yok. Baharatlı ve soslu lezzetli ama sağlıklı yemekler de yapılabilir. Tabi hep dediğim gibi sağlıklı beslenmek güzel ama arada vücudu şaşırtmak gerek. Bu sağlıksız beslenenler için de geçerli siz de bolca şaşırtın.
Ben besleneyim de o bana yeter. sağlıklı beslenmeyi de severim zaten öyle zararlı şeylere özel bir isteğim yok. Yani bana besin olsun da o bana yeter Birde tadı iyi olsun da Çoğu şeye de okay der yerim. Çoğu şeye okay dediğim için cips, hamburger çokta sevdiğim bazı şeylerdir.🥳
Hayır bana göre değil sağlıklı bir şekilde beslenmek sağlığımız için oldukça önemlidir o yüzden yiyip içtiklerimize dikkat etmemiz gerekiyor kendimiz ve sağlığımız için
İlk etapta sıkıcı denebilir. Ama zamanla yaşam biçimi haline getirip meyvesini yemeye başladığınız zaman keyif almaya başlıyorsunuz. Hele ki insanların sen ne yapıyorsun iyi görünüyorsun reaksiyonlarını almaya başlayınca ooff diyorum.
Evet sıkıcı Dünya'ya 1 kere geliyoruz kendimi neden kasayım ki hem ne kadar yesemde 75 kilo üstüne 70 kilonun da altına düşmüyorum o yüzden lahmacun, kebap ne varsa gömerim hiç affetmem çokta keyifli mdmsms
Off bence müthiş bir şey. Sağlıklı bir yemek yaparken vs inanılmaz keyif alıyorum. Yemesi zaten ayrı bir keyif. Boş verin insanları. Yesinler hamur işini, pizzayı, hamburgeri elbet bir gün sıkıcı dedikleri yemeklerin değerini anlayacaklardır.
Hayır aslında sıkıcı değil, sadece damak tadına uyan yiyecekler denemek lazım ve hamburgerden sonra kabak elbette başta bir kötü gelir 😂 zamanla tüm yiyeceklere kendi damak tadına göre baharatlar ekleyerek memnuniyet oranı arttırılabilir
Bence daha güzel düşünsene yeşillik bakliyat kuruyemis bol bol su içiyorsun insan daha sağlıklı olur ki ama cipsi kızartma vs yiyildi mi insan hasta olur
Bence çok keyifli özenerek dikkat ederek yapmak ve yemek tam benlik bir şey. Yemek hazırlamaktan bile aşırı zevk alıyorum spor yaptığım da ise bundan daha fazla.
Çoğu kişi sağlıklı ürüne ulaşamıyor işte. Aldığımız çoğu ürün hormonlu. Artık genç yaşta başlıyor çoğu hastalık. Elliye gelmeden hastalıklarla uğraşmaya başlanıyor. Kendim adına söyleyim. Daima sağlıklı şeylere ulaşmaya çalışırım.
Normal öylesine beslenmektense sağlıklı beslenmek bi tık öner gösterilmesi gereken bi konu olduğu için sıkıcı geliyor olabilir ama yapmak için yapanlardan değilde hayat tarzı yerine koymak o zaman daha rahat ve kolay oluyor.
Fotoğraftaki kıyafet, gözlük ve tirnaklarla yiyecekseniz eğer, hiç sıkıcı değil. Bilakis, eğlenceli görünüyor .
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Cok cok cok zor bence.51 kiloyum su an memnunum kilomdan ama sağlıklı beslenmiyorum beslenemem de kendi iradene sahip çıkamıyorum yemek konusunda. Ozellike noodle bagimlisiyim her saniye canim çekiyor ve zararlı şeylerin başında geliyo noodle