Selam herkese kız kardeşim 16 yaşında ve roaccutane başladı bir hafta önce.. bu ilaç iyi midir kötü müdür bilemedim ve kardeşim için endişeleniyorum sağlığına dokunmasını istemem (20 mg kullanıyor şu an), yan etkileri çok mu dedikleri kadar berbat mı yoksa bu ilacı kullanmak iyi bir karar mı 🙂 Sizde nasıl geçti tedavi?
Aslında kişiden kişiye değişir yan etki denilen şey ama her şeyi kurutarak yapiyor surekli nemlendirici kullanması gerekir dudak, eller, vücut vs. Doktor uyardı mi bilmiyorum ama Türkiye de genelde yaz aylarında baslatmiyorlar bu kuruluk yüzünden eğer bir kaç ay daha sabredebilirse bence sonbahar kış gibi kullansın gerçekten yazın daha zor oluyor. Ben bunun her türlüsünü kullandım üstelik kalp hastası olmama rağmen aşırı aşırı bi yan etki yaşamadım ama kuruluk başta olmak üzere burnum çok sık kanadı bi dönem ben bundan olduğunu düşündüm çünkü damarları da kurutup catlatabiliyor bir de böyle ilaçların içinde etken maddesi olarak kortizon da oluyor o yüzden insana kilo aldırma gibi bi etkisi de oluyor benim en büyük sıkıntım bu olmuştu ama umarım kardeşinde olmaz. 😉 bende kullandığımda max. 15 yaşındaydım yaşla ilgili bi problem olacağını düşünmüyorum sadece ailesinin imzasıyla veriliyor sizin ülke de bu nasıl olur bilemem ama.
Sivilce için bu ve yaşı küçük. Ben önermezdim bunu şahsen. Zaten ergenlik sivilceleri 20 den sonra azalmaya başlıyor. Onun yerine kür deneyebilir veya maske
Akne tedavisi için kullanılan çok ağır bir hap. Ufak biraderim de kullanmıştı bunu 16 yaşında yan etkileri bayağı çok evet. Abi ağlamak istiyorum ağlayamıyorum gözlerimin içi kuruyor demişti. Bu ilacı tüketirken kullanırken bol bol sıvı tüketin