1 buçuk saat yürüdüğümden ayaklarım yara oluyor 1 saat yürüyüsem 30 dakka ip atlasam ayaklarım gene yara olur mu
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
İnsanlar günlerce yürüdükleri challange'lara katılıyorlar yara olmuyor. Ayakkabında sorun vardır dışarıda yürüyorsan. Yani istersen 10 dk yürü 1 saat 20 dakika ip atla fark etmez bu durumda
Ayakkabı değiştirmeme rağmen bu sorun 3 defa tekrarladı
3 defa ayakkabı değiştirdim gene yara oldu
Doğru ayakkabıyı almıyorsundur ablam demek ki
Önerebileceğin bir ayakkabı var mı
Hangi mağazadan almalıyım
Ayak yapın önemli. Yaralar hangi kısımda? Ayağın taraklı ve yaralar yanlardaysa son yıllarda popüler örgü ayakkabıları dene. Eğer alt kısımda oluyorsa ortepedik taban ve ayağına tam oturan ayakkabı kullan. Çorap seçiminde önemli.
Her yerde oluyor
Çorap sentetik yün kullanıyorum
3 tane ayakkabı değiştirdim ona rağmen böyle
sentetik yünü değiştir. Yumuşak bambu çorap dene. Ayakkabıda dediğim gibi ayağında boşluk olursa ayak içerde sürekli sürtünürse tahriş eder yara olur. Sıkı ayakkabı kullanmayı dene ve kan akışını etkilememeye dikkat ederek sıkıca bağla. Ağer problem yaşamaya devam edersen giymeden 15 dk önce vazelinle ayağını yumuşatıp dene.
Vazelin sürdüm gene yara oluyor
Bu kadar şeye rağmen aynıysa tek çaren doktor. benden bu kadar.
Reşit değilim gitsem bakarlarmı ki?
Ayağınla reşitliğin alakası yok ki neden bakmasınlar.
Normal hastanede reşit değilsen bakmıyorlar ya ondam
ayakkabınızı değiştirin hanımefendi. sorun ayakkabıda.
3 defa ayakkabı değiştirdim 3 ündede yara oldu
ayağınızın neresi yara oluyor
Topuk parmaklar ayağın üstü
Ayağımın yanları her yeri kısaca
cildiyeye gidin durumunuzu anlatın. genelde şeker hastaları aşırı yürüdüklerinde ayaklarında yara çıkar.
Cildiyeye gitsem ne yapabilirkerki?
kan tahlili alırlar. neden hemen yara olduğuna bakarlar. yoksa kimse 1 saat yürümeyle ayağını yara yapamaz. kargocuları felan bi göz önüne alın. belki günde 15 km yürüyorlardır.
Cildiyeye gidemem maalesef yaşadığım yer müsait değil evde yapabileceğim bir karışım falan önerebileceğiniz var mı?
o zaman propolis kullanın. sabahları aç karnına 1 bardak ılık suya 10 damla.
O ne işe yarıyor peki
vucudunuzu kuvvetlendirir, yaraları iyileştirir sizi dinç tutar. internetten araştırın. geçmiş olsun.
Çok sağolun artık 1 saat yürüyüş ve 30 dakika ip atlamayı düşünüyorum yara alma ihtimali böylece azalırmı acaba?
tekrar yaralar oluşursa dr gidin hanımefendi. ertelemeye gelmez daha büyük sıkıntılar çıkabilir. benim size verebileceğim tavsiyeler geçicidir. yaraların neden kaynaklandığını bulmanız gerekiyor.
yaralar bir miktarda şöyle önlenebilir.
Ayaklar her gün düzenli olarak kontrol edilmelidir.
Ayaklar ılık su ve sabunla yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Daha sonra nemlendirici tatbik edilmelidir.
Ayakkabıların içi kontrol edilmelidir.
Ayaklara uygun ayakkabılar giyilmelidir.
Ayakkabıların içinde parmaklar rahat etmeli, bağcıklı ve geniş olanlar tercih edilmelidir.
Ayaklar ısıdan ve ısı kaynaklarından uzak tutulmalıdır.
Çıplak ayakla dolaşılmamalıdır.
geçmiş olsun.
Bir yürüyüş ayakkabısı alırsan yara olmaz.
3 defa yürüyüş ayakkabısı değiştirdim gene aynı oldu 3 defa yara oldu
Skechers tavsiye ediyorum.
O 1 milyar felan benimde almaya durumum yetmez maalesef
Aysk sağlığı çok önemlidir. Herseyden kısıp ayakkabının parasını biriktirmelisin.
Daha ucuz ama sağlıklı bir ayakkabı öneremezmisiniz?
Kullanılan malzeme zaten fiyatı etkiliyor. Ucuz olması imkansız. İndirim zamanını kolla.
Tamamdır o ayakkabıyı alana kadar 1 saat yürüsem 30 dakika ip atlasam gene yara olur mu
Olur evet hele ip atlamak daha kötü sonuç doğurur zira darbe şiddeti artıyor sıçradigin için.
Şimdilik yara olan yerlerine yara bandı koyup oyle giy ayakkahiyi
Yara bandı yaraları tazeledi daka kötü oldu
20 dakika koş hepsine bedel
Doktora git baktir
Yaşadığım yer müsait değil başka ne yapabilirim?
E boyle olmaz ki. Doktora gitmeden bilemezsin ya burdakilerde ise yaramaz. Ya googledan bakacan ya da napip nedip doktora gitcen
Googlede işe yaramadı reşit değilim gitsem bakarlarmı
Bilmem trde nasil oluyor. Saglik ocagina falan gidilmiyormu ev doktoru yok mu trde
Ayakkabını değiştir
3 defa değiştirdim 3 ündede yara oldu
Yara tam olarak nerede ve neden oluşuyor problemi bulursan çözersin sorununu
Her yerde yara çıkıyor topuğumda parmaklarımda ayağımın yanlarında ayağımın altında kısacası her yerde yara çıkıyor 1 buçuk saat yürüyorum bazen 2 saat ondan oluyor 1 saat yürüsem 30 dakika ip atlasam gene yara olur mu
Sorunu bilmeden bir şey diyemem ama en iyi verebileceğim tavsiye profesyonel destek al, ortopediste falan sorman gerek daha iyi bilir
Yaşadığım yer müsait değil maalesef
Yaşadığın yer ne alaka hastaneye git ortopediste görün
Bazı ailevi sıkıntılardan gidedemem maalesef
Başka önerebileceğiniz bir yer var mı
Hastaneye gidemiyorsun bir buçuk saat yürüyebiliyorsun tuhaf
Bir şey pardon klavye hatası
İnternetten bakmaya çalış ayakta neden yara oluşur ve bakım için pudra krem vs bir şey bulabilirsin belki
Hastanede bakmazlar reşit değilim ailemde sorumsuz insanlar veli olarak gelmezler
Pudra vazelin kullandım gene yara oldu
Neden bakmasınlar muayeneden randevu alabilirsin bildiğim kadarıyla, bizde lisede kendi başımıza okuldan kaçıp hastaneden rapor alırdık bakıyorlar yani
Hangi bölüme gidicem peki
Reşit değilsen doğrudan çocuk muayeneden randevu alabilirsin, gerekirse muayeneye gittiğinde onlar ilgili bölüme yönlendirirler
internettenmi hastaneye gidincemi
E devlete gir arama kısmına hastane randevu yaz kendine en yakın devlet hastanesinden sana uygun gün ve saate randevu al
E devlet şifrem babamda kendisiylede pek aram yok bana gıcıklık olsu diye e devletimin şifresini vermez
Ayakkabının resmini atsana birde herhangi bir sağlık problemin var mı bildiğin
Hayır yok
Resim atamıyorum xperim yetmiyor
Ayakkabıyı elsiwaikikiden aldım markasız 160 tlye
Yürüyüş için uygun olmayabilir veya kalıbı sana uygun olmayabilir. Internetten araştırdın mı neden olabileceğini
Resmi hizliresim e yükleyip link atabilirsin ama bilemedim nasıl yardım edebileceğimi
İnternette ayak diyabetinden olabilir diyorlar
Fazla kilolarımdan rahat 2 yıldan beri diyet yapıyorum ondanmı acaba
Olabilir daha öncesinde yoksa, diyetisyene gitme şansın da yok sanırım
Ayak diyabetindenmi uzun yürüdüğümdenmi bilemedim
Kafam karıştı
Yürüyen herkeste olmuyor belki diyabettendir ailende şeker hastası falan olan var mı
Masaj lazm ayaklarna. d
Ayakkabını değiştir