Artık çok sıkıldım bir türlü irademe sahip çıkamıyorum
Bunun bir süreç olduğunu unutup hızlı değişiklikler bekliyorum
Bunun bir süreç olduğunu unutup hızlı değişiklikler bekliyorum
En etkili kilo verme yöntemleri 1 bol su için şu içmek başlıca yaşam ve sağlık kaynağımız su içmenin faydaları ise oldukça fazla hergün bol bol su içmek metabolizma hızını yüzde 24_30 oranında artırıyor ve bu da daha çok kalori yakmamıza imkan veriyor 2 yumurta yiyin sabahları tahıl ağırlıklı bir kahvaltıda yumurta yemek yok tutuyor gün içinde daha az kalori almanıza ve dolayısıyla kilo vermenize ve vücut yağ oranınızın azalmasına sebep oluyor günün en önemli öğünü kahvaltıyıda atlamayın 3 kahve tüketin konu kahve içmeye gelince farklı fikirler ortaya atılıyor olsa da şekersiz kremasız siyah kahve veya türk kahvesi içmek yağ yakma hızınızı yüzde 30' a kadar hızlandırabiliyor kafein metabolizmayı hızlandırırken antioksidanlarıda beraber getiriyor 4 yeşil çay için yeşil çay kateşin adı verilen güçlü antioksidanlarla dolu olduğu için kafeinle birlikte yağ yakmayı ve metabolizmayı hızlandırmaya çok etkili bir biçimde yardımcı oluyor 5 hindistan cevizi yağı kullanın trigliserid bakımından oldukça zengin hindistan cevizi yağı metabolizmayı hızlandırırken günlük kalori alımını 256 kalori kadar azaltmaya yardımcı oluyor 6 şeker ve tatlandırıcılardan uzak durun günümüz beslenme alışkanlıklarına baktığımız zaman şeker kilo almadaki en önemli etkenlerden biri olarak biliniyor yapay tatlandırıcılar fruktoz şurubu şeker ve obezite diyabet kalp hastalıkları e daha fazlasıyla ilişkilendiriliyor 7 karbonhidratları azaltın Sağlığınız için faydalı karbonhidratlar haricinde hamur işlerini veya tahıl değerini kaybetmiş karbonhidratları mümkün olduğunca az tüketmekte fayda var 8 yemek günlüğü tutun yediğiniz porsiyonları kontrol etmek ve kalori saymanın yanı sıra bir yemek günlüğü tutarak ne yediğinizi yazmakta kilo vermeye yardımcı olacaktır 9 sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin bir anda açlık bastırdığı zaman çoğunlukla ilk tercihimiz kalorili ve şekerli yiyecekler oluyor bu yüzden yanınızda her zaman sağlıklı atıştırmalıklar bulundurarak gereksiz kalori almayı engelleyin taze meyve yemişler veya yoğurt anı açlık krizlerini bastırmak için güzel seçenekler 10 kapasitin içeren gıdalar tüketin özellikle acı biber de bulunan kapasitin metabolizmayı hızlandırarak açlığın azalmasona yardımcı oluyor 11kardiyo yapın düzenli egzersiz yapmak kalori yakmanın en iyi yollarından biri egzersiz yapmak stersi azaltarak ruhunuzada iyi geliyor ayrıca bel bölgesinde ki yağları yakmanızı yardımcı olur 12 direnç egzersizleri yapın kilo verdiğiniz zaman kaslarınızda da azalma ve güçsüzleşme olabiliyor bundan kaçınmak için iyi bir diyet programıyla birlikte yağ kaybını önleyen ağırlık gibi önlemler yapabilirsiniz 13 lifli gıdalar tüketin lifli gıdalar hem sindirime yardımcı oluyor hem uzun süre tok kalmayı sağlayarak kilo vermeye yardımcı oluyor 14 sebze ve meyve yiyin sebze ve meyvelerin çoğu sudan oluşuyor ve düşük kalorililer bu da demek oluyor bir yiyecekten gram başına az kalori alınırsa o kadar çok yenilebilir ve kilo almaya neden olmaz 15 yavaş çiğneyin yemekleri yavaş yemek ve lokmaları yavaş çiğneyerek daha az yemeğe daha az kalori ve dolayısıyla kilo vermeye yardımcı oluyor 16 iyi uyuyun iyi ve yeterli uyumak sağlığınız için oldukça önemlidir 17 yemek yimeyi bağımlılık haline getirmeyin sadece açılınca yiyin 18 daha fazla protein tüketin protein bakımından zengin bir program uygulamak metabolizma hızını günde 80 100 kalori kadar artırabilir bir yandan açlık duygusunu azaltırken bir yandan günde 441 kalori daha az almanıza sebep olabilir 19 içecdklerin kalorilerine dikkat edin gazlı şekerli içeceklerden uzak durmak gerekiyor 20 işlenmemiş gıdalarla beslenin mümkün olduğunca işlenmiş gıdalardan uzak durun ve organik beslenmeye çalışın.
Çok teşekkürler
Karatay diyeti hakkında ne düşünüyorsunuz
Rica ederim kendi açımdan faydalı buluyorum faydalı bir diyet programı var alternatifleri çok iyi ve birden fazla var kilo vermek için iyi yöntem olduğunu düşünüyorum
Peki çok soru sordum kusura bakmayın ama
Sizce sık sık mı yoksa 2-3 öğün mü
daha mantıklı
Hiç önemli değil sorabilirsin sık sık yiyip mideyi zorlamamak gerekiyor öğünle ve düzenli bir şekilde yemek sağlık açısından daha faydalı hem kilo verirken sağlıklı vermiş olursun hem de bir sağlık problemin ortaya çıkmaz
5 ayda 110 kilodan 85 kiloya düşmüş birisi olarak, anlatabileceğim çok şey var da, yazmaya üşendim şimdi..
biraz da psikolojik dediğin gibi irade meselesi, ama o iradeyi sağlayacak motivasyon nasıl oluşuyor ve nasıl bir beslenme aktivite destekliyor iyi bilmek gerekli.
Peki nasıl bir diyet uyguladınız
Kendiniz mi yoksa başka bir bilene danışarak mı?
Bir spor eğitmeninden diyet programı aldım, o da bir diyetisyen arkadaşıyla birlikte hazırlamış. Doyurucu ve yağsız katkısız tatmin eden bir program. Ek olarak içecek şeyler de var etkili. Bunlar da yetmiyor, haftada en az üç gün spor gerekli, iş ek mesai yoğunluğu oluyor bazı haftalarda evde egzersizler de var yaptığım. İşin psikolojik tarafı çok önemli aslında o sağlıklı olunca şimdi bana 70 e kadar rahat düşerim gibi geliyor zor gelmiyor hiçbir şey. Çok uzun süre masa başı pür dikkat gerektiren bir işim var, yaklaşık iki yıldır da uzaktan çalışınca zaten 90 ken 110 a kadar çıkmıştım. Çok daha iyi olacak, ama 70 e kadar da düşmek istemiyorum paralelinde vücut geliştirme yapıyorum. 78-82 arasında dengede kalmak hedefim. Boyuma göre tam istediğim görüntüye o şekilde sahip olurum.
Cevap
3Cevap
Ketojenik diyet dene. Çok etkili. Fakat iradene sahip çıkamıyorsan ne denesen olmaz.
Ac kalmamak lazim. Ac kalinca bir yerde patlak veriyor, uzun ömürlü olamaz o diyet.
Karatay diyeti nasıl sizce
Sacma. Normal yediğin gibi ye, sadece miktarini azalt. Abur cubur falan yiyorsan onlari birak.

:)
Kucakta hoşlanmak istersen deneyebiliriz en az 30 kilo verirsin
Haklısın kilo vermek zor en etkili yöntem depresyon
Depresyona girmeyecek kadar mutluyum ben ama
Aman aman girme zaten, şişman ama mutlu olmak zayıf ama mutsuz olmaktan daha iyidir
Ekmeği bırakmak işe yarıyor.
Karatay diyeti sizce nasıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?