Çok geniş bir kültürümüz var yemek konusunda lezzetimiz çok iyi ama sağlık konusunda gerçekten çok düşük maalesef zararlı olan şeyler daha lezzetli oluyor
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türkiye obezitede Avrupa'da 1'inci, dünyada 4'üncü sırada yer alıyor, ama sorsan herkes ac... Restorantlar dolu, caddeler adim basi restorant, lokanta ama herkes ac, ekonomi cok kötü.
Dünyanin en ac gözlü milleti siralamasi olsa, yine 1. Türkiye olurdu
Sen soruyu yanlış anladın sanırım. Türkiye de sağlıklı beslenmek neden bu kadar zor dedim. Çarşı ve pazardaki market ve balıkçıdaki fiyatlara bir bak istersen. Etin kilosunun 100 liranın üzerinde olduğunu 1 çupra balığının 80,90 lira olduğu, tavuğun bile 60 liraları gördüğü mercimeğin domatesin 30 liraları bulduğu bir dönemde insanlar genelde makarna, mantı, börek, ve kahvaltı, hamur işi, patates kızartması gibi sağlıksız sadece karbonitrat ağırlıklı besleniyorlar. Bunun sonucunda da ister istemez kilo kaçınılmaz oluyor. Sebze alamayıp meyve alamayıp hazır donuk ucuz kalitesiz ürünlere yöneldikleri 20 küsur liralık sucuk yedikleri için obez oluyorlar. Siz neyi savunuyorsunuz Allah Aşkına bi uyanın artık...
Yok cok iyi anladim ben seni, ama sen anlamiyorsun, an sagliksiz beslenme, Et, Tavuk, Balik, Süt, Tatilar kilo yapiyor, obeziteye sebep oluyor, kanser yapiyor., diyabet yapiyor, yüksek tansiyon yapiyor.
Yani saglikli beslenseler zaten OBEZITE kimse kalmaz..
Et tavuk ve balığın kilo yaptığını yalnızca sizde duydum. Tatlılar konusuna katilıyorum. Uzmanlar bile diyette karbonhidratı azaltıp protein agirlikli beslenme öneriyor. Tüm sporcular protein ağırlıklı besleniyor. Ve ben et tavuk yediği için obez olan birini görmedim. Ama gidip KFC de ne üdüğü belirsiz kızartma yağları ile tavuk yer ise onu bilemem. Yani fastfood zararlı. Ama çoğu kişinin kilosu dediğim gibi makarna mantı erişte kızartma hamur işi börek derken kilo alıyorlar. Sebze fiyatları uçmuş alamiyor kimse. Çözüm sormuşsunuz çözüm belli bir sürü madde halinde sayarım buraya üretim den tut vergiye vergiden tut para cezalarına kadar. Bunlari hangi parti yapar demişsin burdaki konu siyaset değil. Fakat başımızdakilerin yapamadigi belli. burada parti ismi vermiyeceğim size. Kim yapamiyorsa alicaksin gorevden olay bu kadar basit kimse babamın oğlu değil babam da gelse gorevini iyi yapmiyorsa seçmem.
Diğer yorumlara bir göz atmanızı öneririm sizin gibi düşünen kac kisi var. Herkes şikayetci bu durumdan kimse sebzeye 40 , 50 lira vermek istemiyor ve veremiyor
Herkes sikayet etmis olmak icin ediyor, bu bizim MILLI gelenegimiz. Kac tane yorum gerceklere dayaniyor.
Obezitenin en yaygin oldugu ülkeler en fazla et yiyen ülkeler. Etin zararlarini saglikcilar iyi biliyor. Tavuk ve Baliga gelince, Tavuklarin nasil yetistirildeklerini biliyormusun? Normal bir tavuk yumurtadan ciktiktan sonra gelisme süreci normalde 6 ay kadardir, o saglik icin yedigin tavuklar 40-45 gün arasi, hormonlarla, ilaclari kümeslerden cikip, kesime gidiyor, sonrada sana ulasiyor, bumu saglikli tavuk?
Baliga gelince av mevsimi, mevisiminde nerdeyse hediye fiyatina satiliyordu, eee kalkipta diyarbakirda ucuz balik yemeyi düsünmüyorsundur? Ayrica denizlerin asiri kirlenmesi yüzünden baliklarda nasibini aldi, Denizlerdeki kirlilik balıklardaki ağır metal oraninida berbaerinde getirdi, yasak avlanmalar yer yer Balik oranini düsürdü.
Saglikli beslenmek icin zengin olmak gerekmiyor, özellikle Türkiye'de, sebzenin meyvenin en ucuz oldugu Ülke Türkiye, Tahil ürünlerinin en ucuz oldugu ülke Türkiye.
Ama ETLE beslenmeyi saglikli beslenme zaneden Ülkede oldugumuz icin, obezite orani 1. Siralarda.
Evet hormon konusuna katılıyorum sizle aynı fikirdeyim keza baktigimiz zaman da hormonsuz bir ürün olmadigini dusunuyorum. Çunku bu hormonlar gdo ve katki maddeleri sadece et ve et urunlerine degil bir cok meyve sebze ve paketlenmis hazır tahıl ürünlerine de yerlestiriliyor. Yani onlarin da saglikli oldugu ve kilo yapmadigini soylemek dogru olmaz bence. Kaldı ki protein degerleri daha az ve gerek şeker gerek karbonhidrat olarak daha yoğunlar. Yani işin içinden çıkılamaz bir duruma geliyor konu. Sadece full et yiyelim demiyorum elbette sebze ve meyve de yemek gerekiyor. Saglikli karbonhidratlar da almak gerekiyor. Bunun yaninda spor olarak ülkemiz gayet düşük spor yapmadiklari icin de obezite orani artiyor olabilir. Cunku spor yapmak saglikli beslenmek bu ulkede lüks haline geldi. Bu arada bizim satın alinmis medyamızdan değil yurt dışı kaynaklı bir medyadan en ucuz tahıl ürününe sahip olan ülke Türkiye diye bir haber duymadikca asla inanamiycamm Lafta dünya bizi kıskanıyor diyorlar ama oyle bisey olmadigini goruyoruz
Bak bu alman dergisi Focus, almanya'da maaslara en fazla 2 senede bir grevler olur, isveren ve sendikalra bir araya gelir en fazla maaslara % 2 ile 3 arasi zam gelir, su an yiyeceklere gelen zam orani ortlama %44 ve önümzdeki aylarda senelerde dahada artmasi bekleniyor.
Almanyada sun an yemeklik yag karaborsa, en ucuzu 1 Litre = 4 € yani 60TL civari ve kisi basi 1 tane alabiliyorsun. Un' da öyle.
Diyorum ya, herseyden sikyaet etmeini seven milletiz, ama calismaya üretmeye birsey yapmaya gelince tembeliz, hem tembellik, hem oburluk bir araya gelince ortalik Obezite doluyor
Ya aslinda tembellikten de ziyade devletin de tarıma destek vermesi gerekiyor Çiftçi gercekten zor zamanlar geciriyor. Elbette üretelım ama bu konuda halktan da ziyade devletin de etkisi buyuk bence.
Biraz gercekci düsünelim, herseyi devletten bekleyen bir Milletiz, ama Devletin bir parcasi oldugumuzu hep ekonomi kötü olunca unutuyoruz. Türkiye'de su var, herkes oglum kizim okusun, doktor mühendis olsun, inanilmayacak kadar para kazansin? Üniversiteler ögrenci patlamasi, Türkiye doktoru mühendis patlamasi yasiyor ama kimse köyde ciftcilik yapmayi düsünmüyor. Köyerden sehirlere göc bundan 80 yil önceleri baslamis. Ortaokul mezunu insanlar ozaman yüksek tahsilli, egitimli insanlar olarak gecerken, doktor mühendis olanlar servet kazaniyordu. Dönem degisti, simdi seyini salla ya dokotr ya mühendis, ya üniversite mezunu bir meslek.
Tarim ve Hayvanciliga kimse yanasmiyor, kimse onunda bir meslek oldugunu kabul etmiyor. Su son 20-25 yildir tesvik var, cifticilk yapanlara devlet destek veriyor, ülkenin 4 bir yaninda TAvuk kümesleri var, bazi köylerde 20-30 tane Tavuk Kümsei var, bunlarin her birinden 45 günde bir 15-30 bin arasi tavuk cikiyor.
Bundan 30 yil önce tavuk bir lüks ve pahali etti ama simdi heryer tavuk dolu. fiyatlarda, 30 yil öncesinin kat kat daha ucuz.
Bizim millet ama yinede söylüyorum, masa isi olacak, mühendislik, doktorluk veya baska bir is olacak ama ayni zamanda cok iyi para kazancak. Yok böyle birsey, bir sehre 30 tane müahendis yetiyorsa, senin 100 tane mühendisin varsa , geriye kalan 70 tanesi issizlige mahkumdur. Aslinda mahkum degil ama, ben mühendisim ciftcilikmi yapacagim diye islere tenezzül etmeyen tembeller dolu.
maalesef tarima kimse yanasmiyor çünkü yanaşamıyor. Hepsi iflas ediyor çünkü. Yem çuvallarına gelen zamı çiftçi biliyor sadece. İneklerine yem alamadigi icin satanlar var. O dediğiniz destek te sadece durumu olanlara veriliyor. Adam akılli bir destek olsa o kadar çiftçi batmaz hayvanını satmazdı. Mühendis konusunda da madem atanamayacak o bölüme sınırlandırma getirilebilir. Elbette adam kendi bölümünü istiyecek. A101 de kasiyerlik yapmak icin ya da ciftcilik yapmak icin muhendis olmamis ki. Zor durumda kalirsa evet yapar. Yapanlari biliyorum. Ama bunu kordine edicek kisi şahışlar değil devlettir. Sonra iş bulamayinca mühendisler doktorlar ülkeyi terk edip gidiyor. Öğrenciyi borç batağına sürükleyen bir sistem var. Yatı katı olana burs çıkarken ihtiyacı olana çıkmıyor. Ülke cidden iyiye gitmiyor. Bu gemi batarsa hepimiz boğuluruz
Kardesim köylüler, ciftciler Şu an mühendisten doktordan iyi kazaniyor. eskidendi o. 10 Binlik bir Tavuk Kümesi kurmus köylünün aylik kazancini bir ögrensene? ya da Hayvancilikla ugrasan bir köylünün? Kötü olmaya batmaya gelince, Dünyada kriz yokken Türkiyede Bankalar Batti, Devlet kasasi hortumlandi 2001 yili öncesini bir arastirin. Simdi dünyada kriz var, Avrupa zor günler geciriyor, haliyle Türkiyede ama Türkiyede bir algi var, sanki ekonomi sadece Türkiyede kötü!
Böyle zamanlardan geldi Türkiye, bugün herkes acim diye geziyor ama Bayram tattilerinde oteller dolu, ülke obezite dolu, eglence yerleri dolu ama herkes ac.
Bu ülkede her şey zor. maalesef ki çoğu insan olayların farkında değil hayla yağ kuyruğundan tüp kuyruğundan bahsedenler var. O zaman para varmış alıyorlarmış kuyrukta bekliyorlarmış. Şimdj ürün var ama para yok.
Ülkede alım gücü diye bişey bırakmadılar. Turk tarihinin en kötü ekonomik durumlarını yaşıyoruz belkide. Domatesin, salatalığın ekmeğin bile lüks olduğu zamanlardayız
Yok ya ucuzladı geçen günküne göre semizotu marul al sebze ağırlıklı beslen bitek avakado pahalı tanesi 10 TL semizotundan salata yap yoğurtlu çok güzel oluyor