Merhabaa 🌸
Niçin insanlar sebze yemeklerini değilde daha çok fastfood (pizza hamburger, patates kızartması) gibi yağlı ve kilo yapan yiyecekleri tercih eder?

Merhabaa 🌸
Niçin insanlar sebze yemeklerini değilde daha çok fastfood (pizza hamburger, patates kızartması) gibi yağlı ve kilo yapan yiyecekleri tercih eder?

Yani nefsimize hakim olamıyoruz o güzel tavuk ve kızartma kokusunu alsam kamyon gibi yemek yemiş olsam yinede yerdim sanırım.
İşte bu ben 😅
@dionysosjai Yemeden durulmaz dayanamıyor sun değil mi
Bağımlılık yaptığı için
evde yemek olmayınca ya da evde yemek yapmasını bilmeyenler hazır yemek çağırmak daha kolay geliyor
Cevap
25Cevap
Şeker içerdiği için ve tadı güzel olduğu için.
Bağımlılık yaptığı için olabilir mi? Sağlıksız olması bi nevi yasak gibi hissettiriyor. Bu da onu çekici yapıyor bence. 🤤
çünkü sağlıksız besinlerin her zaman tadı güzeldir :D
sağlıklıların da tam tersi her zaman kötüdür
Mesela bamya yemeğini çok severim ben gerçekten lezzetli olanlar da var, yok değil 😅
evet bamya güzel bir yemek sağlıklı da
biraz tüylü oluyor o da normal karşılanabilir :)
Çünkü tatları iyi ve daha fazla dopamin salgılanmasına neden oluyor ve bu yüzden bağımlılık yapıyor.
Maalesef yapıyor.
dopamini salgilayan besinler degil onlar. dopamin etde var peynorde var sutte var tavukta var. yani soz konusu dopaminse eger eti ne sekilde yediginin etkisi yoktur. yiyeceklerde dopamini hissedemeyiz. dopamini bariz hissederek salgilayan seyler genellikle piskolojik etki yaratacak durumlardir. illegal durumlar dopamini artirir. ve bi takim kimyasal yatistiricilardir ve uyusturuclar
Team vegan 🫶🏼🍇🍉🥝🥔🥦
Saka bir tarafa veganlar icin de burger vs var. Dayanamadigim gunler oluyor.
Sağlıksız besinler yağlı, tuzlu, şekerli olmaları nedeniyle mutluluk hormonu salgılanmasına neden olur. Bu da bünyede bağımlılık yapar.
Çalıştığım sektör gereği bazen yapmak zorunda kalıyorum ama genelde ev yemeği yemeğe özen gösteriyorum.
pratik ve içindeki zehirden yani trans yağından
İnsanın doğasında var zararlı olan şeylere yönelmek. Fast food'ta, sigara da buna dahil.
Tatları daha güzel tek sebep bu. Çin tuzu bağımlılık yapıyor
İnsana bir şeyi yasaklarsan hep tahrik edici ve çekici gelir ya o mesele :D
Sağlıksız yiyeceklerde lezzet verici katkı maddeleri vardır, yedikçe yiyesini getirir insanın.
Sagliksiz ne varsa tadi guzel oldugundan. Cok sukur o kadar ilgimi cekmiyor ve nadir yiyorum. 😬
bağımlılık yapıyor içerisindeki soslar baharatlar lezzet patlaması yaşatıyorlar
Alışkanlık yapmışsa, sağlık bozulana kadar bakmaz insanlar. Hatta bozulsada yerler
Zira bu tür yiyecekler daha bir cezbedici geliyor. Oysaki sağlıklı beslenmek kadar güzel bir şey yok.
Kan şekerini yükseltip zevk aldırdığı için
Sebze yemekleri kan şekerini yükseltmiyor diye zevk vermiyor
Tadı güzel olan şeyler tüketilir
ondan ortalik gobekli insan dolu
Evet ya hayat tarzı öyle olan insanlarda var hergün fastfood yiyen hiç ev yemeği yemeyen.
igrenc ya midem kaldirmiyor ki. mangal izgara et vs bende severim ama kendim pisirir yerim evimde.
fastfood❌
fitfood ✔🔱
Helal sana 😅
dur sakin ol atomu parcalamadik ya. 😂 onceligim su vucudu parcalamak. ama az kaldi 😊
Sağlıksız şeyler daha tatlı ve lezzetlidir.
Lezzetli oldukları için.
çünkü onlar daha zevkli gelir insana <3
Daha pratik olduğu için olabilir
Sevildiği için bunun tek açıklaması budur 😅
Pratik diye ve bağımlı yaptığı için
Fastfood sevilmez mi ya olsa da yesem 😂🤓
lezzetli ve bağımlılık yapıyor
ohaa seni nickten hatırladım 2 sene önce konuşuyorduk
Cok lezzetli ama
Ama niye 😋
Yasaklar insana tatlı gelir 🙈
Cunku sagliksiz olan hersey cok lezzetli