İşlenmiş şeker , asitli içecekler ve çikolata şeker gibi tatlı olan tüm ürünleri bırakıp onlar yerine sadece meyve yiyen kişiler ne gibi değişim yaşar?
Şeker tüketimini bırakan kişiler ne gibi değişim yaşar?
Sağlığa olumlu etkileri dışında nerenizden gittiğini anlamadığınız kilo kayıpları yaşıyorsunuz. Onun harici bir değişiklik yaratmadı bende. Bir süre sonra vücudun şeker istemediği falan yalan, sene oldu hala hayvan gibi tatlı çekiyor canım. Tüketebildiğiniz şeyler çok sınırlı. En basitinden yaz geldiğinde şöyle soğuk soğuk içebilecek bir şeyler arıyorsunuz ama yok. Şekersiz tarifler buldum diye sevinirken bir bakıyorsunuz içinde ya pekmez ya bal ya da meyve var, yine hüsran. Ah mutsuzum sanırım..😂 Biraz keyif kaçırıyor. Yine de bırakırken ne boyutta bir bağımlılık olduğunu fark ediyorsunuz, sırf bunun için bile değer, tavsiye edilir.
Bir ara şekeri tamamen bıraktım. Hatta alışmak için ilk bikaç hafta meyve bile yemedim. Ekmeği makarnayı ise orantılı olarak yedim ve bunları çavdar, tambuğday olarak seçtim. Sonuç olarak :
Sivilceler ve yüzdeki pürüzler azalır.
Daha enerjik olunur.
İster istemez kilo kontrolü sağlanır
Yağ oranı azalıp ister istemez daha sıkı bir vücuda sahip olunur.
Aslan gibi yemeğe atılmalar son bulunur. (yemeğe karşı sabır)
Ayrıyetten şeker yemedikçe diğer besin gruplarını abartsan bile kilo almıyorsun. Ki abartıyordum. Şimdi yiyorum tabii ki. Tekrar deneyeceğim;herkes denemeli.
Mutsuz olurlar. Ya çikolata, pasta, kurabiye, baklava, sütlü tatlıları bırakan biri olsa olsa mutsuz olur. Ölçüyü kaçırmadan kararrınca afiyetle ye. Tabii benim ki tecrübe bilim değil.