Benim bildiğim kahve tüketimi, vücutta depolanan yağ hücrelerinin parçalanmasını ve böylece yakıt olarak kullanılmasını sağlar. E haliyle de yağ yakarız. Ancak bu yağları yakmamız için çalışmamız gerekiyor.
Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Yağ yakmak Kalori açığına bağlı bir şeydir Bazal Metabolizma hızımıza uygun şekilde beslenip kalori açığı çıkarmamız gerekir ve bunu kararlılık ve süreklilik ile uygulamamız gerekir. ben şu bu yağ yakar olaylarına hiç inanmam Kahve-kafein metabolizmayı hızlı sağlıklı tutmada yardımcı olur bu yüzden yağ yakımına etkisi vardır ama ben yağ yakar demem ve dediğin gibi insan ne yaparsa yapsın milyon yağ yakıcı şey kullansın uğraşmadan doğru beslenmeden olmaz
Sadece kahve tüketimi yağ yakmaz diye biliyorum. Ama kafeini yüksek bir kahve içtikten sonra spor vs yaparsan yap yakmada etkisi olacaktır. Kafein ne kadar yüksek olursa o kadar enerji verir.
Kahve içmenin yağ yakmaya bir etkisi vardır evet ama onun yanında oturmak yerine hareketli olmak egzersizler yapmak ve yeme içmeye de dikkat etmek gerekir. Sonuçta her şey bir yere kadar. Ben de başladım işte spor yapmaya mesela dün akşam 6959 adım atmışım. (Valla tam da türk kahvesi yapıyordum o sırada gördüm sorunu)
Şefooo 😍
Ya Şefo evet😸
Metabolizmayı uyardığı için olabilir. Ancak tek başına asla yeterli değil. Hareketsiz ve sağlıksız beslenen bi insan ne kadar kahve içerse içsin işe yaramaz.
Cevap
4Cevap
Kahvedeki kafein tıpta da kullanılır. Metilksantinler diye geçer. Metilksantinler enerji tüketimini artırır. Ancak kahvedeki miktar buna yeter mi inan hiç bilmiyorum. Bi de kalori açığı oluşturmadan istediğini ye iç kilo veremezsin. Ya spor yapıp yediğini sabit tutacaksın, kalori açığın artacak. Ya da spor yapmayıp yediklerini günlük kalori ihtiyacının altına çekeceksin, kalori açığın artacak. Başka yol imkansız. Tabi en güzeli spor yapıp diyet yapmak.
Spor yapmadan önce sade kahve içersek yağ yapmamıza destek olur. Tek başına kahve içeyim yağlar yansin diye bir şey yok.
Yakmamiza
Düzenli beslenirsen zayıflamaya yönelik kalori alımın olursa kahve etkili tabi ki. Yoksa yatılan yerden içilen kahvenin yararı olmaz
ek olarak kafeinin uyarıcı etkisi hareketi arttırr o yüzden de etkilidir.
Evet bende duymuştum.
Etkisi var yakar geçer yıkar geçer
Evet ama beslenme çok önemli
Yoktur bence
Evet var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?