Her sabah şekersiz sade kahve içmek kimine göre yararlı kimine göre zararlı..
Peki ya aç karnına içmek, sizce zararlı mı faydalı mı? Siz içer misiniz?Dünya çapında milyarlarca insan daha fazla enerji almak, uyanmak ve atletik performanslarını geliştirmek için kahve içiyor.
Kahveyi ilk bulan bir çobandır ismi Kaldi. Keçilerini otlatmaya gittiğinde onların değişik bir meyveyi yedikten sonra fazlaca hareketlendiğini farkeder ve kendi de yemeye başlar. Bu durumu kilise papazıyla paylaşır ve papaz bu meyveleri toplayıp suda kaynatarak çorba niyetine gelenlere içirerek uzun süren kilise ayinlerinde insanların direncini ve uyanık kalmasını hedefler ve bunu başarır. Bu sayede kahve dünyaya farklı yöntemlerle yayılır. Araştırmalar üzerine içerisinde keşfedilen kafeinin bağımlılık yaptığı da öğrenilir ve küresel çapta ekonomik bir ranta dönüşür. Birçok şirket bu yasal bağımlılık maddesinden para kazanmaya başlar ve bu içeceği içenler de onlara adeta daimi bir gelir kapısı olmaktadır. Sevsem dahi süreklilik arz ettirmeden nadiren içerim. (Eski bir kahve zinciri çalışanıyım) 😊
aç karnına içilen kahve mide ülserine kırmızı kurdeleli davetiye anlamındadır. hele ki birde yanına sigara içerseniz tadına doyum olmaz. artık dayanılmaz ağrılar sızılar içinde mıncık mıncık yaralar her yerinizden çiçek gibi fışkırmış halde ölmek için Allaha yalvarmanızın zevkine doyum olmaz. o değilde siz zevkiniz için bu hale düştünüz. yakınlarınız sizin faturanızı neden ödesin onların günahı ne? Biraz teferruata daldım ama daha çarpıcı anlatayım da ömür boyu aklınızda kalsın dedim
Bence vücuttan sıvı ve mineral attığı için zararlı. Önce iyi bir kahvaltı yapıp, 1 saat sonra kahve içilmeli. Kaç ml kahve ictiysen onun 3 katı su icmelisin.
Diyet olarak bir süre uyguladım sabah kalkınca kahve ve yanında ceviz ya da kayısı hrma türünden ardından spor ve daha sonra kahvaltı şeklinde bir diyeti bene dozunda olursa zararlı olmaz
En İyi Cevaplar