Başa çıkmayı başarabiliyor musunuz?

Strese girdiğim konudan önce bi uzaklaşırım. Sonra da çözümlemeye başlarım odaklanmam gerekiyor iyice yoksa bir adım atamam. Böyle bir şey bir de karşıma yılan çıktığında oluyor önce bir irkiliyorum birkaç adım geri atıp yılanın bana zarar verme potansiyelini ölçüp tartıyorum. Sonra kuyruğundan tutup bir kere sallıyorum kaçıyor gidiyor ahah
Karadenizliyim, Karadenizde yaşıyorum bahçelerimiz var fındık zamanı her gün en az 2 yılan garanti oluyor 😬
Bişey olmaz piton kobra anakondalar ile karşılaşmıyoruz 😅😅
Sen de haklısın 😅
Ben haklıyı severim ama benden daha haklısını sevmem 😅😅
Niye, yılanların efendisine benzer halim mi var? 😅😅
Yok ben yılanları sevmiyorum Kediciyim 😅
Evet kediyse asla sorun yok 😅
Benim için en güzel stres atma yöntemi abdest alıp namaz kılmak, suyun verdiği rahatlık ve Rabbim ile buluşmanın verdiği huzur tüm sorunların üstesinden gelmeye en güzel fırsat oluyor, ama ne yazık ki abdest ve namaz dediğiniz zaman insanlar hiç bir şey için üşenmez iken namaz için üşeniyorlar, tabiki bu benim düşüncem herkesin inancı ibadet ve sorumlulukları kendisine ait olmasından dolayı bu benim için böyle ama bir diğer stres ile baş etmenin yolu kendine her zaman için olumlu derecede bir telkin vermek faydalı olacaktır.
En iyi görüş için teşekkürler
dopamin ve serotonin salgılatmak bunun dışında Kortizol yüksekse ilaç kullanmak. bunun dışında strese yapılacak pek bir şey yok. yemek yerseniz de stres azalır ama o zaman sağlık sorunları başlar
Cevap
4Cevap
Oyun oynamak, müzik dinlemek ve spor iyi geliyor bana
Ben geliştiremedim, başa çıkamıyorum da baya büsbütün...
O an stres geldiyse geçene kadar kimse bişey yapamaz bence
Stres anında derin nefes egzersizleri bir nebze stres yükünü azaltıyor
Bana iyi gelen şeylere yöneliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?