Önüm arkam sağım solum stresss shdh
Stresle nasıl başa çıkılır?
Stresle nasıl başa çıkılır?
Stres ile baş edilmez, Boşa almak lazım hayatı bazen, sürekli en iyi olmaya gerek yok bazen kötü olup eğlenmiş olmak lazım. Hayatta her şeyin en iyisine, en güzeline, en kalitelisine sahip olmaya çalışırsan stres her zaman yanında olur, ne zaman kötü de olsa eğlenmeyi başarabilirsen o zaman streste kaybolur. 🙂🙂
Güzel soru. Şu aralar benimde dertli olduğum doğrudur. Nedense hiçbir şey rayında gitmiyor hissiyle yaşıyorum günlerdir. Ve bu gündelik hayatımda dizi izlemek harici yapmam gereken şeylere lazım olan enerjimi emiyor. Allah kurtarsın ne diyeyim.
Cevap
60Cevap
"Sobe" diyerek 😬😂 Yakalamak lazım. Yakalayıp oyundan çıkarmak için. Bazen öyle bir zor yere saklanıyor ki bulmak zor oluyor.
Ahahha😃
Stres ile başa çıkmıyorum artık kanka. Bana sinir stres olan şeyleri hayatımda çıkarıyorum ya da umursamıyorum artık. Kendi bildiğimi okuyorum.
Taktikleri dinlemeye geldim ben çıkamıyorum 😂
Seni stres içine sokan durumları bir kağıda yaz ve bunların içerisinde önce çözebildiklerine odaklan çözemediklerininde aslında senin elinde olmayan şeyler olduğunun farkına varırsan kendini belkide biraz rahatlamış hissedebilirsin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir
Umursama
biliyorum demek kolay ama gerçekden yek yolu bu, kendine bi uğraş edin her şeyden kaçıp da sarıla biliceğin, çok sevdiyin işleri yap, kitap oku (psikolojik kitaplar) Doğan Cüceloğlu-Varmısın kktabı çok müthiş benim hayatım değişdi o kitapdan sonra
Kabullenmelisin.. sabahın köründe ise gidip 10 12 saat asgari ücretle çalışınca.. veya onca sene okuyup kredi borcuna giripte işsiz... kalınca olacağı budur gerçekten hayat zor. Genci yaşlısı.. bekarı evlisi.. her birinde ayrı bir sorun
Başa çıkılmıyor. Bir öğretmen arkadaşım stresten döküntü oldu vucudunda, stresten uzak olsun diye bir ilaç verdi kız onu içince 10 dakika sonra sebepsiz gülümsemeye başlıyor falan😅😅 güzel oldu yani. İçebilirsin
Sınavda olduğunu unutmayarak baş edebilirsin. Sınavının türü : insan, mal, can..
Sabretmeyi ve akıllıca halt etmeyi öğrenmek zorunda olduğun bir hayat burası.
Senin stresleneceğini hiç sanmıyorum, sen umursamaz bi insana benziyorsun ve işini her yerde her ortamda gördürürsün
Allah'ı anarak ve O'na sığınarak
Bazı duaları ederek
Dua ederek
Namaz kılarak
Sözüm meclisten dışarı, ciddi mesele varsa, akılda sorun varsa da ona göre çare bularak
Hem dua hem tedbir
Günahlardan ve haramlardan uzak durarak
Stresi düşünmeden yaşauacaksın, aklına getirmeyeceksin, müzik dinle haber dinle internette sörf yap yürüyüş yap, yani sürekli birşeyler ile meşgul ol.
Görmeyerek, umursamayarak, düşünmeyerek, yokmuş gibi yaparak. Üzerinde kafa yordukça daha bi stres olur çünkü insan.
Stresle başa çıkılmaz, Bediüzzaman said Nursi hazretleri bu konuda şöyle der, ona küçük gözüyle bakarsan küçülür, büyük görsen büyür, korksan ağırlaşır hasta eder...
bunu bende çok merak ediyorum. Stresten tırnak kalmadı
Boş vermekle bence. Başa çıkma kabullen onu ve oluruna bırak, balonu gökyüzüne bırakır gibi.🎈
Akışına bırakırım her şey de bir şey vardır derim..
Strese sebep olan şeyi mevcut oluncaya kadar unursamayın.
Kaynağını bilirsek başa çıkmak için ilk adımı atmış oluruz. 😎😇
@_ΛqresiF_
Kedi veya köpek sevmek iyi gelir.
Yürüyüş yapmakta..
Stres yapmıyorum. Genellikle görmezden, duymamazlıktan geliyorum.
Bende bazen basa cikamiyorum o yuzden de uyuyamiyorum dogru duzgun
Detaya kahkaha attım 🤭
Hiç-bir şeyi umursamayarak
Ben artık başa çıkmaya çalışmıyorum Tavsiye ederim sana da
Çözüm bulursan bana da söyle çünkü ben çözüm bulamıyorum :/
Kesinlikle başka işlerle uğraşmak, kendine bir hobi edin
başa çıkmayı değil onunla yaşamayı öğren o zaman kurtulursun anca
Duadan başka çare yok biseylerle uğraşan yine gitmez stres
İyi insanlara denk gelirsen biraz daha iyi yoksa her şey stres.
Stres varsa yapacak bir şey yok.. Olayları akışına bırakabilirsin...
Ani stresli durumlar hep kötü olmayabilir. Mesela aşçı iş geldiğinde stresse girebilir sonra o stres biter ya da trafikte yaşanan stres gibi. Bu stresli durum sizi devamlı zorluyorsa bir psikoloğa başvurun
Beni dinle stres kalmaz 🤣
🤣sesim kısılmış sister şansına küs
Stresi unutturucu uğraşlar bularak
Keyifli vakit geçirerek
Stres kaynaklarından uzak durarak
Sorunlarla teker teker başa çıkarak
Sal abi uçan bi topun üstünde yarınımız belirsiz yaşıyoruz küçük ve güzel şeylere odaklan bi şiir gibi bi şarkı gibi seni mutlu edebilecek şeyleri keşfetöeye çalış
müzik, kitap , film , ders , yürüş , yalnız kalmak
Parmak saymak çok işe yarıyor. Çok stresli olduğumda falan 500’lere kadar gidiyorum ama çok rahatlatıyor 🤓
- Benim yöntemler sana uymaz bence.
1 senedir bıraktığım sigaraya tekrar başladım. Her gece içiyorum.
Rahatlatıcı meditasyonlar dinlenebilir yoga yapılabilir bitki çayı içilebilir
Ağız içinde ki yaralar farklı bir sebeptendir bence bir doktora gitmen gerek
En önemli iki taktiğimi açıklıyorum. Bir koşmak iki uyumak. İnanmayan dayıya sorsun.
Dertleşmek veya umursamayarak. Ben ikinciyi tercih ediyorum
çıkılmaz stres adamın ömrünü yer bitirir en entkili ömür yeme aracıdır
Rica etsem son soruma yorum yaparmisin belki sorun cevabı orada
Kimseye aldırış etmeden. Hayatına bak.
Agresif olmayarak başlayabilirsin
Hiçbir şey yapmayarak.
Stres mi o da ne yahu 😎
Evet eksik olduğum bir konu
İnsanlardan uzak durarak.
Galiba fazla herşeyi kafaya takmamayla.
Stresi yumruklayarak. 😁
Başa çıkan varsa bize de söylesin
Ben çıkamıyorum bilmiyorum 🤷
Umursamaz bir insan olmakla.
Yapcak bir şey yok onlardan uzaklaş
sana iyi gelen şeylere daha fazla zaman ayır.
Baş edemiyorum saçlarım beyazlamaya başladı
Başka çıkma dövüş onunla.
Konuşarak sohbet ederek
Stresi yaratan kaynağı yok ederek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Selamlar,
Stres denen beş dişi kalmış canavarla başa çıkmanın yollarından bir bukleyi şuraya bırakayım da belki KizlarSoruyor camiasına faydası dokunur.
Negatif ve olumsuz şeylerin peşinden koşmaktan vazgeçin. Yarasa gibi kötü haber yayan sosyal medya hesapları, birbirinden korkunçlu başlıklar atan haber siteleri. Her gün ayrı bir panik ve telaşe yayan haber kanallarını bırakın. Bir şeylerden azıcık habersiz kalırsanız kafanızda boynun falan çıkmaz.
Bunlarla beraber sürekli kötümser kötümser konuşan ve içi dışı kapkara kömür kesilmiş insanlardan uzak durun ve görür görmez kaçın. Hayatı fitne dedikodu ve sürekli çekiştirme modunda olanlardan da aşı görmüş aşı karşıtı gibi kaçının.
Vücudunuza iyi bakın. Vücudunuz sağlam değilse azıcık stres bile sizi delik deşik eder. Doğru dürüst beslenin, insan saatlerinde uyuyun ve alkolle sigaraya abanmaktan vaz geçin. Aralarda azıcıkta meditasyon falan yapmaya çalışın.
İçinize kapanmayın. Aileniz ve yakın arkadaşlarınızla kaliteli zaman geçirin. Tüm gün iş güç peşinde kafeste koşan hamster faresi gibi seyirtip durmak yerine sevdiklerinize zaman ayırın. Onlarla geçireceğiniz güzel zamanlar stres seviyenizi oldukça düşürecektir.
Kendinize zaman ayırın İşler güçler ve önemli zannettiğin ama önemsiz ceviz kabuğu şeyler peşinde ömrünü heder etme. Kendine zaman ayırmadıktan sonra ne kazandığın paranın ne mevkinin makamının bir önemi yoktur. Tüm gün güzel pastalar yapıp hepsini yemeden çöpe atan alık pastacının durumuna düşürme kendini.
Evet umarım bu ufak püf noktaları stres canavarını azıcık sakinleştirir.
Sevgilerimle.
Güzel öneriler, teşekkürler :))