Arkadaşlar iki haftadır kabizim ne olur bir çözüm bulun bir öneri falan
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
1-bakınız sabah aç karına ılık sütün içine bir çay kaşığı zencefil koyup karıştırıp için
2-yine sabah aç karına bir çorba kaşığı zeytin yağına 15 damla limon suyu damlatıp için
3-gün içerisinde öğle yemeğinden 1 saat sonra bir çorba kaşığı yoğurt bir çay kaşığı kimyon, bir çorba kaşığı yoğurt bir çay kaşığı tarçın, bir çorba kaşığı yoğurt bir çay kaşığı zencefil, bir çorba kaşığı yoğurt bir çay kaşığı zerdeçal...
bunların hepsini bir kasede karıştırıp tüketin tüm sorunlarınızın üstesinden geleceksiniz, uygulamayı en az bir ay yapın lütfen
00 Yorumla
- +1 yıl
İlk yapman gereken doktora gitmek olmalıdır.
Bu soruna sebep olan herhangi bir hastalık, zararlı mantar, bakteri gibi tüm sonuçları elemen gerekiyor.
Hastalık ya da fiziksel bir sorun sebep değilse beslenme ya da hareketsiz yaşam sorunundan kaynaklıdır.
Bağırsakları en çok çalıştıran şey orta ya da yüksek tempoda yürümektir. Düzenli uyku ve beslenme ve bol lifli besin tüketimi yapmalısın. Yeterli miktarda su içmek gerekiyor.
Bunlar haricinde önerilen çoğu şey işe yaramaz.00 Yorumla
- +1 yıl
Bol bol su ve sıvı gıdalar tüketilmelidir daha çok hareket edilmelidir lif ağırlıklı sebze meyve bakliyat ve tahıllardan oluşan beslenme porgamı hazırlanmalıdır lokmalar iyice çiğnendikten sonra yutulmalıdır fazla kafein tüketiminden kaçınılmalıdır fazla süt ve süt ürünleri tüketilmemelidir tuvalet düzeni oluşturulmalı ve ertelenmemelidir
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
119
Cevap
121Cevap
- +1 yıl
Kayısı kompostosu öneririm. Birkaç gün düzenli tüketirsen faydasını görürsün.
10 Yorumla şu an aciliyeti varsa. kuru kayısı arkadından ılık su ya da mısır arkasından su. hemen kısa zamanda etkisini gösterir. genel olarakta gün içinde kayısı çayı ve sabah ılık su içebilirsin. yediklerine de dikkat et prinç patates makarna hamur işi tüketme. annem de var bu sorun bunları yapabilirsin
10 Yorumla- +1 yıl
aktarlarda vardır açlık otu diye bir ot çay gibi demle bardakta 5 6 yaprak birbardak suda demle ama dışardayken yapma sonra 2 haftanın patlamasını yaşarsında belediye gelse temizliyemez evdeyken kullan :D
11 Yorumla- +1 yıl
Ahahahah
- +1 yıl
Probiyotik kullanmayı dene ben çok rahat ettim aynı zamanda sağlıklı kilo vermene de yardımcı oluyor. Linki paylaştım bir göz atabilirsin. Geçmiş olsun. www. nestlehealthscience. com. tr/.../optifibre-nedir
10 Yorumla - +1 yıl
Her gece yatmadan önce sirkeli su iç eğer tadı ağır gelirse limon ekle ztn 4 güne alışıyorsun net düzelir benim metabolizmam çok yavaş genetik olarak o sirkeli suyu içince hergün tuvalete çıkmaya başladım çok işe yarıyor dene
12 Yorumla- +1 yıl
Ne miktarda ve ne sirkesi
- +1 yıl
Elma sirkesi bir 3 kaşığı bir su bardağına su karıştırarak iç
enteogermina ic bagirsagi duzenliyor eger dogal istersen kayisi elma gibi lif icermeyen meyve sulari icebilirsin ama uzun surer etki gostermesi
10 Yorumla- +1 yıl
Bak ben o abuk sabuk konuşanlardan değilim heryerden satılır kayısı veya kuru kayısı yiyebildiğin kadar ye üstüne su iç miss
21 Yorumla- +1 yıl
Hahaha tamam teşekkürler
Ben kendimi bildim bileli kabızım yani çocukluğumdan beri buq sorunu yaşıyorum hocam banada bir fikir verin lütfen herşeyi denedim ama olmadı hatta bir tane şurup varn onu bile içtim ama fayda etmedi lütfen hocam bana bir çare bulun
00 Yorumla- +1 yıl
Kabızlığın genel sebebi düzensiz beslenmedir. Bol bol sıvı ve lifli gıdalar tüket.
10 Yorumla Sabahları aç karnına kuru kayısı yiyeceksin. Biraz da su içersin üstüne.
10 Yorumla- +1 yıl
Bi kaşık zeytinyağı ya da kayısı hoşafı bol bol su iç
10 Yorumla - +1 yıl
Hemen markete git ve doğadan kayısı çayı al akşam yemekten sonra iç sabah tüm bağırsakların boşalsn çok fazydali ben kime soylediysem çözüldü sorunu not: yalnız bu çayı 1 hafta iciyorsan 1 hafta ara ver ve içtiğin hafta her gün en az 2 lt su iç çünkü vücuttan çok su atiyor
00 Yorumla - +1 yıl
Öncelikle merhaba ben 19 yaşındayım ve küçük yaşlardan beri kabızlık hastalığım var bir çok doktora gittim bir çok ilaç kulandım ama bence en doğru yöntem sağlıklı beslenmek ve düzenli beslenmek bunun haricinde etkili bulduğum yöntem kayısı çayı ve acı biber turşusu tüketimi ikiside yardımcı oluyor sindirimi kolaylaştırıyor özelikle kayısı çayı ilk içmeden itibaren işe yarıyor
00 Yorumla Kiraz sapı çayı ve kayısı çayı 👍 Onun harici de bol bol su tüketmek ve hareket halinde olmak gerekir. Tavsiye ettiğim iki çaydan da denemelisin, aşırı etkili.
00 YorumlaÖncelikle doktora göründükten sonra beslenmeni düzeltmelisin bol salata ve su tüket salata da suda çözülmeyen lif olduğundan dolayı bağırsaklarda jel halini alıp kabızlık giderici bir niteliği var sonrada bol bol su iç ve kabızlık yapan yiyeceklerden uzak dur bir müddet
00 Yorumla- +1 yıl
Daha çok sıvı tüketmek, yağ tüketmek, fitil takmak, saf yağ içmek, sabunu fitil şeklinde takmak ve çok katı şeyler yemekten kaçınmak. Bunlara rağmen hâlâ kabızlığın varsa derhal bir hekime görün.
00 Yorumla Aç karinina 2 veya 3 bardak şalgam ic aksama kadar tuvaletten cikmassin
14 Yorumla- +1 yıl
Kanka doğruysa yapacağım
- +1 yıl
bakın afyonda yaşayan ve bu siteye üye kadın ya da erkek önemi yok derhal net olsun tanıdık arkadaşım var araştırmasını istediim bitti artık
00 Yorumla - +1 yıl
Kayısı hoşafı için , Hergün mutlaka bir elma yiyin, semizotu yiyin, yoğurt ve zeytinyağlı gıdalar tüketin ve yeterince su için çözüm olacaktır.
00 Yorumla eczaneden müsil al 1 çay bardağı iç
kebabe dedikleri bi ot var 5 tane ya da 6 tane ciğneyip yiyince ishal ediyor :)
ya da fitil kullan :)00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
45 dk yürüyebilirdin ama dışarısı soğuk spor falan yap düzenli evin içinde ya da spor salonunda. Spor çok önemli bu yüzden kabız olabilirsin sporla beraber farkını görürsün.
02 Yorumla- +1 yıl
Ya benim yapmadığım spor yok ama yine de geçmiyor
- Cevap sahibi+1 yıl
Kilo boy
- +1 yıl
Kayısı ye ve bol bol su iç ya da hemen git eczaneden prebiyotik al.
01 Yorumla- +1 yıl
O ney oluyor
Sağlık & Diyet konusunda 667 cevap paylaştı. Bol su iç karbonhidrat çok tüketme tam buğday vs ye lifli şeyler ye
02 Yorumla- +1 yıl
Hepsini yapıyorum yulaf özellikle tuketirim bol su içerim ama yok iyice çalışmaz oldu
2 bardak şalgam suyu içince 1 saat lavabodan çıkamıyorum denesene
10 Yorumla- +1 yıl
Lahana Ananas yiyin birde de acı biber yeyin rahatca cozersin
00 Yorumla Bol su
Sebze yeşillik
Kayısı ya da çayı
Açlık otu
Eczaneden ilaç00 Yorumlakayısı çayı günde 2 bardaktan fazla tüketme yoksa bu seferde ishal olursun
00 Yorumla- +1 yıl
Sabah aç karnına bir Türk kahvesi fincanı zeytinyağı içine limon sık ve iç.
00 Yorumla - +1 yıl
Direkt zeytin yağı içmek iyi gelir diye okumuştum bi yerde
01 Yorumla - +1 yıl
İki bardak soğuk şalgam iç yarım saat sonra wcdesin.
00 Yorumla - +1 yıl
Bi fitil kaktır bak şerefsizim kabızlık sorunun geçmezse... Bi gider borusu kadar var mı? 😂😂
00 Yorumla - +1 yıl
İlaç iç su iç katı yeme bişey yapma yani benden demesi
00 Yorumla - +1 yıl
doktora gitmelisin kabızlığın ilerlemesi sürekliliği kanser, basür gibi rahatsızlıklara yol açıyor
00 Yorumla - +1 yıl
Pırasayı küçük küçük doğra zeytinyağında pişir. Ye. İyileşirsin.
00 Yorumla geçmiş oldu da yapacak bir şey yok son çare yapılacak belli :P
00 Yorumla- +1 yıl
Bebek bisküvisi yiyebilirsiniz çok faydalı bağırsak düzeni için
00 Yorumla - +1 yıl
Yeşil çay iç, bol su tüket, probiyotik yoğurt ya da kefir tüket. İyileşene kadar bunları tekrar et.
00 Yorumla - +1 yıl
Bol bol sulu yemek ye fast food dan mümkün olduğunca uzak dur tek çare bu...
00 Yorumla - +1 yıl
Sıvı yiyecekler ye çorba hibi sucuk iç zeytin yağı iç 1 yenek kaşığı
00 Yorumla - +1 yıl
Bence yeşil sebze yemekleri yemelisin. Ispanak gibi. Ama yoğurtsuz. Yoğurt tüketme
00 Yorumla yağsız tuzsuz sade patates kaynatması, çiğ kahve ile limonu karıştır ye
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
kicina zeytinyagi sur bir de yarim tatli kasigi ic isql bile eder
17 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
lan ben de bayadir yapmiyorum iyi ki hatirlattin
- +1 yıl
Kıçıma mi 😵
- Cevap sahibi+1 yıl
evet sicarken acimasin knkm ben adet donemnde kabiz oluyorum ordan oyle bir sey kesfettim
- Cevap sahibi+1 yıl
gQt deligine yani
- +1 yıl
Sacmalama kanka
- Cevap sahibi+1 yıl
ulan yap işe yaramassa gel yuzume tukur
- +1 yıl
ahahaha :D
- +1 yıl
ask kayısı çayı yap her gün iki bardak iç bırak kabızlığı tuvaletten çıkamazsın
10 Yorumla Corba falan icersen bence gecer ya biz cocukken annem hep oyle soyluyordu
10 Yorumla- +1 yıl
Neden herkes kocakarı ilaçları önermiş anlamadım ama sen normal insanlar gibi doktora git zeytinyağı sürmekle olmaz o işler :D
11 Yorumla- +1 yıl
He ya biride zeytinyağı sur demiş tobee yaa
Canim yapacağın şey kesinlikle 1 yemek kaşığı zeytinyağı içmek
11 Yorumla- +1 yıl
Çok geç canım bence, zeytinyağı içmek için😆
Sağlık & Diyet konusunda 2,1b cevap paylaştı. acil doktora git bence o kadar uzun süre normal değil
00 Yorumla- +1 yıl
aç karnına kiraz saplı çay iç günde iki kere sabah akşam bol sıvı tüket bak nasıl çözülüyor bağırsaklar
00 Yorumla Kabızlığın bir çok nedeni var altında yatan nedenleri değerlendirmek gerekir su tüketimini yükseltin sorun çözülecektir egerki farklı bı hastaliktan kaynaklı değilse
00 Yorumla- +1 yıl
ketçap mayonezli tavuk döner ye jilet gibi sıçarsın
00 Yorumla - +1 yıl
Duphalac ilacı öneririm veya acı çehre olabilir aktardan
00 Yorumla - +1 yıl
Elma sirkesi Bir kaşık bal Bir kaşık yemek kaşığı, bir çay kaşığı tarçın büyük bir bardak ılık su ucgun sonra tamamen rahatsin
00 Yorumla Eczanelerde bağırsak boşaltici haplar var ameliyat öncesi içiyorlar ondan kullanabilirsin eczaneye git yardımcı olurlar
00 Yorumla- +1 yıl
Kuru kayısı ve hakiki zeytin yağı sivi tüketilmeli
Ani rahatlamak isterseniz eczane den 1 tane enema alip yapılabilir00 Yorumla bence en önemli şey acı, ve çorba içmek. şınav çekersen de etkili olur spor yaparken bunları uygulardık. umarım sana iyi gelir :)
01 YorumlaSabahları 1 yemek kaşığı zeytinyğı yut ve kayısı hoşafı yap yapamazsan kayısı çayı al günde 1 bardak tüket
00 Yorumla- +1 yıl
Form bitki çayları var onlardan iç hint yağı da içebilirsin
04 Yorumla- +1 yıl
Onları içmekten zaten böyle oldum bence
- +1 yıl
Fazlası bozar bağırsakları. Tembelleştirir hint yağını bilmiyorum ama
- +1 yıl
Evet aptal kafam fazla içti onlardan
- +1 yıl
Canım bol probiyotik iç ye kefir yoğurt düzene sok
- +1 yıl
2 hafta çok ciddi bir süre bir sağlık kuruluşuna gidip lavman yaptirmalısın
10 Yorumla Seks yap
Hem daha çok zevk verir hemde deliğini genişletir rahatlarsın01 Yorumla- +1 yıl
Tuvalete çıkmadan önce sabun sürerek yumuşaklık getir o mühim bölgeye
00 Yorumla - Devamını Gör (180)
Devamını Gör(235)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba KS üyemiz,
Sizin de bildiğiniz gibi son dönemlerde yaşadığınız kabızlık problemi günümüzde özellikle de biz kadınlarda oldukça yaygınlaşmaya başladı. Size bunu çözmek için kuru kayısı, lif vs. tüketin demektense buna etken olan asıl sorunu bulmanızı ve bağırsak floranızı düzenlemek için adım atmanızı öneririm. Geçici çözümler bu problemin bir süre sonra tekrar gün yüzüne çıkmasına engel olmuyor ne yazık ki. Dolayısıyla da sizden ricam müshil ilaçları, lavman vs. gibi uygulamalardan mümkün olduğunca uzak durun, aksi takdirde uzun vadede bağırsaklarımız çok daha kötü hale gelebilir.
Size kısaca bu süreçte neler yapabileceğinizi özetlemeye çalıştım:
Bir tane de macun tarifi vereceğim bunu 3 gün boyunca sabah aç karnına tüketelim.
İnciri ve kayısıları minik minik doğrayıp diğer malzemelerle karıştırın ve 8-10 dakika pişirin soğuduktan sonra sabah aç karnına 3 gün yiyin. Bu tarif oldukça iyi gelecektir :)
Sevgiler, sağlıklı günler.
Çok teşekkür ederim tavsiyelerinize tek tek uygulayacağım
Sinemeki vurgusu konusunda tebrik ederim, genelde o hataya düşüyor insanlar.
rica ederim :)
İncir koymasak olur mu tarife. Zira kendisinden hiç hoşlanmıyorum hatta görmeye tahammül dahi edemiyorum. Onun yerine başka bir alternatifiniz var mı? Teşekkürler.
@kim-o-ki Yerinizde olsam iki renk kayısı kullanırım (sarı-kahve), incir mükemmel lif içeriyor ama damak seçebiliyor, herkes yiyemez.
Bütün bu tavsiyelere ve karışımlara riayet edildiği halde halen devam eden kabıklız için bir öneriniz var mı?