Kabızlık yaşıyorum, çözümü nedir?

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Kayısı kompostosu öneririm. Birkaç gün düzenli tüketirsen faydasını görürsün.
Bol bol su ve sıvı gıdalar tüketilmelidir daha çok hareket edilmelidir lif ağırlıklı sebze meyve bakliyat ve tahıllardan oluşan beslenme porgamı hazırlanmalıdır lokmalar iyice çiğnendikten sonra yutulmalıdır fazla kafein tüketiminden kaçınılmalıdır fazla süt ve süt ürünleri tüketilmemelidir tuvalet düzeni oluşturulmalı ve ertelenmemelidir
İlk yapman gereken doktora gitmek olmalıdır.
Bu soruna sebep olan herhangi bir hastalık, zararlı mantar, bakteri gibi tüm sonuçları elemen gerekiyor.
Hastalık ya da fiziksel bir sorun sebep değilse beslenme ya da hareketsiz yaşam sorunundan kaynaklıdır.
Bağırsakları en çok çalıştıran şey orta ya da yüksek tempoda yürümektir. Düzenli uyku ve beslenme ve bol lifli besin tüketimi yapmalısın. Yeterli miktarda su içmek gerekiyor.
Bunlar haricinde önerilen çoğu şey işe yaramaz.
şu an aciliyeti varsa. kuru kayısı arkadından ılık su ya da mısır arkasından su. hemen kısa zamanda etkisini gösterir. genel olarakta gün içinde kayısı çayı ve sabah ılık su içebilirsin. yediklerine de dikkat et prinç patates makarna hamur işi tüketme. annem de var bu sorun bunları yapabilirsin
aktarlarda vardır açlık otu diye bir ot çay gibi demle bardakta 5 6 yaprak birbardak suda demle ama dışardayken yapma sonra 2 haftanın patlamasını yaşarsında belediye gelse temizliyemez evdeyken kullan :D
Ben kendimi bildim bileli kabızım yani çocukluğumdan beri buq sorunu yaşıyorum hocam banada bir fikir verin lütfen herşeyi denedim ama olmadı hatta bir tane şurup varn onu bile içtim ama fayda etmedi lütfen hocam bana bir çare bulun
Hemen markete git ve doğadan kayısı çayı al akşam yemekten sonra iç sabah tüm bağırsakların boşalsn çok fazydali ben kime soylediysem çözüldü sorunu not: yalnız bu çayı 1 hafta iciyorsan 1 hafta ara ver ve içtiğin hafta her gün en az 2 lt su iç çünkü vücuttan çok su atiyor
Öncelikle merhaba ben 19 yaşındayım ve küçük yaşlardan beri kabızlık hastalığım var bir çok doktora gittim bir çok ilaç kulandım ama bence en doğru yöntem sağlıklı beslenmek ve düzenli beslenmek bunun haricinde etkili bulduğum yöntem kayısı çayı ve acı biber turşusu tüketimi ikiside yardımcı oluyor sindirimi kolaylaştırıyor özelikle kayısı çayı ilk içmeden itibaren işe yarıyor
Kiraz sapı çayı ve kayısı çayı 👍 Onun harici de bol bol su tüketmek ve hareket halinde olmak gerekir. Tavsiye ettiğim iki çaydan da denemelisin, aşırı etkili.
Öncelikle doktora göründükten sonra beslenmeni düzeltmelisin bol salata ve su tüket salata da suda çözülmeyen lif olduğundan dolayı bağırsaklarda jel halini alıp kabızlık giderici bir niteliği var sonrada bol bol su iç ve kabızlık yapan yiyeceklerden uzak dur bir müddet
Daha çok sıvı tüketmek, yağ tüketmek, fitil takmak, saf yağ içmek, sabunu fitil şeklinde takmak ve çok katı şeyler yemekten kaçınmak. Bunlara rağmen hâlâ kabızlığın varsa derhal bir hekime görün.
Probiyotik kullanmayı dene ben çok rahat ettim aynı zamanda sağlıklı kilo vermene de yardımcı oluyor. Linki paylaştım bir göz atabilirsin. Geçmiş olsun. www. nestlehealthscience. com. tr/.../optifibre-nedir
bakın afyonda yaşayan ve bu siteye üye kadın ya da erkek önemi yok derhal net olsun tanıdık arkadaşım var araştırmasını istediim bitti artık
Kayısı hoşafı için , Hergün mutlaka bir elma yiyin, semizotu yiyin, yoğurt ve zeytinyağlı gıdalar tüketin ve yeterince su için çözüm olacaktır.
eczaneden müsil al 1 çay bardağı iç
kebabe dedikleri bi ot var 5 tane ya da 6 tane ciğneyip yiyince ishal ediyor :)
ya da fitil kullan :)
Her gece yatmadan önce sirkeli su iç eğer tadı ağır gelirse limon ekle ztn 4 güne alışıyorsun net düzelir benim metabolizmam çok yavaş genetik olarak o sirkeli suyu içince hergün tuvalete çıkmaya başladım çok işe yarıyor dene
Bak ben o abuk sabuk konuşanlardan değilim heryerden satılır kayısı veya kuru kayısı yiyebildiğin kadar ye üstüne su iç miss
Lahana Ananas yiyin birde de acı biber yeyin rahatca cozersin
Bol su
Sebze yeşillik
Kayısı ya da çayı
Açlık otu
Eczaneden ilaç
kayısı çayı günde 2 bardaktan fazla tüketme yoksa bu seferde ishal olursun
Merhaba KS üyemiz,
Sizin de bildiğiniz gibi son dönemlerde yaşadığınız kabızlık problemi günümüzde özellikle de biz kadınlarda oldukça yaygınlaşmaya başladı. Size bunu çözmek için kuru kayısı, lif vs. tüketin demektense buna etken olan asıl sorunu bulmanızı ve bağırsak floranızı düzenlemek için adım atmanızı öneririm. Geçici çözümler bu problemin bir süre sonra tekrar gün yüzüne çıkmasına engel olmuyor ne yazık ki. Dolayısıyla da sizden ricam müshil ilaçları, lavman vs. gibi uygulamalardan mümkün olduğunca uzak durun, aksi takdirde uzun vadede bağırsaklarımız çok daha kötü hale gelebilir.
Size kısaca bu süreçte neler yapabileceğinizi özetlemeye çalıştım:
Bir tane de macun tarifi vereceğim bunu 3 gün boyunca sabah aç karnına tüketelim.
İnciri ve kayısıları minik minik doğrayıp diğer malzemelerle karıştırın ve 8-10 dakika pişirin soğuduktan sonra sabah aç karnına 3 gün yiyin. Bu tarif oldukça iyi gelecektir :)
Sevgiler, sağlıklı günler.
Çok teşekkür ederim tavsiyelerinize tek tek uygulayacağım
Sinemeki vurgusu konusunda tebrik ederim, genelde o hataya düşüyor insanlar.
rica ederim :)
İncir koymasak olur mu tarife. Zira kendisinden hiç hoşlanmıyorum hatta görmeye tahammül dahi edemiyorum. Onun yerine başka bir alternatifiniz var mı? Teşekkürler.
@kim-o-ki Yerinizde olsam iki renk kayısı kullanırım (sarı-kahve), incir mükemmel lif içeriyor ama damak seçebiliyor, herkes yiyemez.
Bütün bu tavsiyelere ve karışımlara riayet edildiği halde halen devam eden kabıklız için bir öneriniz var mı?