+1 yılMerhaba. Sorudan anladığım kadarı ile sadece salata yiyorsunuz gün içinde. Bu size kilo kaybettirir evet ama metabolizmanızı da bozar çünkü kiloları yağdan değil kas ve sudan kaybedersiniz. Verdiğiniz 3 kiloyu da 5 kilo olarak geri alırsınız. Muhtemelen ortalama 3 ile 5 kilo arası kaybedersiniz ama vücudunuz istediğiniz şekli almayacaktır ve önce de dediğim gibi en az 1.5 katını geri alacaksınız. O yüzden protein, yağ ve karbonhidrat dengesine dikkat ettiğiniz dengeli ve sizin için sürdürülebilir bir beslenme programı oluşturup yavaş yavaş hayatınıza sporu da entegre etmeniz gerek.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yanlış yapıyorsun. Karnın da nefsinde aç. Hızla verdiğin kiloları çok daha seri şekilde geri alırsın.
En önemli şey sağlam kahvaltı. Kahvaltıda iki yumurta yersen tok tutma süresi uzar. Ara öğünü yeşil çay ya da meyveyle yapabilirsin. Yeşil çaya yer ver, onun tok tutma özelliği var.
Hayatına çok değil, günlük sadece 30 dakika açık havada tempolu yürüyüş ekle ve dengeli beslenmeye bak.
Dışarıdan yeme, paket gıdayı ve abur cuburları hayatından çıkar. Taze sıkılmış meyve suyuyla, badem/yulaf sütü dışında içecek tüketme. Evde yoğurttan kendi yaptığın ayran da olur.
Ve en önemlisi her gün o 2 litre suyu iç! Birde eti balıkla değiştir. Sebzeli zeytinyağında pişen yemekler tüket ve haftada bir tavuk, iki kez de balık ye.
Makarna ve pirinci bulgur ve kinoa ile değiştir.
Böyle şok diyetle bir yere varamazsın.00 Yorumla
Merhabalar Diyet yapan kişilerin düştüğü en önemli hatalardan biri vücuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir. Diyete başladığı zaman ekmek, pilav, makarna, patates, mısır gibi besinleri tamamen kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı GLİKOJEN DEPOSU VE KANDAKİ ŞEKER BİTİNCE kas içerisindeki karbonhidrattan kullanmaya başlar, bu da kas kaybı anlamına gelir ve vücut beraberinde su kaybeder. Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu görünce kilo verdiği yanılgısına düşer ancak gerçek olan vücudun kaybettiği yağ değil, kas ve sudur.
Aç kal hemen zayıfla
Kilo kaybetmek için evet. Ancak zayıflamak için hayır.
Tartıda zayıfladığınız görmek için 24 saat aç kalmanız yeterli. Ancak bu gerçek kilo kaybı değil. Çünkü bu yöntemle vücut su kaybına uğruyor ve kaslar küçülüyor ama yağlar erimiyor.00 Yorumla
Salatayla olacak iş değil o düzgün diyet programın olmalı ve ne istediğine bağlı yağ mı yakmak istiyorsun hangi bölgende ya da genel vücut olarak mı zayıflamak istiyorsun hepsi ayrı bir diyet gerektirir ona göre protein karbonhidrat yağ dengesi sağlanır ve spor antrenman gerektirir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
125Cevap
- Diyet & Beslenme konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılProtein almadab kilo veremezsin.
Verirsin de almak zorunda kalırsın10 Yorumla Diyet & Beslenme konusunda 2,1b cevap paylaştı. sadece salatayla olmaz.. yanına bir veya iki köfte ,, ve cacık/çorba ikilisinden birini eklemelisin.. sadece salata yiyerek diyet yapılmaz. artı öyle ekmeğin içine havuç ve marul koyarak da hiç olma o iş :D
20 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılBeyaz şekeri tamamen bırakın. Tuzu da en minimal düzeyde tüketin. Yazın üç kışın 2-2,5 litre su için.
Ve ekmeği de mümkün olduğunca azaltın. Farkı göreceksiniz.12 Yorumla- +1 yıl
Özellikle tuzun çok etkisi var. Ben hastalığım nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. Zaten, gerisi geliyor kendiliğinden.
+1 yılKilo vermek için değil sağlık için diyet yaptım. Sadece sebze ve et yedim. Sebze olarak domates ve havuz gibi şeker içeren meyve ve sebzeler de yoktu. Çok az da meyve tükettim. 1 ayda 9 kilo verdim. Sağlık açısından muhteşem hissediyordum ama kilo vermek istemediğim için bırakmak zorunda kaldım.
10 YorumlaCok sağlıksız. Ayrıca ekmek arasına gömersen ne anlamı kaldı onun 😀 Bu şekilde versen bile hızla geri alırsın
12 YorumlaDiyet & Beslenme konusunda 723 cevap paylaştı. Dün bir turp salatası yedim efsaneydi. Limonlu nar ekşili. Dudağımın kenarından salya aktı iyimi :D :D
12 Yorumla
+1 yılsalata ile değil de bir diyetisyene gitsen daha iyi olur. oradakiler kilo, yağ oranına ve kan değerlerine göre diyet listesi hazırlıyorlar. bu sayede sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsin. başta ben de parasından dolayı uzak duruyordum ama gittikten sonra oldukça faydasını gördüm
00 Yorumla
+1 yılMerak etme bir hafta on gün sonra açlığa dayanamayıp verdiğinin fazlasını geri alırsın.
Fazla kilolara sebep olan aslında çok yemekten ziyade yediğimiz şeylerin niteliği.
Özellikle Türk toplumunda karbonhidrat ve nişasta ağırlıklı beslenme şekli hakim.
Önemli olan ne kadar yediğiniz değil, yeme zamanı ve içeriktir..00 Yorumla
+1 yılBen de artık günde bir kez baklava yiyorum yarım kilo kanka böyle böyle zayiflicaz biz dgdjsjds
14 Yorumla- +1 yıl
4 sefer di onceden 🤭😈
- +1 yıl
Djdjdj ayhh canim çekti esmer esmer pardon kakaolu baklava hani oluyor ya djsks
Aşkımmcım ekmek küçük ekmeği büyüt salatayı azalt sorun ortadan kalkar😉😂😘😘
16 Yorumlaİyi bari Trabzon Vakfıkebir ekmeğinin arasına koymuyorsun salatayı
O yüzden hızlı kilo verirsin11 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 840 cevap paylaştı.
+1 yılSalata çok güzel besin kaynağı sağlıklı beslenmenin temellerinden bir tanesi ama kilo vermek için sürekli salata yenmez. Salatanın yanında metabolizmayı çalıştıracak besinlere ihtiyaç var
10 Yorumla - Diyet & Beslenme konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılHikayenin sonu belli, belli bir süre sonra dayanamayıp ne bulursan yiyeceksin. Sadece salata mi yiyorsun yoksa salatayi beslenemene dahil mi ettin o kismi tam anlamadım. Sadece salata yiyorsan eksik besleniyorsun. Yakinda adetlerin kesilir, sacin dökülür, tırnakların da kirilir. Sana tavsiyem oyle gaza gelip omru en fazla birkac ay olacak bir beslenme şekliyle gunlerini zehir etme.
00 Yorumla
+1 yılAç kalarak diyet yaparsan verdiğin kiloyu katlayarak geri alırsın
Hem hormonların vitamin değerlerinle oynar vücudunu dengesizleştirsin hem iştahını eskisinden daha fazla açarsın zaten bu şekilde aç kalarak olmaz vücut kendini kapatır..00 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılEkmek arası salata 😊
Sadece salata yiyerek zayıflamak mümkün değil, diyetin başlangıcı zor ama ben inanıyorum 21 gün kuralına.
Alışkanlıklar 21 gün devam ederse sonrası kolay oluyor.
Hem zafere gidilen yolda çekilen çile kutsaldır.10 Yorumla
+1 yıl1 haftada kilo verilmez, sadece ödem atarsın kilo verdiğini sanırsın :) normalde spor yaparak çok çabuk kilo verirsin... her gün 1 saat jogging yap, ayda 3 kilo garantili... hem de sağlıklı ve sarkmadan verirsin kiloyu...
00 Yorumla
+1 yılAfiyet olsun karşim. Bu şekilde gidersen tabiki verirsin. Ekmeği ihmal etme özellikle beyaz ekmek kaslarının sağlığı açısından çok önemli. Her gün yatmadan önce şekerli sütü de ihmal etme gece yağ yakınını hızlandırıyor.
00 Yorumla
+1 yılÇok büyük hata. Diyet dediğin şey boğazından kısabilmek olmalıdır. Yemeğe ve ekmeğe ara vermek kadar yapılan başka bir hata bilmiyorum. Önce nefsine hakim olmayı başarmalısın. Sonrası kolay.
10 YorumlaYarım ekmekle kilo veremezsin.
Bir tam ekmek arasına salata yapman gerekiyor.😁10 Yorumlaaz ve sık yersen lokma gibi atistirmalik gibi hafif aeyler bence ayda 7 8 kilo verirsin
11 Yorumla
+1 yılBeyaz ekmekle kilo veremezsin. Kepek çavdar veya tambuğday ekmeği olması gerekir.
10 Yorumla- 03 Yorumla
+1 yılHer gün aynı besini yersen yağdan kilo veremezsin sudan kilo verirsin kilo sayın değişir görüntün aynı kalır et kilo yapmaz tavuk kilo yapmaz ızgara kilo yapmaz sadece salatayla zayıflanmaz
00 YorumlaTemel gıdalardan da az miktarda alsanız bu zamanda iyi gelir, birden düşüş tek tip yiyecek pek iyi gelmez,özellikle hastalık zamanları bünyeyi korumak lazım bir yandan da.
00 YorumlaÇok, çok ve daha çok yanlış yapıyorsun.
Basitçe söylemem gerekirse, 3B'den uzak durup, yediğin şeylerin kalorisini öğrenmeli ve internetten günde kaç kalori alman gerektiğini hesaplamalısın ve gün içinde alman gereken kaloriden daha azını alarak kendine zarar vermeden kilo verebilirsin, spor yaparsan daha da güzel olur.00 YorumlaKuru kayısı ceviz kürü deneyin akşamdan bir bardak suya koyun sabah olunca önce suyu için sonra cevizle kayısıyı yiyin iştahınızı kesecektir kilo vermenizi de sağlar ☺️🤗
00 Yorumla
+1 yılSadece salata yiyerek kilo veremezsin. Vücut bir müddet sonra kendini korumaya alır ve su içsen yarar moduna geçer. Protein ağırlıklı beslen. Egzersiz, yürüyüş falan yap.
00 Yorumla
+1 yıljsjdjjsh çabanı taktir ediyorum ama tek ihtiyacın olan proteinlerini salata karışılar mı emin değilim yoğurt tavuk köfte falan yiyebilirsin bence abartmadıkça sadece un tuz şekere dikkat et (fake canan karatay jsdjhh bilmiş gibi yorum yaptım bir bilgim yok sadece düşüncemi söyledim)
00 YorumlaGün aşırı normal yemeklerini ye sadece ekmek yerine kepek ekmeği ve karbonhidrattan uzak dur. Yatmadan 1 saat önce de bol pul biberli yoğurt ye bak nasıl veriyosun kiloları
00 Yorumla
+1 yılYalnız ekmeği de kesmen lazım.
Burdan bakınca o ekmek elle bölünmüş gibi duruyor çok sağlıksız. 😄06 Yorumla- +1 yıl
Bıçakla kesersen daha çabuk kilo verirsin 😄
- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣Hiç güleceğim yoktu efsosunuz yeminle 😂 😂 😂
- +1 yıl
Yeni bildirimle gördüm kız cevabı 😄
Evet yine elin değer ama ekmegi kesmen şart. Yoksa olmaz 😄 - +1 yıl
😅😅😅
+1 yılO salata koca bi tabak olacaktı içine bi kibrit kutusu kadar peynir dilimle yarım limon güzelce sık ve 1 çk kadar pulbiber ekle mis gibi ye
10 Yorumla
+1 yılEvet kilo verdiriyo ama herkes yaninda yemek yerse çok kötü annenle falan birlikte yap diyeti ozaman daha rahat
10 YorumlaDiyet & Beslenme konusunda 574 cevap paylaştı. Bir haftada kaç kilo verirsin bilemem ama sadece salata ile besleniyorsan bünyen buna uygun değilse soluğu hastanede alırsın Allah korusun
00 Yorumla
+1 yılOoooo kral ekmek arası salata yapmış diyette leziz 😂
01 YorumlaKız şu üç günlük dünyada niye bu eziyeti çektiriyon kendine ye gitsin bışver Bidahami gelcen dünyaya 😂💁
00 Yorumlaefendim bir tek salata ile olmaz düzenli beslenmelisiniz kilo verebilirsiniz ama bağışıklık sisteminizi sakın zayıflatmayın
00 Yorumla
+1 yılSadece salatayla olmaz kastan verirsiniz pek sağlık değil bu şekilde, ama her öğünün yanına bol salata yardımcı olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeyaz ekmek var orada, iki kasik makarna yesen o salatanin yaninda daha saglikli olurdu ya da bulgur pilavı. Sağlıklı ama az beslenmen lazim böyle bu ne hic vitamin alamazsın her gün her vitaminden azar azar alman gerekiyor
00 Yorumla
+1 yıldiyet demek kendine hayatı zindan etmek değil, güzel şeyler yiyerek de istediğini yiyerek de kilo verebilirsin..
00 YorumlaEkmekle diyet olmaz hele ki beyaz ekmekle. Karbonhidratlı diyet olmaz bu şekilde kilo vermeyi bırak kilo bile alırsın.
00 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılEkmek arası salatayla zayıflatamazsın makarna koyman lazım😘
01 Yorumla
+1 yılAclık hissi cekerek miden ufalacak ve boylece fazla yiyemeyeceksin😄mideyi genisletmek kolayda ufaltmak zordur
00 Yorumla
+1 yılEkmekle kilo verilmez. Salatayı biraz şöyle mor lahanalı, maydanozlu, soğanlı, turplu yap çok güzel olur doyurur da.
00 YorumlaEkmek arası yemeni kenara bırakarak her gün aynı öğünün sağlıksız oldugunu ve bunu bir alışkanlığa dönüştüremeyeceğini söylemek isterim
00 Yorumla
+1 yılEkmek arası salata yersen bir kaç kilo daha alırsın :))
02 Yorumla- +1 yıl
Ekmeksizde insan doyduğunu anlamıyor ki.. haklısın aslında..
- Diyet & Beslenme konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılKuzuş ekmek arası salata kilo verdirmez ki ayrıca içinde havuç var havuç olduğu gibi şeker🤣🤦♀️
08 Yorumla- +1 yıl
Yahu hemen yüzünü somurtma kilo vermek istiyorsan on Gibi bir süren varsa sana diyet listesini gönderirim ben
- +1 yıl
Ölmüyorsun on gün dayanıyorsun yaklaşık 5 kg filan gidiyor 😂
- +1 yıl
Ama insan kuzusunu keser mi🥴🔫
- +1 yıl
Sen zaten hep beni öldürmek istiyon😐
- Diyet & Beslenme konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılSalatayı birakman lazım yoksa veremezsin ekmeğe devam
04 Yorumla- +1 yıl
😂mantinin yaninda yersen daha iyi kilo veriliyor
- +1 yıl
Bilenin hali başka hahaha
+1 yılDüzenli beslenme olmadan yağ yakamazsın. Boşuna uğraşmış olursun.
10 Yorumla
+1 yılEkmeğin arasında yiyeceksen vereceğine emin olamadım
10 Yorumla
+1 yılBu ekmek az veremezsin şöyle Bi bütün somun ekmek arası yapman lazım 😋😋
10 YorumlaSalatayı ekmekle yemeye devam et 1 haftada 5 kilo alırsın.. vermek diyor 😱
10 Yorumla
+1 yılEkmek arası salataysa ne güzell
1 aya 5 kg gider10 YorumlaEkmek arası salatayla 1 haftada 0 kilo verirsin anca. 😅
10 YorumlaEkmekle olucak şey degil hergün su içmek zorundasın ve spor.
00 YorumlaDiyet & Beslenme konusunda 1b cevap paylaştı. Çok yanlış bir tercih salata, protein ağırlıklı beslen.
00 Yorumla
+1 yılBune kardeşim bu kimi doyurur. Bırak yaa ye allah aşkına. Yemek birakilir ki hiç. Yemeklere ayıp
00 Yorumla
+1 yılEkmek yemeyi de bırakmalısın, yemek ye daha sağlıklı hızlı kilo verirsen, porsiyonlarını küçült ama
00 YorumlaSalata yiyorsunda o ekmek ne sakdjsakjaskas, ve tek salatayla olmuyor ki.
00 YorumlaEkmek mi o olmaz ki ama böyle 🙄
3 kilo verir gibisin00 YorumlaDiyet & Beslenme konusunda 459 cevap paylaştı. Salatayı ekmele yediğin zaman diyetin pek bir anlamı kalmıyor ki
00 Yorumla- Devamını Gör (156)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne