Bir konuyu çok fazla düşünüp enerji yükledikçe kemikleşir ve beynimizdeki nöronları sıkıca birbirine bağlar. Bu şekilde sıkıca bağlanan nöronlar güçlenir yani kas yapar, aslında kemikleşmiş inançlarımız bu şekilde oluşurlar..
Kendi vücudunuzu ne kadar iyi tanıyorsunuz? Hastalıklarınızın yanlış inançlardan kaynaklandığını öğrenseniz ne yaparsınız?
Vücudum benim için kapalı bir kutu gibi. Çözülmeyi bekleyen onlarca bilmece var. Bazılarını çözdüm, bazılarını çözmeye çalışıyorum. Yaşadığım hayatın benim elimde şekillendiğini biliyordum ama çok daha fazlasını yapabileceğimi öğrendiğimden beridir her şeyi çok daha farklı bir pencereden görmeye başladım.
Eğer yanlış inançlardan kaynaklandığının doğru olduğunu bilsem doğru inançlara yönelirim. Beni yanlış anlama lütfen ama ben buna inanmıyorum.:l Bildiğim kadarıyla insan embriyotik gelişimini tamamladıktan sonra daha kas dokusu kazanamıyor , sadece kas hücrelerine hacim kazandırabiliyor. Kasların miyofibrillerden oluştuğunu düşünüyorum. Nöronların ise sadece merkezi, çevresel ve motor iletimde kullanıldığını kas oluşturmadığını düşünüyorum. Ben bildiğim kadarıyla yazdım, biz derste böyle görüyoruz. Metafizikle ilgili bir konuysa tamamen yanlış anlamış olabilirim.:Ya da bilmiyorum bana doğru gibi gelmiyor.
Bilinçaltının gücünü, beyin ve kas yapımız üzerindeki etkisine değinmek istemiştim. Bilinçaltının ne kadar kusursuz işlediğine.. Seni biliyorum ve fikrine saygı duyuyorum.
Psikolojik rahatsızlıklar aslında hastalık değildir Maruz kaldığımız telkin ve olumsuz olaylar Bizde yanlış bir algı oluşturur. Bizde hasta olduğumuzu sanariz Beynimiz bizi kandırır Sen hasta değilsin Sadece algın yanlış
Valla çok düşününce benim sol kolum ağrıyor ya çok denedim bunu. Bir iki kez doktora gittim hatta kalp ritimlerine baktılar düzenli çıktı. Sorun yok dediler ama hep aynı noktada ağrı var. Çok stresli olduğumda istemsizce kolumu tutuyorum
Benim için çok önemli olduğu için buradan yazmak zorundayım kafamda durduramadığım VESVESELER var ne kadar kendimi Telkin etsem de bir türlü Durduramıyorum bu konu hakkında senle konuşmak istedim Ama siz anlamadınız çok zor durumda olduğum için buradan yazıyorum Her ne kadar çok açık bir şekilde yaza masamda Siz buradan benim derdimi anlayın Ne yapmam gerekiyor Tam olarak
Mesela sözlükler var; açıp alfabetik sırayla kelime ve tanımların anlamları yazıyor. Nöron, motor nöron, kas başlıklarını okuyabiliyorsun ve böylece sorunu silmek için zaman kollamaya başlıyorsun🤣
Üzerinde soyut bir halde düşündüğümüz şeylerin zamanla somutlaştığını, düşüncelerimizin nöronlar vasıtasıyla bilgi akışı sağladığını ve birşeyi ne kadar çok düşünürsek o kadar somut hale geldiğini anlatmak😄ve nöronlar vasıtasıyla aktarılan bilgilerin zamanla kas dokusu haline gelmiş inançlar olduğunu söylemek istemiştim.😄
Anlatamamışsın. Ayrıca nöronların çok daha önemli işleri var ve son olarak; bahsettiğin sorunlar iletişim ve birleşimden değil, nöronlar arası iletişim kesintisinden doğar. Biraz daha araştır.
İllaki çok daha önemli işleri vardır. Yani siz inançlarımızın nöronlar arası iletişim kesintisinden mi ortaya çıktığını söylemek istediniz? Araştırmayı bende isterim fakat konuya açıklık getirirsek çok daha yerinde bir araştırma yapacağıma eminim.
Nöronları anladım. Benim burada aslında inançlarımızın nasıl oluştuğunu anlatmak istemiştim sadece. Birde bilinçaltı bu konuda gerçekten etkili sizce de öyle değil mi?
kendi vucudumu iyice çözduğume kronik sorumlarımın neler olduğunu çözümlrinin neler olduğunu biliyorum :D
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bağışıklık sistemi vücudumuzun çözülmesi gereken bilmecesi belki nöronların sırrı çözülürse hepsi aydınlanır neden bağırsaklara ikinci beyin diyorlar kendi vücudumuzun kimyasının çok azını biliyoruz karmaşık ama düzenli bir sistem
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Kendi vücudunuzu ne kadar iyi tanıyorsunuz? Hastalıklarınızın yanlış inançlardan kaynaklandığını öğrenseniz ne yaparsınız?