Ağız içiyle ilgili bir şey sorcam anlayanlar detaylar kısmına bakabilir mi?

Ben şu an 20 yaşındayım ama yaklaşık 9-10 yaşından beri diş tedavisi gördüm çene yapım bozuktu bunun için 4 5 sene boyunca aparat kullandım aparattan sonrada 2 3 sene tel tedavisi gördüm ama yıllardan beri gördüğüm için çok sıkılmıştım ve tedaviyi yarıda kestim doktor şeffaf aparat verdi onu da hiç kullanmadım tedavim biteli yaklaşık 2 3 sene oldu ama tabi yarım biraktiğim için dişlerim çok kötü oldu ayrık ayrık oldu ve diş eti problemim var her gün dişlerimi 2 3 kere fircaliyorum ama buna rağmen bir sürü diş taşım var diş eti iltihabım var ve ağız içinde kenar taraflarında 4 bir yanındada beyaz iltihap tarzı hiç bir şekilde geçmeyen şeyler var tabi bunların yanında kızarıklık morluk tarzı şeylerde var bide iç yanakta hissettiğim gözle görülmeyen ama hafif şiş gibi duran hareketli beze tarzı bir şey var ama dış yanaktan dokununcada oynuyordu tabi dış yanakla iç yanaktaki aynı bezeyse emin değilim tabi doktor yanağıma ultrasonla baktı yağ bezesi bu dedi ama iç yanagimdakiyle dış yanağımdaki aynı beze mi bilmiyorum diş ve diş eti problemim çok bide üstüne bu beze olunca acaba ağız içi kanseri olabilir mi diye düşündüm iç yanaktaki beze dış yanaktan bakılan ultrasonda belli olur mu kötü bir şey olsaydı çıkar mıydı ultrasonda yani iç yanak görünür mu ultrasonda
Ağız içiyle ilgili bir şey sorcam anlayanlar detaylar kısmına bakabilir mi?