Siz ara öğün yapıyor musunuz, neler yiyorsunuz bakalım bakalımm
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Ara öğün zarar. İnsan günde 5-6 öğün yemek yemekle sağlıklı olamaz. En sağlıklısı günde 2 öğündür. Bunu ta yıllar önce İbn-i Sina da dile getirmiştir: İki öğün sağlık, üç öğün hastalıktır.
16 saat kadar yemek yemediğin taktirde vücutta otofaji başlar. Hücreler yenilenir ve yağ yakımı kolaylaşır. Tabii saat 18.00'den sonda yemek yemeyip kahvaltıyı da geç yaparak bu 16 saatin üzerine çıkabiliriz.
Kahvaltıyı yaygın bilinenin aksine en önemli öğün değildir. Geç yapılmasında yarar vardır. Kilosunu sabit tutmak isteyen sağlıklı besinlerle günde 2 öğün yemek tüketsin, ömür boyu kilo derdinden kurtulsun.
Ben genelde günde iki öğün yemek yiyorum ama bunun yanında 5 çayı kek poğaça değişiyor, genelde yapıyorum
Bu arada cinsel yaşam konu etiketi rehberi olarak gitmene üzüldüm 😔
Afiyet olsun. İki ana bir ara öğün yapıyorum ya da iki ana iki ara öğün değişiyor. Ara öğünlerin metabolizma çalıştırıldığı da insülin direncine yol açtığı da doğru. O yüzden yapıp yapmamak bünyeye göre değişiyor. İnsülin direnci varsa onu yenene kadar yapılmalı sonrasında da spor ve sağlıklı ara öğünlerde metabolizma hızlandırılmalı taraftarıyım.
Normalde ara öğünüm var beslenme programımda ama ben yemiyorum😅
Sadece ara öğünde tatlı olunca yiyorum🤪
Onun dışında sabah ve akşam yemek bana fazlasıyla yetiyor.
Cevap
13Cevap
İş yerinde badem, fındık ve ceziv şeyleri tüketiyorum. Bende tam 3 aydır diyetteyim. Ara ara kaçamaklarım olsa da ciddi anlamda fiziğim yerine oturdu.
Pandemi de çok kötü kilo almıştım. Ve ben bu değildim.
şu an eski formumu yakalamış durumdayım, yaza kadar çok daha iyi olucam 😎
Ara öğünler kesinlikle olmalı. Ara öğünsüz olmuyor. Vücudun şekere de ihtiyacı oluyor ve şeker ihtiyacımızı meyvelerden karşılıyoruz. Ara öğünde ya kahve yanına da iki tane kuru kayısı ya da bir bardak yoğurt bir tane elma ya da bir avuç kuruyemiş olmalı
diyette ara öğün pek tercih etmem en güzeli kahve bence. belki biraz meyve yenebilir porsiyona dikkat ederek tabii. ya da cok açlık duyuyorsan leplebi öneriyor diyetisyenler
Sabah ve akşam beslenirim açıkçası. Ara öğün beni bozar yani takip edemem o öğün işini
Ara öğün yapmamaya çalışıyorum
geç kahvaltı erken akşam yemeği yeterli geliyor
Ben de basliyacam diyete spora ama daha var zamanı şu foto da kare bisküvit var o ne oluyor ki adı ne ki
Bisküvi değill, yaprak galeta. A101den aldım baya güzel çok seviyorumm
Senin ara öğün çok tatlış olmuş afiyet olsun bende şimdi kendime çay yapıcam kuru yemiş ile canım çekti
Pazartesi başlamakta olduğum diyetimi bozmuş bulunmaktayım. Meyve yerim granola girissini -süt ikilisi veya muz-ayran ikilisi vs öğün yaparım.
Ara öğün kesinlikle var. Özellikle akşam üstü oldukça fazla acıkıyorum. Son günlerde ise aşırı tatlı ihtiyacı duyuyorum. 👀
6 öğün yemek yiyorum. 3 ana ve 3 ara öğün olmak üzere.
Ay asla yiyemiyorum o kadar sık yemek :((
Valla ben hiç düzenli bir şey yapamıyorum. Ara öğünleri sürekli oluyor.
Günde 1 öğün ya da bazen 2 öğün yiyorm.. ara öğün yok bnde.
Genelde 3 öğün harici yemem. Bazen meyva. Akşam içki içersem yanında biraz meze yediğimde oluyor...
Tabii ki de var genellikle kuruyemiş yiyorum biraz badem biraz üzüm ya da ceviz
Masada birsey yok zaten o ne öyle fakirler gibi bir insan ananas avokado alır
ben cicibebe yiyorum ara öğünde yanına da kahve yapıyorum
Yeşil elma ve badem yerim mutlaka demicem ara öğün olarak abur cubur atıştırıyorum bazen.😊
Ara öğünler var ama her gün uyanıyorum, uyarsam genelde meyve oluyor öğünde.
beslenme düzenim yok ki kedi :)
Benim de yoktu aldım kendime bi taane
fiyatı uygunsa ben birkaç tane alayım :)
Sjdkks valla diyetisyen arkadaşımdı ucuza bıraktı
sen bi sor bi sor, son ne olur, bak biz gene gelicez de :)
Yeri geldiğinde evet
Uzun süredir rutin beslenme düzenine sahip değilim
Ara ogun yok bende 2 ogunu zor yiyorum.
meyve ya da yogurt yiyorum
Yok sabah ve akşam var sadece
Dağa doğru düzgün ana öğün yiyemiyorum
Evet, her zaman ara öğünüm var.
Ara öğünlerde fındık kuru kayısı yoğurt yerim
Ben meyve veya çerez tüketiyorum
Protein ve karbonitrat sağlıyorsa evet var
Ara öğün var evet.
acıkmama bağlı