Ham bal, propolis gibi arı ürünlerinin çok faydalı olduğu söylenir. Peki bunları nereden almalıyız?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
BEE’O Propolis KOSGEB destekli Ar-Ge projesi ile kurulmuş İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent firmasıdır. BEE’O Propolis Gıda Yüksek Mühendisi Propolis Uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, Ziraat Mühendisi Arıcılık Uzmanı Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından kurulmuştur. Türkiye’de BEE'O ve BEE’O UP, yurt dışında ise BEE&YOU markasıyla, doğal besin içeriği ve biyolojik aktiviteleri korunmuş propolis, arı sütü, polen, arı ekmeği ve ham bal; ayrıca arı ürünleri içeren %100 doğal karışımlar, tabletler, damlalar, spreyler, shotlarve cilt bakım ürünleri üretmektedir. Ürünlerini, Amerika, Güney Kore, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsveç, İngiltere, Fransa, Kıbrıs, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan dahil olmak üzere 30 ülkeye ihraç etmekte ve Anadolu propolisini bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. BEE’O Propolis, geliştirdiği TÜBİTAK inovasyon ödüllü patentli özütleme yöntemi ile ve yaptığı projeler ile ulusal ve uluslararası arenada toplam 58 farklı ödüle layık görülmüştür. BEE’O Propolis 5000 sözleşmeli arıcısı, 550.000 arı kovanı, 10,500 metrekarelik tesisi ve 200 kişilik uzman kadrosu ile Türkiye’nin en büyük yerli propolis, arı sütü, polen, arı ekmeği ve ham bal üreticisidir.
www. beeo. com. tr adresini ziyaret ederek Anadolu arı ürünlerini detaylıca inceleyebilirsiniz :)00 Yorumla
- +1 yıl
Üreticisini bulabiliyorsan direkt onlardan alınmalı. Eğer bulamıyorsan güvendiğin yöresel ürünler satan yerlerden almalısın. Çünkü her şeyin sahtesini yapıyorlar, her şeye katkı malzemeleri koyuyorlar. Ben sizin yerinizde olsam birkaç farklı yerden az az alırım test edip ona göre alışveriş yaparım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
9Cevap
Kim diyor faydali diye, saglikli bir insani daha saglikli yapmaz, bal nereden baksan seker, kilo sorunun, diyabet sorunun varsa zaten uzak duracaksin.
Polen bazi insanlarda alerji yapabiliyor, dikkat edilmesi gerek.00 Yorumla- +1 yıl
Tam adresine geldin dermisim bildiğin aricilardan al o olmadı ceylan arıcılık var Enver bey var direk çıkar bayram arıcılıktan vs en olmadı ben göndereyim 😄
01 Yorumla- +1 yıl
@GoldenFireball Ankaradayim ben
Şehrindeki köylerden araştır. Babam direkt köyden getirtti. Sıfır şeker orijinal bal. Dişimi ağrıtmayan tek tatlı şey. Bence orijinal
00 Yorumladoğal olduğunu inandığın bal dükkanından al. ya da balparmak tavsiye ederim. burada bir tanıdığım doğal satıyor ama muhtemelen aynı şehirde değilizdir
00 Yorumla- +1 yıl
İlk üreticiden almanın da çok güvenli olmadığını düşünüyorum. Bence pazaryerlerinde en çok puan alanlardan alınabilir.
00 Yorumla - +1 yıl
Nutral Therapy'nin arı ürünleri cidden kaliteli şiddetle tavsiye ederim.
00 Yorumla - +1 yıl
Direkt ilk elden alırsanız sahte olasılığını en aza indirgemiş olursunuz.
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
Yani çoğunda yapay petek veya besleme oluyor zaten. Yaylalarda köylerde kendi için bal yapan zengin köylülerden bulabilirsen al.
00 Yorumla - +1 yıl
Güvendiğin aktar lazım
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
tek doğalı köylerden bulursun
00 Yorumla Bizzat arı yetiştiricilerinden
00 Yorumla- +1 yıl
Gazipaşadan
00 Yorumla İlk üreticiden
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Arılardan.
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba,
Arı ürünlerinin faydalarından yararlanmak adına güvenilir kaynaklardan kaliteli ve doğal gıdalara ulaşmak çok önemli bir konu. Propolisin doğru özütleme yöntemi ile uygun altyapı ve teknoloji uygulanarak tüketime sunulması gerekmektedir. Piyasada beyan edilen içerikleri sunmayan ve katkı maddeleri kullanan birçok marka mevcuttur.
Bu noktada güvenilir ve yerli bir markadan propolis damla almanızı öneririm.
Ham bal ise pastörizasyon ve filtrasyon işlemlerinden geçmeyen ve besin değeri korunan baldır. Ham bal polifenol, vitamin ve mineral içeriğiyle besleyici doğal bir arı ürünüdür. Beslenme rutininizde düzenli olarak ham balın tüketimine yer vererek sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Bal ürünlerinde sahtecilik, gıda kodeksi olmadığı için sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Ben, Sözleşmeli Arıcılık Modeli ile üretim yapan ve kalite sertifikalarına sahip markalardan ham bal almanızı öneririm.
Sağlıklı günler dilerim.
Sevgiler.
@AslıElifSamancı ben şunu merak ediyorum astıma ne iyi gelir?