Güncellemeler
+1 yıl
Gitmeye korkuyorum alışkanlıklarım yok olacak diye sosyal medyadan uzak kalıcam diye
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Gerçekten mutlu olsaydın bu soruyu sormazdın. Demekki sende farkındasın bazı şeyleri değişmesi gerektiğinin.
Vaaay , ne bileyim hiç sevgilim bir şeyim olmayacak olması , sonra kendimi dışardaki eğlencelerden aktive hobilerden alışverişe gitmekden tatile çıkmakdan , şehirleri gezmekden yaşamakdan kısaca ne bileyim ben internetten başkalarının hayatını izleyerek yaşıyorum zaman zaman eksik olmam ne bileyim batıyor sanki biraz
ama değişmesine korkuyorum baya
Batar tabi. Bu çok normal banada batardı. Ama yalnızlık değil asıl sorun olan. İnternetin dışında bi aktiviten (ki bu aktivite değil) olmaması ve kendin için bişeyler yapmaman asıl sorun. Psikoloji hakkında çok güzel kitaplar var çok enteresan bakış açısı kazandıran kitaplar alıp okuyabilirsin bi cafede. Spora bi başladığında zaten değişikliği farkettiğin an bırakmazsın.
Ne yapayım yıllar önce liseyi bıraktım üniv hiç görmedim hiç içimde çalışma şeyi yok , onu geçtim canım sıkılmasın diye dışarda oyalandığım bir aktive hobi bile yok , kendim için bir şey yapamıyorum çünkü çok sebeplerim var aklımı kullanamıyorum özgür olamıyorum ve hiç bir şeyden anlamıyorum eğlenmesini bilmem , kitap okumayı hiç sevmiyorum ama bir şey anlamıyorum okusam da , dış görünüşümü 2021 model yapmadan cafe de felan oturmam kendimi iyi özel biri hissetmedikden sonra.. daha önce 5 sene önce spor denemiştim bilgisayar çok yoktu o zamanlar ama şimdi çok sardı bütün dünyam 2 ay kadar spora gitmiştim ama ötesi gelmedi aştı beni ötesini hayal etmek
Sürekli yapamadıklarından bahsedeceğine yapman gerekenleri kendine söylemeyi dene.
Onu da denedim cesaret edemiyorum etsem bile kaç yazar büyük adım olmuyor
Bidaha dene. Yahu kimler kimler neler başarıyor Allah aşkına sırf kendilerine güveni tam olduğu için hayatında biyerlere gelen insanlar var
iyi de ben aklımı kullanamıyorum ki , komple cahil bir aileyiz 4 abim var hepsi çöpçü oldu ve okumadı , benim denediklerim çok büyük şeyler değildi , özgüven dedikleri şey olsa zaten
Çöpçü olmakla cahil olmanın bir alakası yok. Türkiyedekilerin en büyük hatalarından biri zaten sınıflandırmak. Bu düşünceden sıyrılmalısın. Ailem zaten cahil deyip senin tembelliğini onlara yükleyemezsin
Çöpçü olmakla cahil olmanın şöyle bir alakası var , eğer sen liseye gitmek okumak daha iyi bir alan istemezsen , kendini burda buluyorsun , gel beni bir amcamın oğluyla , beni bir sınıflandır görür görmez anlarsın... Nasıl sıyrılayım hiç normal bi hayatım yok , kimseye bir şey yüklediğim yok tembel olan yine benim ama en azından ben kurtarsaydım kendimi ama napalım aklımız ermedi
Şartlar bu kadarına yetti diyelim. Makam sahibi olan onca cahil insan var. Doktor olsun avukat olsun ne olursa olsun aralarında hiç cahil yok mu sanıyosun? İnan hayat şartları yüzünden başarılı olamamış hatta yeteneklerinin farkında bile olmayan o kadar çok insan varki…
Cahil yoktur , en azından kendini mutlu hisseden kişi vardır , kuzenimin mükemmel birisi olduğunu düşünüyorum kusur yok mesela , benim malesef yeteneğim yok , herkes kendini düşünmezse böyle
Sen burnunun dikine gitmeye devam et
burnumun dikine gittiğim felan yok kendimi yönlendiremiyorum başka kurtuluşum yok muş gibi geliyor ve dibe batıyorum , Aklımı kullanabilsem
Yol gösterdikçe engel üretiyosun ona aklın yetiyosa aklın var ama yanlış kullanıyosun demektir
Sende bahanelere sığınıyorsun diyenlerdensin , Anla işte kafam o derece allak bullak , yollarınız çözümleriniz hemen olacak ve öyle mutlu olabileceğim şeyler değil şimdilik çok zor geliyor , Bahane engel dediğin ne , aklımı kullanabilsem zaten bu halde olmazdım aklım yok , engel dediğin şeyler benim 9 senedir içinde bulunduğum durumum vermiş olduğu şeyler , yol gösterdikleriniz hemen anında olacak ve olumlu sonuçlanacak şeyler değil o yüzden
Ben de senin gibiyim psikoloğa gittim afedersin ama bir b*Ka yaramadı bence insan kendi kendine aşar bu özgüven sorununu ben hala aşamadim dış görünüusumden dolayı
Piskoterapi iyi gelmedi mi , iyi ama bu dertleri konuşacağımız biri olması lazım tecrübeli okuyan birinden , arkadaşlarımda yok ki anlatayım , 2 kere denemiştim 1. cisinde biraz özgüvenliydim ama sonra tepetaklak oldu 2. ci de çok büyük değildi diyet denedim sadece , Eğer kesinlikle göze alırsan özgüvenli olursun herhalde ilk denediğimde hissetmiştim bu duyguyu , tipin mi yok , ben tipli olduğumu düşünüyorum ama bakımsızım işte boyumda kısa bakmaz kimse bana
Bilmiyorum Okumuş biri ile alakası yok bence ben 2 ayda bir gidiyorum psikiyatri ye psikoloğa gitmedim pek bir faydası dokunmuyor bence insan kendini geliştirince özgüvenin yerine gelir zaten mesela senin boyun kısa mı basketbol oynarsın uzarsin kendini geliştirdikten sonra özgüven gelir zaten psikiyatri psikolog hiçbirinden fayda göremedim şimdi kendi sorunlarimi yazsam bitmez ben asosyallikten daha beter bir haldeyim
Ama ben yine de yardım almaliyim tek başıma başa çıkamıyorum , zaten 5 sene önce kendi başıma denediğimde biraz güvenim gelmişti, basketbol 4 ay oynadım bir faydasını görmedim ama 1.68 boyum ama yeterli değil , işte kendimi geliştirecek olsam , benim aklım yok , birey gibi özel hissetmiyorum hayata yabancıyım , Asıl benim sorunlarım bitmez , ASIL BEN A-SOSYALİM 9 SENEDİR KİLO ALARAK BİLGİSAYAR BAŞINDA Benle yarışamazsın
Bence bir işe gir çalış kendi paranı kazan ya da bı okul oku bı spora yazıl üstesinden gelirsin
Hiç iş yapmadım 25 yaşıma kadar hiç çalışmadım karakterime ters geliyor , elim hiç yatkın değil , fakat işte kalıcı kusurlarım ve kendimi ezik hissetmekden herşeye yabancı hissetmekden kendimi alıkoyamıyorum
Konfor alanından çıkmazsan... diye bi söz vardı şu an hatırlayamadım
Keşke hatırlasan
Gitmelisin
Bunlar olana kadar ailen nerdeydi?
Gitmek değişmek istiyorum ama bir de çok kötü de olsa son 9 yıllık bir düzenim var onlarsız nasıl yapabilirim diyorum kendime , Ailem sorumsuz bir aile , cahil bir aile zaten pek varlıklı görgülü değiller takmıyorlar bu duruma
Kesinlikle git ve hayatını düzene sok. Şu an gençsin ama ileride pişman olursun. ailende yanında olmayacak ölümlü dünya.
Korkuyorum ama şu an yaptığım beni ne kadar esir tutsada hayattan başka kurtuluşum yok diye sığındım çok alıştım bırakmayı bir türlü göze alamıyorum. keşke herkes gibi normal bi hayatım olsa geleceğim hedeflerim olsa mesela ben olaya hiç sevgilim olmayacak gözüyle bakıyorum , 16-25 yaş arası gitti zaten hiç bir şey yapmayarak , Bir annem var 63 yaşında ve 1 bekar abim 44 yaşında onlarda olmasa
Benim abim ilkokuldayken pc bağımlısı oldu 24 yaşında anca bıraktı kendi kendine. Eğer bir hedefin olursa şu an ki alışkanlıklarından vazgeçmen senin daha kolay olur. Kendi kendine bakabiliyor olman lazım. Sende ailen olsun çocuğun olsun istemez misin? Hala çok gençsin ve ben sana inanıyorum. Sende herkes gibi olacaksın bu kötü akışkanlıklarından kurtulacaksın. Dışarıda çok güzel bir hayat var ve ben senin bundan mahrum kalmanı gerçekten istemem. Lütfen kendin için çabala. Kendine bir hedef bul ve onun için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış
Ama malesef ben 16 yaşında başladığım bu olaya 25 yaşına gelmişim hala bırakamıyorum beni kilo yüzünden öldüreceğini bilsem de , bunu hayat amacım yapmışım yani insanların hayatını uzakdan izlemek bunu hayat önceliğim yapmışım çünkü kendim diye bir şey yoktu okumadım çalışmadım dış görünüşüm kötü , Keşke bir hedefim olsa amaçsız hayalsiz beklentisiz yaşıyorum öylesine ot gibi , neden yaşadığımı bilmiyorum , Keşke adam hissetsem birey olabilsem sorumluluk alabilsem daha kendim büyümedim hayata karışmadım , zaten sevgilileri görünce bir yanım hep eksik , bebekleride severim ben ama işte şimdilik sorumluluk alacak ve hayatı anlayacak karakterde değilim zamanla bunlar , evden başka gidecek yerim yok ve hep odamda burdayım ama , bende mahrum kalmam istemem ama kötü alışkanlıklarım zehir gibi içime işledi onlarsız bir düzen düşünemiyorum şimdilik , beni hayattan engellese de , dışardaki özgür hayatın bende farkındayım ama işte hayat şartları durumlar olabileceğimiz en yere saklandık , 2 kez denediysemde çıkamadım , keşke hayallerim olsa ama gerçekden yok , keşke azimli istekli olabilsem hayatı anlayabilsem sorun şu ki ne istediğimi bilmiyorum hayattan bilmeyince de böyle o yüzden piskolog aldım umarım giderim akıl danışırım hiç bu hayatı bırakmak istemiyorum ama bir şeyler beni huzursuz ediyor özgür olmak istiyorum
git sen iyi gelir belki
iyi gelirde ya alışkanlıklarım bağımlıklarım
bırakıcan
Ya bırakacağıma ölsem diyorum çünkü 9 sene her gün bu alışkanlıklarımı yaptım 1 gün yapasam hayal etmek istemiyorum bilgisayar bu yılın başında bozuldu 1 hafta sürdü tamiri 1 hafta boyunca kendimi hasta ettim zattürre oluyordum
merak etme şu an böyle hissediyorsun
Bugüne kadar son 9 yıldır hep bilgisayardan başkalarının hayatını izledim
git erteleme
Ya en iyisi kurtuluş yolu bu her insan gibi yaşamak , ama bir de benim kurulu düzenim var yani 2 hayat birden
Yaşın ilerledikçe daha da pişman olursun.. git..
Evet haklısın ama ya son 9 senedir çok kötü de olsa kurulu düzenim
fakat korkuyorum