+1 yılBen de olmadım.
Olmayan için de üzülürüm.
Bu araştırıp okuyarak aşının yan etkilerinden, aşı sonrası gelişen durumlardan dolayı kararsız olan da olabilir ki ben de öyleyim.
Farklı şeylere inanan (çip vs. pek çok dedikodu var) yeterince eğitim alamamış, verilmemiş, okur yazarlığı olmayan kişilere de üzülürüm.
Hatta ve hatta aşı olup da korunduğunu zannederek maske ve mesafeye uymayarak başkalarına bulaştırmaya devam edenlere ve bulaştırdıklarına da üzülürüm, özellikle yaşlılara.
Çin aşılama yapmadan bu virüsü bitirdi mi?
Bitirdi.
Vuhan'ı yeniden açtı mı?
Açtı.
Bunu kapanma ve önlemler ile başardı.
Virüsün yayılmasına izin verilmezse tedavi edilecek bir şey de olmaz ortada.
Tedavi sürecinde sıtma ilacında da benzer bir şey oldu mesela şimdi favipiravirde de tartışmalar var.
Böyle bir ortamda neye kime güveneceksin?
Buraya birkaç link de bırakayım.
Umarım aşı gerçekten etkilidir, umarım bu hastalıktan kurtuluruz, umarım yeni mutasyonlar ortaya çıkmaz, bunu gerçekten çok istiyorum ama bekleyip görmeye devam ediyorum.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-57036321
https://tr.euronews.com/2021/06/24/abd-pfizer-biontech-ve-moderna-n-n-covid-19-as-lar-na-miyokardit-uyar-s-eklenecek
https://mobile.twitter.com/farkediyorum/status/1424439409538183170?s=20
https://mobile.twitter.com/TraderAT12/status/1423720823064604673?s=20
http://covidasisisonrasi.hazirsite.pro/20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşı karşıtı olanları zorlamak ya da kısıtlamalara tabi tutmak yerine neden aşı karşıtı oldukları niçin sorgulanmıyor? Neden bu sebepler belirlenip bunlara akılcı ve mantıklı çözümler önerilmesi düşünülmüyor? Bizim toplumumuz zaten araştırmaktan, anlamaya çalışmaktan ve empatiden zerre kadar hazzetmediği için bu soruları sormayı çoktan bıraktım da hala bu covid virüsünün hayatın olağan akışında çıktığına inananlar var mı? Eğer varsa sadece gülüyorum. mRNA aşılarının orta ve uzun dönem yan etkileri belli değilken; aşıyı üreten firma bile kendi aşısının arkasında durmuyorken bu neyin kafası pardon? Ben aşı karşıtı falan değilim. Okuyanlar yanlış anlamasın sadece sorularıma mantıklı cevaplar arıyorum. Sağlık bakanı çıksın bu sorulara kameralar karşısında doyurucu cevaplar versin ben de paşa paşa gidip aşıyı olayım.
45 Yorumla- +1 yıl
Cevapları uzun vadede alınacak sorular bunlar. Günümüz itibariyle dünyadaki hiç bir bilim insanının cevap veremeyeceği bu sorulara Sağlık Bakanı ne desin?
Sayın Bakanı hedef tahtasına koyup, oturduğumuz yerden taşlamak bana hiç de adil bir davranış gibi gelmiyor.
Üzerine düşeni yaptı. Aşıları getirdi. Aşı olan olur. Olmayan olmaz. Yan etkilerini göze alır aşı olursun, ya da aşı olmaz Covid olursun. Herkesin kendi bileceği şey.
- +1 yıl
Kimseyi silah zoruyla aşı merkezlerine götürmüyorlar.
- +1 yıl
Kamu yönetimi böyle bir şey maalesef.
Kişisel alanında sınırsız özgürsün.
Ancak kamusal alana çıktığında kurallarla karşılaşırsın.
Ve bunlar doğal olarak özgürlüğü kısıtlar.
Mesela evinde çıplak dolaşabilirsin. Kimse sana karışamaz ama sokaklarda o şekilde dolaşamazsın.
+1 yılÜzülürüm. Yanlış bir tercih yapması onun öldüğü gerçeğini değiştirmiyor. Ya da ohh olsun demeyi meşru kılmıyor.
10 Yorumla
Sağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı. 
Aynı şekil de düşünüyorum üretenler bile sorumluluk almamış milyon da bir olan yan etkinin beni bulmayacağına doktorlar da garanti veremiyor yerli aşı hakkında konuşan sağlık bakanı mrna aşılarının ileri de nelere sebebiyet vereceği belli olmadığı için kendi aşımızı inaktif aşı olarak ürettik diyor 1 doz yetmedi 2ye çıktı 2 yetmedi doktorlar 3 dozu önerdi hastalık covid19 diye aşısı da mı 19 tane yapılacak bu ne aşı üretenlerin çocukları aileleri aşıya elverişsizken ben niye sağlığımı riske atayım
42 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
+1 yılAşı olup ölende gördüm. Ne farkı kaldı? Aşının güvenirliği yok ki olsaydı sorumluluk alırlardı 4. Doz aşıyı koymazlardı. Evcil hayvanmıyız biz her gittiğimiz yerde aşılarınız tam mı diye soracaklar? Güvenirliği nerde? Hafif atlatmak hikaye uydurulan bir makara insanlar yaptırsın diye. 2. Doz aşı olduktan sonra kolunu kaldıramayan insanlar var ne çabuk bulundu bu aşı be. Hadi hepsini geç aşı yaşı 15 e düşsün dediklerinde herkes otladı olur mu öyle şey dedi. Peki mantıken güveniyodak aşıya bu kadar neden çocuklara yapılmadı? Hani güvenilirdi? Güvenmiyosak biz denek miyiz neden olduk güveniyosak o kadar yararlıysa çocuk yaşa neden düşürmüyoruz? Mantık nerde? Sürekli mutasyona uğrayan bir virüsün aşısı olmaz!!!
41 Yorumla
+1 yılŞu anda aşıdan sonra hayatini kaybeden bircok insana nasil ki uzuluyorsak o da aynı benim için. Asi olanlarin asi olmayanlara tepeden bakmasi kadar sacma bir sey yok. Bizde huydur zaten: takim tutarlar diğerini hor görür. Noldu yani adam onu tuttu diye alt tarafi spor aw.
Sonucta asi olup olmamak tercihtir.
Aşı bulaşıcılıği engellemez.
Aşı oldun diye tekrardan hastalığı kapabilirsin.
Aşı olmayan biri aşi olan/olmayan birini riske atmaz.
Bunlar ogrenildiginde belki bir adim ilerleyebiliriz...20 Yorumla1) Covid-19 var inanıyorum
2) Aşıların faydası var buna da inanıyorum
3) Aşının faydası gibi zararı da olduğunu biliyorum.
4) Geleneksel, Alternatif ve İntegratif Tıp Yöntemleri İle Kendimi ve Ailemi Koruyorum.
5) Aşı olmaya zorlanmak istemiyorum.40 YorumlaSağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bir komşumuzun kardeşi, iki doz aşı oldu lakin Covid’e yakalandı. şu an kendisi yoğun bakımda. Doktorlar ise umut olmadığını ve hastayı birkaç güne kadar kaybedeceklerini söylüyorlar. Aşı olmayıp ölen insanlara üzülmeyenler, Aşı olduğu halde hastalığa yakalanan insanlara “ enayi’ye bak, iki doz aşı olmasına rağmen covidden ölecek “ diyerek gülebilirler.
40 YorumlaBu covid konusunda kimseye kizamiyorum. Asiya karsi birisi vefat etse uzulurum. Yazik bir can gidiyor sonucta geride ailesini birakiyor. ohh iyi oldu diyemeyiz ztn insan olan demez. Evet kendi hatasi ama dogru duzgun bir bilgi yok korkmustur asi olmamistir kendi tercihidir.
30 YorumlaSağlık konusunda 683 cevap paylaştı. Aşı olan da tekrar hastalanabiliyor hatta ölebiliyor, bunun bir korurluluğu yokken doğru düzgün neden aşı? Ben olmayı düşünmüyorum şahsen hasta olmadım test yaptırmadım gayet iyiyim neden olayım ki vücuduma hiç girmeyen bir virüsü kendime enjekte ettireyim ama
20 Yorumla- Sağlık konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılPcr testinin mucidi olan adam kendisi diyor, salgın hastalıklarda kullanılmaz diye. Nasıl oluyor da kovid olduğunu belirliyorlar insanların onunla?
Şahsen aşı maşı olmadım. Bir arabanın içinde 5 kişi bir saatlik yolculuk yaptık. 3 kişi aşısız. Bir kişi covid pozitif. Kimseye de bulaşmadı ne hikmetse şu korona. Hani uçanak açana bulaşıyordu? Valla karşıtlar haklı galiba.
Kaç kere ele kol kola pozitiflerle yakınlaştık, yok arkadaş. Bulaşmıyor. Allahın işi işte değil mi?50 Yorumla
+1 yılHayir ya arkadaşlar asi ol ya da olma diye bir zorlama olmamalı bence olamayanların büyük bir kısmının kendine göre sebepleri var ben mesela
Iğne gönül var
Aşının icin de ne olduğundan emin değilim
O aşılara guvenmiyorum
Aşıdan ölen insan gördüm ve daha birçok sebep11 Yorumla- +1 yıl
Pardon Iğne fobim var
+1 yılSonuçta ölüm, yarım bıraktıkları var, arkasında bıraktıkları var. İnsam olarak bakınca üzülmemek pek mümkün değil gibi.
Bu hiç sevindiğim olmuyor demek değil, mesela geçenlerde biri ölmüştü, dünya kırmızı bültenle aranan ama alınamayan biriydi ona sevindim fazlası ile.10 YorumlaTabii ki üzülürüm her ne olursa olsun bir insanın genç yaşta hayatını kaybetmesi üzücü bir şeyler ama her şeyden önce Allah'ın kaderine inanırım Allah ne nasip ettiyse o olur ölüm genç yaşlı dinlemez ama aynı şekilde dinimiz her zaman için sebeplere yapışmak gerektiğini söyler eğer sebeplere yapışmıyorsa aşısını olmuyorsa günaha onun üstünedir
10 Yorumla
+1 yılSevdikleri üzülsün ben neden üzüleyim ki. Ayrıca aşı karşıtları insanlara aşı olan insanların tepki göstermesinin sebebi şu zamanlarda ortadan dönüp dolaşan varyantlar. Aşılı bireylerde tutunamıyor mutasyon geçiremiyor, ama aşısız çoğunluk yüzünden tehlikeli varyantlar ortaya çıkıyor.
14 Yorumla- +1 yıl
Aşılı kişilerde nasıl mutasyon geçiremeyeceğini açıklayabilir misin merak ettim?
Aşı olanlarda da viral yük yani virüs miktarı aşısızlarla benzer.
Bu da aynı oranda ihtimal demek.
Kişiyi daha az etkileyebilir ama mutasyona nasıl engel olacak merak ediyorum?
Aksine aşılı kişide yani daha güçlü bir ortamda daha da güçlü bir duruma gelmeyeceği söylenebilir mi?
Kaynak:
www.ntv.com.tr/.../delta-varyanti-arastirmasi-asi-etkinligi-zamanla-azaliyor,nfkIciUU_EOvKouL3pfj1A - +1 yıl
Sen bu gönderdiğin yazıyı okudun mu? Şayet okuduysan okuduğunu pek anlamamışsın.
- +1 yıl
Okumasam neden paylaşayım?
Neresini anlamamışım?
Tabi önce sorsuğuma cevap verirsen? - +1 yıl
"Aşı virüsü mutasyona uğratır. Aşılama bilimsel bir hatadır."
Luc Montagnier. Nobel tıp ödüllüymüş bu adam. Bilime karşı olma loşçokoloş.
- Sağlık konusunda 785 cevap paylaştı.
+1 yılÖlüme sevinmek zaten olanaksız, günümuzde olüme de gerçekten üzülen de kalmış değil, sonuçta giden bir insan ve ne sebeple olursa olsun, zaten sizin üzüntünuz ya da sevincinizin ona bir faydası da yok bu yüzden zaten Allah taksiratını affetsin denir. İsteyen istediğini yapabilir... Bu açıdan soru zaten baştan saçma, kimsenin ne düşündüğü hiçbir konuda önemli değil...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZerre üzülmem sevinirim. Yıl olmuş 2021 cahil insanlara laf anlatılmıyor maalesef. Yok ne olduğu. Belirsiz ulan doktora gidiyorsun ne olduğu belirsiz bir ton ilaç alıyorsun gıkın çıkmıyor. Zannediyor yan etkisi yok. Sonra röntgen giriyor tomografi falan hiç biri zararlı ışın yaymıyor zannediyor. Kaldı ki faz3 çalışmaları biten DSÖ dışında onay belgesi alan aşı 💉 ve kaldı ki nüfusun büyük oranı aşı oldu. Hala olmayacakmış mış... Hayatında hiç yoğun bakım odasında kalmayan her aşı karşıtı boş konuşuyor. İlime bilime güvenme ama ne GDO yiyecekler yiyorsun söylesem markete gitmezsin pazara bile.
00 Yorumla
+1 yılÜzülmem... asi karşıtı olanlara bakıyorum gerçekten aşıya karşıt değiller... o yüzden Üzülmem o asi karşıtı olanlara e nabizdan bakın covid hariç bütün acılarını yaptırmıştır.. eee hani aşıya karşıydı.. bunlar çoğu Tayyip karşıtı çoğu fetocu çoğu örgüt sempatizanı aşıya böyle karşı olunmaz... ben inaktif asi istiyorum dersin vektorel veya mRNA istemiyorum dersin anlarım ... yabancıya güvenmiyorum onu da anlarım YERLI AŞIYA gönüllü ol yine asi ol yani... asi olmuyorsan o zaman Çok yaşa ne diyim
10 YorumlaElbette üzülürüm, insan hayatı her şeyden daha önemlidir.
Ben de aşı olmadım. Milli eğitim personeli olduğum için okullar açılırsa haftada 2 defa test yapmak zorunda kalacakmışız.
Daha fazla konuşmak isterdim de memuriyet engel oluyor.20 Yorumla- Sağlık konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılCahillikleri sonucunda can veriyorlar, cahillikleri canlarına mal oluyor. Üzülürüm evet. Cehalet olduğu için cehalete bir can gittiği için de o cana üzülürüm. Ölene kadar virüsü yaymış olabileceği için de ayrıca üzülürüm.
20 Yorumla Artık hayır.
Zorla kalpsiz oldum.
Öncelikle cahil olduklarını, sonra da bencil ve umursamaz olduklarını düşünüyorum.
Teknolojik bir üretime değik de canlı ve mutasyona uğrayabilen bir varlığa daha çok güvenmeyi seçtiler.
Seçimlerinin sonucuna katlansın herkes.00 YorumlaAşı karşıtı değilim ama bu aşınin koruduğuna dair bir kanıt yok arkadaşımın dedesi aşı olduktan sonra kovid olup vefaat etti bu arada dedesi gençti 50 yaşındaydi.
30 YorumlaTabii ki üzülürüm, insanların kararları kendilerini ilgilendirir ama birisi aşı olmadı diye üzülmemek de bana ters gelir.
40 YorumlaÜzülürüm.
Aşı zorunluluğu koyulmadığına göre saygı duymak gerekiyor. Ee karşımdaki bir canlıysa neden üzülmeyeyim. Üzülmem için kalp taşıyor olmam yeterli.20 YorumlaSağlık konusunda 646 cevap paylaştı. Ya insanlar ırkçı, zalim, hatta hırsızlsr olurse bile üzülüyor... aşı olmamak herkesin kendi secimi.. bu soru aşırı saçma
60 Yorumla
+1 yılÖlen insanlara üzülürüm. Aşı ölümsüzlük vaadetmiyor neticede. Aşı olmamış ölmüş iyi olmuş demek saçmalık olurdu
30 Yorumla
+1 yılKişinin kendi tercihi birsey diyemem. Aşı ne kadar iyi tartışılır... ama sevdiğim biri ise tabi ki üzülürüm
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır üzülmem. Sonuç olarak onların da bir aklı, mantığı düşünebilme yeteneği var. Göz göre göre ölümü kendi elleriyle tercih eden insana neden üzülmek gerekir? Dünyada milyarlarca insan farklı farklı toplumlarda aşı oldu. Ve bilimsel olarak açıklanan sonuçlar da diyor ki bak kardeşim aşı yaptıranlar ayakta ve daha az semptomlar ile atlatıyor bu virüsü. Ama ölenlerin çoğu aşı yaptırmayan aşı karşıtı insanlardan oluşmakta diyor.
00 Yorumla
+1 yılAşıyı bende olmuyorum. aşı vurulduğunda ölümsüzleştiriyor mu?
30 YorumlaSağlık konusunda 391 cevap paylaştı. Ölsem de Covid den öleceğimi düşünmüyorum hastanede ölenlere sadece covid diye etiket takıyorlar.
32 Yorumla- +1 yıl
Aynı fikirdeyim. Her hasta covidli her ölen covidden zaten...😏😅
- +1 yıl
@Hayatgercek İlk günden beri söyledikleri hep çelişkili laflar ilk çıktığında parada bile geçen virüs şimdi kimlik değiştirir oldu.
+1 yılhaberlere inanıyor musunuz gerçekten kim bilir 2 doz aşısını olmasına rağmen ölen kaç kişi var ama söylenmiyor
10 Yorumla
+1 yılÜzülmem ama iyi oldu diyerek de sevinmem çünkü ben de aşı destekçisi değilim, bu benim de başıma gelebilirdi.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılüzülürüm tabi. aşı olup olmaması beni alakadar etmiyor. olmayan insana da kin besleyen, küfür eden tipler var, çok değişik. ama aşı olan insanlara birkaç sene sonra ölüceksiniz, deneksiniz vs. deyip hakaret eden biriyse de pek umrumda olmaz ölmesi.
10 Yorumla
+1 yılÜzülmem. Onlar yüzünden aşı olanlar riske giriyor. Virüs aşı olmayanlarda mutasyona uğruyor.
21 Yorumla- +1 yıl
Virüsün aşı olanlarda mutasyona uğramayıp olmayanlarda uğradığını gösteren herhangi bir kaynak paylaşabilir misin?
Sonucta bunun olacagini biliyor ve asi olmayarak secim yapmis, yapacagim bir sey yok
20 Yorumla
+1 yılÖlüm gerçektir hepimiz öleceğimize göre ölüme üzülmek yanlıştır fakat soğuk bir gerçek.
20 YorumlaAşı yandaşı olup da aşı olduğu halde covide yakalanıp ölenler kadar ona da üzülürüm elbette.
10 Yorumla
+1 yılÜzülürüm tabi ki
Bende olmak istemezdim zorunlu hale geldi hayatımda mecbur kaldim10 Yorumla
+1 yılHer insanın bir hikayesi vardır, elbet üzülürüm. Ancak bu konuyu herkes kendi incelemelidir.
10 YorumlaBen aşımı oldum.
Aşı olup olmamak kişinin kendi tercihi. Ölüm ebedi son. Elbette üzülürüm.10 Yorumla
+1 yılÜzülürüm. Ve aşı yapmayanlar neden cahil oluyor. Yorumlarda söylemişler cahil diye.
10 YorumlaSağlık konusunda 316 cevap paylaştı. Her ne olursa olsun üzülürüm. İnsan hayatı sonuçta.
10 Yorumlaİnsanlar cahil olabilir, korkuları olabilir. Bu yuzden ölmeleri gerekmiyor. Çok uzulurum.
10 Yorumla
+1 yılÜzülürüm her canlı yaşamayı hak ediyor. Çok az insan virüsten de berbat onlar hariç.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılİstemsizce üzülürüm geride kalanlar için,çocukları için, aileleri için
10 Yorumla
+1 yılUzulurum birisinin ölümüne neden sevineyim ki kendince sebepleri var ve aşi vurulmuyor cok dogal
10 Yorumla
+1 yılÜzülürüz tabi, ama aşının uzun vade de ki yan etkilerini kimse bilmiyor
22 Yorumla- +1 yıl
Uzun vadede aşı olan da ölecek, olmayan da ölecek.
O yüzden fazla kafayı takmamak gerek.
Kimse bu dünyaya kazık çakmayacak - +1 yıl
@KumruSahin bencede, en azından aşı yoğun bakıma yatma ve entübe olma ihtimalini azaltıyor, iyileşen covidlilerin bile organlarında kalıcı hasar olabiliyomuş, aşı bundan da korur, yalnız o imzaladığımız forma göre, aşıdan sonra sakat bile kalsak 1 kuruş alamayız uğur şahinden
+1 yılAşı olmayana üzülüyorum.
Ama aşı olmamayı teşvik eden öncü pozisyonda olan oldu mu üzülmüyorum. Kaç kişinin kanına girdi ve girecekti oh olsun diyorum.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu noktada 2 doz hatta 3 doz aşı vurulupta "coronaya yakalanıp ölenede al mq bu da aşı oldu öldü. Enayiye bak mq aşının kendisni koruyacağını sanıp aşı yaptırmayanlara çemkiriyordu bir de. Enayi gibi öldü, pok yoluna gitti " deme hakkı da doğar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılüzülürüm tabi. insan hata yapıp yanlış düşünebilir. aşı karşıtı olmak onun hatası olmuş neden oh olsun diyeyim ki? insanlığa sığmaz
10 Yorumlaüzülmem aşı olun diyorlar sürekli olsun o da.. uzmanlar söylüyor dinlemiyor dinci hocası söylüyor inanıyorlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnötr kalırım.çünkü bile isteye aşısını olmuyorsa sonucun bu olacağını da düşünmeliydi derim. bir aşı olmayıp covidden ölenlere bir de sigara zıkkımlanıp ondan ölenlere sevinmem ama üzülmem de. ne dedim bile isteye yaptığı şeyin ceremesini o çekiyor
00 YorumlaAllah aşkına aşılı olanlar ölünce neden aşı olmasına rağmen öldü denmiyor da aşı karşıtıydı öldü deniliyor aşı olup ölen hiç mi olmadı?
30 Yorumla
+1 yılÜzülürüm tabi o da insanliğimdan. Sirf aşi olanlara siz deneksiniz vs diye hakaretler yigdiran boş beyinler var. Üzülürüm ama üzülürsem insanligimdan yani başka bir şeyden değil.
10 YorumlaÜzülürüm ama ortalık bu kadar kötüyken, şu an İçin başka çare yokken bu riski neden aldı bir sorgularım
20 Yorumla
+1 yılÖldü evet bana bişey olmaz diyormuş ama koronadan ölmüş sevmediğim birisiydi Allah affetsin
00 YorumlaSağlık konusunda 343 cevap paylaştı. Niye üzüleyim ki efendim.. ALLAH yaşamasını istemiyorsa ben neden üzüleyim ki...
00 Yorumla- Sağlık konusunda 904 cevap paylaştı.
+1 yıltabiki üzülürüm. insanların zeka seviyeleri farklı bir konu canlarından olmaları farklı bir konu
00 Yorumla İnsan bu tabi üzülürüm. Herkes her şeye inanmak zorunda değil
00 YorumlaSağlık konusunda 445 cevap paylaştı. Cahilliğin bedelini hayatıyla ödedi der geçerim. Üzülmem Yani
00 YorumlaSağlık konusunda 360 cevap paylaştı. Neden üzüleyim.
Sorunsuz, inşa lari paronayalariyla zehirleyen biri gitti diye sevinirim00 YorumlaÜzülürüm elbette sonuçta bir insan hayatı
30 Yorumla
+1 yılAşi karşiti covidden öldü tarzi haberlere inanmıyorum
20 YorumlaNiye uzulmeyelim ya karşıt olduğu için mi oldu diycez saçma
20 Yorumla- Devamını Gör (47)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım