Akşam saatlerinde ciddi anlamda açlık hissediyorum ve bir şeyler yememek için zor tutuyorum kendimi :/ ama yine de yiyorum :D Ne önerirsiniz ve siz bu durumda neler yapıyorsunuz?
Bu gün içinde ne yediğine göre de değişir mesela şu an ben gece yatmadan önce yemek yesem alırım ama mesela oruç tuttuğumuz zaman yemek yedikten sonra direkt yatıyordum ben ama kilo vermiştim yani gün içinde ne yedigini göre değişiyor
Evet o saatten sonra yenilen herhangi bir şey bu meyve bile olsun insülin yükselmesine sebep olur. İnsülin yükselince de vücuta "yağ depola" sinyali verilir.
Sağlıklı bir beden için bırakın akşam saat 8'i aslında 6'dan sonra bile çiğneme aktivitesinin sonlanması gerekir.
O saatten sonra sadece sıvı tüketmek daha faydalıdır. Tabii şekersiz sıvılar.😄
Evet kilo aldırır. Ayrıca aldırmasa dahi hiç sağlıklı değil. Ne yapacağınız konusuna gelince karbonhidratı azaltıp proteini artırın öğünlerinizde. Acıkmalarınızın oldukça azalacağından emin olabilirsiniz. Tabii herhangi bir metabolik bozukluğunuz yok ise…
Kişi 24 saatlik ihtiyacı olan, alması gereken miktarda kaloriyi ister sabah, ister gece ister gündüz ister tek parça ister 5 parça şeklinde alsın yine de kilo aldırmaz.