Alerjim var toza kokuya ondan da korkuyorum bünyem zayıftır. Çok stres ve panikli biriyim
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Yüzde yüz yerli ve milli Müslüman aşısı olucam inslalah turkovac
Ümmeti Muhammedin umudu, İslam dünyasinim ve asrın lideri, sayın Reisi cumhurumuz, sayın başkomutanimiz Recep Tayyip Erdoğan beyin katkısıyla bulunan aşımız
Baska unuttuğum övgü sıfatı varsa affola
Var mı türk aşısı
Alerjiye herhangi bir etkisi yok. Delta varyantına en etkili mRNA olduğu için Biontech ol
ayn delta varyantı çıkmadan aylar önce bulunan aşı yeni çıkan delta varyantına etkili :D :D :D
@KaaNnnn_ varyantın anlamını bilmeden konuşuyorsun.
anlat o zaman prof doktor bilgilenelim
@KaaNnnn_ Google'a sor, öğren.
@KaaNnnn_ harbi mi
Varynatlar koronanın mutasyona uğramış bulaşıcılığını ve kimi varyantta etkisini hasarını arttırmış virüslerdir. mRNA aşısı üretilirken yeni çıkan varyantlar baz alınmadı o yüzden boş konuşma bana
evet
bana verecke bir cevabın bile yok googleden araştır diyorsun
@KaaNnnn_ bulaşmayı %70'e kadar önlediğini kendileri söyledi. Bunun ticari menfaatleri düşünülerek yapacak halleri yok. Kazandıkları parayı söke söke alırlar, dımdızlak ortada kalırlar. Dahası, hapiste çürürler. Delta varyantının gen haritası çıkarılıp bilgisayarlarda simülasyonu yapılıyor, ona göre konuşuluyor. Şu an için çıkan bütün aşıların hepsi, korona olsan bile hastaneye yatacak seviyeye gelmemek. Grip gibi atlatabilmeni sağlıyor.
Ticari menfaat olmasa sana forum imzalatırlar mı
bu aşının uzun süreli etkilerinin ve verimliliğinin şu an bilinmediği, yine aşının henüz bilinmeyen olumsuz etkilerinin de olabileceği, ürünün salgın koşulları altında tamamen kişinin kendi istemesi halinde kişiye uygulanacağı bilinmelidir. bu sebeple üretime ait hataların haricinde oluşabilecek maddi ve manevi zararlar konusunda üretici firma sorumlu olmayacağını beyan etmektedir.
Kendi forumlarında bile diyor verimliliği bilinmiyor diye zaten 2 doz aşı olup ölen insanlar var
@KaaNnnn_
İmzalanabilir. Çünkü mRNA yeni bir aşı türü ve her ihtimali görülmeden piyasaya sürüldü. Binlerce kez denenmiş ilaçlarda bile bu tür yan etkiler ortaya çıkabilir diye yazan kağıt var. Bunu okuyup içiyorsan imza atmış gibi bir şey oluyorsun, farkı yok.
Astra-Zeneca aşısının kan pıhtılaşması yaptığı doğru ama bir kişi öldü diye binlerce kişi ölecek gibi bir kaide yok. Bu zamana kadar aşıların öldürdüğüne dair bir haber de yok. Ayrıca, aşılar uzun vadeli etkisi yok, olamaz. İki ay içerisinde vücuttan atılmış oluyor, tıpkı korona olmuş insanda olduğu gibi. Doğruluğu saptanamamış teorileri bırakıp bilime kulak vermek en iyisi olur. Nasılsa bilim kendi kendini eleştirebilen bir altyapıya sahip. Bu yüzden her koşulda güvenebiliyoruz.
Konuya almanım ama çin daha az yan etki yaparmış :))
Koruyuculuğu az mıs
Sonuçta hiç biri yüzde yüz korumuyor ben o yüzden yapmadım bile 😅 çin ol bence çünkü yan etki yaparda alerji olursan oksijenle serumla kendini 10 tane doktorun ortasında yatarken bulursun 😅
Benim toza var yemeğe içmeğe değil ki
Aşıya alerji olursan diyorum
Eee nolcak
Bir şey olmaz heralde mudahale ederler ama riski daha az yine de alman olmak istiyorsan onu yap madem varsa doktoruna danışman en iyisi olacaktır
Evet var oda alman ol der
Ol madem
Sana aşılardan sonra oluşacak kalp kası hasarından bahsettiler mi?
Yooo
O zaman sana kısaca açıklayım bunlar gerçek bilgiler sonuna kadar oku. Amerikada mRNA (Alman aşısı) aşılarından sonra aşının yan etkisi miyokardit (kalp kası iltihabı) ve perikardit (kal zarı iltihabı) vakaları bildirilmiş özellikle 2. doz aşıdan sonra bu kalp hasarı gözükmüş cdc verilerine göre. Ve bu aşı sonrası kalp hasarının en sık görüldüğü yaş grupları erngeler ve gençler yani15-35 arası. Ayrıca aşı sonrası aşının yan etkisi olan perikardit ve miyokarditin görülme olasılığı normal olarak milyon doz aşıda 18-24 arası kabul edilmiş fakat aşı sonrası 233 kişi kalp hasarı ile hastaneye baş vurmuş yani normal olarak kabul edilen değerin 10 katı. Diğer aşılardada bu kalp hasarı gözüküyor ama en çok mRNA aşısında gözüküyor yalan konuşmuyorum internete ve youtube aşı sonrası kalp kası hasarı yazarsan çıkar gerçeği anlarsın bu yan etkiler sağlıklı insanlarda gözüküyor
Eee nolcak
senin kararın aşının koruyuculuğu bile belli değil
Ama zorunlu olacak diyorlar
zorunlu olamaz bunun anayasa ve dünya mahkemelerinde yasası var kişinin rızası olmadan vücuduna tıbbi malzeme veriyorsunuz diye
Olmadan da nasıl drucaz ki ya
Olmayacaksın bu kadar basit ben aşı olmadım olmayacağım hayat normal devam ediyor :D ayrıca aşı olurken sana onam formu imzalatıyorlar yani oluşabilecek bir yan etki veya başka bir şeyde sorumluluk almıyoruz diye
O kağıdı anlamadım annenlere de vermişler
İşte yani sana diyorlar ki aşı olduktan sonra oluşabilecek üretim hatası dışında bir etkiden bir hasardan üretici ve devlet sorumlu değil yani mesela aşı olduktan sonra 1 sene sonra oluşabilecek yan etkiden biz sorumlu değiliz sen sorumlusun dava açamazsın diyorlar
Babam kafasına göre alman almış ya
yaptırdın mı
Hayır yarın olucam
Benimde toz/polen alerjim var ben biontech oldum herhangi bir yan etki ile karşılaşmadım.
Korkutuyolar insanı ya
Ya sen dinleme onları. Onlar zor cahil. Hayatında bilimsel anlamda 2 makale okumamış insanlar gelmiş saçma sapan yorumlar yapıyorlar. Sen ol aşını umursama.
Yan etki falan oldu babamında ondan korktum
Sinovac kanka daha hafif
Alman almış babam ya kafasına göre
Alman
Yan etkisi çok
Ben biontec oldum sen sivonac ol
Niye
Ben alman oldum
Nasıl oldu
Turkovac'ı bekle :)
Ben çin vuruldum alman vurulmadim