Hangi aşıyı olmayı tercih edersiniz?
Sinovac (Çin Aşısı)
Biontech (Alman Aşısı)
Sputnik V (Rus Aşısı)
Aşıya Güvenmiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
ABD Jackson Laboratuvarı İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan insanlar hangi aşıya ulaşabiliyorsa o aşıyı anında olmaları gerektiğini ama Sinovac aşısında tereddütler bulunduğunu söyledi. Tereddütlerin kaynağı Sinovac aşısının ilk dozajının gerekli korumayı sağlamaması ve daha sonra başkasına bulaştırma ihtimalini yeterince önlememesiydi. Prof. Dr. Derya Unutmaz hoca BionTech - Pfizer, Moderna, Astrazeneca aşılarının daha fazla testten geçtiği ve etkinliğinin daha fazla olduğunu söylüyor. Şili' nin geneli Sinovac aşısını oldu ama vaka oranları yeterince düşmedi diye de ekliyorlar. Ben BionTech - Pfizer aşısı olmak isterim. Bakalım durum neyi gösterecek. BionTech aşısını çıkartan şirketin sahibinin bir Türk olmasıyla da Almanya' da Türkler büyük bir sükse yaptı. Bu Türklerin kafası çalışmıyor algısının boş olduğu ortaya çıktı. Türklere gerekli imkanlar sağlandığında Türkler birçok şeyi başarabilir.
alman aşısı yeni tip aşı olduğu için yan etkisi olacak diye düşünmüyor değili. daha önce covid atlattım herhalde çin aşısı olurum yan etkisi olmaz belki eski antikorlarımla tam bağışık olabilirim.
Erciyes Üniversitesi'nin aşısını yaptırma imkanı tanınırsa tabiki öncelik onda. Kendi mezun olduğum üniversitenin aşısı varken niye başkasını yaptırayım 😀
Aşı olmayan avm cafe banka vs hiçbir yere alınmayak görürsünüz sıranız gelince hemen olun yaşlıysanız alman aşısı olun çok etklili ama gençseniz çin aşısı olun etkisi önemli değil sizin için.
Cevap
27Cevap
Cevremde sırası gelenler hep sinovac oldu şuana kadar sorun yok
şu an olsam alman ama rus aşısıda bence etkili. Ayrıca İsrail'de biontech kullanıldı ve vakalar 0 a indi demekki alman aşısı da iyidir diye düşünüyorum
Genel olarak yabancı ülke aşılarına karşı bir ön yargım var. Ama yerli aşı çıktıktan sonra olmayı düşünebilirim..
En doğal aşı sağlıklı beslenmek bağışıklık sistemini güçlendirecek etkinlikler yapmak kendini kalabalık ortamlardan uzak tutmak yeterli
Ula alı dediler görmüyormuşsunuz virüs vakalara
Aşı olmadan daha azdı şimdi çalar uçtu ne aşısı olacam ben
Biontech oldum her yerde en güvenilir onu söylüyorlar. Ama işte ne ne kadar doğru bilmiyorum
Sira gelse hemen olacagimda, almanyada yasiyorum, acil olmasi gerekenler Şu an 3 aya kadar varan sira beklemesi var, bizlere ufukta asi görünmüyor.
Türkiye cennet cennet
@krodilla Türkiyedeki hizmetten memnun olmayip, sürekli herseyden sikayetedenler, memnun olmayanlar avrupaya gelsinler, hak ettikleri rezillige gelsinler. Ailem, annem bebam döndü Türkiyeye Okul biter bitmez bende Türkiyedeyim.
@krodilla Polonyada 9 mayis degil, 10 mayistan itibaren herkese önceliksiz asi planlaniyordu, ama öncelikle herkese yeterli asiyi polonya nereden buluyor, siraya koysa sene sonuna kadar ancak sira gelir. Almanya'da daha öncelikli olmasi gereken, bünyesi zayif hastlar yaslilara sira bekleme süresi 3 aya kadar. Digerleri daha siraya giremiyor.
Aşıya hiç güvenim yok ama mecbur kalırsam olacağım artık.
Aşı olupta ölen birsürü insan var çevremde aşıya güvenen insanlar cidden güveniyor musunuz?
Koronavirüs geçirdiğim için aşı hakkım yok ama gelirse Alman aşısını tercih ederim.
Aslında hiç güvenmiyorum. Ama olursam da Çin alışı olurum, tabi bulabilirsem. 😎
Bilmiyorum olup olmama konusunda pek kararlı değilim ne kadar sağlıklı onuda bilemiyorum tabi ama tabi olmak gibi bir zorunlulukta varsa çin aşısı olurdum heralde çünkü virüs için üretilen bir aşı ama yinede bilmiyorum zorunlu değilsede olma.
aşı olanlar tekrar korona olup ölebiliyor aşının bi anlamı kalmıyor yani olmayacağım.
Kimsenin umurunda değiliz insanlık falan hikaye parası olmayan kan ağlasın olan servetine servet katıyo durum bu yani ölmüşüz yaşamışız çok tın asıl mevzu her zaman paradır..
Aşı olmam için bir sebep yok
Nasıl yani
Yediklerime dikkat ediyorum, sağlıklı besleniyorum hiç hasta olmuyorum. Neden aşı olayım ki
Valla kardeşim aşıyı ben geliştirmediğim için bilemeceyecem :D
Aşıya güvenenlere de güvenmiyorum o derece 😂
Olmayın arkadaşlar yalan dolan hepsi
Aşı olacağımı şu anlık düşünmüyorum
Aşı olmayı düşünüyorum
Aşı olmak istemiyorum
Sinovac oldum koruyuculuğu tartışmalı tabi.
Mecbur kalmadıkça olmam
Sputnik V (Rus Aşısı)
Hiçbirine güvenmiyorum olmayacam da
Biontech candır
Sinovac en güvenlisi
Olmam
Olmayacağım
Oldum olası aşıları sevmiyorum
Aşıya güvenmiyorum
Alman aussi olacağım
Kararsızım 🤔
Şu an olamıcam covid atlattığım için.