Korona şu günlerde bizden özgürlüğümüzü almakla kalmadı, sevdiklerimizi de tek tek almaya başladı. Bunun yanı sıra aşılarda her gün artmaya devam ediyor. Pek tabi halkımızda mesafeye, maskeye ve temizliğe dikkat etmeyen çok fazla dikkatsiz insan olduğu için keza vaka artışları da aynı oranda ilerlemekte.
Ayrıca ülkemizde cahiliyyet de çok fazla olduğundan ve saçma bahanelerle aşı olmayı reddedenler de var. Buna nasıl bir çözüm bulunur pek bilmiyoruz fakat, artık iki farklı aşı olduğu için hiç olmazsa seçme şansımız var. Asıl soru hangi aşıyı seçeceğimiz?
*BionTech almanların çıkardığı %100 etkili bir aşı. İçerisinde canlı organizmalar olduğu için, virüsü kesin olarak durduruyor ve uzaklaştırıyor. Ancak yine içerisinde canlı organizmalar olduğu için bunda 5 yıl sonra ne gibi semptomlarla karşı karşıya kalabilecegimizi bilmiyoruz.
*Sinovac ise çinlilerin çıkardığı %50 - %70 oranıyla etkili bir aşı. Yani temkinli olayım diyenlerin aşısı olduğunu söylüyorlar. Içerisinde canlı organizmalar bulunmuyor fakat ilerleyen yıllarda sorun çıkarmayacağı kesin, sadece her aşının olduğu gibi yan etkileri olabileceğini bunların, kusma, baş dönmesi vs gibi basit yan etkiler olacağı belirtiliyor.
Yerli aşının yolda olduğu söyleniyor ama kimse kesin tarihi bilmiyor. Bunun yanında yakın zamanda rus aşısı olan Sputnik de bize ulaşacakmış. Fakat şahsen onun da tarihini bilmiyorum.
Aşı sahibi hükümetler birbirleriyle anlaşamadığı için ABD hükümetinin çin aşısı olanları ülkeye almayacağı söyleniyor, aynı şekilde çin hükümeti de çin aşısı olmayanların ülkeye girmesine izin vermeyeceğini açıkladı. Diğer yandan dünya sağlık örgütü aşı karnesine ve bu gibi söylemlere karşı olduğunu da açıkladı.
Peki, siz sıranız geldiği zaman hangi aşıyı, hangi sebeple tercih edeceksiniz? Sizce hangi asi kullanılmalı?
Güncellemeler
+1 yıl
Sorum süper soru seçildi ! Lütfen kıymetli ve düzgün görüşlerinizi eksik etmeyin 🌺
Allah belâmızı verdi sonunda bu iste emeği gecen herkesi de bildiği gibi yapar umarım. Bu arada asi olmak istemeyen insanların "cahil" olduğunu düşünmüyorum. Beden bizim, karar bizim, sonuclarini cekecek olan biziz sonucta. Zaten olmamak gibi bi secenek dahi bırakmıyolar görüldüğü üzere aşı olmayanları kısıtlı mekanlara almayacaklarmıs. Olmak zorunda olduğum için sinovac aşısını tercih ederim.
Ben aşımı oldum biontech tercih ettim hem Türk insan üretti hemde araştırmalarıma göre %96 koruma sağlıyormuş hastanede de herkes biontech tercih etti ve hiç bir yan etkisi de olmadı
Bende onu istiyorum ama her kafadan bir ses çıkıyor ve en son tanıdığım bir doktor 5 yıl sonrası ne olacağını bilmediklerini kısırlık bile yapabileceğini söyledi ben nişanlıyım ileride çocuğum olmaması riskine girmek istemediğimden cekincedeyim
selam Venüs güzeli😂patlattım ben diğerini ehehehehe 😅yaa şey, ben şu aşılara güvenmiyorum, hayır yani hükümetler çok mu hevesli ücretsiz aşı yapmaya? Hele bunlar? 😅😂😂😂😂ammavelakin şu da var, yakın gelecekte yaptırımlar gelebilir aşısını yaptırmayanlara, otobüslere marketlere giremezsiniz derlerse yaptıracağız mecburen.. Biontrch, seni seçtim 😬
Çın aşısını oldum iki kere.. Ancak bu konu hep dediğim gibi daha etkim bir virüs için deneme çünkü kalitesiz dünya nüfusunu yok etme peşinde siyonist efendiler bunu böyle bilin.. Amerika ve Avrupa ülkelerinde hep ölenler göçmenler ve istenmeyenler.
Her şeyi neden siyonizme bağlıyorsun? ve o üretilen komplo teorilerine de asla inanmıyorum sence Yahudiler denildiği gibi dünyayı yönetiyor olsaydı İsrail şu an dünyanın em güçlü ülkesi olmaz mıydı? Ya da gazzede batı şeriada kontrolü sağlıyor olmuş olmaz mıydı? Soykırıma uğrarlar mıydıÇ
@köylüoğlan Siyonstler Yahudi Osmanlı dediğin hanedan gibi Israilde yaşayan Yahudiler ise fenaları.. Siyonizmin idare merkezi Vatikan kasası Isviçre ve ekonomi ve sanayi merkezi Amerika.. Lütfen biraz okuyun lütfen eğer şu iki gündür Özelli okusaydiniz Amerika ve siyonizmin ne düğünü anlardınız.
@köylüoğlan Evet onun için 1918 yılında Wilson denen bacım çocuğu Anadolu ve orta doğu Türklere ve müslümanlara bırakılmaz bölgede derhal büyük Israil ve Ermenistan kurulmalıdır diye plan yapmıştır.. Yöneticiler Siyonist köpeği olunca Amerika götü yalanmış ve bu gün ku duruma geldik.
@köylüoğlan yaptılar zaten başta Menderes denen köpek başladı. Su anda ordunun da içine ettiler. Saeikli şeytanlar Yahudi köpeği olarak iyi hizmette.. Fethullah denen o çocuğunu kurlarında saklıyorlar.
isin dogrusu mevcut aşılardan hangisini bulursam vurulacagim :) aslinda iki aşı icinde uygun yas gruplari icin artı ve eksilerin yazili oldugu bir makale vardi ama ben ne bulursak sukur diyecegim :) ayrica yerli aşi hersey sorunsuz giderse ocak 2022 de acil kullanim iznine basvurucak
Tanıdığımız bir doktor var, kendisi beyin cerrahi, bize her iki aşının da bu şekilde açıklamasını yaptı tercih sizin aşıların etkileri bunlar dedi bende herkese bir sorayim dedim
Bunlar karalama kampanyası Allah anne olmayı sana nasip ettikten sonra bunun önüne kimse geçemez bir aşıyı mecbur yaptırmak zorundayız yoksa bu illet gitmicek ve daha kötü gümler göreceğiz o yüzden en iyisi gidip bir aşıyı tercih etmek ve yaptırmak diye düşünüyorum 🙈🌺