Biontek mi sinovac mı :) sağlık bakanı menşei bakmadan hangi aşıyı bulursanız olun dedi siz hangisini olacaksınız?
Çin sinovac
Alman biontech
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben Biontech oldum, çevremdekilerin çoğu Sinovac oldu. İsteyen istediğini olsun, kafası nasıl rahat ediyorsa işte. Olmadan evvel ablamı aradım. Bizde zorunluydu aşı olmak. Ablamı aradım, ablam yurtdışında doktor. Kendisi korona geçirdi zaten. Bekle döneceğim, dedi. Arkadaşlarının hepsi Biontech olmuş, zaten orada herkese Biontech vurmuşlar. Bütün gelişmiş ülkeler kullanıyorsa iyidir. Gençsin, kaldırır vücudun, Biontech ol, dedi. Biontech oldum. Normalde Sinovac olacaktım.
sıran gelmeden nasl oldun kronik rahatszmısın işinden dolayımı
İşimden dolayı. TSK mensubuyum ben.
geçmiş olsun peki yan etki oldumu
O gün kolumda yanma oldu, sıcaklık. Bir de çok halsizdim ama bu her aşıda olabilecek bir şey. Başka yan etki görmedim.
Ama ben haftada beş gün spor yaparım, herhangi bir hastalığım yok, direncim normal bir kadınınkinden fazla, gün içerisinde çok aktif hareket edip kesinlikle boğazımdan kısmadan, önüme geleni yiyorum.
süpermişş spor saglıktır tabi ki
Sinovacın bir riski yok o yüzden içi rahat olmayanlar için iyi ama ben biontech olurdum tüm zenginler biontech oluyor yani salak değillerdir :) Bir de bilim teknik dergisinde de bununla ilgili bir yazı vardı dikkatimi çekti inceledim bana mantıklı geldi. Ayrıca mutasyona uğrayan virüsten sinovac koruyamayacak ama biontech koruyacak. Ve tabii koruyuculuğu da daha yüksek.
Hastalığın çıkış noktası Çin. Çok kısa sürede kontrol altına aldılar ve resmen bitirdiler adamlar. Aşı noktasında da bence bu kadar başarılılar o yüzden sinovac derim.
evet ama çin aşısı kalmamış annem biontek olucak :D
aynen öldürücü bi etkisi olsa onaylanmazdı aşıdan değil coronadan korkmak lazım artmış iyice
haklısın ama annem 56 yasnda ve sırası geldi olmazsam alman aşısıda biter korunaksız kalırım diyor ve 350 kişi ölüyor hergün entübeden o yüzden olacak ha öldürücü bişey olsa 82 milyon olcak hepimiz ölürdük bende 24 yasndaym sıram gelnce olcam uzun sürede etkisini dusuncek halimiz yok durum vahim :)
aynen öyle e nabızdan randevu alana kadar canım cıktı bi ton ahiret sorusu :D bi aşı randevusu almak bile ölüm öyle söyliyim en son arkadasıma aldırdık :D
:) evet hayırlısı olsun saglık olsn
BioNTech
Annem bugün biontech oldu hayirlisi bi yan etki yok suanlik
Aynen su vurulmuş gibi vuruldummu cidden diyo hissedilmiyomus kıl gibi bi iğne diyo korkmamak lazım
Cevap
11Cevap
Bu belayı musallat edenler de Çinliler, panzehirini virüsü çıkarmadan önce bulan da Çinliler.
Sinovac tercih sebebi, aşı olacak olsaydım Çin aşısı olurdum..
Kölelerin seçim yapma hakkı yoktur. Birini seç, ol ve Çok yaşa...
Bilgisi olamayan arkadaşlar, çin aşısının ilk durağı olan brezilyanın durumuna bakabilir
Me durumda ki
Anlamadım bişey iyimi cin aşısı
Eğer sesim Till Lindemanın sesiyle aynı olacaksa Alman biontect olsun
aşıyı seçemiyorsun ki :D
aynen seçilmiyor çin aşısı bitmiş annem biontek olcak :D
:D hadi hayırlısı en azından çin aşısı olmuyor
:D hahahhaa almanlara daha güveniliyor diyon he ahhaha
ee tabiki de alaman aşısı başkadır :D
Hiçbirini olmayacağım
Ben cin olurum alman riskli
Aşı sırası daha benim yaş grubuma gelmedi
Hicbirini