Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşı ile ilgili bilim destekli seminerler düzenlenebilir. İnsanlar da kendi kararlarını verirler. Bir yaptırım yapılmasını etik olarak doğru bulmam fakat şöyle de bir olay ortaya çıkıyor, aşı olan kişiler olmayan kişilerle aynı ortamda çalışmak istemeyebilirler. Bu da doğal bir tepki olur. Aşı olmak istemeyenler de cahil kesim işte.
Toplum sağlığını ilgilendiren bir konu bence tüm ülkeler nüfusunun çoğunu aşılamak zorunda aşı olmayan normal hayatına da dönemez belki de aşı olmadığı için ölecek ayrıca bir kişi aşı olmadığı için diğer çalışanların sağlığını riske atmaya hakkı da yok.
Kesinlikle çok doğru karar. Aşıya karşı düşündüğünü zanneden ve konuşan cahiller yüzünden kimse iş yerini riske atmaz. Aşı bir tercih değil sorumluluktur.
Küçük şirketler, aile şirketleri şimdiden zorunlu yaptı. İstersen aşı olma, kapı önüne koyar bir bahane ile.. kurumsal şirketler devletin ağzına bakar..
Cevap
22Cevap
Buna karışabilirler.
Sonuçta aşı olup bağışıklık kazanamayan insan hasta olabilir. Hasta olan insan diğer insanları da hasta edebilir.
Oluşturulmaya çalışan bu zincirde zayıf halkalar olmaması lazım ki istediğimiz sonucu alabilelim.
Ayriyeten sürekli geçmişe dönük eskiden aşı çıkarmak için 10 yıl beklerlermiş falan gibi laflar dönüyor. Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki nasıl 10 yıl önceki sistemin Şu an olacağını düşünür insanlar şaşırıyorum.
Herkes olmalı. Bence.
Kimse kimsenin vücut dokunulmazlığına karışamaz. Aşı olanlar zaten kendilerini korumuş oluyor ee o zaman neyden korkuyorlar. Benim eniştemde iş yerinde böyle bir mobbinge maruz kalmış hemen dilekçe örneği verdim kimse zorlayamaz dedim. Aşı olmayanlar olarak bu bizim hakkımız. Herkes kendi işine baksın. Bir kaç yıl sonra aşı olmayan indan arayacaklar yana yana. Bende aşı olanlarla birarada bulunmak istemiyorum mesela. Onlardaki bir protein bulaşıcı ve hormonsal bozukluklarla kalp iltihabına yol açıyormuş. Ben bir doktor değilim ama aşıyı savunanlar ve karşıt olanların bulgularını okuyunca açık ara farkla aşı karşıtlarının doğruyu savunduğunu görebiliyorum. Çok şükür ki bu plandemiye uyanalı 11 ay oldu.
Eninde sonunda herkes o aşıyı olacak. Zorunlu olucak. O yüzden diretmeye gerek yok, herkes gitsin aşısını olsun. Başka ülkelerde olmayana para cezası veya hapis cezası var.
Aşının insana olan etkilerini, daha otoriteler bile açıklamamışken, bimden aldığım rondonun bile içindekiler kısmını görebiliyorken, aşının içinde ne olduğunu hiçbir otorite söylemiyorken otorite figürü işverenin de buna çanak tutması şaşırtıcı değil.
Evet doğru bence
Kısa süre sonra aşı olmayan seyahat edemeyecek avm’ye giremeyecek belki resmî dairelere almayacaklar
o yüzden yaptırım bu durumda geçerli olmalı bence
ABD'de bile henüz deneysel olduğu kabul edilen, ruhsatsız aşıyı yaptırmak insanın kendi iradesine bağlıdır. Bu da onam kağıdında da yazar. Kendi iradenle yaptıracağın vücuduna bir müdahale için işverene susmak düşer. Eğer çalışan salgınla ilgili diğer tedbirlere uyuyorsa hiç bir şey diyemez, öteki türlüsü sadece mobbingdir. Bununla ilgili ileriki tarihlerde küresel anlamda davaların açılacağını ve ayaklanmalar başlayacağını düşünüyorum. Aşının ruhsatı alınsın o zaman kural koy, şu an imkansız.
Çalışanı aşı olmaya zorlayan şirketler, aşı sonrasi, aşıdan dolayı oluşacak sağlık risklerinin maddi manevi sorumluluğunu alırlar mı?
Elbette almazlar.
Bunu çalışandan beklemek , temel insan haklarına açıkça aykırıdır.
Dogru, düsünsene 50 kisi calistiriyorsun, herkes ekmek yiyor, para kazanmak zorunda, 50 kisi hastalaninca ac kalmaktan birkac asi olmayanlari cikartip, asi olanlarin hak ettigi gibi para kazanmasina saglamak bir isverenin görevi.
@hayalmee Terbiyesiz saygisizi hakareti yapmis engel atmis, böyleleri birde burda master
Bak sacma olan senin gibi egitimsiz insanlarin cok bilmis olmasi, sana kantitarla, mantikli aciklama yaptim, * bu trük kizlarinin burda nedense azgin abazlar yüzünden cok biryerleri kalkiyor, , tipik simarik pembe cevabi veriyorsun, cevap degil, üstelik saygisizlik yapiyorsun.
Asinin ne oldugunu ne ise yaradigini dahi bir habersin, yorumundan anlasiliyor, BILMIYORSANIZ lütfen cenenizi kapatin, TOPLUMUN, MILLETIN kafasini karistirmayin, huruzunu bozmayin.
Aşı olunurken imza alınması, başına gelebilecek herhangi bir şey de sorumluluk kişiye aittir demek...
Peki öyleyse devletin bile sorumluluk almadığı bir aşıya şirketler nasıl karışabilir?
Hiç bir şirket baskı kuramaz aşı yüzünden ciddi bir yan etki problemi olsa şirket mi üstlenecek çalışanın bakımını giderlerini
Koronadan simdiye kadar dünya genelinde bilinen hasta sayisi 180 Milyon civarinda ölüm sayisi 4 Milyon insan, asi olanlarin sayisi su ana kadar 3 Milyara yakin ve bu 830 Milyon insanin asisi tam oldu, asi olanlardan kac kisi yan etkiden öldü?
Ayrica, asi olmamasi yüzünden ölen insanin sorumlugugu daha agir degilmi?
@Berkan26 az öte de saçmalar mısınız? Ne bileyim bu kadar insanı ateist paraya tapan doktorların öldürmediğini küresellerin planı olmadığı daha hastalığın hangi belirti gösterdiği bilinmezken aşısı mı şifa verecek ne malum yan etki gösteren hastaların yan etkiden ölen insanların doktorlar tarafından üstünün kapatılmadığını niye güveneyim ki dini imanı para olmuş söz de doktor öz de tüccar tacir olmuş adilere
Kendisinin ve diğer çalışanlarının sağlığını düşünüyor işveren. Herkes aşı olmayan biriyle çalışıp çalışmamakta özgür.
O şirketlerinde korktukları mercilerin olduğu kesin her türlü dayatma politikası yanlıştır olmayan olmaz.
Bide sizin hastalığınızla mı uğraşacaklar mevcut olanı çıkarmak doğru olmaya bilir ama yeni alınacak olana sormaları normal.
Aşı kişisel bir tercih olarak bırakıldı. Devlet yasa çıkarmadığı sürece kimse zorlayamaz.
Aşısını olan olmuş olan için risk ortadan kalkmışken bu konuda baskı uygulamak yersiz
50 milyon kişi aşı olmuş olmayanlara ne devlet ne çalıştığı şirket bi bardak su vermemeli.
Adam önlem alıyor hakkıdır
Fakat ben yaptırmayacağım aşı falan kendi işim zaten kimse karışamaz
o şirketlerin hepsinin ya ben kan emiciler köle yeri resmen hepsi
Karışamaz. Üstelik ( aşı olanların) bulaştırıcılığı daha fazla. Sacma gelebilir ama öyle.
@Berkan26 tvlerde söylüyorlar duymadın mı
@Berkan26 Allah Allah cok ilginç
@ühüğühğ ben kesinlikle aşının koruduğuna inanmıyorum. Sırf aşı satmak icin millet canından oldu. Simdi ne aşı üreticilerine, ne sağlıkçılara ölenlerin yakınları hak helal etmiyor
Kardeş siz bu bilgileri nereden ediniyorsunuz anlamadım. Hangi profesörler aşıya karşıymış? Uzun vadede kullanımında yan etkileri konusunda araştırma yapılıyor sadece. Onun dışında 4-5 kez aşı vurulmanın herhangi bir zararı yok.
Şimdi Türkiye'de binlerce doktor cahil, dünya da milyon tane uzman cahil ama sizin facebookta gördüğünüz yazı doğru öyle mi?
Arkadaş aklınız fikriniz var azıcık kullanın lütfen.
He kanka tabi en çok aşı olanlar bulaltırıyor tamam 😂 Trajikomik
@Saddov kulaktan dolma bilgiler...
@ühüğühğ öncelikle karsindakinin bilgisi aklina yatmiyorsa, hakaret ederek hakli cikmaya calismak hakli oldugunu degil, egitimsiz, cahil oldugunu gösteriyor.
Yorum yaparken, birakin su ordan burdan cakma fantazi profesörlerinizi ispat gibi göstermeyi, asi koronaniyi durdurmak, yayilmasini önlemek, insanlari ölümden korumak icin var, onun icin vuruluyor.
Su anda daha yayilmasinin, varyantlarinin cikma sebebi, yeterli asi herkesin olmadigindan, bundan 6 ay önce bulunmus, herkes olmus olsaydi, bugün varyantlarda olmayacakti, en azinda 2 milyon insan ölmeyecekti..
Komplo teorilerinizi lütfen yaymayin, insanlarin sagliklari ile oynamayin.
@Berkan26 böyle insanlara laf anlatmak için boşuna kendini yorma bence
İşverenlerde bir nebze haklılar
Evet kimse riske katılmamalı
Evet ucretsiz izne cıkarta bilir aşı yaptırıncaya kadar veya pandemi sonlanincaya kadar.
O iş yerime uygun hareket edılmelı bende istemiyorum olmayı ama çalşıyor olsam işimide seviyorsam yaptrrım sevmıyorsamda işi bırakır yapmam.
Kesinlikle doğru olan bu... Bence Eig hakeden bir cevap...
Eninde sonunda herkes olacak
Ablam orası öyle ama herkes olacak diye de aşı yaptırmamak olmaz değil mi?
İnsan Hakları İhlali.. Böyle yerleri şikayet edin
Doğru
Kardeşim Tabiki'de doğru adam aşıyı olmalı
@ühüğühğ diyelim adam aşıyı olmadı taşıdı bilmeden getirdi iş yerine sonra bilmeden oradaki insanlarada bulastirdi onlarde evdeki yaşlı aile fertlerine bununda sorumluluğunu anlıyor mu?
Toplum olarak bunu aşmamız için gerekli bu.
Bence doğru bir uygulama
yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal...
Herkes kendince haklı
Tüm çalışanşarın sağlığını düşünmek zorundalar
Aşı mobbingi
Olabilir bence
Değil tabiki
Bilmiyorum
a ayol
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?