Diyetisyen hekimlerin demesine göre hiç bir besin kilo yapmaz yedikten sonra hareket etmemek kilo yapar ne kadar katılıyorsunuz bu söze? Yiyip yatmak mı yiyip hareket etmek mi?
Çok yemek mi kilo yapar yoksa hareketsiz yaşam mı kilo yapar?
Ikisi de birbirinden ayrılmaz. Çok yiyip hareket etse dahi aynı kaloriyi vermeyen kilo alır. Az yiyip hiç hareket etmeyen yine kilo alır. Az yese de metabolizması ağır çalışan yine kilo alır. Tiroit bezi bendeki gibi hızlı çalışan kişi ne yese de kilo almaz 🤭
Hepimizin belirli bir kalori ihtiyacı var, o ihtiyacın üstüne çıkıldığında kilo alır, altına inildiğinde kilo veririz. Hareket etmek ya da etmemek tercih meselesidir, yattığı yerden günde 500 kaloriden fazla almayan yetişkin bir erkek, ayda takribi 4 kilo verir. Hareket etmek, iştah açar, kilo verecekseniz evinizde oturup, yemeyerek verin çocuklar..
Kilo almanın yemek yeme ile alakası yok. Önemli olan yediğin kadar hareket ediyor musun? 1 tabak yemek bile yesen sabah akşam otursan yine kilo ve sağlık problemleri yaşar.
Diyetisyenlere saygımız var, lakin bazen herşeyi biz biliriz esasında takılıyorlar. Bu yüzden susuyorum. 20 günde 13kg verdiren diyetisyen görmedim ben. Hem de günde 3 öğün yemek yiyerek
Metabolizmanın %30 etkisi oluyor Kilosu yüksek olanlar genelde ödem verdiğinden ilk 1-2 ay hızlı gidiyor sonraki aylar %30-70 arasında yavaşlama görülüyor duruma göre. spor yapıyorsa kasa dönüştüğünden sabit kalabiliyor kilonun bir kısmı. 20 günde 13 kg veren benim bu arada. Baş döndüren bir diyet ve spor oldu tüm besin ihtiyaçlarım tamamlanmasına rağmen baya zorladı beni
Hayat zaten zoru başarmaktan ibaret değil midir? Bence sizin de özünüzde hırs sabır ve başarıya gitmek için iistekten daha fazlası sanırım var hanımefendi..
Aslında yapar hiçbir besin tek başına kilo yapmaz her gün kızartma, fastfood, abur cubur yersen kilo yapar ya da günlük kalori ihtiyacından fazla yersen kilo alırsın denge kurma bağlı 😄
Hareketsizlik, az sıvı tüketmek ve metabolizma hızzının yavas olması etki eder.. harcanan kaloriden daha fazla kalori alınımı direkt yağ birikimine sebep olur..
Çok yemek kilo yapar. Çünkü bakıyorum çoğu kişi çok yiyor ama sonrasında da hareket ediyor çalışıyor, yine de kilo alıyor. Ayrıca çok yemek bir alışkanlık. Az yiyip kaliteli şeyler yemek lazım.
İkisi de kilo yapıyor ama en çok da çok yiyip hareket etmemek kilo aldırıyor daha fazla
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hareketsiz yaşam tabii ki mesela ben yemeyi çok severim, çokta güzel yerim ama spor yaptığımdan kilo almıyorum hatta çok yiyipte spor yapıp verdiğim bile oldu.
Tabi ki hareket etmezsen kilo alırsın ama yediklerin senin durumunu belirler az kalori az hareket az kilo. Mesela ölüm orucu tutan devrimciler vardır zayıflatarak ölüp giderler hem de günlerce yatarak😉 Ne yersen o sun.. Yaşamak için ye yemek için yaşama👍
Ya hepimiz aldık salonların açılmasını dört gözle bekliyoruz ben bu yaşımda sorun etmiyorsam sen hiç etme hee ne olur spora başla derim sana çünkü spor yaparsan uyku yemek hayatının ger şeyi düzene girer yaşlanınca bile yaparsın