+1 yıl- Öncelikle neden iştahlısın bunun kaynağını bulursan daha az yemek yemek için kendini eğitebilirsin.
- Kendini denedin mi hiç? Mesela daha çok üzülünce mi? Yani sevgilinden mesaj gelmez üzülürsün. Yoksa sevinince mi daha çok yiyorsun? İyi bir haber seni doğruca mutfağa mi götürüyor.
Bir de iştah kesmenin ilacı yoktur. Obez ya da morbez insanlar için geliştirilmiş ilaçlar vardır. Onlar da beynimize ve organlara ciddi zararlar verir bunu unutmayalım. Kullanmayı düşünme bile.

Duygusal açlıktan iştahın açılıyor olabilir
- Bazı dönemlerde herkesin iştahı açılır. Periyodik dönemde özellikle tatlı yeme ihtiyacı hissederiz.

- Tatlı yeme istegi ile başa çıkmanın yolu kan şekerini düzenleyen bir çay içmektir. Tarçın en iyi düzenleyicidir. Normal çayına Çubuk tarçın koyarak da bu ihtiyacını gidere bilirsin.

- En önemlisi sevdiğin yemeklerin olduğu ortamlardan hep uzak ol. Ama hepsi benim bebeklerim diyorsan bu öneri işe yaramaz😁.
- Yemek yemeği seven ve o halde bile inadına hep 90-60-90 olan arkadaşların varsa onlardan da belli bir süre uzak ol. Ya da sadece kahve içmek için buluş😁
Bazı yiyecekler ya da içecekler insanın açlığını bastırır. Bunlardan faydalan
- Örneğin bir bardak az yağlı sütle yapılmış kahve. Süt protein olduğu için mideni azcık da olsa oyalar. Örneğin ben içince işhtahımı bile kesiyor bazen.

- Rafadan yumurta da hem çok tok tutar. Hem de fazla yemek yemeni önler. Genelde kahvaltıda yersen gün boyu seni daha çok tok tutar. Protein acıkmanı geciktirir.
Yani şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar aslında daha çok söyleyeceğim var da en azından bunlar bir başlangıç olur sana😁
32 Yorumla- +1 yıl
Vaovv çok teşekkür ederim. Benimki duygusal açlık ya 😃
- +1 yıl
Her zaman yardımcı olurum:)
En İyi Cevaplar
Rahat kıyafetten ziyade dar rahatsız edici kıyafetler psikolojik olarak seni zayıflamaya yöneltir.
Tabi sürekli rahat kıyafetler giyersen kilo aldığının farkında olmaz ve kilo almaya da devam edersin.
Evdekileri de diyete dahil edebilirsin.
Zayıflayana kadar güzel yemekler yapmayı yasakla kusenim bunu uygular mutlaka.
Extra olarak kendine tek tabak porsiyon uygula her şeyden azar azar.
Amaç hepsinin tadını alabilmek ve az öz yiyebilmek.
😊43 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 😊
+1 yılştah kesen doğal meyve suyu tarifi ile doymak bilmeyen iştahınız kesilecek ve içeriğindeki vitamin- mineraller ile de vücudunuz güçlenecek. Hem vücudunuz enerjisiz kalmayacak hem deyemek yeme isteğiniz azalacak ve zorluk çekmeden kilo vereceksiniz. Normal bir egzersiz ve beslenme ile de oldukça rahat kilo verdiğinizi kendiniz kıyafetlerinizden anlayacaksınız.
İşte iştah kesen doğal meyve suyu tarifi için gerekli malzemeler:
2 adet havuç,
1 küçük maydanoz demeti,
1 adet salatalık,
2 adet yeşil elma. İştah kesen doğal meyve suyu tarifi yapılışı:
Bütün malzemeleri blendırdan geçirin ve iyice karıştıktan sonra içilebilecek seyreltiye gelene kadar su ekleyin. Parayla satılan meyve suları gibi olsun kıvamı.
Daha sonra buzdolabında biraz bekletin. Karışımımız artık içime hazır hale geldi.
Her gün toplam 3 bardak için. Tavsiyemiz sabah öğle akşam aç karna bir bardak içmenizdir.32 Yorumla- +1 yıl
Kolaymış ya güzel
Teşekkür ederim - +1 yıl
Rica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılTam kilo olarak zirveye geldiğin zaman, üzerine de bir çok giyisi dar gelmeye başladığı an moralin bozulup, zihnine bir kararlılık geldiği an soğumaya başlarsın..
50 Yorumla Merhabalar 37 yasindayim pandemi de yedik yedik aldik kilolari. kolestrol tavan yapmiş ve 2, derece karaciğer yağlanmasi çikti bende. doktor rejim verdi. şeker, normal ekmek ve muz ve benzeri urunler yasak, kizarmis yaĝ ve donmuş yağda yasak. sadece gunde 5 dilim esmer ekmek hakkim var. 2. ci aya girdim jejimde 10 kiloya yakin verdim. yemeyin arkadaslar seker ve benzeri seyleri yemeyin. beyaz ekmekden kacin kahvalti haric yemeklerde 2 dilim esmer ekmeğo. kesinlikle gecmeyin. bol salatalik yiyin. karniniz aciktimi altınbaşak alın yiyin ve onunda yanina öğleden sonra büyük ayrani rahatlikla yanina icebilirsiniz.
26 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel ya. Darısı başıma.
Teşekkür ederim - +1 yıl
Rica ederim sabah kahvaltisi iki dilim esmer ekmek 1 adet yumurta ve birer tane domates salatalik hatta salatalik sinirsiz bile olabilir. öğleden sonra bir tanr altınbaşak ve yaninda bir tane ayran. akşam ise evdekilere yazğsiz bolca tavuk ekmek (patates varsa ekmek yasak cunku patates ekmeğin verdiĝini veriyormuş) az zeytin yağli salatadan istediğin kadar yiyeybilirsin. mesela patates, pilav ve yagsiz tavuk veya et var ekmek yemiceksin en fazla 1 dilim. ama patates yoksa yemekde rahatlikla iki dilim yiyebilirsin. eğer makarna yersen ekmek yine yemiceksin. cunku makarna ve pilav turleride ekmeğin verdiğini veriyormuş. doktor bir bir anlatti bana ve ona gore program kurdu. bu programi uygula sağligin gayet yerine gelir ve 1 ayda kesin 5 kilo verirsin.
- +1 yıl
Tamam çok teşekkürler 🙏🏻
- +1 yıl
Rica ederim bu arada tatlı yemicekmiyim ben dersen; 2-3 gunde bir krem şantili meyve salatasi yapabilirsin kendine ama elma, kivi, çilek olabilir. ötekiler riskli biraz. ya da hergün ben gece yarilarina kadar oturuyorum diyorsan bu bir bahane değil çunku; çilek kivi elma gibi meyveleri yoğurtla karistirip yiyebilirsin. dersen meyveli yogurt alayim diye oda olmaz cunku sekerli ürünler sinifina giriyor😊 bol şanslar😁
- +1 yıl
Asıl kilo aldıran şeyler yasak olması lazım. O gerçekten bir doktor mu ya? Bilim insanları bile şekere saf Zehir diyor ama senin doktorun şeker Yemene karışmıyor mu?
Vücudumuzda bize en çok enerji veren şey yağdır. En çabuk sindirilen ise karbonhidrat. Ben sana yağ ve karbonhidratı çok yeme demiyorum ama ŞEKER mi? Olabildiğince uzak dur. Kilo yapan şeyin kalori değilde şeker olduğuna dair canlı kanıt var. - +1 yıl
Hayır yanlış anlaşıldı galiba; yaĝ (zeytinyaği az kullanilabilir) hiç yok. kizartma tavuk göğsü gibi düşün. kizartma hersey serbest zaten bu arada yağsız yiyecekler serisi. Şeker; kesinlikle yasak ama şeker yiyormuş gibi kendini avutabilceğin örnek; çilek kivi gibi meyvelerle yoğurdu karìştįrıp yemek.
+1 yılMutfağa girmemeye çalış bunun için suyunu termosa ya da şişeye koy ve yanında taşı, yemekten önce 1 bardak su içip tam doymadan kalkabilirsin, dışarı çıkma ihtimalin yoksa evde egzersizler de yapabilirsin. Sosyal medya hesaplarından yemeklerle ilgili içerikleri azaltabilirsin, karşına ne kadar az çıkarsa o kadar az aklına gelir. Ve farklı hobiler edinmeye çalış; resim, kitap okuma, dans gibi.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🏻
- Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılYemeğe oturun ve ağzınıza yemeği koyup damağınızda ezin. Yemek ağzınızda sulanınca yutun. Tatlı için aynı yöntem. Yemekten önce bolca su için ve sofraya oturun. Ne zaman mutfağa girerseniz önce su için sonra dediğim şekilde devam edin.
52 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim denerim
- +1 yıl
104 kg dan 82 kg oldum. İstersem kilo alır istersem veririm. Sistem bu. Asla yemem değil hem yemiş olurum hemde kilo olmaz.
Rica ederim.
çok kolay yemek yemeyeceksiniz oturupta bir iki lokma atıştıracaksınız ve 5 dakika ara vereceksiniz çok acıkırsanız arada bir adet diet büsküvi yiyeceksiniz bolca bir şişeye kabuklu limon ve defne yaprağı koyup su içeceksiniz yeme alışkanlığınız sabrederseniz değişecektir
10 Yorumla
+1 yılHahah.
Bende annemle kaldığım dönemde hep bu sorunu yaşıyorum.
Yani çok yemek yapıyor insan kendine dur diyemiyor.
Önerilere bende açığım20 YorumlaBol Su içerek mideni oyalabilirsin ayrıca film dizi izliyorsan bunlar iştahı destekleyen unsurdur bilgisayar oyunu, el işi, satranç, müzik aleti vb hobiler le ve önemli bir detay günlük egzersiz yapman en azından yaşadığın soruna alternatif çözümler olabilir
20 Yorumla
+1 yılYediğin besinleri çok çiğnemeye çalış kesinlikle iştahını kesiyor. Ve tokluk hissi için elma, nescafe ve su tüketebilirsin.
17 Yorumla- +1 yıl
İşte çok fazla çiğneme alışkanlığım yok onu edinsem iyi olacak. Elma bayadır yemiyorum alırım. Su zaten çok içiyorum. Kahveyle de aram iyi.
Teşekkürler 🙏🏻 - +1 yıl
İmreniyorum, keşke bende bu kadar iştahlı olabilseydim😃 Rica ederim🌸
- +1 yıl
Benimle 1 hafta yaşa 3 kilo alırsın 😃 Ben de sana imrendim 🌸
- +1 yıl
Alacağımı bilsem hemencecik gelip yanına yerleşebilirimm 😄
- +1 yıl
Kıyamam ya daha fazla kilo verme de kilonu korumaya çalış bari 😄
- +1 yıl
Bu aralar çok stresliyim. Zar zor alıyorum zaten, umarım onları da vermem. 😃
- +1 yıl
Hadi bakalım
Bol bol karbonhidrat tüket 😃
+1 yılSenin gene ailen hazırlıyormuş ben kendim hazırlıyorum kendime engel de olamıyorum 😂😂😂
31 Yorumla- +1 yıl
😂😂
Çok haklısınız benimde üvey annem ne zaman diyet ve spor yapsam, en sevdiğim yemekleri ve tatlıları yapıyor, aburcubur alıyor veya derslerine mi konsantre olacaksın yoksa spora mı yoğunlasacaksin diyor.
10 YorumlaÖneri yazacakken gözüm resimdeki gacının yediği spagettiye takılıp canım cekmeseydi iyiydi.
11 Yorumla- +1 yıl
😄
- Sağlık konusunda 799 cevap paylaştı.
+1 yılTok tutacak bişiler Yemen lazım bide bakma yemeklere görme bile beyin istemsiz istiyor ahsjsjsjs
13 Yorumla- +1 yıl
Mutfağa girmeyeyim en iyisi tüm gün djsjdh
- +1 yıl
Aynen öyle fotoğraflara bile bakma ahsjajdjks
- +1 yıl
Zor olacak benim için dfkdjdh
Denicem
+1 yılBiri yemeğine kıl flan koydum iştah miştah kalmaz 🤭😅
11 Yorumla- +1 yıl
😃
Çok su iç iştahın kapanır yemekten önce su iç 2 bardak 😏
15 Yorumla- +1 yıl
İçiyorum zaten
- +1 yıl
Hımm hiç denemedim
Alayım ondan - +1 yıl
Tamam teşekkür ederim 😊
+1 yılTarçın çayı iştahını baskılamana yardımcı olur, acıktıkça sebze de tüketebilirsin.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🌸
- +1 yıl
Rica ederim 🙂
+1 yılHer yemeğin sana getirilmeden önce üzerine sıçıldığını düşün😃
11 Yorumla- +1 yıl
Yok ya işe yaramaz o 😃
Yemekten soğutmak yerine karsiyo yapmaya başlasam önce nasıl olur? 🤔
15 Yorumla- +1 yıl
Yapıyorum ama yeterli olmuyor
- +1 yıl
İncelerim
Teşekkür ederim.
Önce bu fotograflardan kurtul. Bol meyve ve sebze ye suyuda çok tüket. işe yarıcaktır.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
İlk bir kaç gün zor oluyor, sonrasında porsiyonları azalttıkça tokluk seviyen daha kolay artıyor ve fazla yedikçe şişkin hissediyorsun. Böylelikle zamanla az yiyeceksin. 2 hafta içinde porsiyonların küçülür.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılBen yine yemek görünce kusasım geliyor yemek yemeyi sevmiyorum
22 Yorumla- +1 yıl
Keşke ben de öyle olsam
- +1 yıl
Keşke bende Bi 10 kilo daha alsam
Kilo almıyorsan ne ala kuzu! Ama var senin gibi arkadaşlar; yemeği yedikten hemen sonra doymadım veya acıktım filan diyor ya öyle ağzına çakasım geliyor. Mnbcmnbcmnbc
10 YorumlaSağlık konusunda 646 cevap paylaştı. Arada dışarı cikarsan yemeği unutursun istahin azalir, yürüyüş temiz hava vs
17 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir imkanım yok ne yazık ki
- +1 yıl
Oturduğum çevre biraz ıssız
- +1 yıl
Evet o mantıklı denerim
Aynen öyle sürekli dışarıda olsam sorun kalmayacak - +1 yıl
Güzel fikir 👍🏼
Teşekkürler
Odanin duvarina manken posterleri as yemek yemeye giderken 5 dakika o resimlere bak. Nurgul yesilcaydan duymustum o sayede 25 kilo verdim demisti.
10 YorumlaKendi iradene sahip çık kilo veren yiyeceklerden uzak dur tatlıymış unlu mamüllermiş falan herşey senin elinde zorla yedirenmi var.
10 Yorumla
+1 yılBiraz acıtacak ama madem niyetin bu, içine bol acı koy. Çıkış zor olacağı için bir daha yersem sevsinler dersin artık..
10 Yorumla
+1 yılSpor yapın, bol su için ve porsiyonu azaltmaya çalışın. Onun dışında yiyin yani güzel yemek ve tatlıları, dünyaya bir kere geliyoruz.
10 Yorumlakahve ile iştah kapatmaya çalışıyorum ben. öğünleri sabah ve akşamüstü olarak ikiye düşürmek öğlen kahve içmek faydalı oluyor
10 Yorumlaİraden ile. Bir süre uzaklaşınca zaten sonrasında istesen de yiyemeyeceksin.
20 Yorumla
+1 yılYemeyerek. miden küçülecegi için cok yiyemezsin 😄1 hafta çok az yiyerek yaşa gorürsün
10 Yorumla
+1 yılcanın bir şey istediğinde gir limon yala, turşu ye vs ekşi bir şeyler. iştahı keser
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcan boğazdan gelir... ye işte... hem kadın dediğin etli butlu olur.
10 Yorumla
+1 yılAha bu ben bunun imkanı yok skkdbf bı migdem bulandiginda yiyemiyorum
10 Yorumla
+1 yılİşkembe türü şeyler yemeye çalış. Sonra zaten iştah falan kalmaz🤢
10 Yorumla
+1 yılKontrolü ele alarak,
Neler kazanacağını neler kaybedeceğini düşünerek10 YorumlaYemek kadar mutluluk veren bir şey daha yok ki ondan soğuyamazsın.
10 YorumlaYeme istegi hormanal bir faktor destek almalisin.. diyetisyen ile iletisim kurunuz..
10 YorumlaTopraam yemiicen.. ya da az az.. yemekten soğunurmu, heleki güzel olursa.. yemicen. net.
10 YorumlaDerde deva bulunursa banada söyleyin aynı dertten muzdaripim
10 Yorumla
+1 yılBende öyleyim, soğuyamadım.😅
Ama kolay kolay kilo almadığım için sorun yok.😝10 Yorumla
+1 yılBaşka şeylerle meşgul ol,
çeşitli aktiviteler yap.10 Yorumla
+1 yılMesela şöyle yap bunu 10 gün yemeyecegim diye yemin et o korkuyla yemiyorsun
10 Yorumla
+1 yılBir teknik var ve zahmetsiz.
Korse kullan ve iyice sık. Yemek yiyince nefes alamaz hale gelirsin.15 Yorumla- +1 yıl
Pek sağlıklı görünmüyor 😂
- +1 yıl
@CarolineJasmin aslında sağlıklı az yiyip ince kalıyorsun 🤣
- +1 yıl
Solunum, dolaşım ve boşaltım sistemi için iyi değil gibi, zayıflayacağım derken başka problemlerden hastanelik olmayalım sonra 😂😂
- +1 yıl
@CarolineJasmin mide yemek yedikçe zamanla genişler ve ne kadar yersen ye doyum noktası gittikçe zorlaşır.
Bunu engellemek için mide küçültme ameliyatları bile yapılıyor.
Benim tavsiyem ise korse ile bedeni dışıarıdan sınırlandırmak şeklinde
Çok sıkı olunca evet bazı dolaşım ve solunum problemleri olabilir ona görede gevşetilebilir yani - +1 yıl
🤷♀️ olabilir
+1 yılLezzetli yemeklere hayır demeyi ogrendigin an her durumda diyet yapabilirsin
10 YorumlaNe olur biri bunu banada öğretsin
31 Yorumla- +1 yıl
Off off ☹️
Yemeklerden soguyamazsiniz. Porsiyonu kucultebilir ya da yemek yeme alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz
10 Yorumla
+1 yılYemek yerken ara ver uzunca emin ol asla o tabak bitmicek veya tiksindirici şeyler getir aklına iştahın acılınca.
10 Yorumla
+1 yılYedikten sonra spor yapabiliyorsan sorun olmaz.
13 Yorumla- +1 yıl
Her zaman yapamıyorum
- +1 yıl
Kilo alman kaçınılmaz... Her karnın acıktığında ağzına tuzlu leblebi at ve su iç. Tokluk hissi yaratacak
- +1 yıl
Maalesef öyle..
Tamam alayım bari onu 👍🏼
+1 yılÜç öğün dışında ağzını bantla
12 Yorumla- +1 yıl
Koli bandı alayım bari
- +1 yıl
Al. al
+1 yılBen odamdan çıkmıyorum
16 Yorumla- +1 yıl
Çıkmayınca da laf ediyor benimkiler
- +1 yıl
Benimkilerde
- +1 yıl
Dinleme diyorsun yani 😃
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Tamamdır
Teşekkürler - +1 yıl
Rica ederim
+1 yılRasulullah (sav), lezzetleri yok eden ölümü çokca anın der, ölümü hatırla
20 Yorumla
+1 yılYemekden soğumak istiyorsan yemekten soğutacak iğrenç şeyler izle malum şeyler anladın yani. d
20 YorumlaMoringa çayı iç. İştahı kesen bir çaymış aktarlarda satılıyor.
10 Yorumla
+1 yılBiri en sevdiğin yemeğine kussun sonra sana zorla yedirmeye çalışsın ama vazgeçmesin.
10 Yorumlabende yemek yemek istiyorum ama olmuyo zorlanıyorum
10 Yorumla
+1 yılBence soğumak iyi olmayabilir bilir ama azaltman daha mantıklı bence
10 Yorumla
+1 yılYemek hariç başka şeyler düşün ve çıkabildiğin kadar dışarı çık.
10 Yorumla
+1 yılKendine zehir edebilirsin ya da her yemekten sonra çıkar
10 Yorumla
+1 yılŞu iç yemekten öncesi bayağı çok ama o ise yaramazsa Mide bulandırıcı şeyler izle
10 Yorumlasirkeli su iç iştahını kesiyo
10 Yorumla
+1 yılKiloluda değilsin soğuma
10 Yorumla- Devamını Gör (27)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım