Özelikle koronafobi dedikleri... pandemi, her yerin kapalı olması, markete, hastaneye, toplu taşımaya binmeye baya korkar olduk haliyle üstümüzde büyük stres var stresin getirdiği sıkıntı panik, ataklar anksiyetide etkiliyor sizde durumlar nasıl?#İnciii
Bir kere adeta savaş dönemindeymişiz ordu sanki yönetime el koymuş gibi sokağa çıkma yasağı geldi. Bu yasak herkesi yıprattı.
E bu yasak olmasa sokağa çıkan insanlar rahat bir nefes alamıyor ki bu sefer ya acaba hastalandım mi korkusu. Gönül rahatlığıyla birine sarılmak öpmek bunları ne kadar özledik...
Bu hastalık sanki hepimiz kabugumuza çekinelim ve sosyallesmeyelim diye kucağımıza düştü.
Bu vaziyette insanın psikolojisi nasıl bozulmasın ki..
Ruh sagligimi etkiledi.. yalnızlığa ve sessizliğe o kadar alıştım ki, bir daha kalabalığa girecek miyim, hiç istemiyorum. Eski zamanlarımizi çok özlüyorum fakat şimdiden sonra keyif alır mıyım o dönemler gibi diyorum her şey normal olsa..
Mesela düşünsenize cooook uzun zaman yuzyze görüşmediğim, evime gitmediğim arkadaşlarım akrabalarım... Bir araya gelince eskisi gibi içten olabilecek miyiz, sarilamiyoruz bile.. tokalaşma da yok artık... Her şey çok garip değil mi sizce de?
İşin aslı beni pek etkilemedi. Ben sanırım olaylara duygusal yaklaşmadığım için oluyor. Mantığımı ön planda tuttuğum için. Olması gerekn bu gözüyle baktığımdan. dert etmiyorum sanırım.
Benide çok etkilemedi, zaten çok sosyal hayatım yoktu beni 3 aya eve kapatsalar sesim çıkmaz ama işte ev geçirdiren, işten çıkarılan, borcu olan, ve daha sayamadığım nice pek olumsuzluklar olmuştur özelikle sağlık çalışanları ayrı etkilemistir diye düşünüyorum
Hiç takmadım maske falan. Hiç ceza falanda yemedim. Heryere de girip çiktım ve hastâlıga yakalanmadim. Hastaligı o kadar unutmusumki geçen emniyette ust katta işim vardı. Maskesizdim ve onlarda farketmedi. En son yaslı kadın bir polis farketti. Emniyete maskesiz mi geldin dedi. Demek yasli ve canindan korkuyor. O da olmasa kimse farketmeyecek. Zaten ben unutmustum hastaligi. Belkide yakalandim ve farketmedim. Sallayın gitsin. Kalan kalır ölen sağlar biźimdir.
Neden ama kimseye ihtiyac yok ben tek basimada gezebiliyorum benim de hic arkadaşım yok kendim sahile giderim yürürüm avmeye gider alışverişimi yaparım tek basima kahvemi icerim biri lazim degil sizde ole olun sizden 1 tane var buna sahib çıkın
Yakalanmadık ki daha etkilesin Artık maske de tam takmıyorum ağzıma da gelmiyor maske çenede geziyorum önceden tam düzgün takardım artık inancım kalmadı koronaya takmıyorum
Hastalığa ne bileyim maske taksak takmasak bulaşıyordum bilmiyorum da burda korona yok la zafen yok Ama komşuların kapılarına belediye covid 19 yasını yapıştırıyor bilmiyorum artık bitsin artık işimden oldum işssiz kaldım başka iş de yok fena etkiledi benim işleri 5-6 yil sonra geleydşmbarş bu ya o zamana köşeye dönmüş milyoner olacaktım of of
Hic panik vs. yapmadim corona olurum falan diye de hiç korkum olmadı. Ama cok fena corona oldum Şükür akıl sağlığımda yine de tahribat yapamadı fiziksel olarak yıprattı sadece
Fazlasıyla. Delirdim denebilir. Artık daha fazla kendimle konuşuyorum ve saçma salak şeylere gülüyorum. Memnunum aslında. Hayatin tadını çıkabildiğimi düşünüyorum. Bir ay öncesine kadar daha değisiktim. Yazarlık kariyerimde ilerlemem beni mantığa bir tık da olsa götürdü. Sıkılınca soluğu KS de alıyorum.
Evet nerdeyse çıldırtıyordum ama Allah'a şükür öyle bir derdimi bi kaç gün içinde hallettim. Birde abalacımsenin mesleğin nedir kimsin sen evlimisin çoluk çocuk biliyorum özel sorular ama genelde sen bilirsin smylemeyebilirisin