Uyulmadığını çok fazla gözlemliyorum. Oysa ki bu hastane çalışanlarının güleryüzlü olmak yükümlülüğüdür. İşe başlarken bunu kabul ederek başlarlar. Sizce hastane personelleri güleryüzlü mü?
Hastanelerde güleryüzlü hizmet çalışanların bir yükümlülüğüdür. Sizce hastane personelleri güleryüzlü mü ?
Güler yüzlü olmaya her zaman gayret etmişimdir.. Her sağlık çalışanının hastaya güler yüzle güven vermesi lazım, motive etmesi lazım.. Karşımdakinin kim olduğu önemli değil, mesaimi doldurup çıkarım kafasında olanları kendimce uyarmışımdır her zaman. Bencil insanlardan aşırı rahatsız ve irrite oluyorum.
Bir defasinda yasadim bir sikinti. Saglik calisanina siddete karsiyim ben ok, bunu savunmuyorum. Ama bir defasinda biri sagolsun beni o noktaya kadar tasidi, guvenlik girdi araya. Guler yuzu gectim, bildigin tsak geciyor bazisi. Doktoru hemsireyi birak, normal calisanlar uslu durmuyor.
Soyle anlatayim, randevum var, kadinin sohbetini beklerken saatim gecti, 20 dk sirada bekledim ki 3. siradaydim banko onunde, saatim gecince cildirdim zati, detayi geceyim, kadinin bana dedigi ne olacak beyefendi randevu veririz tekrar yarina. Dalga mi geciyorsun cakal deyip yumruk attim ben de cama. Guvenlik gelince de kimligimi firlattim suratina. Sonra aldilar beni randevuya mecburen. Doktor da ozur diledi. Saka misiniz yahu siz? Artist.
Guler yuz falan hak getire. Su donemde oyle bir beklentim yok. Gariplerimin safti kaydi. Ama normal bir zamanda da yok. Guler yuzleri batsin. Soyle dalga gecmesinler insanla. O kafi.
Siddeti savunmuyorum. Ama ağır durumlarda olan hastalar da var. Birde surat cekiyorlar hastahanede. Böyle bir sistem yok. Devletimiz bizlere güler yüzlu hizmet hakkı sunuyor. Bu bizim hakkımız. Onlarında yükümlülüğü. Polisin görevi sucluluları yakalamaksa onlarda güleryüzlü hizmet edecekler. Ama iste kime söylüyorum. Bashekim olup çökeceksin başlarına. Yoksa böyleler
Benim randevumu cozen bashekim oldu zaten. Onumde bekleyenlere de bana da vermek zorunda kaldilar randevularimizi. Iki kiz oturmus bankoda geyik yapiyor, calisan adamim ben, izin kolay alinmiyor ki. Attigimiz adim kurum amirine bagli. Bir de oyle dalga gecer gibi cevap verince.
Benim olayim anksiyete bozuklugu. Iyice geriyor beni, iyice strese sokuyor. Fena oluyorum. Calistigi poliklinik psikiyatri klinigi. Ne yaptiginin farkinda degil ki.
Sağlıkçılara saygım sonsuz ancak hastaneye gittiğimde o güleryüzle değilde cevapları gözleriyle veriyorlar bazıları gerçekten tepki görmeyi hak ediyor. Cevap vermeye bile eriniyorlar.
Denk geldiklerimin çoğu asık suratlı. Benim de modumu düşürüyorlar. Şen şakrak olmaları gerekmiyor elbette ama ufacık bir tebessümü de çok görmemeliler.
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
9
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Merhaba, Bu konuda genelleme yapmayı sevmiyorum çok tatlı güler yüzlü olanlarda var tüm gün yorulup gülümsemesi düşende fakat insanlar sanki bir onlar hastaymış gibi tüm gün enerjik karşılama bekliyor ki bunu doğru bulmuyorum. Güleryüz sadece bizim değil tüm mesleklerin ortak noktası konumunda lakin sağlıkçı, esnaf ve kasiyerlerin en ufak davranışı göze batar durumda. Empati yaptığınızı düşünmüyorum.
Pek çoğu değil. Uğraştıkları insanları gördükçe hak veriyorum. arada biz de yanıyoruz tabii. Başkalarına kızıp bize yükseldikleri de oluyor. Özellikle kadın sağlık çalışanları daha asabi olabiliyor. Gördükleri kötü muameleden olsa gerek.
Yüzde 90 öyle mi tepki alırsınız. Bi hasta olarak hastaneye git bakalım nasıl muameleler görüyorsun. Bu meslek grubunu seçen insanlar ki bende bir dönem onlardan biriydim hastalarla muhattab olmayı göze alarak seçiyorlar. Ayrıca güler yüzlü hizmet çalışanların ahlaki bir görevi falan degil. Zorunlu bir yükümlülüğüdür. O oturdugunuz koltuklara gelmek için ne kadar uğraşıyorsunuz. Ama oraya oturduktan sonra tabi denetleyen de yok kafanıza göre insanlara muameleler. Buna hakkınız yok. Asıl hasta olan insanlar oraya surat çekmeye gelmiyorlar. Bunu psikolojiniz kaldırmıyorsa seçmeyin. Zaten hasta ve psikolojik olarak tahrinatta olan insanlara surat yapmaya falan hakkınız yok. Onu bi geciceksin.
Evet. Gecen hastanede oturuyorum güvenlik görevlisi bagira cagira konusuyor gecen hastayı bi azarladım , ağızlarına s. çarım falan diye. Cevresi de hasta dolu kimse birşey demiyordu. Bu hastanelerde sistem nasil böyle oldu aklım almıyor
En son hastahaneye gittiğimde personeller kendileri arasında şakalaşıp duruyorlardı soru sormuştum geç cevap vermişlerdi. Bazıları çok sinir bozucu olabiliyor ama iyi, güler yüzlü olanlara da rastladım tabii.
Hasta iyi davranırsa derken. Bu söylediğiniz cümle o kadar iğrenç ki. Yahu karşındaki insan zaten hasta , bedeninde psikolojisinde seyreden olumsuzluklar var ki o hastahaneye tedavi almak için geliyor. Yahu sen o insana iyi muamele etmeyeceksen ne diye orada oturuyorsun ki. Devlet çalışan sağlık personelerine bunu yükümlülük olarak yüklemiştir. Yani öyle hasymta güleryüzlü değil işini kötü yapayım , surat asayım diye bir şey yok. Hastalarla ilgilenmek istemiyorsan git özel muayenehane aç devletin hastanesinde böylr seylere izin mizin yok.
Her işin stresi ve sinir kat sayısı var. Önemli olan karşı tarafa yansıtmamak.. Ama maalesef ülke şartları kötüye gidiyorken, hoşgörülü yaşamak meziyet istiyor