Beyincik kısmı yani başın arka kısmında sancı var. Boyun ve trapez kısımlarında ise sanki gün boyu 200 kilo taşımışım gibi bir ağrı ve hamlık var. Sabah uyandığımdan beri böyle. Ne iyi gelir sizce?

Kulunçların vardır hareketsizlikten dolayı. Ve o ağrının sebebi sinirlere olan baskının artması, sinir sıkışması. Hareketsiz yaşamı olan herkesin başına gelebilecek bir şey. Ve ona en kısa çözümü spa, hamam gibi bir yerde sıcak suda iyice durduktan sonra yapılan etkili masaj.
Her gün spor yapıyorum :/
Sırt kasları hareket ettirilmesi ekstremitelere göre zor yerler. Sınırlı hareketleri var. Zamanla oturuş ve duruş bozuklukları da buna neden oluyor. Sen spa+ masajı bir düşün. Tavsiyem hala aynı
teşekkür ederim
Üzüldüm, çok geçmiş olsun.
Öncelikle nedenine bakarsam bu tür ağrılar çoğunlukla stres bazlı oluyor. Ben stres yaptığımda özellikle omuz ve boyun arkasındaki kaslarım fena ağrıyordu. Yastık olabilir ama çok az muhtemeldir. Kafaya taktığın şeylerden dolayı olabilir.
Ağrının geçmesine gelirsem de majezik duo kas gevşetici en iyi ilaçtır. Normalde mavisi kullanılır fakat bu ilaç sarı. Reçeteyle veriliyor sanırım bir muayene ol bence. Bu ilaç en az yarım saate ağrıyı uyuşturur, baya etkili kendimden biliyorum. Ha bir de uykusuzluktan da yüksek ihtimal olabilir eğer uykusuz kaldıysan dinlen iyice.
Ama dediğim gibi mutlaka muayene ol :/
Stres oluyor bende de sadece baş ağrısı yapardı ama şimdi ensemden aşağısıı yıkık :D o ilacı not ettim bir yere sorarım doktoruma bir çok teşekkür ederim :)
O zaman stres ilerlemiş bayağı :/
Rica ederim 😊
Bana da oluyor ara ara, değişik bir ağrı olduğu için araştırmıştım da gerilim tipi baş ağrısı sanırım. Adından da anlaşılacağı üzere sinir, stres, endişe, kaygı gibi nedenlerden ortaya çıkıyor. Eğer bunları yaşıyorsan senin sorunun da bu olabilir.
Tabii köklü çözüm olarak bunlardan uzak durmak gerek. Ama masaj ve egzersizin iyi gelececeğini düşünüyorum.
Stres kaynaklı baş ağrısı oluyor ama omuz ve trapez kaslarında ağrı olmazdı. Ama bu sabah geçti şu an turp gibiyim😄
Teşekkür ederim ☺️
Ağrılarınla ilaç alarak çözüm bulamazsın. En kısa zamanda doktora gitmelisin, çünkü bu ağrılar uzun sürüyorsa farklı şeyler olabilir.
Çok geçmiş olsun bu arada.
Teşekkür ederim devam ederse gideceğim yarın. Sen nasıl oldun?
Git tabii, ihmal etme.
Beden ağrısı geçiyor, ruh acısı olmasa..
Şükür biraz daha iyiyim. ☺️
beden acısı bir şey değildir sen gelirsin üstesinden. geçmiş olsun sana da tekrardan :)
İnşallah, çok çok teşekkür ederim. Sana da tekrardan çok geçmiş olsun.
teşekkür ederim :)
Cevap
11Cevap
Kanka öncelikle duruş pozisyona dikkat et
Bilgisayar da telefon da çok kalma oyalanma
En kısa sürede bir fizyoterapiste görün hatta özel bir fizyoterapist tutabilirsin daha faydalı olur senin için.
Sabah uyandığın vakit yataktan hemen kalkmadan önce o bölgelerini dahil her bölgen için ısınma esneme hareketleri yap.
Eskiden laptop kucağımda boynu bükük dururdum sürekli uzanarak ama o alışkanlığımdan vazgeçtim onun verdiği ağrılar uzun sürmüştü. Teşekkür ediyorum brom gideceğim ağrılar devam ederse 🙏
Eyvallah kardeşim sağ olasın 🙏☺️
#Bonjour
Öncelikle çok geçmiş olsun. Cereyanda kalmış olabilirsin. Sıcak su ve ağrı kesici kremler öneririm. Ama kulaktan dolma bilgilere itibar etme bir doktora danış.
Acile gidecektim de işte çok kalabalık hastaneler dolu. Yarın da devam ederse giderim böyle geçici bir çözüm arıyorum sadece. teşekkür ederim
Bir bilgim yok doğrusu fakat masaj iyi gelebilir. Hiç olmazsa bir doktora görün, şu zamanda gitmek ne kadar doğru olur bilemem tabii. Çok geçmiş olsun.
evet o yüzden gitmek istemiyorum acile
Boyunda yer alan yapısal bozukluklardan dolayı olabilir. Fizyoterapiste gidip Radyo frekans yöntemiyle bu ağrılar yok edilebilir. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim :) İzmirde olsaydım arkadaşım fizyoterapist arkadaşıma yönlendirirdim.
Teşekkür ederim artık kendim bulacağım ☺️
Rica ederim :)
Geçmiş olsun kardeşim,, sen hemen korona testi , ol, bu belirtiler koronada oluyor, birde tansiyonunu bir baktır, Acil şifalar diliyorum kardeşim
Teşekkür ederim, temasım olmadı ama ertesi 1-2 gün daha devam ederse yaptırırım test
teşekkür ederim sağ olun :)
Geçmiş olsun. Babanne tavsiyesi vereyim uyu terle birşeyciğin kalmaz : D duş almak da işe yarardı ama sana iyi gelmiyormuş
duş almak iyi gelmiyor evet. terleyemem valla terlemek için kendimi kasmam gerek, kasınca da ağrı katına çıkar ölürüm dsd :D en iyisi uykuya dalabilmekj
Aynen en iyisi uyku, Allah şifa versin
sağ olasın
Duş ve mutlaka masaj gerekiyor kekik ve nane yağı gibi yağlardan yararlanabilirsin. Geçmiş olsun 😊
Teşekkür ederim ama duş daha fazla ağrıya neden oluyor bende
geçmiş olsun önce bir hamama ardından bir masaja gitsen ağrıların geçer sanırım
devamlı olmuyor ama ilk kez oldu bu. teşekkür ederim :)
Boyun fıtığı baş ve boyun ağrısı yapabiliyo
Geçmiş olsun.😐
valla bilmiyorum neyden kaynaklı yastık oalbilrir :)
Soğuk duş birebir kurban birde sağ yana uyumak, yastığı omuz hizasında sert ayarlamak
Çok sıvı tüketmek birde
Yastıktan kaynaklı olabilir ama normalde o ağrı kesiciyi içince geçerdi, bugün 4 tane içtim geçmedi sabahtan beri.
4 tane seni mahfeder kurban deli misin? Yüzünü boynunu sirkeli suyla ov. Bixi krem varsa oda çok iyi gelir, ağrı kesici olarakta buscopan iyi gelir.
Çok fenaysa acile git aman kurban
Sancı çok fazla acile gitme niyetim var ama bu 59 bin vakada da gitmeye çekiniyorum biraz. Birazdan uyumaya çalışacağım bu ağrıyla uyuyabilirsem tabii :D
Çok geçmiş olsun kurbanım. Hiç olmazssa bir tabak yoğurdu sodayla karıştır tuzlayıp iç ferahlatır
Sağ olasın ağabey
Sıcak su torbası uygulayabilirsin, geçmiş olsun.
Teşekkür ederim 🙏
Sıcak kompres ya da duş ağrıyı azaltabilir. Hafif bir masaj yapacak biri varsa, o da kısa bir süre işe yarar.
Kas gevşetici ve sıcak kompres kesinlikle. Sıcak uygulama çok iyi gelecek vakit kaybetmeden başla uygun durumdaysan
Aynı ağrılar bende de var, nerdeyse 1 aydır da geçmiyor. Uykudan sonra bile dinlenmiş hissedemiyorum. En iyi çözüm fizyoterapiste gitmek.
Hamam masaj veya ısıtıcı yakı migren taşı da varmış baş ağrısına iyi gelir
Ağrı kesici bile geçiremediyse zor iş. Bir duş alıp karanlık ve sessiz bir odada otur bir müddet. 🙈
Duş al ve o ağrıyan yerlerine biri masaj yapsın lavanta yağı varsa onunla masaj daha iyi olur
Boyun düzleşmesi yaşıyorsun.
Gözlere kadar vurabilir ciddi birşeydir bu.
Deniz de sırt üstü yatmayı dene 10 gün boyunca her gün yaparsan geçiyor.
Suyin içinde hareketler yap.
Yüzmeyi dene.
Şimdi mi yüzeyim :D
Ne zaman istersen yüz
Şimdi çözüm arıyordum ağrıma
O zaman git ayaklarını soğuk suda 1 dk boyunca masaj yapar gibi yıka sonra yatağına git uzan
Peki ama neden dövecek gibi söylüyorsun ki ☹️ teşekkürler 🙏☺️
Moralim bozuk senlik bir şey yok rica ederim geçmiş olsun
Teşekkürler sana da geçmiş olsun ☺️
Yüzmek en iyisi ama sırt üstü yatması daha iyi kesin çözüm yapıyor hemde başka şeyleri deneme
Ben yüzme bilmediğim için sırt üstü yatmak daha mantıklı o zmaan
Suyun fiziksel tedavi gücü vardır.
Çakralarda boyun omuriliğin aldığı hasarların karşılığı su enerjisidir zaten
kullandığın yastık ile alakalı olabilir mi
Yastığın iyi ayarlanması lazım, ayarlanmazsa böyle ağrılar olabiliyor ama sürekli yattığım bir yastık var, normalde ağrı olmuyordu
belki şimdi etki etmeye başlamıştır ya da masa başı işin var ise o da yapabilir
Yakı alıp tam orta kısma yapıştırın ağrıyı çeker.
Ihmal etmeden doktora gitmelisin.
Böyle şiddetli ağrıların tek çözümü tedavi bence
Geçmiş olsun :/
teşekkürler
Boynun kopsa rahatlarsın. umarım kopar.
hmmm
Hiçkimsenin tavsiyesine inanma. kafanı duvara vur.
peki
Masaj
Sıcak su torbası yap iyi gelir
masaj tabiki
Benimde öyle
geçmiş olsun sana da
Uykudan uyanınca bile agrıyor la
devamlı mı oluyor sende
Yok son 2 3 gündür belkide çok telefonla oynadıgım içindir gözlerim başıma vuruyor olabilir
yatağa uzanıp boynun bükük şekilde telefona bakıyorsan o yapabilir ve cidden boyna çok zararlı.
genelde öyle yapıyorum :D
Benim popom ağrıyor
çok geçmiş olsun :D
Hacamat
Spor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?