Siz ne düşünüyorsunuz?
Evet, oyunculara öncelik verilmeli.
Hayır, öncelikli bir durumları yok.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Her gün onlarca çocukla yüz göz olan öğretmenler var (köy okullarındaki bir grup öğretmen dışında öğretmenlere aşı yapılmadı, ayrıca sözleşmeli/özel okul öğretmeni ayrımı güdülüyor), bütün gün atölyelerde sosyal mesafesiz çalışan emekçiler var, toplu taşıma kullanmak zorunda kalan halk var... var da var yani bu biraz şımarıklık. Evet özellikle sahne sanatlarıyla uğraşan oyuncular için oldukça yorucu bir süreç oldu pandemi, fakat storysinde reklam paylaşarak bile onlarca lira kazanan şarlatanların aşılamada öncelik beklemesi komik geliyor bana.
oyuncu sayısı çok az olduğu için öncelik verilmesi , diğer meslek gruplarının aleyhine bir durum oluşturmaz. çünkü toplasan 100 kişi , bilemedin 200 kişi çıkar. hadi zorlayalım 1000 kişi olsun. türkiye 80 milyon nüfusa sahip.
yani aşıda toplam 0,001 gibi bir oranla birileri daha geç aşı olacak demektir. buda dünyanın sonunu getirmez.
ama oyuncu oldukları için ayrıcalıklı oldukları manasına gelmesini de istemeyiz tabii ki :) bu öneri , yetkili kimselerin önünden geçerse , verdiği karar evet de olsa hayır da olsa sonucu etkilemez.
0,001'deki insanların kendi dünyalarının sonunu getirebilir.
Hayır bunu düşünen aşırı boş biriymiş
Fabrika da çalışanlar varken şantiye de çalışanlar varken tarla da çalışanlar varken esnaf varken bunları önce yaparlarsa tam türkiye olmuş oluruz
Film sektöründekilere acımıyorum saten kazançları yüksek maddi yatırımla kendilerine baktırabilirler zaten paraları da var
Öncelik alamazlar ben virüs bitsin bana birşey olmasın diye evden çıkmıyorum onlar iş yapacak diye neden önce aşı oluyorlar bu tamamen saçmalık maskeli oynasınlar ya da oynamasınlar beni ilgilendirmez benim hayatım bitmiş evde kalmaktan onlar kazansın televizyon da içerik olsun diye hakkımı yiyemezler
Cevap
91Cevap
Önce vatandaşa yakın hizmet eden birimler var otobus söförleri bankacılar belediye calısanları pazarcılar öğretmenler ve öğrenciler hatta yani oyunculara geme kadar sıra cok kuyruga kaynak yapmasınlar
Bunlarin calismasalar bile bolca paralari var zaten. Sahadaki ogretmen, saglikci falan oyle degil ama. Her ay o paraya ihtiyaci var. Aldiklari 4-6 bin lira bir sey bu meslek gruplarinin. Istemeseler oyuncular çalışmaz. Boyle bir luksleri var. Ama meslek elemanlarinin yok. Araya girmesinler bence. Once vatandas olsun. Ogretmenler, otobus şoförleri, market calisanlari, fırıncılar vs. Bunlara yapılmalı önce. Otobus soforunun bugun canim istemiyor deyip calismama hakki yok. Ama bunlarin var. Gider yonetmene der. Beni dizide öldürün sozlesmemiz bitsin der olur biter. Zaten bunlar sanirim haftalik test oluyorlar. Normal vatandas habire testte olmuyor. Kimbilir kac tane vatandas belki farkinda olmadan gecirdi bu virüsü. Baskalarina da yaydı istemeden.
Sürekli test yaptırıyorlar, bu zamana kadar covid olan oyuncuların hiçbirine sette bulaşmadı. Normal halk semptom gösterse bile hastaneye gidip yaptırmaya korkuyor, hasta değilsem de test sırası beklerken bulaşırsa diye düşünüyorlar. Oyuncuların çalıştığı ortam, sıradan insanların çalıştığı ortamdan kat kat daha güvenli, bir de böyle bir talepte bulunmalarını yüzsüzlük olarak görüyorum.
Oyunculara öncelik verilebilir tabii ama onlardan önce gelmesi gereken meslek grupları var. Öğretmenler gibi mesela. Tehlike yüzdeliğine göre öncelik belirlenebilir. Oyuncular da bu listeye dahil edilebilir ama öğretmenler aşılanmamışken tutup da oyuncuların aşılanması bence kabul edilemez.
Öğretmenler, kasiyerler, toplu ulaşım şoförleri, taksiciler.. vs bunlar çok daha yüksek risk altındalar.
Ve emin olun ki siyasetçiler, zenginler.. vs hepsi çoktan aşı oldular. Sıra beklemek bizimkisi gibi adaletin sadece sözde kaldığı ülkelerde sıra beklemek sadece orta ve alt gelir guruplarina özeldir.
Aşı virüsü tamamen yok etmiyor, hasta oluyorsun ama hafif geçiriyorsun ve bi ihtimal de olsa bulaşma riski yine var. Ayrıca onların yemeğidir suyudur ilacıdır farklı, fakirin ilacı bile yok yemeği eh işte. Godomanlara verilmesi yerine durumu olmayan insanlara verilmesi tercihimdir bana göre
Hayır Öncelikli olanlar var, kendileri sağlıklarını düşünüyorlarsa kendileri dizi çekmesinler..
3- 5 bölüm dizi izlenmedi diye veya 1 yıl dizi izlenilmedii diye kimse ölmez.. Çoğu meslek grubu zor durumda olmasına rağmen işsiz kaldı veya işine ara vermek zorunda kaldı..
Onlarda bir süre çalışmamayı tercih edebilirler..
Herkes oyuncuları ötelemiş. Fakat unutmayın ki bu süreçte onların da katkıları büyük. Evlere kilitlendiğimiz bu dönemlerde, en azından insanların izleyerek vakit geçirmesine katkı sağlıyorlar.
Bana kalırsa, öncelikten ziyade, herkes aşılanmalı. Böyle önceliklerle ilerlersek, bu lanetten kurtulamayız.
İnsanlar diziler olmadan hayatlarını idame ettirebilirler diziler yoksa başka aktiviteler var hem de yararlı
Herkes kendi aktivitesini kendi bulmalı herkesin ilgi alanı aynı değil. Bırak diziyi televizyon izleyen biri değilim.
Bazı kişiler dizileri hayatının bir parçası gibi görünüyor. Olabilir herkesin görüşü farklıdır ama o kadar önemli bir şey değil.
Biliyorum o şekilde yorumlamadiginizi. Bir bakıma doğru da sonuçta ben izlemiyorum olabilir ama izleyeni çok herkesin ilgi alanı farklı
Ben mantiğı anlamıyorum. Lütfen biri açıklasın. Aşı vurulan insanlar tekrar korona olabiliyor. Ozmn neden aşı vuruluyor
yüzde 80 falan virüsten koruyormuş sadece, yani daha hafif geçiriyorsun olursan da
@No1Princess hmmm. Iyi ozmn sen olmayi düşünüyomusun
ben gittim olmak için gönüllü olarak, izin vermediler
@No1Princess hmm. Olsun sıra gelmek üzere bize🤷♀️😄
öğretmenim.. henüz aşı olamadım.. hadi kendimi de es geçiyorum , markette hergün binlerce kişi ile irtibatta olarak kasiyerlik yapanlar var.. belediye otobusunde her gün binlerce kişi ile irtibatta olarak şoförlük yapanlar var.. evet maske takiyorlar ama bir dizi film setinde belli sayıda insan bulunurken , bu insanlar her gün binlerce kisi ile irtibattalar.. o sebeple bencillik yapmamak lazım.. dizi film set oyuncularından daha acil aşı olması gereken çok insan var.
Öncelikle maskesiz calismasinlar... geçenler Tom Cruise film cekimlerinde maskesiz calisanlar ile ilgili nasil tepki vermisti hatirlayalim. yapimcilari onlem alsin... ikincisi aşı olunca maske yine takmak gerekiyor..3. olarak ogretmenler bile olmadi..
öğretmenlerimiz, polislerimiz, market/pazarda çalışanlarımız ve restaurantta çalışanlarımız ve daha niceleri maskeyle çalışmalarına rağmen her gün tonlarca insanla temas halindeler, öncelik tanınacak en son kesim bence oyunculardır
Çok düşünüyorsalar kendilerini maske takıp çalışsınlar o kadar insan askeri ücretle çalışıp işten çıkarıldı sebepsiz yere ama çıt çıkarmadılar bide bu kendilerini öncelikli gören sayemizde para kazanan oyuncuların havalarına bakın
Maske takarak çalışmaları lazım. Kamu spotu gibi hem insanların gözlerine de sokmuş olurlar. Bence hicbir öncelikleri yok. Halkla iç içe olan işçinin, memurun yerine üç beş oyuncuya öncelik taninmamalı.
Çekmesinler kardeşim. Sanki gerçekten güzel çok faydalı diziler çekiliyormuş gibi !
Oyuncular da benim gibi sizin gibi sıradan insanlardır. Öğretmenler, öğrenciler aşılanmıyorken onlara ne oluyormuş hayırdır?
öğretmenlere öncelik verildi ama daha üst sıralarda olmalımı tartışılır aşı takvimine bakabilirsiniz veya eşinize dostunuza sorabilirsiniz pelin akil e gelirsek set çalışanları ile ilgili de bu istekte bulundumu merak ediyorum
hayır tabiki ne alaka alla alla onlardan daha öncelikli insanlar var bana mı çekiyorlar diziyi filmi ara versinler paraları bitti diye isyan ediyorlar Sonra hatta bence en son onlar aşı olsun o setlerde çalışan insanlara öncelik versinler
Çoğu meslekte maskesiz çalışılmak zorunda kalınıyor
Onlar dururken önceliğin oyunculara verilmesi oldukla saçma olurdu
Okullar universiteler kapali ogrneciler ogretmenler egitimden mahkum aşı oncelikleri yok oyuncu tayfa oncelik istiyor bu nasil bir bencillik kelimelerle anlatamiyorum
O dedi diye zaten böyle bir öncelik verilmeyecek (verilmemeli). Herkes kendi mesleğini ve onun şartlarını biliyor. O yüzden kendi adına konuşmuş. Ben aşırı yanlış bulmadım.
Pelin akının bu seviyede bir tartışmayı açıyosa genc güzel bi oyuncu olduğu için akıllı bi insan boyle bos muhabbetler yapmaz eğlence sektörüne hizmet eden bir piyon sadece
Oyunculuk bir temel ihtiyacımızı karşılamıyor o yüzden bence temel ihtiyacımızı karşılayacak meslekler olmalı. Öğretmen, market çalışanları, doktorlar falan filan...
Herkes çalışıyor ve herkesin kendine göre öncelikli bir durumu söz konusu. Onlar artist diye öncelikleri mi olacak. Parayı çatır çatır alıyorlar, biz bişi diyor muyuz? 🤣
Setleri kapatsınlar. Onların farkı ne bizden? Milyonlarca emekçi sektörler kısıtlı olduğundan işsiz. şu an oturup izlemeye başlasanız 10 yıl sürecek kadar film dizi var zaten.
Dizisini filmini izliyor muyum?
-hayır
Bana bir fayda sağlıyor mu?
-hayır
Sırf ünlü oldugu için aklına geleni söyleme lüksü var mı?
-hayır
neden öncelik verelim ki?
Ya bunların da saçma sapan dizileri çok lazımdı. Ben olsam kural getiririm. Kazanılan paranın çoğu oyunculara değil set çalışanlarına gidecek diye. Onun dışında bir faydası yok
Bence bu zor günlerde insanların evde zaman geçirebilmelerini sağlıyorlar bir nevi kamu hizmeti benim fikrim, olabilir.
Öncelikli bir durum yok yurtdışında tüm dizilerde oyuncular maskeli vs bizde maşallah hayat sanki normalmiş gibi devam ediyor
İlk başta hak etmiyorlar gibi görünüyor ama salgın döneminde siz izlemeseniz de eve kapanmış milyonlarca kişiyi eğlendiriyorlar bu insanlar. TV de izlenecek bir şey olmasa bu süreç birçok insan için daha da katlanılmaz olurdu.
Böyle hıyarlara şan, şöhret verirsen, donunu bile isterler. Çok normal.
Hastanede staj yapıyoruz bize bile izin gelmedi saçma olur bence
O zaman her yüz yüze çalışan aşı olsun ne mantık yani, öncelik yaşlıların geçen ben de gittim aşı olmaya izin vermediler. Gencim diye.
Onlar sette çok iyi önlemler altında çalışıyor diye biliyorum. Bence garsonlar bile daha tehlikeli şartlar da çalışıyor. Bana göre bu düşünce yanlış.
sanki ülkede 50bin tane oyuncu var abartmayın. evet onlara öncelik verilmeli mesala masumlar apartmanı esat koranaya yakalandı
doktor, ögretmen, subay, polis su gibidir ihtiyaç oldugunda önemsenir ve en önemli şeydir oyuncular ise trimisu olsada olur olmasa da
Her gün binlerce kişiyi taşıyan ulaştırma çalışanları, kargo çalışanları, yemek sektörüne ve öğretmenlere öncelik verilmeli
Hee mg dizi setleri Türkiye'nin karnını doyuruyor. Emekli maaşı yetmeyip çalısan binlerce emekli var. Onlara öncelik versinler
Yok öyle yagma
Oyunculuk o kadar önemli bir meslek değil bence, doktorlar, hemşireler, hastalar,
ve yaşlılar öncelik olmalıdır.
Ne önceliği var onların beklesinler işte. Haftalık kazançlarıyla dudak uçuklatanlar benden birde üstün mü olacak!
Dünyanın parasını kaldırıyorlar. Aşıyı çok istiyorlarsa gitsinler yurt dışına olsunlar. Garibanın önüne geçmesinler.
Hafta da 10 binlerce lirayı cebe indren biz değiliz onlardır. Bir zahmet sıralarını da beklesinler...
Seninki eğlence sektörü git gotunun üstüne otur memlekette oyuncuya mi düştü aşı. yağdı yağmur çaktı şimşek sen de mi bilirkişi oldun eşşoğul..
Aslında evet. Mimikleri görünmeden oyunculuk olmuyor bu yüzden maskesiz olmaları gerekiyor. Öncelik verilebilir
Öncelik sonralık diye bir kural yok,
Oyuncular maske ile oyunculuk yapamaz diye de bir kural yok herkes biliyor zaten neyin ne olduğunu, oyunculuk yaparken maske taksalar noluyor sanki.
Evet oncelikleri olmali cunku cok onemli filmler diziler onlar olmasa ne yapariz. Ya sabirr!
Arka sokaklar dizisinde de kafalarına eserlerse takıyorlar. Diğerleri de takabilir yani.
Maskeli çalışsınlar o zaman, pandemi olduğunu herkes biliyor, dizilerde oyuncuları maskeli görmeyi kimse yadırgamaz
Çalışmasınlar çok mu önemli iş yapıyolar sanki mk. Dizilerin yarısı uyarlama senaryo geri kalanıda sadece ergenlerin izleyeceği özenti aşk dizileri. Her sene 50 Türk dizisi çıksa sadece bir tanesi izlenebiliyor.
Yaa bu cift cok tatli degilmiii hele alin ve lina allahim konuyu biliyorsun aminnnn
Sen kırgülü idin dimi
Cok eski üyelerden oldugunu biliyordum kırgülün
Hayır
Yok hayır ben arada giriyorum antalyayı seviyordun dimi sen
Dişçide teknikermiydin
Eski üyelerden biriyim
Mala bak mk oynama cok mu onemli doktor hemsire yaslilar dururken sana ne oluyor ya ne sinir bozucu bir fikir bu kac yasında insan ne dusuncesiz kisiler var
Verilecekse öncelik p*rno yıldızlarına verilsin sonuçta onlarda oyuncu 😅
Hangi insan maskeli çalışıyor allahın aşkına o inşaatta çalışan adamlar napsın daha neler neler var
Pelin akil boş konuşma aşı önceliği olan ne insanlar var senden önce
Ne alaka ya sdgsj dizi film çekmek zorunlu bişey mi. Öğretmenler vatandaşlar varken onlar ne alaka
Hayır verilmemeli onlar da benim gözümde sıradan bir vatandaş
Hizmet sektörü mü önemli eğlence sektörü mü? Düşünmeye bile gerek yok bence.
İçlerinde immunsupresif olanlar gibi riskli olanlar varsa olabilir.
Oyunculara gelinceye kadar daha öncelikli çalışanlar var.
Diğer vatandaşlar nasıl işlerine devam edemiyosa onlarda edemesin. Çokmu önemliymiş oyunculuk?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?