Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 316 cevap paylaştı. bu sayıyı ben gormedım ahberlerde. üzücü tabi. bilim kurulumuza guveniyoruz tabi uzman değiliz bu konuda. futbolcular işleri gereği gerekli. temaslı oyun var. ve bu bir ekonomide durduramazsınız. bilmiyorum birşey demekte zor. yönetici olmak bu zamanda cidden zor. ne dogru ne yanlıs. ama karar vermek zorundalar. bir noktaya kadar az cok idare ediyorlar işte. full dogru olmucaktır. illaki mantıksız kararlar alınıyor. misal turistlere ülkeyi acmak gibi. hadi sıkıysa kapat. hotelciler acından olur. ulkeye de bu para lazım. sen sert olursan o turist te baska ülkeye gidicek. bu zamanda turist kavgası var ülkeler arasında. memurlara da oncelik verilmeli bence. cogusu vatandasla iç içe. ve illa ki devran dönmeli. kapatamıyorsun. vatandasa gelme diyemiyorsun. ama memurlara da yapılmadı. merak etme cok da uzun bir süre kalmadı yuksek ihtimalle bı kac aya ası işi biticek görünen o. yuksek oranda asılama olcak. ve sonraki donemde ası olmayı reddedenler üzerine politika geliştirilcek ongorum bu yonde. türk asısı da yapılır bu donemde. ramazan sonrasında tablo netleşir.
04 Yorumla- +1 yıl
Bilim kuruluna mı güveniyor sunuz? DSÖ pislik yuvasıdır. Bilim den de bi haberler yani pesss araştırın biraz
- +1 yıl
Had aşan mı? 😂😂😂😂 dsö de ki karaktersizlerin meslekleri nelerdir? Sayabilir misin? Ne iş yaparlar? Daha önce kimlere hizmet ederlerdi? Pedofili ile bağlantılar bu iş çok uzar yazık! Araştırmadan araştırmış rollerine bürünmeleriniz 🤮
En İyi Cevaplar
Ben bu kıyaslamayı doğru bulmuyorum. Bence soru "neden öğretmenlerin önceliği yok?" olmalı. Neden futbolcuların önceliği var öğretmenlerin yok gibi bir soru doğru değil. Futbolcular büyük büyük risk altında. Bir müsabakada a'dan Z'ye hesaplarsan 500 kişi görev alıyor bu adamlar 500 kişi ile aynı ortamda bulunuyor. Her hafta yeni yeni 500 kişi ile aynı ortamda sürüyorlar. Ayni zamanda uluslararası mücadelelere katılıyorlar. Futbolculara sorsanız onlar da bu risk altında oynamak istemeyecekler fakat mecburlar. Ortada büyük bir sektör var, büyük kulüpler ve bunların ekonomik sorunları var. Bu müsabakalar oynamıyorsa futbolcunun önceliği olacak, sporcu sağlığı her şeyden önemli. Sporcuyu oynatiyorsan koruyacaksin bu kadar basit. Burada futbolcuyu degersizlestirmenin anlamı yok.
01 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılNeyse...
Zaten devlet KPSS ile birlikte mülakattı şuydu buydu bin bir dereden su getire getire atama yapıyordu. Artık bu durum daha da hızlanacak.
İnşallah şu korona bitene kadar elimizdeki öğretmen stoğu tükenmez. Yoksa eğitim aksar...
Yayında ve yapımda emeği geçen herkesin A. K!!!00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılNiye sadece öğretmenleri belirtiyorsunuz? Bir sürü fabrika çalışanı, kurye, market çalışanı da hayatını kaybetti. Kendilerinden yaşça büyük bir sürü insan beklerken futbolcuların aşılanmasını doğru bulmuyorum ama öğretmenlerin tek risk altındaki meslek kendileriymiş gibi davranması da canımı sıkıyor.
817 Yorumla- +1 yıl
Bahsettiğiniz çalışanlarda aşı olmalı elbette. ama öğretmenler öğrencilerle sürekli bir araya gelen kişilerdir. onları aşılamazsak hastalık öğretmenle birlikte öğrencilere, oradan da ailelere yayılır.
Aşı sayımız yüksek olmadığı için en riskli grupta olan insanlar öncelikli aşı olmalı ki can kayıplarını azaltabilelim. biraz empati yapalım lütfen. - +1 yıl
En yüksek risk grubundakileri öğretmenler olarak görmüyorum maalesef. Yaşlı öğretmenler öncelikli olmalı ama genç öğretmenleri, farklı mesleklerde çalışan yaşlılardan önce aşılamak doğru değil. Can kayıplarını azaltmanın yolu zaten yaşlı ve hastaları aşılamaktır, bağışıklığı güçlü genç öğretmenleri aşılamak değil.
- +1 yıl
55-60 yaş arası taksicilik yapan, otobüsle dolmuşla işe gitmeyen çalışan insanlarla empati yaptığım için bunu söylüyorum zaten. Derdim kendimi korumak değil, ben zaten gencim öncelikli olmayı beklemiyorum ama yeni mutasyonla yoğun bakımlar 55 yaşlarındaki insanlarla dolmaya başladı onlar öncelikli olmalı gençler sonra da olabilir.
- +1 yıl
@Chhxfhhf Bu sadece 1 öğretmen için geçerli değil çünkü sınıfta öğrenciler birbirlerine bulaştırıyor. Sadece öğretmeni koruyarak sınıflardan evlere bulaşması engellenemez. Bari yaşlıları aşılayalım da evlere taşınsa bile ölümle sonuçlanmasın.
- +1 yıl
Bir yerden başlamak lazım diyorum işte. Tüm öğrencileri yapma imkanı yok. Madem yok bari öğretmenlerden başlayıp sınıfların teneffüs sürelerini vs değiştirelim. Bu şekilde sınıflar arasında bulaş riski azalır. Öğretmenler de aşı olursa bu durum biraz kontrol altına alınır. Ve o çocuklara bulaşması demek zaten ailelere ve yaşlılara bulaşması demek. Okullar en büyük tehdit şu an. Yeğenimin okulunda hademede virüs çıktı ve nerdeyse tüm okula bulaştı. SADECE bizim aileden 30 kişi karantinada. Çıkış yeri neresi? Okul. Bir tanıdık müdür virüs oldu tüm öğretmenler ve ordan okula öğrenciler ailelere. İşin vehametini fark edin artık. Tamam herkes risk altında ancak mesela otobüslere muşamba benzeri şeyler çekilir zaten kart sistemi şoförler korunur. Fabrikadaki insanlar yetişkin insanlar bı zahmet dikkat etsinler kişisel hijyene. Ama sen kalkıp da ortaokul çağındaki öğrenciye dikkat edeceksin diyemiyorsun dinlemiyor. Öğretmenin suçu ne? Kişisel hijyenine istediği kadar dikkat etsin okulda olmuyor bu
- +1 yıl
@Chhxfhhf Evet çocuğu tutamıyorsun arkadaşıyla sarmaş dolaş geziyor, maskesini yarısını takıyor yarısını takmıyor öğretmenden çok birbirilerine bulaştırıyorlar, öğretmen yayılmasında %1 etkili bile değildir o da ilkokul öğretmeni falansa, ortaokul ve lise öğretmenleri öğrenciyle fiziksel temas bile kurmuyor. Müdür bütün öğretmenlere bulaştırmış diyorsunuz sonra yaşlılar dikkat etsin diyorsunuz. İşi eğitim olan insanlar dikkat etmeyip birbirine bulaştırıyorsa otobüste dip dibe gidenler nasıl bulaştırmayacak? Öğretmenleri aşılayarak bu durum kontrol altına alınamaz, kontrol altına alınamayacağı için de ya okullar komple kapanmalı ya da yaşlı ve hastalar aşılanmalı. Başlanacak nokta öğretmenler değil yani, kaldı ki soran kişi direkt öğretmenler ölüyor diye girmiş konuya. Bu soru gayet onca insan beklerken futbolcuları aşılamak ne kadar doğru diye sorulabilirdi ama sadece öğretmenler üzerinden sorulmuş bu da beni rahatsız etti.
- +1 yıl
Soran kişinin neyi sorduğundan çok sizin neyi savunmaniz önemli bence. Yaşlı insanlar demişsiniz. Gezmesinler kardeşim. Zorla mı çıkın gezin diyoruz? Okulların kapanması demişsin zaten kapansa öğretmenlere aşı vurulsun diye bağırmayiz. Müdürün ihmalsizligi şeklinde bakmamak lazım. Mesela sınıf defterini imzalıyor çıktı alıp birbirlerine veriyolar aynı kapıları kullaniyorlar sürekli etkileşim halindeler. ve öğretmen öğretmene bulaştırdi demiyorum müdür öğretmenlere bulaştırdi. Okul okuduysan eğer müdürlerin odasında inzivaya cekilmedigini en azından müdür yardımcılarıyla sürekli etkileşim halinde olduğunu bilirsin. Ve öğrenciler örneğini yukarda verdim tekrar oku lütfen aynı şeyi yazmak istemiyorum. Market çalışanları konusunda hemfikiriz bu arada onların riski öğretmenlerden farksız. Kuryeler gereken dikkati gösterdiği takdirde kurtarır doğrudan temas vs yok. Fabrika çalışanları işin içine girerse zaten ülkenin yüzde 20si bunun imkanı yok örnek olarak dahi verilmesi saçma. İlk etaptaki amaç virüsün en büyük yayılım noktası. Az önce de ifade ettiğim gibi sadece bir hademe tüm okula o okuldaki öğrencilerden sadece yeğenimi sayarsak 30 kişiye bulaştırdi. Diğer öğrencileri öğretmenleri saymıyorum bile. Okullar kapatilmadigi takdirde öncelik öğretmenlere olmalı aksi takdirde yaşlıların zaten birkaç aya kalmaz %50si virüse yakalanır. Amacın tartışmayı kazanmaksa bu son yorumum kazandın varsayalım. Amacın farklı bakış açısı kazanmaksa eğer yazdıklarımı tekrar okuyabilirsin
- +1 yıl
@Chhxfhhf Yaşlı insanlara virüs sadece gezdikleri için bulaşmıyor, çocuğu okuldan getiriyor, kendisi işe gidiyor toplu taşıma kullanıyor ve bulaşıyor. Aynı kapıları kullanıp evrak vermek bütün ofis çalışanlarının yaptığı şeyler, diğer çalışanlara dikkat etsin diyip bunu savunmanız tuhaf. Ben zaten bütün fabrika çalışanları aşılansın demedim yaşı büyük olanlar aşılansın diyorum. Hâlâ virüsün yayılım noktası diyorsunuz, aşılayın bütün öğretmenleri okullar risk olmaktan çıkacak mı? Çıkmayacak, hatta doğru düzgün azalma bile olmayacak çünkü birbirlerine bulaştırmaya devam edip yaşlı ebeveynleri de öğretmenlerden sıra gelip de aşılanmadığı için ölecek. Derdim haklı çıkmak falan değil, bu kadar tepeden bakmanız hiç hoş değil. Siz bence biraz yeni bakış açıları kazanın, sizinle aynı fikirde değilim diye bakış açısı dar biri olmuyorum.
- +1 yıl
Bilmiyorsanız söyleyeyim 60 yaş üstü zaten aşılandı yani şu an hayati tehlikesi olabilecek sadece 50-60 yaş arası insanlar var onlar da aşılandığı takdirde zaten ölüm oranımız fazlasıyla azalacak. İnsanların enfekte olması önemli değil, hayatını kaybedenler veya tedavisinde solunum desteğine ihtiyaç duyacak olanlar önemli.
- +1 yıl
Yemin ederim olmuyor. Yahu diyorum ki okullara çare bulmazsan yaşlılara zaten bulaşacak. O okulda 500 çocuk varsa en aşağı 400 hane eder bu. Onların komşuları vs. Amaç okullarda bi yerden başlamak. Amaç öğretmenleri sağlama almak değil. Amaç virüsün en çok yayıldığı yerlere çare bulmak. Geçen yıl ile bu yılı karşılaşırsana. Neden 50.000lere çıktı? Okullar açık çünkü. O okullar açıksa da önce buralardan başlamalı. Çünkü bilinçli birisi zaten dikkat eder virüsten sakınır belli oranda. Ben ve çekirdek ailem geçen yıldan beri virüse yakalanmadik. Çünkü yetiskiniz ve okulda çocuğumuz yok. Şu an okullara adım atilmazsa bu uzun vadede yine yaşlıların zararına. Birkaç ay gecikmeli şekilde rakamlar tavan yapacak diyorum. Rakamların bu denli artması sonunda yine yaslilarimizin başına patlayacak diyorum
- +1 yıl
@Chhxfhhf Sizin mantığınızla öğretmen aşılanıyor ama virüs çocuklar aracılığı ile yayılmaya devam ediyor ve evdeki yaşlılar ölüyor. Benim dediğim senaryoda virüs yayılıyor ama yaşlılar aşılandığı için daha az insan ölüyor. Bunu anlamak bu kadar zor mu gerçekten?
- +1 yıl
2 problem var.
1) aşı virüsü bitirmiyor. Yayılımı azalır vs. Sayıları azaltmadikca da yaşlılara öyle ya da böyle bulaşacak
2) o iğne yaşlıların birçoğuna faydadan çok zarar veriyor. Çevremde yaşlı aşılaması yapılmadı duydugum kadarıyla. 2 arkadaşımın dedesi aşı oldu ve kalpleri kaldırmadı vefat ettiler. O aşı yaşlılara faydadan çok zarar veriyor. Çoğunun bünyesi bunu kabul etmiyor - +1 yıl
@Chhxfhhf
1-) Yaşlılar aşılandıktan sonra bulaşsa bile ölmeyecekler, önemli olan hastalık kapmamak değil ölmemek. Aşının amacı zaten hastalıktan önce bağışık yanıt oluşturup, kişi enfekte olsa bile korunmasını sağlamaktır.
2-) Yakınınızın ölümünün aşıya bağlı olduğu onların iddiası, faydadan çok zararı olduğu tespit edilirse sağlık bakanlığı zaten yapmaz ama hâlâ aşılamalar devam ediyor, 60 yaş üstü çoktan aşılandı. - +1 yıl
@Chhxfhhf Bu arada aşı virüs kapmaya veya yaymaya engel değil yani öğretmenleri aşılasanız bile bu kişiler virüsü bulaştırabilir. Sadece kısa sürede yenecekleri için 5 gün hasta olacaklarına 1 gün hasta olurlar yayma süreleri azalır. Onun da okullardan virüs yayılmasına minicik bir etkisi olur.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
101Cevap
bu sayıyı ben gormedım ahberlerde. üzücü tabi. bilim kurulumuza guveniyoruz tabi uzman değiliz bu konuda. futbolcular işleri gereği gerekli. temaslı oyun var. ve bu bir ekonomide durduramazsınız. bilmiyorum birşey demekte zor. yönetici olmak bu zamanda cidden zor. ne dogru ne yanlıs. ama karar vermek zorundalar. bir noktaya kadar az cok idare ediyorlar işte. full dogru olmucaktır. illaki mantıksız kararlar alınıyor. misal turistlere ülkeyi acmak gibi. hadi sıkıysa kapat. hotelciler acından olur. ulkeye de bu para lazım. sen sert olursan o turist te baska ülkeye gidicek. bu zamanda turist kavgası var ülkeler arasında. memurlara da oncelik verilmeli bence. cogusu vatandasla iç içe. ve illa ki devran dönmeli. kapatamıyorsun. vatandasa gelme diyemiyorsun. ama memurlara da yapılmadı. merak etme cok da uzun bir süre kalmadı yuksek ihtimalle bı kac aya ası işi biticek görünen o. yuksek oranda asılama olcak. ve sonraki donemde ası olmayı reddedenler üzerine politika geliştirilcek ongorum bu yonde. türk asısı da yapılır bu donemde. ramazan sonrasında tablo netleşir.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEğitim ve öğretmene verilen değeri buradan anlayın.
Bu arada bu değer sadece öğretmenleri kapsamıyor. Eğer bir ülkede eğitim ve öğretmene değer veriliyorsa, ülkedeki tüm gençlere ve insanlara değer veriliyor demektir.
Çünkü refah seviyemizi yükseltecek olan ancak ve ancak kaliteli eğitimdir!30 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 481 cevap paylaştı. Bizim ilçede öğretmenlere aşı yapıldı bile hem de üzerinden tahminen 1 ay geçti... Garipmiş söylediğiniz... Aşı kesin koruma sağlasaydı şu an hiç yasak olmazdı hastalanana aşı yapılır sorun çözülürdü ama böyle bir şey şu an için mümkün değil. Aşı olunsa bile yine de hasta olunabilir çünkü aşılar daha yeni çıkmış sayılır. Şöyle bir 10 yıllık geçmişi olan aşı olsa tamam olur bundan dicem de yok... Ama şu an ki en güzel aşı umuttur ve sizde bunu cacık etmeye çalışmamış olsanız da cacık etmeye çalışmışsınız.
20 YorumlaYönetim sistemimizdeki bozukluğu ve anlayışı aktarayım;
atanamayan öğretmen binlerce var birileri ölürse diğerleri gelir ama futbolcular öylemi? fatih terimin dediği gibi "milletvekillerinden yüzlerce var benden bir tane" öğretmenler paramı kazandırıyor ama futbolculara bak hep para. Biz türkiye olarak ne zamanki para ve zevk yerine eğitim öğretime önem verdik o zaman düzelme yoluna gireriz yoksa hep bu düzende gittiğimiz sürece sittin sene yasanılacak, refah düzeyi yüksek, medeni bir ülke olamayacağız...10 Yorumla
+1 yılÇok basit. Bir futbolcunun transfer ücretiyle binlerce öğretmenin maaşı ödenir. Ederimiz paramız kadar.
41 Yorumla- +1 yıl
maalesef
+1 yılMustafa Kemal Atatürk’e sormuşlar “Paşam vekil maaşları çok düşük biraz artırsak?”Paşa cevap verir”Aman dikkat edin öğretmen maaşlarını geçmesin”
Günümüze geldiğimizde öğretmenlerimizin ne kadar önemsizleştirildiğini gördükçe canım sıkılıyor! bizi hayata hazırlayan insanlar yok sayılıp 90 dk top peşinde koşup yensede yenilerde lüks otomobillerine binip hayatı hayat gibi yaşayanlar önemseniyorsa bu ülkede söylenecek sözüm yok42 Yorumla- +1 yıl
Yok o öyle değil. Bu ülkede "Öğretmenler yan gelip yatıp, hiçbir şey yapmadan para alıyor.", "Öğretmen tatilleri çok fazla maaşları çok fazla." gibi cümleler popüler.
- +1 yıl
Komedi, tamamen komedi, öğretmen değilim ama bu ülkenin gerçek neferleri sağlık ordusu ve eğitim ordusudur, her iki kurumda tamamen cehaletle savaşıyor
+1 yıl30 yıldır yaşıyorsunuz daha hayatı çözemediniz mi. Yüksek mertebe para sahipleri her zaman bu hayatta bir adım öndedir. Ölen öğretmeni bizden başka kim takıyor ki. Bir futbolcu ölse medya yayılıyor diğer ülkedekiler bile duyuyor. Çok acımasız bir dünyada yaşıyoruz
20 Yorumla
+1 yılHerkes kafasına göre konuşmuş. Öğretmenlerden 2. aşı yi olan var olmayan var. Mevzu öncelik verme ile alakalı değil. Aşılama konusunda yeterince planli gidilmedigini düşünüyorum. Tum öğretmenler aşılama olsa bile bu sefer öğrenciler yayacak virüsü ayrıca. Karışık işler
10 Yorumla"Ülkeyi ayakta tutacak olanlar okumamı, hatta ilkokul bile okumamış olanlardır" Diyen eğitimcilerini, rektör yardımcılarının olduğu bir ülkede tabi ki futbolcu öğretmenden daha değerli olur.
Bunun tek nedeni de bu kafaya taparcasına oy veren halktır, başka neden aramaya gerek yok. Kendi düşen ağlamaz.10 Yorumla
+1 yılÜlkemizde her zaman futbol eğitiminden ön planda oldu biliyorsunuz, pek sasirdigim bir durum değil ne yazık ki. şu an sadece köy öğretmenleri aşılanıyor, onlarinda henüz tamamı aşılanmış değil... Çok üzücü gerçekten.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 439 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü ülkemizi popülizm sarmış, 1 futbolcu koronadan ölse 15 gün televizyonda haberlerini izleriz, şurda doğdu 5 kardeşti, çok fakirdi, ailesine bakıyordu cart curt diye...
Ama ülkenin neferi, geleceğin ışığı bir öğretmen koronadan vefat edince haberlerde öğretmen olduğunu bile göremiyoruz, adı geçiyor öldü gitti diye...00 Yorumla
+1 yıloynasalar haketseler keske..
0 0 mac mi biter mk
750 pas atip 7 sut cekilen macta..
11 ile 11 gayy po. rn mu cektiler sevistiler mi nedir..
ne manyalksiniz ne ayaksinix mk
1-1 olsun amenna.. 1-0 olsun amenna
0-0 ne lan..
milyon dolar aliyorsunuz birde tüü02 Yorumla- +1 yıl
😂😂bahsi yatan insan davranışları
- +1 yıl
@Psikopatdonkişot ahahah aynen ya.. ama yabancilar 3 5 atiyo kiskaniyoz
Oyuncular milyon dolar öğretmetmenler birkaç kuruş ama gelde görki devlet olaya böyle bakmış rant ve kapitalizm günü kurtaran siyaset geleceğimizi kurtaracak olan öğretmenlerimiz son sırada ki nerdeee
ATATÜRK ve ideolojisi nerde bugünki siyaset arada dağ değil evrenler var00 YorumlaAlt ligler 1 senedir başlatılamadı. Binlerce alt lig futbolcusu parasız pulsuz. Bu da etkili olabilir. Ama asıl nedeni büyük takımların covid olan futbolcusunu oynatamaması. Bu kadar para dönen bir endüstride büyük takımlar baskı kurabiliyor maalesef.
00 Yorumla
+1 yılişine ferrari ile giden aşı var metrobüsle gidene yok sacmalık diz boyu sebebi o adam hayatı senin tüm yaşamından pahalı olması
10 Yorumlaabi ne ağladı bu öğretmenler ya kardeşim fabrikalarda 3000 tane işçi öldü haberiniz var mı onlarda insan öğretmende öğretmen sanki bana hepsi süper eğitimci çok önemli insanlarda 1 senedir evdeler be millet işe giderken el insaf bütün öncelik öğretmenlerin ne yapıyolarsa sanki ne abartıldı ya bu meslek 300 tane öğretmenim oldu hepsinede gıcıktım cins cins adamlardı hepsi futbolcu aşı olmuşta öğretmen olmamışta bi ölen öğretmen sanki
00 Yorumla
+1 yılbu nasıl bir mantıktır arkadaşım.. kimin canı diğerinden üstün.. hangi meslek gurubunda olanların yaşam hakkı diğerlerinden üstün.. böyle bir ayırım böyle bir mantık var mı.. olabilir mi böyle bir düşünme şekli.. buradan.. bu sorudan nasıl hükemete bağlayacaksınız.. nasıl devlete bağlayacaksınız.. sakat bir anlayış.. sakat bir bakış açışısı.. sakat bir soru.. sakat bir düşünce şekli..
00 Yorumlaİşimiz o kadar zor ki. Çift maskeyle ders anlatıp sesimi duyurmaya çalışıyorum. Bitmiyor nöbet o bitmiyor online ders.
Aşı yok zaten riskli grupta değilmişim. Bekle artık ne zaman yapılırsa. Allah’a emanetiz yani.20 Yorumla
+1 yılFutbolculara verilen değer öğretmen lere verilse idi bu ülkede bu kadar cahil kalmazdı.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDevleti hükümeti en son eleştirecek meslek grubu öğretmenlerdir açık ve Net!
Öğretmenlerin diğer hizmet sektörü çalışanlarından ne farkı var? Risk açısından bi garsondan, berberden daha çok mu riskli? Şu Türkiye Cumhuriyetinde öğretmenler kadar yaygaracı manipülatif bi grup daha yok. 2 senedir işe gitmiyolar güya işte online eğitim veriyolarmış onu da biliyoruz ne olduğunu.
Neyse velhasılkelam gal böyleyken hala bi de atama istiyolar ya şaka gibi gerçekten. Ya öğretmen çalışıyo mu da atanacak komik ya gerçekten? Herkes deli gibi çalışırken 2020 de full yatış yapan öğretmenlerdi e online ders oluyosa 1 öğretmen canlı yayınla 1000 öğrenciye yayın yapsın en gereksiz meslek grubu şu pandemide olmasa da olan meslek grubu ve hallerinde n çok da memnunlar bıraksak 10 yıl böyle çalışırlar hiç de biri demiyo eğitim önemli çocuklar önemli diye. Hala daha çalışmasak diyolar valla harika03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOlduğunu ya hallerinden o kadar memnunlar ki bıraksak 10 yıl kalırlar evde demiyolar eğitim önemli diye hala daha yatsak evde kalsak. Kaç sağlık çalışanı öldü be insaf yani. Bi de atama diyolar ne gerek var israftan başka bişey değil. Kendilerini pandemide en gereksiz meslek grubu gibi gösterip şimdi olağanüstü önem beklemeleri mantıklı değil.
Cevap sahibi+1 yılHükümet devlet napsın daha isyan etmesin kimse
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu iktidar geldiğinden beri öğretmene değer mi veriliyor.Ögretmenlik maalesef ki ayağa düştü kimse ciddiye almıyor. Milyonluk adamlar dururken üç kuruşa eğitim veren ulkenin mediniyet, kültür ve eğitim seviyesini yükseltmek için canla başla çalışan saygı değer öğretmenlerimize mı vurulacakti. Buranin Türkiye olduğunu herkes unutuyor galiba. Az kaldı ama hadlerini bildireceğiz bunlara çok değil 2 sene sonra.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖğretmenler hükümetin başına yük ( daha önce bunu söylemişlerdi) , öğretmenlerin geneli olmasa da az bir kesimi düşünen ve de aklını kullanmayı bilen öğreenciler yetiştiriyor (aklını kullanamayan öğrenci lazım. 2+2 = 5 diyen). Furtbolcular öncelikli çünkü para kazandırıyorlar fanatik embesiller sağolsun. (TV - vergiler vs vs vs)
00 Yorumlafutbolcular futbol oynamazsa bahis şirketleri nası para kazanacak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYüzlerce insan ölürken, aşı sıralaması niye?
Bir grubu ayrıştırmak yanlış! Futbolcular yerine öğretmenler aşılansın gibi bir söyleme girmişsiniz. Peki diğerleri?
Futbolculara öncelik verilmesi kadar sizin yazdığınız da bana göre yanlış!11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen çok bakındım, aşı sıralaması olduğunu görüyorum. 😄 Öğretmenler futbolculardan daha fazla risk taşır! Bunu inkar etmedim.
Analiz etme yeteneğim kuvvetlidir. Öğretmenler kadar riskli hatta daha riskli gruplar olduğunu analiz edemeyen sanırım, sizsiniz! 😊
Benim ifade etmek istediğim, belki de aktaramadığım nokta; virüs yayılma hızının en yüksek olduğu grup, öğretmenler değildir. Öğretmen öğrenciye, öğrenci ailesine bulaştırır zincirlemesini herkes bilir! Bu oldukça büyük bir kitleyi kapsıyor. Peki daha da büyük kitleyi kapsayan bir meslek yok mu? Var, hem de onlarca var.
Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. bana kalırsa da ilk işçi sınıfına yapılmalı en riskli olanlar onlar..
şu an çevremde korona olmayan neredeyse kalmadı.
bir kişi pozitif çıkıyor bütün iş yerine yayıyor..10 YorumlaÖğretmenim ama aşı yaptırasım yok, tam koruma sağlamadığı gibi bazen yan etkileri oluyor, ayrıca 2 doz aşı olan bir arkadaşım virüse yakalandı, aşı olup ölen de var, velhasıl biraz kader artık.
11 YorumlaBol paraları ve ünleri var çünkü. Yakında ünlülere de öncelik verip aşılamaya başlarlar. Ne de olsa çalışma ortamları riskli. Sanki diğer meslek gruplarının riski yokmuş gibi.
10 Yorumla
+1 yılÖğretmenlere hiç bir zaman gereken önem verilmiyor. Hafta da 2 gün okula gidiyorum öğrencilere maskeni tak maskeni çıkarma demek den ders anlatamıyoruz umarım en kısa zamanda bu hastalıktan kurtuluruz
10 Yorumla
+1 yılNe kadar para kazandırıyorsun ülkeye 45 günde? Futbolcu ne kadar kazandırıyor? Bu iki sorunun cevabını ver.
20 YorumlaÇünkü futbolcular ülkeye milyarlarca dolar sokuyorlar ondandır eğer futbol müsabakaları durursa bunun bedeli Türkiye futbol federasyonuna yaklaşık en az 120 milyon euroya maal olur
00 Yorumla
+1 yılHangi bir kararı sorgulayalim ki kongreleri yap yap sonra gel ramazanda tam kapanmadan bahset. Yaza dogruda turist sezonu vakalar düştü diye gelsin yalan sayılar
00 Yorumla
+1 yılGayet açık değil mi? Türkiye'de eğitim hayatına ve eğitmenlere gereği kadar ne saygı gösteriyorlar ne önem veriyorlar. Aşı olsun, atamalar olsun ne kadar önem verdiklerini aşikar.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü futbolda bahis var ve devlet bundan vergi alıyor. Futboldan devlet bir çok vergi alıyor. Ama öğretmene "geleceği parlak öğrenci yetiştirdiği için, ödeme yaptığı için" öncelik onlara verilmiyor.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü devletler para ile ayakta kalır, her şeyden önce. Zor zamanlarda da (doğru ya da yanlış olması tartışılır) büyük oranda paraya ev sahipliği yapan kesimlere öncelik verilir.
00 Yorumla
+1 yılBu ülkede eğitimin ve sağlığın asla diğer konulardan daha önemli olduğu görülmedi.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü cehaletin en büyük düşmanı eğitimdir.. futbol olmazsa insanları nasıl televizyon karşısında meşgul ederler... Sizce cehalet soru, soran merak eden araştıran, bir genç nesil istiyor mu? Ben de öğretmenim bende aşı olmadım.. olmak isterdim ama demek ki öncelik bize değilmiş bizden daha önemli ülkeyi kurtaracak insanlar varmış Allah akıl fikir versin, Allah buna sebep olan da cehennemde kavur kavur...
14 Yorumla- +1 yıl
Lan yürü git 5 ay tatil yapıyonuz zaten
- +1 yıl
Sanane yürü git
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😂 al işte @oska_38 boşuna kendini yorma kardeşim.. buda kardeşimiz de geri zihniyettin bir parçası.😀
Öncelik ögret mende olsaydı. Futbolcular varken neden ögretmenler derdiniz. Çünkü derdiniz Türkiye düşmanlıgı
10 Yorumlafutbolcu para kazandırıyor öğretmen para kaybettiriyor
sen olsan eşeğe mi yatırım yaparsın koyuna mı ;)10 Yorumla
+1 yılÇünkü ülkede futbol her şeyden daha önemli nede olsa paranın büyük bir kısmı orda dönüyor. Hâlbuki öğretmenlik en kutsal meslek yazık gerçekten
00 Yorumla
+1 yılGüzel ülkemin ne öğretmeninde nitelik var ne de hükumetinde liyakat var. Vatandaş desen sporu futboldan ibaret gören büyük bir kitle var. Tüm bunlar normal.
11 Yorumla- +1 yıl
Alın işte iki tane dandik insan disklike attı.
+1 yılkurunun yanında yaşta yanıyor
bıktım artık
her gün başka bir akla mantığa sığmayan haberler duymaktan00 YorumlaÖnceliği mi tartisicaz şimdi affedersin. Hepimiz insanız bence asıl tarrismamiz gereken konu aşının üretimine geçilmemesi önlemlerin az olması
00 Yorumla26 öğretmenden birisi lisedeki matematik hocam Ahmet Kaplan hala ısrarla sınav yapan gerizekalılar bu ülkeden bir an önce gitmeli
00 YorumlaHangi meslekte çok para dönüyorsa o kadar öncelikli geliyor Devlet Halkı düşünmez burjuvaları düşünür !
00 Yorumla11 adam bir topun peşinden koşuyor ve milyonlarca lira para kazanıyor. Bize bir katkısı var mı? Yok. Hani öncelik yaşlılarındı?
01 Yorumla- +1 yıl
ya kardeşim napican ogretmeni bu adam milyinlarca kişiye güzel şeyler izletiyor
Dahada öncelikli olan ülkeler var önce onlara yardım etmeliyiz. En sonunda bize aşı kalırsa ancak vurulabiliriz.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü parasal olarak futbolun daha büyük ekonomik akışı var. Kapitalizm döneminde yaşadığımız bu dünyada futbolcu öğretmenden daha değerli bulunuyor.
00 Yorumla
+1 yılSen milyon dolarlık öğretmen gördün mü hiç ama futbolcular milyon dolar ediyor. Sence hangisinin canı daha kıymetli?
00 Yorumla
+1 yılbekleyen ogretmen kontanjani dolar ama bir yildiz futbolcunun yeri zor dolar ve dolarlar konustu icin insana deger yok paran varsa var insanlik bitmiş
00 Yorumla
+1 yılÖğretmenler bu ülkede gerçek degerini bulmadan ülke düzelmez.
10 YorumlaBencede futbolcular en son olsun yani daha önemli olan öğretmenlerimiz.
11 Yorumla- +1 yıl
Yoo futbolcular daha önemli
Türkiyede öğretmenden bol ne var? Biri ölür yenisini atama yaparlar. (!)
10 YorumlaÇok haklısınız. Öğretmen değilim sma dize destek veriyorum. 😎
00 YorumlaÇünkü herşey paraya dayanıyor
Başka bir sebebi yok00 YorumlaÖlen ögretmen türk ama aşı araplara gitti türkler aşağılık insandır kendi ülkesinde bile
00 YorumlaÖnemsiz şeylere gereğinden fazla önem veriyoruz da o yüzden
05 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka
- +1 yıl
@CleverMan3 Futbol çok önemli bir şey mi? Eğitim önemli. Eğitim sisteminde bir değişiklik yapınca yaptığın değişikliğin ceremesini 10 sene sonra görüyorsun. Futbolda dünya kupasında başarısız olursan 2 yıl sonrası avrupa kupası. Üstelik başarısızlıkta herhangi bir sorun yok. Ama egitim sisteminde yapılan tata 10 hatta daha fazla yılını etkiler. Toparlanamaz hatalara sebebiyet verir.
- +1 yıl
Sana göre eğitim önemli bana göre Messi önemli boş konuşma
- +1 yıl
@CleverMan3 +1
+1 yılBu hükümetin neyi doğru ki doğru birşey yapsın hepsi baştan aşağı yanlış insanlar 😎👍
00 Yorumla
+1 yılmilletin aklıyla dalga geçmek tam olarak da bu zaten.. Değil diyen sebebini bana bir yazsın alta
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılEğitime ve Eğitimciye verilen değeer bu olsa gerek... Çok acı.
00 Yorumla
+1 yılÇünki bu ülkede kimin parası çoksa o önce geliyor oysaki o futbolcuları öğretmenler yetiştiriyor.
00 Yorumla- Devamını Gör (95)
Devamını Gör(140)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > 45 günde 26 öğretmen coronadan ölürken neden aşı öncelik sırası futbolcularda?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler