Kilolu olmak hoş bir görüntü değil biliyoruz ama zayıf olmakta hoş görüntü değil peki neden insanlar zayıf insanlara kilo almaları için baskı yapmıyorlar?#Afraa
Kilolu i̇nsanlara zayıfla diye baskı yapılıyorken zayıf i̇nsanlara kilo almaları i̇çin neden baskı yapılmıyor?
Şimdi her zayıf sağlıksız değil ki? Ama her kilolu sağlıksız. Kilo fazlası asla vücut için iyi değildir. Bu koyduğun örnek hastalıklı bir zayıflık. Ben de zayıfım ama gayet fit ve sağlıklıyım.
Kilolu olmanın hiçbir iyi tarafı yoktur. Görünüşü falan bırakın, sağlık açısından risklidir. İç organlarını kaplayan yağlar, çalışma fonksiyonlarını etkiler. Üzerinde gereğinden fazla bir ağırlık taşıyorsundur bu da seni yorar. Normalde ideal kilon 70'tir ama sen 100 kilosundur. Bu, 70 kilo bir kimsenin eline 30 kilo dambıl alarak yürümesi gibidir. Vücuda gereğinden fazla ağırlık yükleyerek onu hırpalıyorsun, ufak bir adımda kalbin dakikanın 130'un üzerinde atıyor ve nefes nefese kalıyorsun. Bunun dış görünüşüne değinmiyorum, her şeyden önce sağlık açısından riskli. Aşırı zayıflık da sağlık açısından öyle. Çok zayıf insanlara kilo almaları gerektiği söylenir ama hiç göbeğinde yağ olmayan insanların kilo almalarına gerek yok. İdeali bu zaten. Ama fotoğraftaki kadın biraz zayıf.
Ben bildiğin iskeletim 😂 ve istesemde kilo alamıyorum. Diyetisyene dahi gittim onun verdiği liste bana kilo aldıracağına aksine 7 kilo kaybına neden oldu ve hepten elimdeki kıyafetler üzerime çuval gibi hal alır vaziyette...
Anlayacağın normalin altı ve normalin üstü aynı psikolojik durumda.
Odaklanman gereken nokta normal seviyede kilo, zayıf olmak değil 😉
Sürekli medya tarafından zayıflık güzeldir diye empoze ediliyor. Zayıfsan her şey yakışır diye insanlara baskı yapılıyor. Ama aşırı zayıflara da bazen iskelet gibisin gibi cümleler kuruluyor. Insanlar rakamdan ibaret değil. Bu bakış açısı maalesef kazanılmıyor.
Ben meseleye görüntü değil sağlık açısından bakarım. Fazla kilo ile tip 2 hepatit kardeştir. Ayrıca kalbe aşırı yük biner. Normal ve sağlıklı bir kiloda kalmaya dikkat etmek gerekir.
Bunu bende anlamış değilim, herkes kendini biliyo zaten neden müdahle ediyolar anlamıyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben ve kardeşim zayifiz genetik öyle kilo almakta zorlanıyoruz ve bize zorlama yapılıyor her misafirliğe gidişimde konusu aciliyor bide yemeği hızlı yiyorum az yedim sanıyorlar küçükken anneme bunu beslemiyor musunuz diyorlardı :)
Ana Sayfa > Diyet & Beslenme > Sorular > Kilolu i̇nsanlara zayıfla diye baskı yapılıyorken zayıf i̇nsanlara kilo almaları i̇çin neden baskı yapılmıyor?