Artan vakalar ile birlikte sizce aşı bir işe yaramıyor mu?

Aşıyı bilmem de geçen haberlerde gördüm Nisan 1 için yapılan şakayı insanlar iç içe kalabalık güya şaka yapılacakmış ve nüfusumuz çok öyle herkes aşı olamadi ki ben okullar niye erken açıldı ona şaşırdım vaka 1 iken okullar kapandi vaka 50 bin okullar kapanmıyor
Öncelikle herkes aşılanmadı, yaşlı nüfuslar aşılanıyor fakat aktif nüfus genç ve gençler evlerine virüs taşıma riski ile karşı karşıya. Herkesin aşılandığı ülkelere bakacak olursak, aşının işe yaradığını gözlemleyebiliriz ancak ülkemizde henüz yeterli aşılama sayılarına ulaşamadık.
Teşekkürler.
Ricalar
Hayır. Aşılar işe yarıyor da iki dozu olan kişi Türkiye'nin%6-7 si kadar topu topu. Millet birbirileri ile aşırı bir etkileşim halinde. Virüs sürekli mutasyona uğruyor ve daha da yayılabilir hale geliyor. Yani toplumun tamamını aşılmadan bu salgın bitmez.
Aşı olupta koronavirüse yakalanan var. Bence yaramıyor ki mutasyon geçirip değişiyor bu virüs. Aşı hangi mutasyona göre yapıldı?
Görünen o ki mutasyonlu virüse etki etmiyor. En güzel soru bu işte..
Cevap
8Cevap
Yeterince aşı yapılmadı. Aşı olanlar virüse yakalanıyor ama hafif atlatıyor. Belki Biontech aşısı mutosyonlu virüse karşı etkili olmayabilir. Ondan dolayı ODTÜ, hacettepe ve gazi üniversitesinin üzerinde ortaklaşa çalıştığı mutosyonlu virüse etki eden aşıyı bekleyeceğim ne zaman çıkarsa.
%95 bilimsel kanitli ise yariyor koruyor , sence ise yaradigina dair yeterli delil degilmi? 16 milyon insanin %5 koronadan ölmeyecek, bu basari degilmi?
Yasaklar tabiki olacak, Türkiye nüfusu 80 milyonun üstünde, 16 milyon yapilan asilarin bir anda yasaklari kaldirma sansi zaten yok.
%95 ölmeyecek olacakti %5 inde cok az bir orani belki, onlarda korondan degil önceden kronik rahatsizliklari oldugu icin.
Iyiki ABD degiliz
www.hurriyet.com.tr/.../abdde-asilama-krizi-devam-ediyor-insanlar-sira-beklerken-oluyor-41779361
Aşıların işe yarayıp yaramadığını henüz anlayabilmek zor. Aşılar daha yeni yeni bulundu ve bize tadımlık olarak sunuluyor. 1-2 sene içinde her şey sonuç verecektir.
Evet yaramıyor. Aşı olmamıza rağmen hem maske takıyoruz hem karantinaya giriyoruz.
Ne anladık aşı olmayayım o zaman
Aşılar koruyucu ama bulaş hikayesine son vermiyor. Yani ülkenin belli bir yüzdesi (%60) aşılana kadar risk devam etmekte.
Ben de 2 doz aşı oldum. Aşı olan virüse yakalanmayacak diye 1şey yok. Virüs kapıldığında hastalığı hafif atlatıyorsun
Toplumun en az %70 ini aşılamadan salgın gerilemez.
Belli bir seviyeye gelemedik. 60 yaşa kadar aşıladık halkı henüz. Daha gidilecek çok yol var
Aşılar yalan o yüzden olmadım, yarasa o vaka tablosu öyle olmazdı.
Aşılar işe yarasa biterdi bence yaramıyor 😀😄😉💓💕💞💌
Ulkenin 84 milyon nufusu var ve bahsettiginiz asilama disinin kavuguna yetmiyor... asilama geciktikce varyant olasiligi da arttiyor hani duz matematikle bile bu asilama sayisiyla bir halt olmuyacagi belli
Aşılar zaten işe yarıyor denmedi ki yani sadece hafifleticek olanları dediler ki ben ona da inanmıyorum.
Türkiye nin %70 i falan aşalandığın da durum devam ederse o zaman dıkıntı var demektir
Yeterince kişi aşı olmadı ve aşı hasta olanlara vurulmuyor diye biliyorum
Yeterince aşılama yapılmadiki en az 💯 milyon doz aşı lazım bizim için
Artik ben neye inanacağımı şaşırdım.
Resmen oyuna getiriliyorsunuz haberiniz yok. Ben Türkiye haritanın kırmızı olduğunada inanmıyorum. Sırf aşıya teşvik etmek için bi takım manipülatif oyunlara başvuruyolar.
Valla ben artık bir şeye inanmıyorum.
Aşılara güvenmiyorum.
aşılar bekleneni veremedi malesef
Aşılar işe yarıyor ama mutant virüsler var
Covid aşısı olan arkadaşım covid olmuş🤦🏻♀️
ben karşıyım aşıya guvenmiyorum👍🏻
Cevabı soruda 😀
Yaramıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?