Peki gün içinde çok uyku uyumak depresyon belirtisi olabilir mi?🤔🤷♀️🤷♀️
Siz kaç saat uyuyorsunuz ortalama bir günde?

Evet... ben çok eskiden, yani mutluyken sabaha kadar dizi izler şarkı dinler bloglarda takılır sabah da enerjik bir şekilde okula gider bütün gün koştururdum. Şimdi ise... günün neredeyse 10-12 saatini uyuyarak geçiriyorum. Bazen öğle vakti de uyutmaya çalışıyorum kendimi. İşin acı tarafi kimse içimdekileri fark etmiyor. Depresyondayım iyi değilim dediğimde bütün uyuyup yayılıyorsun diyorlar. Ben de kendimi fark etmesem... insanın kendinden başka kimsesi yok
Direkt depresyon demek doğru olmayabilir. Başka sebepleri de olabilir, ama sürekli hale gelirse depresyon daha kuvvetli bir ihtimal. Şahsen her halükarda 7 - 8 saatten fazla uyuyamam.
Olabilir. Kötü zamanlarımda günde 15 saat uyuduğum oluyordu. Söylendiği gibi daha mutlu dönemlerimde ise günün erken saatlerinde uyanıp daha az uykuya rağmen enerjik hissediyordum.
az uyuyorum ama depresif hissediyorum tam tersi oldu:)) bilim bu noktada çaresizz 😛
sen ne ara fenomen oldun:)? gördüm mesaj atıyım dedim mesajlarda kaybolmuş bir süre sonra otomatik siliniyor. malum seninde kapalı olunca kaldı öyle🤣 kısaca hayırlı olsun 😄😛
Cevap
44Cevap
hayır gün içinde uyumak iyidir
Uyku Meselesini Bir de Benden Dinleyin: Sağlıklı Uyku Nasıl Olur? ↗
hiç çok uyuyamıyoırum ki benimki IQ'dan gerçi :P :D
Bence fala uyumak miskinlik belirtisi. Mesela ben 6buçukta kalktım 14 saat mesaili çalıştıktan sonra şu an rakı içerken görüşümü yazıyorum sabah 6 buçukta yine uyanacağım. Bence hayat uyuyacak miskinlik yapacak kadar uzun değil 😉
Son zamanlarda ekstra bir aktivitesi yoksa evet muhtemelen depresyon belirtisidir. Mutlu insanların ise az uyuduğuna inanmıyorum. Mutlu insan gerektiği kadar uyur.
Kim demiş ya onu? Hiç de depresyon da falan değilim ama pazar günü 1 saat koltukta kestirmemi kimse elimden alamaz. O mayisma beni çok daha mutlu ediyor. 10 gece uykusuna değişmem 😂😂😂
bende 10 saat uyurum. mutsuz insanlar çok uyur diyorlar evet sanırım küçük olan beynim daha da kuculdu
9 - 10 saati deviriyorum. Aslında yapacak çok isim var ama yapmak istemiyorum hayattan soyutlandim ve tek çareyi uykuda buluyorum
benim beyinsel olarak uykum hiç gelmiyor ve uyumaya çalışsam anca birkaç saat uyuyorum geceleri ama mutlu değilim :d
Mutlu insanlar az uyumaz mutsuz insanlar az uyur dertten sıkıntıdan yaramazlar. Uzmanlar hicbirsey bilmiyor :)
Bende stresten her şey oluyor doğrusu başıma falan ağrılar girmesi veya başka birşeyler olması falan genellikle uyuyorum açıkçası evet
vay be tam idealimki kız. arasam bulamazdım resmini :D doğrudur genellikle insanlar canın bir şeye sıkkınken daha çok uykuya meyillidir.
Hiç ilgisi yok. Tembelliğin uyusukluk boyutunun belirtisidir çok uyumak. Mutlu insanların az uyuduğuda sağlam araştırma değildir.
Doğruluk payı var evet.. Ama ben uyumayı çok sevdiğim için gündüz de uyuyorum.7/24 bıraksalar uyurum😁
Depresyon belirtisi de olabilir, uyku düzensizliğide olabilir.
Evet, olabilir. Fakat depresyonun diğer semptomları da olmalı.
Evet aynen öyle çok uyuyan insanlar genelleme defresif bir yapıya sahiptir
Vitamin eksikligi belirtisidir buda insanin ruhhaline dogrudan etki ettigi icin depresyona sokabilir
Az uyuyorum. Depresyonun etkileri de kişiden kişiye değişebilir. Keyifli geceler
Hafta sonu en fazla 9 saat, hafta içi 6-7 saat uyurum
Çok ilginç. Demekki ben çok mutluyum ve depresyonda değilim... Oleyyyy 🤪😃😎
Çok uyumak veya hiç uyuyamamak depresyon belirtisidir.
Ben az uyuyorum. Ama mutlu değilim. Burda bir tuhaflık var.
Sadece depresyon değil olay vücut biyolojik olarakta ihtiyaç duyabilir
Az uyuma imkanım oluyor. Ama hep daha fazlasını istiyorum. Meğer mutsuzluktan
yok ben en fazla 5 saat uyuyorum sabah erkendenklakıp derse geciorum.
Yorgun olduğumda çok yatarım. Dinlenmek gibisi yok.
Çok şık esneme ve uyku varsa evet birde birşey yapmama isteği
Öğrenirsen beni de aydınlat olur mu :(
Ben de günlük sadece gece en az 7 saat falan uyuyorum. Bulduğum her fırsatta da uyurum. Napim canım sıkılıyor başka türlü :(
Gün içinde şekelerme uyku iyi olabilir. 1 ya da 2 saat. Bu psikolojiye iyi gelebilir.
Çok az uyuyorum ama mutlu olduğum söylenemez. Hatta depresyondayken daha da az uyuyorum
Bu ben.. Kesinlikle depresyon belirtisi, insan yataktan kalkmak istemiyor sadece uyumak istiyor
Depresyonluk bir halim yok aslında. Uyumayı çok seviyorum ama.. Stresten de olabilir bu.
Hayatı seven mutlu bir insan gününü daha verimli geçirmek ister. Hayattan zevk almayan mutsuz bir insan mutsuz hayatında n2 kadar uyuyarak rahat geçiririm diye düşünür. Bilerek ya da bilmeyerek
Evet öyle. Farklı nedenleride olabilir ama🤷♀️
Olabilir. Gün içinde uyumak insanı sersemleştiriyor genelde ve buda ruh halinize yansıyor. Ama erken kalktığınızda hep dinç oluyorsunuz
Bence tembellik. Insanin yapacak birseyi yoksa eger uyumayi tercih eder. Yani tembel işi ugumak. Depresyon ile alakasi yok.
Benim gün içinde erkenden bir işim olmazsa ya da gelip sürekli uyandırmaya çalışan birisi olmazsa 13 saat falan uyurum.
Tek başına uyku anlamlı değil mutsuzluk az ya da çok yeme düzensiz yeme endişe değersizlik hissi en az 3 belirti olmalı
Kan akılı yavaş bence kirli kan seviyesi yüksek ya da kilo problemi olabilir
Sanmıyorum. Her fazla uyuyana depresyonds dersek ohoo
Kesinlikle evet. Çünkü sorunlarla karşılaşmaktan kacariz ve uyku da bir kaçış türüdür.
Kimi uykuyu çok sever fakat normalinden fazla uyuyorsa depresyondadir
Günde en az 10 saat uyku üzüntünü de unutturuyor yemişim depresyonu
Bende depresyondayim ama az uyuyorum psikoloji bozuklugu uyku getirmiyor
Ömür boyu uyuma şansım olsa uyurum. Hayat sarmıyor hacı
Uyuyunca herşeyi unutuyorsun bir süre iyi geliyor
Cooooooook uyumak istiyore
Hayır , geç yatılmış erken kalkılmıştır
Düzensiz uymanın sonucu depresyon olabilir
Evet çok fazla uyumak depresyon belirtisi
Beyni yorgun olan insan çok uyur..
Evet depresyon belirtisidir
Ben 2 3 haftadır uyanmak istemiyorum