Aşırı uykunun "Depresyon" belirtisi olduğu belirlendi. Siz çok fazla uyuyor musunuz?
Aşırı uykunun "Depresyon" belirtisi olduğu belirlendi. (ClevelandClinic) pic.twitter.com/GazdlPk4Xq
— Gusholder Haber Bülteni (@gusholderhaber) July 24, 2024
Aşırı uykunun "Depresyon" belirtisi olduğu belirlendi. Siz çok fazla uyuyor musunuz?
Aşırı uykunun "Depresyon" belirtisi olduğu belirlendi. (ClevelandClinic) pic.twitter.com/GazdlPk4Xq
— Gusholder Haber Bülteni (@gusholderhaber) July 24, 2024
Evet, aşırı uyku veya aşırı uyuma, depresyonun belirtilerinden biri olabilir. Ancak bu durumun tek başına depresyonun kesin bir göstergesi olmadığını belirtmek önemlidir. Depresyon genellikle bir dizi belirti ve semptomun bir araya gelmesiyle tanımlanır.
Depresyonun yaygın belirtileri arasında sürekli üzüntü veya hüzün hissi, ilgi kaybı (normalde ilgi duyulan aktivitelerden zevk alamama), enerji kaybı veya sürekli yorgunluk, uyku düzeninde değişiklikler (aşırı uyuma veya uyuyamama), iştah değişiklikleri, konsantrasyon güçlüğü, karar verme zorluğu, değersizlik veya suçluluk hissi, intihar düşünceleri veya intihar girişimleri gibi belirtiler bulunabilir.
Bu nedenle, eğer sürekli aşırı uyuma veya diğer depresyon belirtileri yaşıyorsanız, bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir. Bir doktor veya psikolog, durumunuzu değerlendirebilir, doğru tanı koyabilir ve gerekli tedavi veya destek seçeneklerini önerebilir.
Herkesin depresyon belirtileri farklı olabilir ve herkesin deneyimi kişisel ve benzersizdir. Bu yüzden belirtiler konusunda dikkatli olmak ve uzman bir görüş almak önemlidir.
Çok doğru bir tespit 👍 çünkü ne zaman kendimi mutsuz hissetsem hep uyumak isterim kimseyle konuşmak bir şey yapmak istemem Allah'tan bu 2 3 gün sürüyor bu durumdan çabuk kurtuluyorum
Cevap
27Cevap
Evet ben genelde 40 saat uykusuz kalırım.. sonra da 15 saat uyurum
Gerektiği kadar uyuyorum ya uykuyu severim ama öyle 10 saat falan uyumam
Hayır uyumuyorum gadası
Evet depresyon. Hayır uyumuyorum istesemde aşırı uyuyacak vakit olmuyor ve uykum hafif.
Saçma sapan şeyleri artircaklarina bu millet nasıl geçinecek bu sorunları çözdüler ayrıca o zararlı bu zararlı diye diye bizi depresyonumuzu değil piskolojimizi bozdular
Bazı dönemlerde uyumaktan başka bişey yapasım gelmiyor, uykudan başım ağrıyor. Bu ufak depresyondayım mı anlamına geliyor?
Ankşsyete uyutmuyor depresyon uyku yapıyor. Hem uyumak istiyorum hem uyuyamıyorum aynı anda ankşsyete ve depresyona sahip olmak çok zor
depresyon, erteleme, kaçma-kaçınma davranışları. genel olarak pasif başa çıkma stratejilerinden birisi.
Bu teşhisi koyanlar bozuk olan psikolojimiz için bize bir minyon dolar atsa ne güzel olacak uyumaktan başka yapacağımız bir işimiz yok hava da çok sıcak ve yaz günler de uzun her günüm aynı uyumayıp ne yapacağım
Kesinlikle çok doğru bende uyumayı sveen bir insanım bazı insanlar var neden bu kadar çok uyuyorsun gerçekten bilmeyen insan ancak konuşur
Uyur Gezerim Ben bazen mutfağa doğru gidip su içiyorum
Benim sürekli uykum var beni bıraksan heryerde uyuyrum yani
Keşke uyuyabilsem böyle... 40 yıl depresyonda kalmaya razıyım aq 😀😀
Bu aralar Cook güzel uyuyorum nirmalmuykum 4 5 saat iken bu aralar 8 10 saat oluyor
Evet. Sabah yataktan kalkmak zor hale geliyor
Günde 15 saat uyuyordum birkaç ay önce sürekli uykum oluyordu erkenden yatıp geç uyanırdım sonradan ayıktım bir şeylerin yolunda gitmediğini ve bu durumun normal olmadığını
Günde toplasan 5 saat uyuyorum en fazla, demek ki bende yok :D
Bir insan fiziksel olarak sürekli çok yoruluyorsa normal bir durum
Evet, moralim bozuk ve depresyonda olduğum zaman daha çok uyuyorum
Fazla değil yeteri kadar uyuyorum. 8 saatten ne fazlası ne eksiği. 🤣
Evet aşırı uyuyanlar normalde daha depresif ve sağlıksız oluyor
Yoo gayet pozitifim. Uyumasam depresyona girerim. Uyku candır :)
Artık fazla uyuyamıyorum cfjbgjbf aksine uyuyasım gelmiyor.
Bu aralar uyku tutmuyor erkenden uyanıyorum
Evet çünkü sorunlar uykuyla yok oluyor bu yüzden de uyumak daha güzel geliyor
Geceleri uyuyamamak neyin belirtisi peki gündüz bi 1saat ancak uyurum gece neredeyse hiç uyuyamam
Aşırı uyumak veya hiç uyumamak zaten bir depresyon bekirtisidir.
Ben yolda yürürkende arada dalıyorum sorun büyğk galiba
Bu bende çok fazla oluyor biseylere üzüldüğüm zaman sürekli uyuma isteği oluyor bence doğru ya
Bu aralar erken yatıp erken kalkıyorum demekki depresyonu atlatmışım 😅
Bence bilakis az uyumak depresyon belirtisi
Hayır Semihim çok uyumsk depresyon belirtisidir mutsuz insan hep uyumak ister
Ahh ahh nerede 6:30 da uyanıyorum durduk yere
Uyumaya fırsatım olmuyor ama hepp uykum var 🥹
Evet çok uyuyorum yine de yetmiyor
Tatil günlerimde uyurum
Üzgün olunca çok uyurum.
Kesinlikle 10 saat aq
hic uyumuyorum ama depresyona giriyorum nasi ya
Genelde 5 6 saat falan uyuyorum
Ben asıl uyuyamayınca depresyona giriyorum