Yarın psikoliga gidicem devlet hastanesine her şeye cabuk parlıyorum aşirı duygusalım hic mutlu olmadım acaba gitsem ilac falan yazarmı
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Terapi-konuşma tarzı bir yol için psikoloğu, ilaç kullanmanı gerektiren durumlar için de psikiyatristi tercih etmelisin. Psikologdan ilaç yazmasını, psikiyatristten de terapi yapmasını bekleyemezsin. Hazırda psikolog randevun varsa seanstan sonra ilaç kullanıp kullanmaman gerektiğine karar verip gerekirse seni psikiyatriste yönlendirir.
Yani şimdi ilk başta kime gitmeliyim ben mutlu olmak icin ilac kulanmak istiyorum başka şekilde. mutlu olacagimi sanmiyorum
Bahsettiğin sorunlar seansla düzeltilebilecek sorunlar ki bence bunları sorun olarak görmekten ziyade herkeste karşılaşılan oldukça alışılagelmiş durumlar olarak nitelendirmek daha doğru olur. Bu yüzden psikiyatriste gitsen -durumun çok olağan dışı değilse- muhtemelen ilaç yazmayacak. Yazsa da ilaçlara bağlı olmak çok iyi değil, ilerde bırakamayabilirsin. Psikoloğa gitmeyi tercih edersen hayata karşı bakış açın farklılaşabilir. Bu da etraftaki güzel şeyleri fark etmenle dolayısıyla var olmasının bile seni mutlu etmesiyle sonuçlanabilir. İlaç kullanman gerektiğine karar verirse zaten seni psikiyatriste yönlendirecektir.☀️
Yanlız ben hic mutlu olmadım nedir bilmiyorum yani mutlu olacak bişey yok sürekli sinir krizi geciriyorum agliyorum ama. hep. gece agliyorum tahminen haklisindir ama mutlu olmak icin ilaca bile raziyim insan mutlu etmiyor.
Biri bana yıllarca anlatsa biseyi ben yinede degişmem
Şimdiden kendini şartlamamalısın ben de geçen seneye kadar çok negatiftim, hep kaygılıydım ki bu günlük işlevime çok çok fazla yansıyordu. Şu anda yaşadığım ev, tepedeki güneş, sokaktaki kedi bile beni mutlu ediyor. Bunları da ilaçsız, sadece öz farkındalığımı farkına vararak başardım. Gidersin gerekirse psikiyatriste yönlendirilirsin ilaç yazılır. Psikologla iyi yerlere gelebileceğine eminim. Yine de kendini bu derece şartlayıp kendine inanmıyorsan diyebilecek bir şeyim yok.
Psikolog değil psikiatriste gitmen gerek
Devlet hastanesindekiler olmazmı?
Olur ama ilacı psikiatrist yazar osikologlar fen edebiyat mezunu onlar bir halt yapamaz
Peki teşekür ederim mutlu olmak icin antidepresana ihtiyacim olmamalıydi
@Sirednod Ruhsal sıkıntılarla ilgili olarak psikiyatristlerin yapabildiği tek şey ilaç yazmak. Psikologlar bu işlemi daha kapsamlı yürütüyor, ilaç yazıp geçmiyorlar. Ayrıca psikoloji lisans öğrencileri ileri matematik, istatistik, FİZYOLOJİ, FARMAKOLOJİ, biyoloji gibi dersler alıyorlar. Derslerini aldıkları için hangi hastaya hangi ilacı kaç doz vereceklerini indekslerini hesaplayarak biliyorlar ancak ilaç yazma yetkileri olmamaları dolayısıyla yazmıyorlar, bilmediklerinden değil yani. Televizyonda gördüğünüz donanımla psikiyatristler de aslında lisansüstü eğitimlerinin dışında çeşitli süpervizyon eğitimleri alarak psikoterapi ünvanını edinen kişiler. Umarım aklınızdaki yanlış bilgiyi düzeltip psikologları doğru şekilde konumlandırabilmişimdir.
Anladigim şu psikolig servisine gidicem en başta sorunumu anlaticam eger ilac yazmaya ihtiyac duyulursa psikiyatri servisine gidicem dogru mudur
Evet en doğrusu o olur
Peki cok teşekür ederim 🙏
hayır yazamaz
Mutlu olmak icin antidepresana ihtiyacim olmamalıydi 😞