Panik Atak (Anksiyete Bozukluğu) Atak esnasında Neler Yapıyorsunuz?

Merhaba dostlar, yaşayanlar bu hastalığın/sıkıntının çok zor olduğunu bilirler, o yüzden yaşamamış arkadaşlar lütfen küçümsemesinler.
Atak esnasında neler yapıyorsunuz, neler uyguluyorsunuz arkadaşlar? Atak geldiğinde siz de ne gibi belirtiler veriyor, yöntemleriniz var mı? Sadece ilaç mı kullanıyorsunuz veya onun yanında psikolog desteği de alıyor muaunuz?
Örn. Ben üşüme durumunu kullanıyorum. Nasıl? Bildiğiniz üşümek hissi, soğuk biyerde hareket ediyorum yavaş yavaş. Çok gariptir ki bu durum kafadaki yoğun kaygı hissinden beyni uzaklaştırıyor.
Bir de buz parçasını elinizde oynamak/tutmak suretiyle soğukluk hissiyle yine odak noktamızı değiştiriyoruz. En kötü ihtimal acile gittiğinizde "Panik Atak" krizim var demeyin, direk uyuşturucu vuruyorlar. Emin olun uyuşturucu vurulmak istemezsiniz. Çünkü vücuda beton etkisi yapıyor 24/48 saat uyutabiliyor. Tam tersi boğazınızda gıcık hissi ve yutkunma, ağız kuruluğu olduğunu söyleyin... Avil ve dekort iğnesi vuracaklar. Bu iğnenin yan etkileri sizi fazlasıyla rahatlatır. Ama bunu en son seçenek olarak kullanın, çünkü iğne kortizonlu öyle her zaman vurulabilecek bir ilaç değil.
Siz de deneyimlerinizi paylaşınki başka panik atak rahatsızlığı olan arkadaşlarımız varsa fayda sağlarlar.
Panik Atak (Anksiyete Bozukluğu) Atak esnasında Neler Yapıyorsunuz?
Cevapla