Candida araştır ne olduğuna bak , cildiyeye git muayene ol. Tükürük bezlerine baktır , KBB... Göz yaşında problem var mı , gözlerinde kuruluk oluyor mu , batma yaşıyormusun.
Mide bağırsak problemin var mı gastrit reflü , ve bademciklerin alındı mı? Anksiyete varsa ya mantar yüzünden aksiyete ya da anksiyete olduğu için ağız kuruluğu. Sjogren değildir inşallah. Oku bu dediklerimi googldan bak
Bak şimdi sen o yemekler boğazında kalacak diye korkuyorsun ama öyle birşey olmayacak. Kendini cesaretlendirmek için internetten aç yemek yiyen insanları izle. Asmr videoları var ya çiğnemeden bile yutuyorlar, onlara bişey olmuyorsa sana hiç olmaz.
Çok çiğnemenin bir zararı yok ama yutma sırasında düşünceni boğazına verme. Bak zaten boğaz kaslarımız öyle ki biz amuda kalkarak yutsak bile yemek boğazımızdan geçer. Boğazda kalsa bile su içersin yine geçer. Yemek yediğin sırada internetten kafanı dağıtacak birşey bul izle, yemek yediğini unut. En en fazla 1 ay sonra normale döneceksin, merak etme. Geçici korkular bunlar.
Öyle bir götürceksin ki o yemekleri löpür löpür skdçd. Sadece şu an sana öyle geliyor. Şimdilik katı olmayan şeyler ye korkun azaldıkça yavaş yavaş katı yemeklere geçersin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
O nasıl iş la anlamadım mesela kaç saattir aç duruyon neden yani
Yemekleri yutmakta zorlanma psikolojik bir şey bu nasıl yencem bilmiyorum yutamıcakmışım gibi oluyo günde yediğim şey 2 lokma bir şey
Atlatabildinizmi ne yaptınız mesaj atabilirmisiniz bana
Sıvı da mı yutamiyorsun. Ağız kuruluğun var mı?
En rahat su içiyorum ağız kuruluğum var sürekli yutkunuyorum
Dilinin rengi nasıl
Beyaz neden ki
Mantar olabilir mi?
Mantar yutma zorluğu yapar mı ki
Anksiyete var mı sende?
Varr
Antibiyotik kullandın mı bir süre
Kullanmadım
Kilon var mı ve evlimisin ya da oral falan bir şey yaşadın mı
Kiliyom yok evli değilim yaşamadım
Candida araştır ne olduğuna bak , cildiyeye git muayene ol. Tükürük bezlerine baktır , KBB... Göz yaşında problem var mı , gözlerinde kuruluk oluyor mu , batma yaşıyormusun.
Yutmayla gözyasın alakası yoktur ki ama kbb falan gidicem
Var sjogren sendromu olabilir.
Mide bağırsak problemin var mı gastrit reflü , ve bademciklerin alındı mı? Anksiyete varsa ya mantar yüzünden aksiyete ya da anksiyete olduğu için ağız kuruluğu. Sjogren değildir inşallah. Oku bu dediklerimi googldan bak
Midem de bi problem yok aslında ama ondan kaynaklı da olabilir belki reflü falan baktırsam bi gidip
Gastrit dilini ve boğazında bunu yapabilir.
Sjogren Bu hastalık da bazı belirtiler var insallah böyle değilimdir ya korktum şimdi
Onun en büyük belirtisi göz kuruluğu
Panik atak mı var sende
Evet
Bak şimdi sen o yemekler boğazında kalacak diye korkuyorsun ama öyle birşey olmayacak. Kendini cesaretlendirmek için internetten aç yemek yiyen insanları izle. Asmr videoları var ya çiğnemeden bile yutuyorlar, onlara bişey olmuyorsa sana hiç olmaz.
Evet hayret ediyorum onlara ama yemeği çiğnerken bu düşünce geliyo o yüzden 100 kere çiğniyom daha da zorlaşıyo off
Çok çiğnemenin bir zararı yok ama yutma sırasında düşünceni boğazına verme. Bak zaten boğaz kaslarımız öyle ki biz amuda kalkarak yutsak bile yemek boğazımızdan geçer. Boğazda kalsa bile su içersin yine geçer. Yemek yediğin sırada internetten kafanı dağıtacak birşey bul izle, yemek yediğini unut. En en fazla 1 ay sonra normale döneceksin, merak etme. Geçici korkular bunlar.
Çok teşekkür ederim içim rahatladı az da olsa güzel destek oluyorsun😢
Rica ederim. Aynısını bende yaşadım onun için seni iyi anlıyorum ama geçecek merak etme
Kendi kendine mi yendin
Psikologun da yardımı oldu ama kendim yendim diye bilirim
Bi de şey düşüncesi oluşuyo yutkunabilsem bile zor yemekleri yiyemicekmişim gibi hamburger lavaşlı şeyler ekmek arası falan
Öyle bir götürceksin ki o yemekleri löpür löpür skdçd. Sadece şu an sana öyle geliyor. Şimdilik katı olmayan şeyler ye korkun azaldıkça yavaş yavaş katı yemeklere geçersin
Ama mutlaka yemeğe çalış, yemessen bağışıklığın düşer
Valla düştü bile halsizim çok yarın sabah daha cesaretli yicemm bakalım nolcak
Ya yutkunma sorununu nasıl aştın bana da yardımcı olur musun 23 yaşındayım fakat 2 yıldır var :(
O ne ilk defa duydum nasıl bir şey
Yemekleri yutmakta zorlanıyorum ya yutamam diye geçmiyo bazen boğazımdan
Ben de ilaç içerken oluyor bu sadece hap
Ilk defa duydum böyle bi fobiyi
Çok zor yemek yiyorum yutamıcakmışım gibi oluyo panikliyorum
Geçmiş olsun doktora gittinmi ya da yardım almayı denedinmi
ne olduda böyle bir fobin oluştu
Ne yutuyon kanka
O da ney
Yemekleri yutmakta zorlanıyorum ya yutamazsam diye
Psikologa gittin mi ya
Gitmedim işe yarar mı bilemiyorum
Gidip göreceksin araştır bakım böyle olanlar gidip faydasını görmüş mü diye googledan