Arkadaşlar 1 aya yakındır glutensiz (ekmek, un, zararlı yağlar, makarna, patates pirinç gibi) şekersiz ve tuzsuz besleniyorum. 58 kilodan 53 kiloya kadar düştüm 1 ay olduktan sonra haftada bir istediğim bir öğünde abartı olmadan cheat day denilen şeyi yapıcam ama tek öğünde ekmek vs diyette yemiyorum demiştim cheat day'de küçük simit gibi bir şey yesem olur mu sizce sadece o öğüne özel bir haftada tek öğünlük yapıcağım bir şey... Sizce olur mu bu kafama takıldı da?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
- +1 yıl
Sağlık açısından mı soruyorsun kilo açısından mı anlamadım eğer kilo için soruyorsan.
1 günde istediğin ne varsa yiyebilirsin sonraki günler yine dikkat edeceksen sorun olmaz. ama bunun sıkıntısı zaten yedikten sonra tekrar yemek isteyecek olman.15 Yorumla- Soran+1 yıl
Tekrar yemek istemem diye düşünüyorum çünkü çok güzel sağlıklı tarifler buldum vermem gereken 3 4 kilo kaldı sadece çok istiyorum kilo vermek azmim var yapabilirim bence
- +1 yıl
Evet. Zaten vermişsin vereceğin kadar.
Sadece simit yemekten bahsediyorsan hiçbir şey olmaz istersen 5 tane ye.
Olmadı yersin sonra çıkar yürürsün anladın yakarsın yani 2.3 saat yürürsün ne olacak - Soran+1 yıl
Şöyle o öğünde küçük simit mıhlama ve bir dilim salam domates salata yemeyi düşünüyorum ama dediğin gibi 2 saatin sonunda yürüyüşe çıkmayı düşünüyorum.. Ve cheat day tüm gün değil sadece bir kahvaltıda yapmayı düşünüyorum ki sabah alınan şeyler kolay yakılıyor diye biliyorum ondan kahvaltı diye düşündüm
- +1 yıl
Evet iyi düşünmüşsün. İstediğini ye sonra yürüyüş yapar tekrar dikkat etmeye başlarsın sorun kalmaz.
- Soran+1 yıl
Tamam o zaman teşekkürler 💕
arada böyle metobolizmayı şaşırtmak iyi gelir kilona etki etmez abartmayacağım demişsin zaten
26 Yorumla- Soran+1 yıl
Yok abartı değil zaten midem küçüldü... sadece biraz da vücudum un görsün istiyorum 1 ayın sonunda
- Soran+1 yıl
Tamam o zaman teşekkürler kahvaltı da sadece serbest şekilde yicem abartmadan tabi ki sabah yenilen şeyler daha çabuk yakılır hemde zaten kahvaltıdan sonra 2 saat sonra yürüyüşe çıkarım 1 saat filan daha da iyi yakarım diye düşünüyorum
- Soran+1 yıl
Bir de yeni motive kaynağım o kadar harika sağlıklı tatlı yapılışlsrı buldum ki bu hafta fıstık ezmesi Nutella kıvamında kahvaltılık sağlıklı çikolata ve unsuz yağsız şekersiz ıslak kek yapımı öğrendim onları deneyeceğim gerçekten beğenirsem bunları zaten aşırı sarılırım diyete umarım beğenirim
- +1 yıl
Cheat day de ne istersen yiyebilirsin glutensiz çok kalorili besinler
00 Yorumla - +1 yıl
Olur bence
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Obez
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar.
Öncelikle disiplininizden dolayı sizi kutlarım. Bir aydır bu şekilde yapıyorsanız artık vücut alışmış ve zorlanmadan bu süreci yaşam tarzı haline getirmeye çok yaklaşmışsınız. Sorduğunuz soruyla alakalı şunu söyleyebilirim ki, haftanın altı günü bu istikrarla hiç bozmadan sağlıklı besleniyorsanız bir de işin içine fiziksel aktiviteyi de dahil ettiyseniz (yürüyüş dahi olur) haftanın bir günü yapacağınız bir ödül öğünü size hiç bir sorun çıkartmaz. Önemli olan o kaçamak sonrası bunu devam ettirmemek.
Hatta bence bunu kesinlikle yapmalısınız. Çünkü kendinizi hiç ödüllendirmezseniz bir süre sonra yaptığınız şey size çok zor gelmeye başlayacak ve büyük ihtimalle bırakacaksınız. Önemli olan bu düzene alıştıktan sonra ara ara sevdiğiniz şeylerden abartmadan yiyebilmek yani insiyatifin sizde olması.
Bu şekilde inanın bana hiç bir beslenme programı kimseye zor gelmeyecektir. Çünkü her şeyde olduğu gibi bir beslenme programında da denge çok önemlidir. Her şeyi kararında yaparsak hiç bir sorun olmaz. O nedenle rahatlıkla bir ödül yapabilirsiniz. Hem de öyle küçük bir simit parçası ile değil, sevdiğiniz bir yemek ne varsa bir porsiyon yiyebilirsiniz.
Sevgiyle kalın.
Teşekkür ederim.. Fiziksel aktivitem ne yalan söyliyim çok nadir vardı. Fakat bu hafta sorun çıkmazsa yürüşe başladım sabahları 1 saat yürüyorum 5km kadar yeni başladım umarım devamını getirebilirim.. Onun dışında 2 hafta kadar daha sanırım sağlıklı beslenip kahvaltı öğünlerinde haftada 1 kez veya dışarıda arkadaşımla görüşüceksem hafta bir kez akşam yemeklerinde fire vermeyi düşünüyorum ama o da abartı olmadan yeteri kadar porsiyonlarla.. Hala devam ediyorum bozmadım sevmediğim sebzeleri sağlıklı tariflerle tüketerek devam ediyorum.. Karnabahar dan sebzeli pizza yapmak gibi tabanı karnabahar mesela içeriği mantar biber bu şekilde zorlayarak değil istekli şekilde yiyorum... 52.4 kiloyum şu an vermek istediğim 2 3 kilo kaldı sonrasında ise sabitleyerek sağlıklı yaşama devam etmeyi düşünüyorum ilk zamanlar zorlanırdım canım çekerdi ama şimdi çekmiyor evde fıstık ezmesi yapacağım sıfır şeker ve yağ ile güzel şeymiş sağlıklı beslenmek onu anladım.. Eskiden sağlıklı beslenme mi ne o tiksinç derdim ama meğersem bilmiyormuşum sebze sanıyormuşum sağlıklı beslenmeyi öğrenince diyette güzel oluyor :)
Çok doğru yolda ilerliyorsunuz aynen devam. 👍🏻😌