Stresli bir dönemden geçiyorum , tavsiye verir misiniz?
Gözüme uyku girmiyor, sürekli bir panik halindeyim.
Gözüme uyku girmiyor, sürekli bir panik halindeyim.
Geçmiş olsun.
Stres Giderici İçecek.
Malzemeler:
1 tane limona ait rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı lavanta
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı organik bal (Odun kaşığı il kullanılacak)
Hazırlanışı:
Rendelediğiniz limon kabuğunu nane, lavanta ve kekik ile karıştırın. Ardından kaynar vaziyetteki
yarım litre su içerisine ekleyin ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Ardından süzün ve balı ekleyin.
Gün içerisinde 2 veya 3 bardak tüketin.
İşe yarıyor mu gerçekten?
Evet önerdiklerimden teşekkür alıyorum.
STRESLE SAVAŞAN BESİNLER
1. Fındık, ceviz ve badem gibi yağlı tohumlar içeriklerindeki çinko minerali ile birlikte seratonin, yani halk arasında 'mutluluk hormonu' olarak bilinen hormonun salgılanmasına yardımcı oluyor. Bu vitamini içeriği sayesinde sinir sistemini onarıcı etki oluşturuyor.
Ne kadar tüketmeli? Strese karşı her Gün 10 adet badem veya fındık ya da 4 yarım ceviz tüketilebilirsiniz.
2. Türk kahvesi ve çikolata: Yapılan çalışmalar, sabah saatlerinde içilen kahve ile birlikte alınan bir şeker kaynağının konsantrasyon yeteneği ile düşünsel yeteneği geliştirdiğini, stresi uzaklaştırdığını gösteriyor. Yapılan çalışmalar aynı zamanda Türk kahvesinin diğer kahve çeşitlerine göre pişirme tekniği sayesinde antioksidan kapasitesinin daha yüksek olduğunu ve strese bağlı vücutta oluşan zararlı bileşenleri uzak tuttuğu gösteriyor.
Ne kadar tüketmeli Dikkati belirli bir yöne odaklamak, zihinsel kabiliyetinizi artırmak ve günlük rutin işlerinizi verimli bir şekilde gerçekleştirebilmek için sabah saatlerinde 1 fincan şekersiz Türk kahvesi ile birlikte kakao yüzdesi yüksek 20-40 gr kadar bir bitter çikolata (en az yüzde 70 kakao içeren) yiyebilirsiniz.
3. Somon Balığı: Omega3 yağ asitlerinden oldukça zengin bir kaynak olan somon balığı kortizol ve Adrenalin gibi stres hormonları ile savaşmaya yardımcı oluyor ve bağışıklık sistemini destekler Gün içinde yaşayabileceğiniz stresi azaltmak ve mevsim geçişlerinde bağışık sistemini desteklemek adına haftada 2-3 kez enerji ihtiyacına göre yaklaşık 120-150 gr somon yiyebilirsiniz.
4. Muz: İçeriğindeki Magnezyum ve potasyum sayesinde kasların düzenli çalışmasına yardımcı olurken, strese bağlı oluşabilecek yorgunluk ile uykusuzluk halinin üstesinden gelmeye yardımcı oluyor.
Şeker içeriği yüksek bir meyve olduğu için günde 1 adetten fazla tüketmeyin. Yanında da mutlaka fındık, ceviz, badem, süt ve yoğurt gibi kan şekerini dengeleyen bir besin yiyin.
Teşekkür ederim, tavsiyelerinizi uygulayacağım.
Rica ederim.
Cevap
10Cevap
Link birakamiyorun ama Baris Ozcan'in Stresle başa çıkmanın en iyi yolu videosu baya ise yarıyor izleyebilirsin.
Teşekkürler, izleyeceğim.
Rica ederim
https://prnt.sc/xgkw9q
Gel 2 dk ruslarla maç at direk tımarhanelik ol
Nefes al ve sus. Sadece dinle
Hiç uğraşmıyorum kendi haline bıraktım stresi
Psikolojik tedavi olmayı denemelisin
Bunu düşünüyorum
Bazen böyle aşırı rahat, hırslı ve cesur hissediyorum kendimi. Bazen de dünyanın en korkak insanı olabiliyorum, hep olumsuz düşünmeye başlıyorum. Stresimi kontrol edemiyorum. Hep negatif düşünceler sarıyor beynimi, sonra da işte uykularım kaçıyor.
Neden stres yapıyorsun sorun ne
Sınavlar
Gelip geçici şeyler için mi
Evet , maalesef. Gelip geçici işte ama stresimi kontrol edemiyorum. Ben normalde cesur, hırslı ve azimli biriyim ama zamanlarda kendimde değişimler görüyorum. Gereksiz stres ve panik yapıyorum. Ve sonra işler kontrolden çıkıyor. Mesela şöyle, bazen dünyanın en cesur, pozitif, azimli insanıyken, bazen de en negatif, her şeyden korkan, hep olumsuz düşünen biri olabiliyorum. İkinci ruh haline girince işin içinden çıkamamakla birlikte, uykuya da hasret kalıyorum. Belki de doktora görünmem gerek, bilmiyorum.
Senden daha iyi doktor yoktur sana bu gibi şeyler için rahat ol sadece kendini buna inandir
Stres kaynağın ne peki?
Okul, gelecek kaygısı falan.
Sabir suresi oku
Meditasyon
Sigara ile geçiyor
çıkamıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?