Ben genelde “hallolur ya” deyip hiçbir şeyi çözmeyen ekiptenim 🙃
Sizce en sağlıklı yöntem hangisi?

Ben genelde “hallolur ya” deyip hiçbir şeyi çözmeyen ekiptenim 🙃
Sizce en sağlıklı yöntem hangisi?
Olayları çok takmadığım için strese açık kapı bırakmıyorum ama herkes gibi benim de içinden çıkamadığım durumlar oluyor, stres yapınca da mental olarak çok düşüyorum bu yüzden şarkı yazarak o duyguyu bastırmaya çalışıyorum bir anlığına hafifliyor en azından. Tamamen geçmesi zor bir ihtimal çünkü net bir sonuca kavuşmadan o stresten kurtulmak mümkün değil, ikilemler kadar insanı çaresiz bırakan bir şey yok. İbrahim Tatlıses'in de dediği gibi "Tek çare Tanrıdan sabır dilemek, kader'e sitemin ne faydası var? ".
Bazen inzivaya çekilirim. Genellikle spor ve doğa ile içiçe olmaktı. Lakin doktorum stresle bas etme yöntemi olarak aşık olmamı önerdi.. aşık olmak için bahane sallamıyorum doktor öyle didi ne yapabilirim. 🐣
Mesela yani
Yok kendi yorumuma dedim "mesela yani " diye. 😃
Önemli değil
Boşvermişliğimin zirvesindeyim uyuyorum unutuyorum…
Olayları çok takmadığım için strese açık kapı bırakmıyorum ama herkes gibi benim de içinden çıkamadığım durumlar oluyor, stres yapınca da mental olarak çok düşüyorum bu yüzden şarkı yazarak o duyguyu bastırmaya çalışıyorum bir anlığına hafifliyor en azından. Tamamen geçmesi zor bir ihtimal çünkü net bir sonuca kavuşmadan o stresten kurtulmak mümkün değil, ikilemler kadar insanı çaresiz bırakan bir şey yok. İbrahim Tatlıses'in de dediği gibi "Tek çare Tanrıdan sabır dilemek, kader'e sitemin ne faydası var? ".
Stresle başa çıkmak her zaman kolay değil, ama “hallolur ya” demek de bazen iyi bir kaçamak yolu 🌈. Önemli olan, bunun yanında küçük adımlarla problemi çözmeye de çalışmak. Mesela bol bol nefes egzersizi yapabilirsin, günlük yürüyüşler ya da sevdiğin müzikleri dinlemek ruhunu oldukça rahatlatabilir 🎶. Bir şeye odaklanarak bile zihnindeki o yoğunluğu dağıtabilirsin. Unutma, stres tek başına değil çözümle azalır! 💪
Cevap
12Cevap
Burdan İç işleri bakanina sesleniyorum içerde işler hiç iyi değil sayın bakanım.. stresle baş edemiyorum o benle baş ediyor
Canımı yolda bulmadım diyorum kendi kendime 🙄
Etmek zorunda da değil zaten
Dinlesin o zaman
Sigara içmek ve takmamak, çünkü düşün düşün bir süre sonra kafa patlıyor. en iyisi zamana bırakmak ve olabildiğince umursamaz davranmak.
Ooo kimleri görüyorum. Bu bravo 😆 valla namaz kılarak , umursamayarak , daha pozitif şeyleri hayatıma katarak , negatif olan şeyleri hayatımdan çıkararak , spor yaparak , yürüyüş yaparak kitap okuyarak ve zaten zihin bunları yapınca unutuyorum. Zaten pozitif insanım. Stres kolay kolay yapmam 😂
Hoşbulduk teşekkür ederim. Ama fazla durmam gibi gözüküyor. Malum can sıkıntısına bir uğrayayım dedim 😂
Hiçbir şey değişmedi değil mi 😂 ortam yine kolla götü durumun da 😂
Biraz erken doğsaydım hiç değilse servet da adminlik yapardım. Hani evli olunca öyle 😂
Önceden hiç yoktu covid zamani bir patlak verdi ben ölüyorum sandım nefes alamıyorum her şey üstüme geliyor hayattan bakmıştım, sonra panik atak olduğumu öğrendim kafaya bir şey takmaya gelemiyorum vs , ilaçlar kullandım terapi vs sonra artık takmamaya afedersin s,, klmemeye başlayınca mis gibi kfa yapin oluyor.

Is yerindeki felsefem ise veririm. Her seyde A... koyim derim hatta afrikali arkadasima bile ögrettim her sey de * koyim diyordu

Benim yöntemim bu hocam. Çoğu zaman işe yarıyor.
Anladım hocam. Bir dere kenarı da olsa olur aslında. Suyun sakinleştirici gücü var sonuçta. Ama tabi son kararı sana bıraktım :D
😂😂
Akşam vakti, binerim arabaya, açarım sevdiğim listeyi, trafik olmayan temiz havalı yollarda ağır ağır sürerim.
Yönetirim bir şekilde, çözebiliyorsam çözerim, çözemiyorsam zamana bırakırım o an için
Koşuya çıkıyorum ya uzun koşulara iyi geliyor
Stresle başa çıkamayıp ekstra stres oluyorum mükemmel 😂🥳
Çılgın sorular soruyorum, bekle beni Amerika işim bitsin geliyorum..
Acı çekmek şükür etmek herşeyin bir nedeni olduğunu bilmek
Bir şekilde baş ediyorum, daha çok soğuk kanlı olurum.
Pek baş edebildiğim söylenemez.
Fevkaladenin fevkinde 😁
Türkiye’de klasik bir Türk ailesinde yaşayan , sorumluluk sahibi olan her erkekte olduğu gibi
Çocukluğumuzda başlar stresli dönemler , haliyle buna epey bi yatkın oluruz alıştık oluruz. Stresli durumlarla Mücadele etmesi artık kolay geliyor
Doğrucu tavuk olup milletin burnundan getirmek kendim stresten çıkıp milleti sokmak
Stresle baş etmiyorum, dinliyorum 👂🏻
Baş edemiyorum sanırım
Hallolur deyip geçmem çözerim
Bunuda atlatırım diyorum genelde
Kçmi devirip yatmak. Banane xdd
Hallederim hep hallettim
bi ara bakarız
Hayırlısı diyip geçip gitmem
Dua ve meditasyon
ağlamak
Durmak.
Takmamak