Arkadaşlar 18 Yaşındayım. Dişlerim'den hiç memnun değilim hayattan bütün zevkimi kaybetmeme neden oldu. Maalesef Genetik olarak çürüme var Günde 3 defa fırçalamama rağmen yinede çürüyor. Sanırım 7 8 dolğu var ne yemekten zevk alabiliyorum ne de herhangi bir iş. Psikolojime kadar etkiledi bu her gün allahla adeta tartışıyorum neden fırçaladıgım halde çürüyor sırf genetik sebeple de her boku yiyen insanın geni iyi diye çürümüyor. Özellikle pandemi döneminde daha da etkilendim bazı dişlerim feci koku yapıyordu hastaneler kapalı olması nedeniyle tedavi de olamıyordum allahtan corona var maske takıyoruz yoksa kepazelik. Diyeceğim şu röntgenden de anlayacağınız üzere sizce kaç sene daha götürür beni. Üniversite bitesiye idare etsin yeter lanet olsun genetige
Murat Aydın der ki "Diş çürükleri genetik değildir. Ağız hijyeninin iyi sağlanamamasındandır." Genetik rahatsızlık ne olabilir mesela diyabet, tiroid kaynaklı gelisim bozuklukları veya hormonal bozukluklar olabilir böyle bir şey varsa normal yoksa günde üç kere fırçalamayla diş çürümesi ihtimali cok düşük bir ihtimal. Yani dişler genetik olarak hastalanmaz başka genetik sistemik rahatsızlığın sonucu çürüme olabilir.
0|0
0|0
Soran
1 gü
Tabikide Şeker v. b gibi hastalıklar nedeni ile ama sonuç olarak buna genetik sebep oluyor. Temizlikle bir alakası da yok bence Arkadaşlarım alkol sigara kullanıyor soruyorum dişlerin sağlıklı ve beyaz nasıl diye gülüyor en son atıyorum 3 sene 4 sene önce fırçaladım diyor.
Böyle bir şey imkansız. Ben 3 yıldır okulunu okuyorum ya, bana neyi ispatlamaya çalışıyorsun.
Soran
1 gü
Dostum sen okulunu okuyorsun ben gerçeğini yaşıyorum. Kesinlikle fırçalamak ile alakası yok bir örnek daha verebilirim kuzenim en son askerde herkes fırçalıyor diye fırçalıyordum diyor şimdi 24 yaşında inci gibi bembeyaz.
Hepsini Göster Daha Az Göster
Soran
1 gü
Bu arada gelişmeleri takip etmeni öneririm "Genetik rahatsızlıklara diş çürükleri de eklendi. Vitamin D reseptör geninin bozukluğu diş çürüklerine neden oluyor..." Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde yapılan ve tıp literatürlerine giren bir araştırma, diş çürüklerinin genetik olduğunu ortaya koydu. "Diş çürüklerinin genetik yönü" isimli araştırmanın sonucunda ilk kez diş çürüklerinin genetik olduğunu tespit edildi. Araştırma sonucunda vitamin D reseptör geninin bozukluğunun diş çürüklerine yatkınlığı artırdığı saptandı. Dünyada ilk kez gerçekleştirilen araştırma ile diş sağlığı konusunda adeta yeni bir sayfa açıldığını belirten SÜ Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Şengün, gen üzerinde yapılan çalışmalardan sonra vitamin D reseptör geninin düzeltilmesi ile buna bağlı diş çürüklerinin büyük ölçüde önlenebileceğini bildirdi. Türkiye'de çocukların yüzde 85'inden, yetişkinlerin ise yüzde 90'ından fazlasının ağzında çürük diş bulunuyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
11Tabikide Şeker v. b gibi hastalıklar nedeni ile ama sonuç olarak buna genetik sebep oluyor. Temizlikle bir alakası da yok bence Arkadaşlarım alkol sigara kullanıyor soruyorum dişlerin sağlıklı ve beyaz nasıl diye gülüyor en son atıyorum 3 sene 4 sene önce fırçaladım diyor.
Böyle bir şey imkansız. Ben 3 yıldır okulunu okuyorum ya, bana neyi ispatlamaya çalışıyorsun.
Dostum sen okulunu okuyorsun ben gerçeğini yaşıyorum. Kesinlikle fırçalamak ile alakası yok bir örnek daha verebilirim kuzenim en son askerde herkes fırçalıyor diye fırçalıyordum diyor şimdi 24 yaşında inci gibi bembeyaz.
Bu arada gelişmeleri takip etmeni öneririm
"Genetik rahatsızlıklara diş çürükleri de eklendi. Vitamin D reseptör geninin bozukluğu diş çürüklerine neden oluyor..."
Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde yapılan ve tıp literatürlerine giren bir araştırma, diş çürüklerinin genetik olduğunu ortaya koydu. "Diş çürüklerinin genetik yönü" isimli araştırmanın sonucunda ilk kez diş çürüklerinin genetik olduğunu tespit edildi. Araştırma sonucunda vitamin D reseptör geninin bozukluğunun diş çürüklerine yatkınlığı artırdığı saptandı. Dünyada ilk kez gerçekleştirilen araştırma ile diş sağlığı konusunda adeta yeni bir sayfa açıldığını belirten SÜ Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Şengün, gen üzerinde yapılan çalışmalardan sonra vitamin D reseptör geninin düzeltilmesi ile buna bağlı diş çürüklerinin büyük ölçüde önlenebileceğini bildirdi. Türkiye'de çocukların yüzde 85'inden, yetişkinlerin ise yüzde 90'ından fazlasının ağzında çürük diş bulunuyor.
1 haftadır kullanıyorum da pek bir etki edeceğini sanmıyorum eskiden fırçaya ulaşım zor oldugu için kullanılıyordu.