günde 400-500 kalori alsam? spor pek yapamıyorum fırsatım olmuyor ama günde 8000 adım atıyorum anca. dershaneme yürüyebiliyorum sadece. bu şekilde yapsam 1 ayda 7 kilo verir miyim?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Kilo vermek istiyorsan telefonuna yazıyor uygulamasını kur daha sonra uygulama ile günde kaç kalori aldığını hesapla akıllı bir saatin varsa onunlada kaç kalori harcadığını bul Eğer ki aldığından fazlasını harcıyor san kilo vermeye başlarsın Yetişkin bir insan için günlük 500 kalori çok az çünkü bu kadar az kalori alırsan vücut ne yersen ye depolamaya başlar bir daha yemeyeceği düşüncesiyle yediğine içtiğine her şeyine yağ olarak depolarsın Öncelikle normal bir beslenme düzeninde günlük kaç kalori aldığına bak örneğinin marketten aldığım bir kek de 400 kalori vardır ya da herhangi bir atıştırmalık da ama evde 1 tane domates 1 tane salatalık peynir 6 adet zeytin ve yumurta ile yapacağı kahvaltı marketten yediğin top kekten daha doyurucu ve daha az kalorilidir. Besinlerin daha az kalorili olmasını istiyorsan içerisindeki yağ miktarını azaltmak gerek Örneğin karnıyarık yapıyorken patlıcanları yağda kızartmak yerine tost makinesinde közleyerek yapabilirsin patates kızartması yemek yerine aynı şekilde patatesleri dilimleyip Baharatlayıp fırında pişirebilirsiniz. Unutma ki bir araba benzinsiz gitmez ve vücutta yakıtsız çalışmaz Sen çok az kalori alırsan metabolizmanın yavaşlatır kilo almaya başlarsın Metabolizmayı hızlandırmak için sürekli ama kalorisiz şeyler yemelisin Yani en az günde 6 öğün ve sen benimsin Örneğin için kıyıldı ekmek arası bir şeyler yiyene kadar yoğurt meyve ya da salatalık yiyebilirsin
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
7Cevap
- +1 yıl
sekerli hic birsey yeme birde surekli su ic.6 dan sonra yemek asla yeme verirsin
00 Yorumla - +1 yıl
1 ayda max 7 kilo verilmeli fazlasi zararli kas kaybedersin
00 Yorumla Su orucu ile 10 günde 10 Kg 😱Denedim ve Baya Zor İmkansız gibi sağlıklı ver yeter knki
01 Yorumla- +1 yıl
Ben bugun 11. Gunumdeyim su orucumun 3 kilo anca gitti zaten hedefim 5 ti de 10 kilo sen nasi verebildin ya
Günde 500 kalori almak mı? Direkt intahar et
00 Yorumla- +1 yıl
Verilir ama sağlıksız
00 Yorumla - +1 yıl
evett
00 Yorumla - +1 yıl
verilirbtabi
00 Yorumla - +1 yıl
sağlıklı değil bir ayda 7 kg vermek
00 Yorumla Ben 1 haftada 4 kilo verdim. Bence verebilirsin
01 Yorumla- +1 yıl
Ben 5 kilo verdim
00 Yorumla Verilir
00 Yorumla- +1 yıl
Verilir ama verme
00 Yorumla - +1 yıl
Verirsin
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Kilo vermek için en temel olan şey negatif enerji dengesi yaratmak haklısınız, ama bunun da belli ölçüleri var.
Günlük planladığınız 400-500 kcal size kısa zamanda kilo verdirecek olsa dahi sağlıksız bir yöntem olacaktır. Bu kadar düşük kalori alımı uzun vadede bağışıklığınızın düşmesine, saç dökülmesi, tırnak beyazlaması, deride renk kaybı, halsizlik, baş ağrısı, sürekli yorgunluk gibi bir sürü şeye sebebiyet verilir.
Peki bunun yerine ne yapabiliriz?
Umarım bu bilgiler işinize yarar, sevgiler.