Merhabalar uzun süredir bademcik taşım var. Ağız temizliğine çok dikkat ediyorum her yemekten sonra dişlerimi dilimi iyice fırçalıyorum. Son 2 haftadır da süt ürünlerini en fazla 1-2 kez kullanmışımdır. Bundan 1-2 ay önce parmağımla bademciği temizlemeye çalışmıştım ve çok fazla taş çıkmıştı (o sıralar sabah uyanınca ağzım çok kötü kokuyordu). Araştırdığımda bunun bademcik iltihabından kaynaklanabileceğini öğrendim. Özellikle 1-2ay önce bademciğimi kendim temizlemeden önce yutkunurken boğazıma çok büyük bir şey takılıyor gibi hissediyordum, şu an çok daha ufak bir şey olduğunu hissediyorum. 2 gündür iltihaptan kaynaklanabileceğini düşündüğümden (yoksa tekrardan oluşup tamamen gitmemesi çok zor 2 haftadır her yemekten sorna dişimi dilimi iyice fırçalıyorum ve tuzlu suyla gargara yapıyorum, her gün düzenli olarak elimle oraları yokluyor çıkan bir şey olursa onu temizliyorum ki genelde bir şeyler düzenli olarak çıkıyor) ıhlamur içiyorum. Dün uzun süre konuştuktan sonra artık konuşurken boğazım aşırı acıyordu iltihaptan olabileceğini düşündüm. şu an sabahları kalktığımda ağzım eskisi gibi çok kokmuyor hafif bir koku oluyor ki bu herkesde oluyodur diye düşünüyorum (saatlerce uyuyorz acıkıyoruz vs. hafifte olsa koku oluyordur). şu an dediğim gibi yutkunurken hafif bir takılma oluyor. Artık tamamen kurtulmak istiyorum bu taşlardan bu durumu daha önce yaşayan kişiler tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.
Not:şu an hastaneye gidemem kesinlikle pandemiden dolayı evde boğazıma iyi gelecek şeyler önerirseniz güzel olur.
Not2:Genelde hafif bir boğaz ağrısı oluyor nadiren de kulaklarımın altı, orta şiddette ağrıyor (uzun süredir böyle olduğundan resmen alıştım artık boğaz ağrısını hissetmiyorum).
Not:şu an hastaneye gidemem kesinlikle pandemiden dolayı evde boğazıma iyi gelecek şeyler önerirseniz güzel olur.
Not2:Genelde hafif bir boğaz ağrısı oluyor nadiren de kulaklarımın altı, orta şiddette ağrıyor (uzun süredir böyle olduğundan resmen alıştım artık boğaz ağrısını hissetmiyorum).
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer